2004-10-31 39 瀏覽
前幾日買左個黎做早餐,買左1/4個@$16,都有好大個,好香蕃茄味,咸咸地唔錯啊,不過我覺得乾左少少;見到有款tower bread 好似要廿幾蚊,入面唔知係唔係有提子干?睇個樣好似都幾好味咁,有無人試過?
2004-10-25 34 瀏覽
去完starbucks同友人過黎oliver's逛逛. 見la rose有切開o既muffin供試食, 我地貪得意都拎左粒黎食. 食落好脆口又唔油, 我同友人都幾欣賞, 就問店員我地試o既係乜muffin. 佢就話係fitty muffin, 同時指住一個特大號o既muffin. 個muffin係正常size兩倍有多, 只係賣$14, 見咁抵, 就買左個做第日早餐.第二日焗熱個muffin 黎食, 外皮極脆, 味道唔甜反而帶少少鹹味, 裡面有各種各樣o既nuts, 睇黎係就住外國人o既口味設計. 我覺得唔錯, 會翻炒.
2004-10-18 24 瀏覽
何謂moist cake?賣相似pound cake, 但係氣孔較pound cake大, 而且攞上手比較重身, 問個staff, 佢都講唔到好exactly係d乜, 只係話無pound cake咁油, 又話好食推介我試, 咁就試下啦!食落個cake真係濕濕地, 亦係無pound cake咁油, 但係就失去左pound cake o既牛油香. 我覺得味道中規中矩啦!
2004-10-12 9 瀏覽
除非我果日係夢遊啦! 所以冇係impossible ga~個image係一份冇切到既toast黎ga!係咪冇人買cut左?!我前幾天見到great都冇, 不過都好似冇咩人買咁...我再見倒邊度有再tell u啦!^^
除非我果日係夢遊啦! 所以冇係impossible ga~
個image係一份冇切到既toast黎ga!
係咪冇人買cut左?!
我前幾天見到great都冇, 不過都好似冇咩人買咁...

我再見倒邊度有再tell u啦!^^
2004-10-11 12 瀏覽
見到話有新包包,今日lunch time想去買黎試下,但係我問果d 姐姐,佢地話無呢個包包既...??
2004-10-09 7 瀏覽
見佢有新包wo~成個包好大, 係一個未切既toast 咁既形狀,成個包都係啡色,好軟綿綿既感覺,兩種味道都配合得好好
見佢有新包wo~
成個包好大, 係一個未切既toast 咁既形狀,
成個包都係啡色,
好軟綿綿既感覺,
兩種味道都配合得好好
2004-10-04 22 瀏覽
今朝花左10蚊o係度買左個朱古力牛角酥做早餐. 以前我總係嫌坊間o既牛角包太油, 而且唔脆, 只有文華o既出品先至又脆又唔油, 朱古力仲好好食! 但係自從文華個朱古力牛角酥大幅度由$10加價到$20後, 我就無再食過高質素o既同類產品啦! 今日o係la rose 見到佢幾靚仔, 大大個先賣$10, 就試下佢. 果然無令我失望! 個牛角酥好鬆脆, 酥皮唔油, 裡面仲有半溶o既朱古力添! 我覺得佢o既質素只係僅次於我印象中o既文華出品(可能偏心, 始終覺得文華用o既朱古力好味d).會再翻炒!
會再翻炒!
2004-09-27 18 瀏覽
同事o係la rose 買左藍莓批請我食. 個批裡面係藍莓醬, 面頭舖左呈網紋o既批皮. 批幾香, 個藍莓餡我就覺得甜左少少. 我諗如果用焗爐翻熱, 再加一球雲呢拿雪糕o係上面, 會增值不少!
2004-09-19 3 瀏覽
雖然唔係住在中環附近,但為左食至正既麵包專程去都在所不惜~la rose都係在oliver既最好,其實great都好好,哈哈!之前都有講過沙田等其他既la rose真係好差ga!今次食左佢既太陽花種子圓包,好有咬口, 好正,咬口重勁過bagel~如果將哩個recipe去左bagel度就好了因為有時覺得佢既bagel唔多有咬勁的~
雖然唔係住在中環附近,
但為左食至正既麵包專程去都在所不惜~
la rose都係在oliver既最好,
其實great都好好,哈哈!
之前都有講過沙田等其他既la rose真係好差ga!

今次食左佢既太陽花種子圓包,
好有咬口, 好正,
咬口重勁過bagel~
如果將哩個recipe去左bagel度就好了
因為有時覺得佢既bagel唔多有咬勁的~
2004-09-06 16 瀏覽
perfect !fresh made,a lots of nuts,healthly, taste good!!!after try you will love it@@!!
perfect !

2004-09-03 3 瀏覽
因為佢係無糖又無油,又有合桃同提子夠哂健康,我成日都食佢ga!我覺得oliver哩間焗得最好食,料又多d的,沙田同馬鞍山兩間都唔好,有時會有唔熟既情況出現。
因為佢係無糖又無油,
又有合桃同提子夠哂健康,
我成日都食佢ga!
我覺得oliver哩間焗得最好食,
料又多d的,沙田同馬鞍山兩間都唔好,
有時會有唔熟既情況出現。
2004-08-27 5 瀏覽
每次聞到都忍唔住要去買。還有牛油條、朱古力牛角酥、同薄餅,全部都係favourite,寫到這裡,口水又流出來了!
每次聞到都忍唔住要去買。
2004-08-25 24 瀏覽
我試過一次過買4隻味,結果個個muffin都一樣味,所以你個case唔出奇~想食似蛋糕texture既話建議食切片既butter cake, choco cake同carrot cake好d~
我試過一次過買4隻味,
結果個個muffin都一樣味,
所以你個case唔出奇~

2004-08-25 13 瀏覽
點解我個Banana Almond Muffin 無Banana 味???
2004-08-13 22 瀏覽
今日發神經買哂佢地既所以冬甩,我竟然一次過食哂, 唉, 又要做返一百幾十回運動了...草莓冬甩- 之前寫過了, 依然咁好食, 都係o個樣啦, straberry jam多d就好了玉桂冬甩- 今次哩個真係一個圈喇, 哈! 玉桂味都算幾重下, 冇草莓既咁漏~朱古力冬甩- 上面凍結左既choco jam甜度適中, 覺得好食過yamazakicream冬甩- image同strawberry的一樣, 只係一個圓形包, 裡面既cream似custard多d, 哩個係4個中最正的! ^^
今日發神經買哂佢地既所以冬甩,
我竟然一次過食哂, 唉, 又要做返一百幾十回運動了...