2018-01-04 783 瀏覽
旺角新開不太久,周邊餐廳雲集。可以說是多國混合西餐。環境和食物看得出來,老板做的很有心。我們點的幾個菜都蠻有特色。沙拉上來的時候管子裏在冒煙,要一分鐘後才能打開。兩個主菜的味道都很差,反而是沙拉和鴨胸配饅頭很讚。
2017-12-06 586 瀏覽
經過旺角,想食西餐,見餐廳有很多食評,一於試試,餐廳有2層,座位比較擠迫。點了個香芒軟殻蟹卷,個卷皮唔夠熱,軟殻蟹比平時食的較油膩。芝士鰻魚飯,由於好多人有好評,就決定大膽嘗試,可惜有點失望,鰻魚的份量多的,有日本菇,但是咸的芝士同甜的鰻魚醬汁有點融合不到,十分令人失望。最後就是柚子蜜糖雞翼,味道偏甜,甜味蓋過到柚子的味道,不得不讚單骨雞翼的處理方法,絕對適合女士。整體而言,食物普普通通,試一次已經足夠。

點了個香芒軟殻蟹卷,個卷皮唔夠熱,軟殻蟹比平時食的較油膩。

整體而言,食物普普通通,試一次已經足夠。
同朋友慶祝生日~一行四人黎左Lab66食Dinner😋 1. 芒果軟殻蟹卷($88)芒果同軟殻蟹的份量都比想象中多~夾埋好fresh 好好味,四個人share岩岩好👍🏻2. Buffalo wings ($68)呢個雞翼唔算好辣~ 好在有好多青瓜比你一齊食~感覺冇咁油膩~而且係單骨~食既時候好方便👍🏻3. 芝士薯條($48)呢個芝士薯條真係好好好好正😍😍😍 $48但份量好多!仲要除左面既芝士,下面就充滿芝士醬,真係啖啖芝士好邪惡🤤🤤🤤 4. 帆立貝墨汁意粉($158)帆立貝同海鮮比想象中少,但個意粉炒得好香好好食,所以都冇後悔揀左佢既😛但價錢黎講唔算平整體黎講都好推介大家黎試!見隔離枱的飲品好似好正~下次會再去試其他野!
同朋友慶祝生日~一行四人黎左Lab66食Dinner😋
1. 芒果軟殻蟹卷($88)

2. Buffalo wings ($68)
3. 芝士薯條($48)

4. 帆立貝墨汁意粉($158)

2017-10-25 319 瀏覽
跟朋友聚餐, OPENRICE發現LAB 66, 就決定試試!餐牌種類不算太多, 價錢我覺得小食是頗抵食, 主菜就正正常常啦!當天, 我們叫了咸蛋魷魚, 軟殼蟹卷, 燒雞沙律, 豬軟骨及墨汁意粉~軟殼蟹卷是我最滿意的一道菜. 軟殼蟹香脆, 加入卷入面的沙律菜跟生果, 配合起來好好味燒雞沙律跟豬軟骨都普普通通, 味道可以的, 但沒有令人驚艷~!而咸蛋魷魚跟墨汁意粉是我最期待亦是最失望的...認真的說, 味道是不俗的, 但不是想像中的味道...墨汁意粉有很大粒凡立貝是值得一讚的事, 但完全食不到墨汁味"而咸蛋魷魚的咸蛋味都沒有很出色, 打冷的黃金魷魚的咸蛋味比較正呢正體來說, 食物的份量足夠, 而且料亦很多, 整體來說味道是好的, 但就不太令人驚艷~

2017-10-15 344 瀏覽
同朋友喺旺角食飯,彈左呢一間裝修好特別嘅餐廳,餐廳樓高兩層,但係可惜啲座椅一啲都唔舒服,我哋比安排到上面樓層,枱與枱嘅空間太少喇,同埋樓底唔算太高,連隔離枱講緊乜嘢都聽到,咁啱當天晚上前面有一台八人嘅食客,佢哋高談闊論,真係好嘈好嘈好嘈啊講返食物個單骨雞翼炸得幾香脆,醬汁仲好好味。最特別係有個青瓜俾你清新一下個味蕾串燒嘅肉好鞋啊,唔推介芝士焗西蘭花,水準不過不失幾鍾意呢一個沙律,因為佢嘅display好特別,打開之後仲有煙出嚟好有趣,係好有心思嘅一道菜色

講返食物

串燒嘅肉好鞋啊,唔推介

芝士焗西蘭花,水準不過不失

同2位舊公司既妹妹食飯,很喜歡她們,也欣賞她們工作的output, 希望她們在新公司繼續努力!叫左:咸牛肉芝士吐司配薯條: 一如網友所講,不是好咸,淡味,但都幾好,至少健康d咸蛋炒魷魚鬚跟蒜蓉包:第1次食咸蛋炒魷魚鬚,味道唔錯,不過勁多洋蔥,所以要"發掘"d魷魚鬚出黎。蒜蓉包都幾好味!黑豚肉柳配茄汁吞拿魚長通粉: 因為其他幾樣主菜都有我地唔中意食既野,所以只好揀呢樣,但...真的好一般...另外叫左幾杯飲品,我那杯係黑牛,味道較淡,也無吱吱聲,是因為我們在2樓,拎上黎放得太耐?
叫左:
2017-10-06
2017-09-25 165 瀏覽
今次同好朋友慶祝生日,吾想岀到尖沙咀甘遠,就簡左係就腳既旺角食啦,今次再黎Lab66。同朋友不約而同都唔算太餓,所以一開始叫左個軟殼蟹沙律,同埋帆立貝墨汁意粉。軟殻蟹炸得剛剛好,外脆內熱,重點係好~大~隻 。 沙律附上再瓶黑醋,自己可根據口味落番。另外有一個小有餐廳會做配菜既熱情果,不過同朋友都吾太好酸野,所以無咩點食到😅另外一個墨汁意粉,墨汁味唔算太濃,但勝在夠汁,加上用olive oil煮,好味。最後我地叫左個蜜糖柚子雞翼,幾驚喜,因為幾清新,開胃,應該叫黎做頭盤小食🤣

2017-09-12
2017-07-27 339 瀏覽
一入店面,地方很細,夠4-5張枱。原來還有2樓,於是我和好姐妹上二樓坐。環境不錯,食物味道不錯。特別是炸魷魚鬚,我最愛吃姐妹也點菜這醬汁很好味一開始看見以為是意粉披上雞蛋加芝士,後來切起來感到是肉的,原來是豬柳肉。與芝土一起吃也好吃鰻魚加菇仔食,這味道算是新的口味。最後點了飲料,好像點了雙檸梳打,飲起來很一般。

環境不錯,食物味道不錯。特別是炸魷魚鬚,我最愛吃

姐妹也點菜

這醬汁很好味

與芝土一起吃也好吃

鰻魚加菇仔食,這味道算是新的口味。

最後點了飲料,好像點了雙檸梳打,飲起來很一般。
2017-07-12 486 瀏覽
練習完最好活動就係食食食於是落咗旺角呢間cafe, 實在太攰,一嚟就叫咗每人一杯鮮果汁,分別係紅、黃、綠三隻色,十足紅綠燈咁紅色有紅菜頭、紅蘿蔔、蘋果,而黃色好似係菠蘿汁為主,仲有綠色,好Fresh因爲友人唔想食辣無揀水牛雞翼,就點咗柚子單骨雞翼,柚子蜜味好濃,甜甜蜜蜜咁,單骨方便食,但得我偏好辣味青瓜好新鮮爽脆,有咬口。真係好鍾意多士,仲要有芝士咸牛肉,真係無敵好味!多士夠厚身,外面夠脆,麵包夠中間夠鬆軟,餡料咸香惹味,仲有厚薯條都好正、應該係新鮮薯仔炸,怕肥怕熱氣都忍唔住口!最後叫咗個蘑菇意粉,興趣不大就無影低,味道都ok 嘅。不過搵人埋單等咗好耐,因為上層得一個人,好忙。環境都幾有特式,係坐近燈箱自拍難D~
練習完最好活動就係食食食
青瓜好新鮮爽脆,有咬口。

2017-06-24 481 瀏覽
Lab66 特色多國菜西餐廳😋 下班嘆一嘆!==============================卡邦尼意粉配溫泉蛋 溫泉蛋就係精萃 半熟溫泉蛋 仲有蘑菇 煙肉👍🏻 將蛋汁混合於意粉當中 令整個卡邦尼意粉既口感提升😍 而意粉已經吸哂所有芝士蛋黃醬汁 讚!😋.蒜蓉芝士吐司配薯條 個芝士蒜蓉吐司 蒜蓉配芝士😍呢個重口味配搭 仲加左黑椒係入面 令個吐司更加香 仲配搭左一大盆薯條 真係一盆🍟 飽肚😅*姐又是瘋狂地吃澱粉質🤦🏼‍♀️.海怪(軟殻蟹)沙律 成隻軟殻蟹上 霸氣十足 沙律其實有火箭菜 加沙律菜 沒有任何sauce 只有半個熱情果 👸🏼就諗係咪要加熱情果落沙律到呢🙊雖然熱情果好酸 但將佢加落本身帶有苦澀味既火箭菜 就能夠中和 熱情果既酸 同火箭菜都唔會咁苦 意想不到的化學作用 令兩種不同味道的食物得以中和 又夾到😂如果唔係d火箭菜太苦 真係食唔慣😛==============================Lab 66 (旺角)旺角黑布街74號地下1號舖
[旺角] Lab66 特色多國菜西餐廳😋 下班嘆一嘆!

*姐又是瘋狂地吃澱粉質🤦🏼‍♀️

Lab 66 (旺角)
旺角黑布街74號地下1號舖
  • 卡邦尼溫泉蛋扁意粉
  • 海怪沙律
  • 蒜蓉芝士吐司
2017-06-19 1517 瀏覽
黑布街多食店就係人都知,所以今次朋友聚會我都喺呢到揾食,有朋友食過話Lab 66 不錯,所以二話不說就book位試下今次我地聚會時間比平時早好多,大約5點幾左右,但樓下己經滿座,我地就上左二樓,可能未到晚飯時間,上層暫時得我地一張抬。呢度係係無套餐架,要散叫好適合一班朋友黎傾吓計食下野~-薯條拼咸牛肉芝士多士-看似簡單但係一D都唔馬虎,多士咬落脆脆地,鹹牛肉分量很多,加埋芝士絕配~另外即叫即炸•一大桶熱辣辣炸薯條,沾上醬汁絕對食到停唔到口-煎韓式泡菜餃子-直頭成隻煎pan上菜,賣相己經好吸引,餃子煎得好香脆,但個醬真係好辣(對於我唔食得辣),不過好惹味,所以唔食得辣既人就唔好點咁多醬丫~-水牛單骨雞翼-單骨雞翼食得好方便,食完之後個個都話好似食梗生炒骨,哈哈,因為個醬汁真係好似,酸酸甜甜好開胃-卡邦尼意粉配溫泉蛋-整個意粉充滿着濃郁既忌廉汁,煙肉,入口啖啖蛋香味,一點都唔覺得漏Lab 66 賣相吸引,食物質素高,份量多,難怪朋友會推介黎呢度聚會丫

今次我地聚會時間比平時早好多,

呢度係係無套餐架,要散叫

好適合一班朋友黎傾吓計食下野~

-薯條拼咸牛肉芝士多士-
看似簡單但係一D都唔馬虎,
多士咬落脆脆地,鹹牛肉分量很多,加埋芝士絕配~
另外即叫即炸•一大桶熱辣辣炸薯條,
沾上醬汁絕對食到停唔到口

薯條拼咸牛肉芝士多士

-煎韓式泡菜餃子-
直頭成隻煎pan上菜,賣相己經好吸引,
餃子煎得好香脆,但個醬真係好辣(對於我唔食得辣
),不過好惹味,所以唔食得辣既人就唔好點咁多醬丫~
煎韓式泡菜餃子

-水牛單骨雞翼-
單骨雞翼食得好方便,
食完之後個個都話好似食梗生炒骨,哈哈,
因為個醬汁真係好似,酸酸甜甜好開胃

水牛單骨雞翼

煎韓式泡菜餃子
水牛單骨雞翼
卡邦尼意粉配溫泉蛋
2017-06-05 326 瀏覽
話說五一公假要番工企左7個中 腿很累放工約埋同事仔食好東西平衡心理位於旺角黑布街既Lab66 環境唔錯 有兩層都幾有空間感難得假期夜晚都唔算多人可以安心傾計唔怕比人趕食物又幾好味兩個女仔嗌左頭盤小食main course各一分別係蜜糖柚子雞翼 蒜容芝士吐司配肥薯條 同黑豚肉柳配茄汁吞拿fish長通粉話說我杯野飲叫Yellow係包含菠蘿香蕉荔枝同香梨既榨汁但我淨係飲到梨味 同事仔嗰杯叫Red有蘋果士多啤梨橙桃紅菜頭其實兩杯個色都唔配合個名不過係有益類既野好想食甜品 但已經好飽嚕
話說五一公假要番工
食物又幾好味

兩個女仔嗌左頭盤小食main course各一
分別係蜜糖柚子雞翼 蒜容芝士吐司配肥薯條
同黑豚肉柳配茄汁吞拿fish長通粉
話說我杯野飲叫Yellow
係包含菠蘿香蕉荔枝同香梨既榨汁
不過係有益類既野
好想食甜品 但已經好飽嚕
2017-05-01
2017-05-31 240 瀏覽
店內裝修幾得意, 舊式工廈FEEL, 但又有D新風格, 符合餐廳菜式STYLEMENU得一頁, 後面係DRINK LIST, 選擇好少..而且FUSION菜式其實都好少第一次黎, 基本都係食多人推介既食物穩陣本來以為係好似中式果種咸蛋黃碎包住魷魚鬚黎炸, 原來係D汁!但咸蛋味唔算好濃, 淨係感覺似咖哩蛋黃汁..不過整體味道幾好既, 配埋蒜蓉包, 可以加埋汁食又得=]蒜蓉包夠晒脆! 見佢得少少蒜蓉以為好DRY, 點知都好入味! 漢堡包本來睇起黎就好普通, 食落都係..或者普通偏下...肉超超超咸.... 蕃茄同生菜食落淋晒...一D都唔新鮮既感覺連薯條同煙肉(包遮左, 有2小塊) 都唔脆...總括而言, 無任何可讚位 呢個見到勁多人話好食, 仲講到熱浴原舊芝士一大餅淋落去~~~充滿期望啦! 點知...黎到見到無芝士既?? 即揭開塊饅魚.........原來得2邊有.......2邊仲充滿菇同洋蔥.....芝士完全同D配料融合左...說好的芝士鰻魚呢? 菇同洋蔥配鰻魚真係非一般配搭.... 只能說完完全全唔MATCH囉...鰻魚汁又係勁咸, 真係食唔到幾多啖...不過可以話好既係, 絕對足

第一次黎, 基本都係食多人推介既食物穩陣
咸蛋炒魷魚鬚根蒜蓉包
但咸蛋味唔算好濃, 淨係感覺似咖哩蛋黃汁..
不過整體味道幾好既, 配埋蒜蓉包, 可以加埋汁食又得=]

Lab 66 自家漢堡

漢堡包本來睇起黎就好普通, 食落都係..或者普通偏下...

連薯條同煙肉(包遮左, 有2小塊) 都唔脆...
總括而言, 無任何可讚位

芝士鰻魚鐵窩飯

鰻魚汁又係勁咸, 真係食唔到幾多啖...
不過可以話好既係, 絕對足料鰻魚! 勁大塊! 完全食唔落....

呢度最好既應該係飲品
有3款綜合果汁可以揀, 仲有已經好少見到既黑牛!
咸蛋炒魷魚鬚根蒜蓉包
行完MK~見黑布街間Lab66唔洗等位,貢入黎試下。餐牌都幾多野食揀,花多眼亂。餐牌都幾多野食揀,花多眼亂。餐牌都幾多野食揀,花多眼亂。再點咗原條芝士鰻魚鐵窩飯....芝士好多。鰻魚成條上,而且燒得好香,個汁好入味,正!但飯底太多,如果可以鰻魚多d,飯底少d就perfect池。主菜揀左低温慢煮安格斯肉眼扒。肉眼係10安士.,大塊得黎d......肉又唔老唔韌,幾難得。用菇伴碟好過下下用薯條。甜品特飲嗌咗Dark Choco (Chocolate。好重朱古力味。1杯都幾多,1個人可能會飲剩唔少,2個人分就差唔多。
行完MK~見黑布街間Lab66唔洗等位,貢入黎試下。

餐牌都幾多野食揀,花多眼亂。

再點咗原條芝士鰻魚鐵窩飯....

同妹妹逛完旺角, 我突然好想食!鰻!魚! 但又好!想!食!牛!扒!!!上開飯搜尋了一下,終於發現了 這間可以滿足我2個心願的Lab66。 開住Google Map 找, 很少去旺角的我們... 黑布街是有點難找, 那天下雨了,又沒打傘XD~ 【芒果軟殼蟹卷】 肚子餓了, 頭盤妹妹點了 清新些的芒果軟殼蟹卷。 軟殼蟹幾大隻,炸得夠香脆。 配上香芒一併食,口感清新~ 【原條芝士鰻魚鐵窩飯】 來到鰻魚控的最愛! 我點了原條芝士鰻魚鐵窩飯。 好大的一窩,飯量...哈哈!三個人都夠食! 鰻魚好大條,真的是原條的,好足料! 而且鰻魚燒得好香,醬汁也很惹味! 芝士拉絲超勁!! 芝士多到似湯,不怕不夠芝士嚕~ 低温慢煮安格斯肉眼扒(10oz.) 這塊肉眼雖然不是鐵版盛住,不是熱辣辣。 以為不熱肉眼肉質會硬, 但這塊真是好腍滑、好嫩滑、好Juicy!!!! 也很愛吃菇菇~~ 【甜品特飲】 【Dark Choco (Chocolate)】 本想食個
同妹妹逛完旺角,
我突然好想食!鰻!魚!
但又好!想!食!牛!扒

上開飯搜尋了一下,終於發現了
這間可以滿足我2個心願的Lab66。

開住Google Map 找,
很少去旺角的我們...
黑布街是有點難找,
那天下雨了,又沒打傘XD~

【芒果軟殼蟹卷】
肚子餓了,
頭盤妹妹點了
清新些的芒果軟殼蟹卷。

軟殼蟹幾大隻,炸得夠香脆。

配上香芒一併食,口感清新~

【原條芝士鰻魚鐵窩飯】
來到鰻魚控的最愛!
我點了原條芝士鰻魚鐵窩飯。

好大的一窩,飯量...哈哈!三個人都夠食!

鰻魚好大條,真的是原條的,好足料!
而且鰻魚燒得好香,醬汁也很惹味!

芝士拉絲超勁!!

芝士多到似湯,不怕不夠芝士嚕~

低温慢煮安格斯肉眼扒(10oz.)

這塊肉眼雖然不是鐵版盛住,不是熱辣辣。
以為不熱肉眼肉質會硬,
但這塊真是好腍滑、好嫩滑、好Juicy!!!!

也很愛吃菇菇~~

甜品特飲】
【Dark Choco (Chocolate)】

本想食個甜品,但又太飽。
口又乾了,索性直接點杯甜品特飲2份分吧~

忌廉上有絲絲香橙絲,味道清新。
朱古力味夠香濃,
夏天喝它整件事都好對~!