2022-01-23 402 瀏覽
Lady M 的千層蛋糕質素有幾高無需多講,大家見我食咁多次就知今次食完晏就即刻去 Lady M 又可以輕輕鬆鬆嘆返個季節限定紫薯千層蛋糕食品方面 :紫薯千層蛋糕 : 輕盈細緻的雙色內餡,保留紫薯天然色澤,均勻地塗抹在紫薯風味的班戟皮,多種紫薯的味道玫瑰千層蛋糕 : 蛋糕鋪上玫瑰花瓣,好香玫瑰味,千層蛋糕香滑美味法式士多啤梨千層酥 : 千層酥層次分明,滲透櫻桃酒香氣的新鮮淡忌廉、海綿蛋糕和士多啤梨果醬,與忌廉融為一體的新鮮的士多啤梨更能食出天然果香

食品方面 :

2022-01-15
2022-01-10 295 瀏覽
行街行到攰攰地,搵個地方食件Cake星期六4點左右去到,排隊排左大約15分鐘後入座侍應黎接單時先通知原味千層蛋糕已經賣晒都已經坐低左,唯有叫另外款式伯爵千層蛋糕伯爵茶味濃,忌廉滑身,甜度適中蛋糕表面有伯爵茶葉碎粒,加埋細細片既花瓣,賣相幾好抹茶千層蛋糕抹茶味香,無苦澀味如果單食蛋糕部份會甜左d,不過蛋糕表面鋪滿抹茶粉,加埋一齊食中和左甜味堂食體驗一般,個人覺得Fashion Walk分店會比較舒服
行街行到攰攰地,搵個地方食件Cake
星期六4點左右去到,排隊排左大約15分鐘後入座
侍應黎接單時先通知原味千層蛋糕已經賣晒
都已經坐低左,唯有叫另外款式

伯爵千層蛋糕
伯爵茶味濃,忌廉滑身,甜度適中
蛋糕表面有伯爵茶葉碎粒,加埋細細片既花瓣,賣相幾好
抹茶千層蛋糕
抹茶味香,無苦澀味

因为当时晚饭不是很饿,不想吃什么东西,就被朋友推荐去这个蛋糕店,点了两份蛋糕,说真的这个量的蛋糕,价格不算便宜,但是说实在的太好吃了,再配上这个茶,热乎乎味道很浓郁的茉莉蜜茶,简直太幸福,就是想加水的时候要不断叫服务员。
2021-12-11
5 分鐘 (堂食)
2021-12-12 265 瀏覽
逛街逛到攰,是時候休息一下,嘆個tea!和朋友二話不說走到Lady M排隊。假期嘛,很多人用商場優惠券,排就排啦。排約半小時⋯⋯終於有位。朋友想吃朱古力蛋糕,我是伯爵千層蛋糕忠粉,就要這兩款,加杯凍朱古力和柚子檸檬梳打,perfect!!🍹凍朱古力⭐️⭐️很淡!麻麻!🍹柚子檸檬梳打⭐️⭐️⭐️朋友說味道正常。🍰朱古力蛋糕 $68⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次去Lady M都只選千層蛋糕,今次第一次吃朱古力蛋糕,原來好好味!朱古力味很濃,而且不會太甜,竟然比我一直喜歡的伯爵千層蛋糕更美味!🍰伯爵千層蛋糕 $75⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️喜歡伯爵茶做的所有食物,這款千層蛋糕百吃不厭!Cream細滑不膩,千層蛋糕不會過濕,軟綿之中又不會太腍,滲著淡淡伯爵味,很喜歡!
逛街逛到攰,是時候休息一下,嘆個tea!
和朋友二話不說走到Lady M排隊。

假期嘛,很多人用商場優惠券,排就排啦。
排約半小時⋯⋯終於有位。

凍朱古力、柚子檸檬梳打

🍹凍朱古力
⭐️⭐️
很淡!麻麻!

🍹柚子檸檬梳打
⭐️⭐️⭐️
朋友說味道正常。

🍰朱古力蛋糕 $68
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🍰伯爵千層蛋糕 $75
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
朱古力蛋糕+伯爵千層蛋糕
30 分鐘 (堂食)
下午茶
朱古力蛋糕+伯爵千層蛋糕
  • 伯爵千層蛋糕
  • 朱古力蛋糕
2021-12-10 221 瀏覽
Lady M 的千層蛋糕質素有幾高無需多講,今次食完晏就即刻去 Lady M 又唔駛排隊,可以輕輕鬆鬆嘆返個季節限定下午茶食品方面 :紅絲絨蛋糕(聖誕限定): 酒紅色的海綿蛋糕質感綿密濕潤,新鮮打成的忌廉芝士夾在每層海綿蛋糕之間,甜而不膩的經典滋味玫瑰千層蛋糕 : 蛋糕鋪上玫瑰花瓣,好香玫瑰味,千層蛋糕香滑美味栗子千層蛋糕 : 頂層原粒糖漬栗子美味,加上法國栗子碎粒分佈於每層的忌廉中,千層蛋糕香滑美味,口感豐富Ours Tips : 如果有時代廣場的happy rewards美食優惠券,仲可以最多用十張優惠券,更加超值

食品方面 :

2021-12-04
2021-12-01 206 瀏覽
我同男朋友食完dinner在睇戲前來食,我咁大個女第一次食ladyM。附近有間食pancake,但男朋友覺得千層蛋糕技術性高d (LOLL), 所以來食。來到已經係晚上,好多款都無哂,得抺茶味,伯爵茶味,格仔朱古力同原味etc。我哋叫左朱古力格仔同伯爵茶味。見到有雪糕set $98/cake, 好吸引就叫左。蛋糕來了,真係好精緻!個幻彩雪糕其實係vanilla味,濃郁好味, 唯獨會唸係咪落左好多色素。。男朋友鐘意食伯爵茶味蛋糕多d, 食到少少茶嘅回甘,唔單單係甜味。蛋糕面好平滑,好靚!朱古力蛋糕其實係薄薄朱古力醬包住蛋糕,我鐘意多d朱古力嘅野,但黎得遲無辨法。呢個雪糕係滿滿菊花味,好突出。但個人鐘意甜甜vanilla ice cream多d。環境好舒服,有另一pair couple同三個女生在聊天。好girly嘅環境,滿足少女心~都係後生妹妹們,大概係比lady M嘅華麗吸引來!事實係佢哋嘅千層蛋糕確係整得好細緻同好靚,一層層綿綿好細密,feel到有心機整。同樣價錢,係高技術過pancake(唯有自己先去試)唯朱古力可以再多d, 所以下次叫第二款!!

我哋叫左朱古力格仔同伯爵茶味。

見到有雪糕set $98/cake, 好吸引就叫左。

蛋糕來了,真係好精緻!

環境好舒服,有另一pair couple同三個女生在聊天。

同樣價錢,係高技術過pancake(唯有自己先去試

唯朱古力可以再多d, 所以下次叫第二款!!

2021-11-22 176 瀏覽
Lady m出品其實都一定好食之前食過好多唔同味嘅千層蛋糕所以今次買左個士多啤梨千層酥💓呢個千層酥個酥皮好趣,夾埋啲cream好夾,另外佢都有啲士多啤你粒,好fresh💓
Lady m出品其實都一定好食
之前食過好多唔同味嘅千層蛋糕
所以今次買左個士多啤梨千層酥💓

2021-10-19 309 瀏覽
Lady M 全港好多分店,但間間分店出的味道都有少少唔同,所以每次去食都充滿期待咁。因為你未必知道佢最新款既系列。但銅鑼灣時代廣場嗰間Lady M 由於可以用到優惠券所以性價比最高嘅一間。所以如果有優惠券就可以用。1. 法式士多啤梨千層酥2. 玫瑰千層蛋糕3. 抹茶千層蛋糕之前都食過好多次Lady M, 相信好多人都唔會感到好陌生,當然價錢相對上進取,今次對於法式士多啤梨千層酥有驚喜,佢既千層酥有別於其他嘅千層酥,首先酥皮脆口唔會硬,最好味當然係中間忌廉果層,佢混合左粒粒士多啤梨🍓,士多啤梨唔會帶酸,甜度啱啱好,感覺唔會好濟。
所以如果有優惠券就可以用。

1. 法式士多啤梨千層酥
2. 玫瑰千層蛋糕
3. 抹茶千層蛋糕

2021-10-18
5 分鐘 (堂食)
  • 法式士多啤梨千層酥
  • 玫瑰千層蛋糕
  • 抹茶千層蛋糕
十世冇食Lady M,喺上面食完炙宴唔多夠喉,就落黎買3件蛋糕外賣,全部揀我未食過嘅口味先。服務員將3件蛋糕放好入個紙盒再加兩細包乾冰,話可保温一個鐘,仲加左卡紙防止蛋糕移位,之後用個大紙袋裝住,仲提供膠叉。法式士多啤梨千層酥 $62千層酥好大件,有面中底三層,用叉拮落去都聽到酥皮嘅脆皮切開聲,點知食落唔夠脆喎,稔左啦,唔多掂。入面嘅淡忌廉好多,都夠香滑又唔太膩,不過食唔出櫻桃酒香氣,夾住新鮮士多啤梨同下面嘅海綿蛋糕加士多啤梨果醬,唔覺膩。不過酥皮唔夠脆就唔合格喎。柑桔洋甘菊撻 $68首先呢個撻賣相好靚,撻邊有糖漬柑肉同小洋甘菊,好可愛。頂層係洋甘菊慕絲配柑桔佛手柑慕絲,下底有柚子忌廉,放喺雲尼拿海綿蛋糕上面,最下底係撻底。柑桔+柚子味好香甜,非常清新,而且勁滑,撻底厚得黎夠脆,口感層次豐富,合格。不過呢個價錢,第二度都食到呢個質素。爆谷千層蛋糕 $75始終都係招牌千層蛋糕最好食,第二度食唔到。超過20層嘅薄班戟整得好好,每層都有勁多忌廉,食落超滑溜。呢個新口味係爆谷忌廉,味道可以,不過少少過甜。面層有焦糖朱古力醬,朱古力味就唔出。上面有3粒焦糖爆谷,可惜唔脆。呢個口味試過就算,下次都

法式士多啤梨千層酥

法式士多啤梨千層酥 $62
法式士多啤梨千層酥

柑桔洋甘菊撻 $68

爆谷千層蛋糕 $75

爆谷千層蛋糕

始終都係招牌千層蛋糕最好食,第二度食唔到。超過20層嘅薄班戟整得好好,每層都有勁多忌廉,食落超滑溜。呢個新口味係爆谷忌廉,味道可以,不過少少過甜。面層有焦糖朱古力醬,朱古力味就唔出。上面有3粒焦糖爆谷,可惜唔脆。呢個口味試過就算,下次都係食返皇牌口味。

爆谷千層蛋糕

外賣質素真係差啲,不過堂食等得太耐,下次唯有買完外賣即食,或者雪返入雪櫃先食。
2021-10-01
5 分鐘 (外賣自取)
💥已經被超越的千層蛋糕🌞📍LADY M|尖沙咀📍埋單 $ 1 X X#CL開箱|#CL四圍食 |#CL尖沙咀⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️好耐無食千層蛋糕又見到LADY M,就簡左兩件CAKE 外賣,幾貼心有埋乾冰❤️💟 GREEN TEA MILLE CREPES $ 7 5可能已經進化到喜歡濃茶,所以會覺得佢略甜唔夠茶味,雖然仍然係入口即溶,但係有啲香港小店已經超越左佢☺️💟GATEAU NUAGE $ 6 8法式芝士餅🌟第一次食係impress到👧🏻既👍好濃既芝士味食完唔會覺得太溜,估唔到有啲肉桂味係入面✨口感好多層次🔥另外外賣都收左服務費… 🤟🏻不負責任點評✌🏻好味道🌕🌕🌕🌕🌑性價比🌕🌕🌕🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌗🌑(五粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥已經被超越的千層蛋糕🌞

📍LADY M|尖沙咀
📍埋單 $ 1 X X

#CL開箱|#CL四圍食 |#CL尖沙咀

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️

💟GATEAU NUAGE $ 6 8

另外外賣都收左服務費…

🤟🏻不負責任點評✌🏻
好味道🌕🌕🌕🌕🌑
性價比🌕🌕🌕🌑🌑
回頭率🌕🌕🌕🌗🌑
(五粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
2021-09-11 250 瀏覽
First up, congrats to the popularity of your chain across HK. As a frequent patron I’ve observed that there’s no “patronage time limit “ and many of your seating guests spend up to 1.5-2 hours without the appropriate spending. To be fair to others waiting I believe your shop should follow others by placing such limit so a broader client base can enjoy Lady M
2021-09-02 319 瀏覽
~得閒食個Tea, 生活寫意d~最近不停去Times Square, 跌入左佢哋不停派coupon嘅陷阱. 經過開Lady M, 今次唔食佢地嘅千層蛋糕…..試左棋盤蛋糕同法式芝士蛋糕💫認為芝士蛋糕更勝一籌!!!芝士蛋糕面有層酸忌廉, 酸酸地好開胃. 加埋蛋糕本身好Creamy, 入口順滑~再加多杯Mocha中和返蛋糕嘅甜味❤️成件事真係Perfect池~💸跟住又喺Times Square shopping, 玩多啲coupon再食過.
~得閒食個Tea, 生活寫意d~
經過開Lady M, 今次唔食佢地嘅千層蛋糕…..
試左棋盤蛋糕同法式芝士蛋糕

💫認為芝士蛋糕更勝一籌!!!
再加多杯Mocha中和返蛋糕嘅甜味
❤️成件事真係Perfect池~

2021-08-20 203 瀏覽
爆谷千層蛋糕 $75難得見到新口味,梗係要試下!食落真係同焦糖爆谷隻味一樣,口感依舊係非常嫩滑,入口即溶。最驚喜係平時食焦糖味嘅甜品好快就會覺得飽,但係呢個千層蛋糕只會越食越想繼續食晒佢!
爆谷千層蛋糕 $75

外賣自取
2021-08-03 423 瀏覽
近排Times Square 做緊Summer Rewards ,消費夠又會送d 美食coupon 比你,買夠100 減50,見到lady m都有得用,即刻去試試,因為平時價錢我真是覺得太貴今次一口氣買左5件cake,從左到右分別係,法式芝士蛋糕,爆谷千層蛋糕,玫瑰千層蛋糕,抹茶千層蛋糕,伯爵千層蛋糕老實講,同topic 一樣,佢cheesecake 做得比佢出名既千層蛋糕好食好多千層蛋糕我買左4個味,我個人覺得新出既爆谷好咪dd ,其他果d 正常,但唔驚豔抹茶果個我好失望,本身自己中意食抹茶,自己期望高,結果同坊間一樣,好甜好漏,抹茶味好少

今次一口氣買左5件cake,從左到右分別係,

• 法式芝士蛋糕
2021-07-14 347 瀏覽
終於有機會試到Lady M既蛋糕 都幾貴下 都70幾蚊件。隔住個餅櫃望都覺得吸引。佢地出名千層蛋糕 有唔同款式 我就食咗伯爵千層蛋糕 蛋糕係一層層既鬆軟 個口感好正 加上佢個伯爵茶味夠濃 唔會太甜。除咗好味之外 佢個賣相都好靚 所以影張靚相打卡都唔錯。
外賣自取