2019-02-26
前日講到想試吓開心果蛋糕,今日就食到了!雖然唔係生日節日,囡囡今日去左中環,就買咗個開心果蛋糕返嚟!仲係原個15cm,話要同我開心share佢同我講要$400一個,聽到之後我都嚇咗一跳,本身仲話佢咁貴都買!但真心覺得高質,打開已經超濃開心果香,切開更加不得了!開心果味濃到平時我係唔會食cream,但呢個中間嘅忌廉超有奶香,質感輕盈又唔溜!出面嗰層係開心果忌廉,好香好好食重點開心果戚風蛋糕真係超乎想像,入面啖啖都食到開心果碎,蛋糕口感鬆軟綿密,而且好濕潤,一啲都唔dry!開心果味同聞到嘅一樣咁濃成個蛋糕就係水果同macaron甜,其餘就係香濃嘅感覺,果然物有所值今次真係怪錯囡囡,自己都忍唔到口食咗半個。。。蛋糕真係要新鮮食,好鬆軟濕潤下次生日會考慮買佢
佢同我講要$400一個,聽到之後我都嚇咗一跳,本身仲話佢咁貴都買!但真心覺得高質,打開已經超濃開心果香,切開更加不得了!開心果味濃到 平時我係唔會食cream,但呢個中間嘅忌廉超有奶香,質感輕盈又唔溜!出面嗰層係開心果忌廉,好香好好食
蛋糕真係要新鮮食,好鬆軟濕潤
下次生日會考慮買佢