2012-06-09 259 瀏覽
無plan之下, 同幾位朋友下午先決定黎食,book左九點三, 去到都等左陣先有位, 實在太full喇, 我地係面口個小露台等左陣, 門口都整得幾浪漫, 點點燈光, 入到去入面好都暗,係romantic feel啊...張張台都full晒, 入面都唔算太細...坐得都舒服呀..我地六個都係叫野share食, main course加30蚊左右就可以轉餐,有湯,沙律同餐飲...本來個個都要龍蝦湯,但唔夠, 所以我飲左南瓜湯...好香南瓜蓉,好滑又creamy, 試左啖龍蝦湯都味道濃郁, 仲有餐包香烘烘好軟熟, 點牛油,醋同oliver oil都好好味...餐o既沙律都唔錯, 個醋味道教得好, 菜同車厘茄都好新鮮好fresh...parma ham caesar salad, 都係唔錯o既沙律丫, 好新鮮好開胃, 而且parma ham都好大塊啊...白酒煮青口, d青口就細隻d, 微香白酒味, 稍為咸左少少...焗田螺, 好大粒, 鍾意食d薯蓉丫, 蒜味都香口,ok...海爐魚, 我唔sure個全名, 係好香白汁, 好cream, 魚都好大舊,啖啖肉, 不過就唔係好滑o既魚, 但係個汁味

上: 南瓜湯, 下: 龍蝦湯

海爐魚, 我唔sure個全名, 係好香白汁, 好cream, 魚都好大舊,啖啖肉, 不過就唔係好滑o既魚, 但係個汁味道好味,賣相討好...

意大利雲吞, 又係好鍾意d好creamy o既汁, 雖然舊雲吞都冇乜涵, 都係一舊粉,但加上個好味o既汁就唔同啦...

德國咸豬手, 燒得幾好, 但肉都係韌少少, 好在唔太咸, 一人都係食左少少, 夠架喇...

白汁海鮮墨魚麵, 又係白汁呀,kakakaa,今晚我地好多都係白汁丫, 個個都鍾意,不過就會漏d....好多海鮮, 隻隻都大大粒, 又唔腥, 個墨魚麵都夠味, 軟硬度o岩...食得過...
M5肉眼扒, 近排都盡量唔食牛肉, 但黎到覺得lei 度o既牛扒應該唔會差得去邊, 結果無失望呀, 雖然唔係好厚, 我地叫7成都煮到, 好香牛味, 一人食兩小舊,少食多滋味, juicy...不過伴菜o既薯蓉就硬左d...

鵝肝意大利飯, 一塊小小o既鵝肝我地一人一口, 煎香左,入口即溶o既感覺,哈哈...不過鵝肝真係要趁熱食, 個意大利飯有d菇味, 入面仲有d洋蔥粒粒,食口6就幾好咬口, 都係食小小夠喇,唔係就好漏...
碟碟賣相都又靚又好食, 估唔到一條藍地大街入面, 有間有水準o既法國餐,surprise!! 聽聞好多人都會山長水遠入黎食, 確實唔錯, 會再去食
20 分鐘 (堂食)
上: 南瓜湯, 下: 龍蝦湯
2012-05-23 61 瀏覽
於20 May 2012約20:30親身到店舖Booking, 當時book在27 May 2012(星期日- 20:30) 8位.但昨日(22 May 2012 - 約20:00)又親身到店舖再加多兩位, 要book十位. 當時店長說沒有你的BOOKING, 27號20:30無你嘅BOOKING. 嗰日20:30full晒做唔到10位. 我就問咁嗰日早啲可唔可以, 佢就答19:00可做8位, 但做唔到10位wor...你8位得唔得...唔得就無喇.我當時就話我幾時幾點嚟BOOK同指返邊位幫我落BOOKING...佢唔理, 只話真係無你個BOOKING, 嗰日20:30 full晒...咁我唔BOOK喇~~, 佢話好呀唔好BOOK.有無攪錯...咩服務態度??? 以後都唔會去食, 有friend過嚟都唔會再介紹嚟間.

咁我唔BOOK喇~~, 佢話好呀唔好BOOK.

2012-05-22
經朋友推介總要去試一試首先是日中午打電話去訂位20:00pm職員話Full Booking 最快20:30pm服務員過數分鐘回電Confirm 19:45pm 態度有禮坐好后就睇餐牌其實每一個前菜主菜甜品都唔係有多款選擇的首先叫了一個黑松露鵝肝意大利飯 $148 待應好細心解釋意大利飯比較硬身讓你需要考慮你的小朋友能否用膳 跟住order了一個安格斯西冷扒 $168全部都轉跟餐 @+$35.00 配沙律+面包+餐飲我見個待應咁細心咁就問下佢夠唔夠食啦佢就話可以叫多樣 咁我再order多一個鵝肝多士 $98心太軟味道唔算太甜..外暖內軟..有驚喜...$35.00 真係好抵
經朋友推介總要去試一試

全部都轉跟餐 @+$35.00 配沙律+面包+餐飲
我見個待應咁細心咁就問下佢夠唔夠食啦
佢就話可以叫多樣

咁我再order多一個鵝肝多士 $98
沙律好新鮮..係我鍾意的梳s..待應有禮問要否加黑胡椒..當然要加啦! :)
周打蜆肉湯及面包...面包熱度剛好..周打蜆肉湯好多蜆肉..本人比較喜歡吃面包
鵝肝多士...鵝肝很好食外脆內軟.. 極力推介
黑松露鵝肝意大利飯~ 個人好味啦..黑松露的味道唔係個個人都喜歡..而我們一家人就非常LIKE..
安格斯西冷扒...呢個扒就無乜驚喜
可能未食過心太軟的關係(事關總覺得好甜) 但佢係呢度係最出名的甜品..

題外話/補充資料: 待應服務態度細心讓我非常滿意
2012-03-05
90 分鐘 (堂食)
門外望入內氣份一流
鵝肝多士...鵝肝很好食外脆內軟.. 極力推介
  • 心太軟
  • 鵝肝多士
  • 黑松露鵝肝意大利飯
2011-11-07 40 瀏覽
第3篇食評由中環搭東涌線轉西鐵入屯門只需十個字~再轉的士入藍地~都好方便!今次一行七人由舅母介紹黎到Lam Tei Grill~去到門口已經覺得好有feel^^book左7點...未夠7點都比入去坐~坐左系較入既位置~環境都好好;)七個人叫左五個主餐!3個小食~3個甜品放唔曬d相~簡左8張放~去相laaaaaa~~新鮮芒果好甜...蝦肉爽口可加胡椒~食到粒粒硯肉同洋蔥粒~肉丸系豬肉黎既...味道唔錯!緊系比IEKA果d更好^^豬手冇食...但屋企人都話好味青口都有8隻...鮮甜~牛扒7成熟....大蝦意大利飯....總叫左兩個心太軟...木棣布甸...肉醬千層面...煙肉雞肉白汁意粉...總括而言;會有下一次^_^
第3篇食評

七個人叫左五個主餐!3個小食~3個甜品

放唔曬d相~簡左8張放~去相laaaaaa~~
新鮮
芒果好甜...蝦肉爽口
可加胡椒~食到粒粒硯肉同洋蔥粒~
肉丸系豬肉黎既...味道唔錯!緊系比IEKA果d更好^^
豬手冇食...但屋企人都話好味
青口都有8隻...鮮甜~
牛扒7成熟....
大蝦意大利飯....

總括而言;會有下一次^_^
2011-11-06
2011-10-09 481 瀏覽
本人是七月之星,但今年的生日飯局竟然由七月吃到八月,真開心.今晚是本人今年最後一個生日飯局聚會,當然不能錯過我在wish list中揀選餐廳的好時機啦!朋友仔以前住在屯門,現在住在元朗區. 所以今次在我的wish list之中揀選了季季紅的街坊- Lam Tei Grill .本人真的大鄉里,從未來過屯門藍地,之前曾聽朋友說,藍地沒有高樓大廈只有矮矮的,所以今晚便來見識一下吧!落了輕鐵後,便步行到藍地.嘩,沿途行入都是一條小路,小路的身旁都是矮矮的樓宇,這一刻便回想起在六月尾時到深圳探朋友時,又是步行著這小路才找到心儀的餐廳.不過,當時在深圳時,總覺得這些小路有點危險,今次藍地的小路短很多,而且又是香港(自己地頭)總會安全一點.來到 Lam Tei Grill ,真覺得這餐廳很特別呀! 屯門藍地,遠離屯門市中心的,行入一小短路竟然隱隱閉閉地收埋一間浪漫的餐廳,急不及待影一影門牌先.我們訂了8:00,但我們7:30己到了,幸好當時也有位,可以早一點給我們入座.朋友循例也問我,想吃什麼,我很直接說,我想吃羊架,哈哈.主菜還未到時,首先來了前菜沙律及餐湯.沙律上的菜,好fresh,總給我開胃

朋友循例也問我,想吃什麼,我很直接說,我想吃羊架,哈哈.

主菜還未到時,首先來了前菜沙律及餐湯.

沙律上的菜,好fresh,總給我開胃的感覺
前菜沙律
餐包及餐湯. 包軟綿綿,湯也是濃濃的,總算最基本的食物也夠誠意.
餐湯及餐包
沙律及餐湯吃完了,很快,其中一碟主菜便到了

1) 煙鴨胸墨魚汁麵
首先,先講講負面的,便是煙鴨胸少了點,而且也不是厚厚切的,一條條像蚯蚓,沒有口感. 但幸好白汁真的很香濃,很香忌廉味,再加上能感受得到的墨魚汁味的墨魚汁麵. 不錯.
煙鴨胸墨魚汁麵
2) 紐西蘭羊架
起初職員送上這一碟羊架時,還以為羊質有點乾,但咬下去,肉質一點也不乾,而且一點也不騷,很香羊味,而且啖啖肉,有口感,不錯.
紐西蘭羊架
3)心太軟
朋友說,這兒的心太軟每一晚都有quota的,所以booking時也要先落order. 嘩,有quota 限制,真的要試試他的力量了.
這一個心太軟是我2011年最後一個生日蛋糕,也是2011年最後一個生日願望,所以對這一個蛋糕及願望特別珍惜.
許願後便開始切餅了,一切,嘩很多朱古力心太軟湧出來,起初我還怕這一個朱古力很"漏"及很"甜",但這一些只是我過於負面的幻想,這心太軟外面的皮很軟,內裏湧出來的心也是濃濃的朱古力,很好彩朱古力也不算太甜,起碼不會給我很"漏"及很"濟"的感覺,吃起來也很自然. 這一個心太軟令我很大驚喜,也明白為何Lam Tei Grill 的心太軟這樣出名及行quota制.
心太軟特寫
離開餐廳時約9:30-10:00. 餐廳也是陸續有客人來到.

本人真的很喜歡周圍到一些冷門地方搵野食,今晚能來到屯門藍地品嚐到一間食物這麼有水準而且又浪漫又有特色的餐廳.

這一刻便覺得,不是赤柱,山頂才會有浪漫特別的餐廳,屯門也可擁有的.

2011-08-27
心太軟特寫
  • 心太軟
2011-09-25 38 瀏覽
其實我係第二次去,兩次都訂左位,所以唔洗等位,今次係我地1家6口去既入到去又唔覺佢地冇禮貌,仲幾好 serviece,又幫d老人家拉椅. 我地6個人,一人叫左一件牛排,全部都係 要5成, 等左一陣,就開始上餐湯,餐包同沙拉, 餐湯,餐包同沙拉的味道的確不錯.戲肉黎啦,食完上面幾樣野,就開始上main course 牛排啦~ , 一路上一路上,最後先上我果份,點知佢一放低,我就知佢錯啦,我叫西冷點會有骨架 ,咁咪同個 waitress 講, 跟住佢 check都唔check就同我講"先生,呢個係你order架wor, 無錯架" , 你check都未check就知無錯...跟住我就叫佢check單啦,佢check完番轉頭就同我講,"咁先生你arm唔arm食啊" ,如果你係中菜我都算,高級西餐你咁樣問我,唔係啊嘩.....最後佢都肯換過俾我, 不過我已經好興,喺呢個時候,我d屋企人就個個都話d牛排好"un", 我望雨佢地d牛排,應該係5成熟,無理由"un"既,一於等我個牛排上黎試下先.我個牛排到左,我即刻試下,一切落去又有血出既,無問題啦~ 點知一食落去,同我去茶記食果d無分別,一樣咁"un

我個牛排到左,我即刻試下,一切落去又有血出既,無問題啦~ 點知一食落去,同我去茶記食果d無分別,一樣咁"un",

果晚埋單一人 around hkd 250, 但係就無人食得完塊排......早知就去食海鮮無咁火

唔洗旨意我再去啊
2011-08-13
2011-09-22 78 瀏覽
I do not understand why people are going here! The service was horrible. My plate was gone while I am still holding my fork and knife. The waitresses are rude and unprofessional. They rushed to collect my plate before I actually swallowed my steak.While they are charging a exceptionally high price compared to the neighborhood, I believe we can find a better place with this costs. The only good thing is the rib-eye steak is fresh enough. Yet I finished my whole steak dinner in an hour with ru

While they are charging a exceptionally high price compared to the neighborhood, I believe we can find a better place with this costs. The only good thing is the rib-eye steak is fresh enough. Yet I finished my whole steak dinner in an hour with rushy waitress, which I wonder why.

I don't think I will come again. Very disappointed indeed.
2011-09-22
2011-09-20 41 瀏覽
巨形T骨扒
安格斯肉眼七成
熱烘烘的餐包.......
忌廉龍蝦湯....GOOD
冇制別的沙律
冇朋友介紹架....只不過黎過幾次都冇位.次次都爆.有啲唔甘心姐.....今次我下定決心訂位.一定要入到去.不過我話比你地知.唔好念住訂左位唔洗等(錯哂)都係要等的.最好早小小到啦.............兩位請進......看了一看裝修.環景.O.K我比有85分.睇吓餐牌有乜吃先........安格斯肉眼牛扒、安格斯西冷牛扒、肉醬千層麵、紐西蘭羊架、德國咸豬手、鵝肝意大利飯.......T骨扒......都好多選擇..........之後我老婆點左安格斯肉眼牛扒.而我就點左T骨扒.因為見到對面張枱食緊.超大件...不過侍應話T骨時間要等多一啲...(是但啦.咁大件.我等你)..再看一看餐牌.加30元有套餐.多個餐湯.餐包.同沙律...........咁就加埋佢啦,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,沙律黎到..冇制別.......餐湯......(忌廉龍蝦湯)GOOD好味.......餐包.......熱烘烘的.包外脆內軟....配湯一起.....好食........老婆點的主角出塲(安格斯肉眼七成)黑汁.....我只輕輕食了一角......肉質感覺好好.冇落粉那過啲肉..好好..........我的T骨真的時間長了一點.應該等左有25-30分鐘......老婆食哂我的主角先黎(巨形T骨扒)........呢件T骨價錢都唔平架.試吓先..............好在冇令我失望.同肉眼扒一樣冇落那些鬆肉粉....肉質冇得彈.很多肉汁.相當好食.味道一流.........GOOD......比我發現呢間隐世扒房.更係介紹比各師兄啦.......埋單兩個人價錢都要五佰幾蚊架.價錢都OK中上(幾貴)不過都直得一去的~~~~~~~直得推介~~~~~記住訂位呀師兄!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011-09-17
30 分鐘 (堂食)
冇制別的沙律
忌廉龍蝦湯....GOOD
熱烘烘的餐包.......
安格斯肉眼七成
巨形T骨扒
  • T骨扒
2011-09-14 21 瀏覽
訂了18:30兩位,準時到達,此店不難找,經過季季紅,再直入就見到。入內會見到黑臉老娘好兇的眼神望住我們,見老娘身影動作好趕,連帶其他黑衫侍應(全女班)都好趕,環境昏暗,猶如置身黑店內,如果有蠋光就仲好.....坐下後,就有侍應就問:「有無來過這裡食過」,如果話無,她就會說:「主菜加30元便可以轉餐,有沙律、餐包、餐湯及餐飲」,心諗又幾抵喎,兩款餐湯包括忌廉龍蝦湯及羅宋牛肉湯,仲有餐包附送,包外脆內軟,此包點牛油就好味,反而點橄欖油同黑醋就味道仲差了喎(我覺得)沙律記得撈一撈個底,所有汁就在下面,西冷牛扒,七成熟配黑椒汁,份量十足,肉汁豐富,肉質軟腍而不韌,好味道,羊架七成熟,既鮮嫩又不太騷味,份量十足,有五件,尼個包又不脆又不軟,又無香草味,不好味,心太軟,皮厚,切開後無野流出來,內裡的朱古力太杰了,做不到「一切就爆」的效果,食之前,記得要訂位,遲到不再作安排入座,入座後只能坐兩小時,但其間不斷有人問要上飲品和甜品未,我們食了一小時就走了。

兩款餐湯包括忌廉龍蝦湯
及羅宋牛肉湯
,仲有餐包附送,

沙律記得撈一撈個底,所有汁就在下面,
羊架七成熟,既鮮嫩又不太騷味,份量十足,有五件,
尼個包又不脆又不軟,又無香草味,不好味,

我們食了一小時就走了。
2011-09-10
本身我係好鐘意呢間restaurant, 亦都黎過幾次, 其中鵝肝意大利飯更加係我最愛!!!! 不過今日老闆娘&侍應既服務令我唔會再去!!!!!一早已經book左table, 坐低發現地下一大灘水,又發現天花water dripping, 我地要求調位, 個老闆娘&侍應死都唔肯! 我地堅持, 佢地仍然唔肯! 跟住我地自己調位! 老闆娘放出好似好不滿既樣子"! 咁都算啦, 之後仲衰...食食下,老闆娘無啦啦叫我地講野細聲d~!!!!請問老闆娘咩事ga?食飯唔可以出聲???!!! 其實其他人都好noisy, 做咩無啦啦要我地細聲d????..真係好大個問號呀!!!跟住老闆娘及侍應們又放出好似好不滿既樣子!!!這樣的服務, 真係令我地唔敢再去, 唔想掃大家興呀!!!!!再見了鵝肝意大利飯!!!

2011-07-15
2011-07-20 26 瀏覽
睇之前的食評,好多都話佢地服務唔得;但我的感覺又OK喎,可能見到批評後改善左。當晚一行七人朋友聚會,其實只訂了六位,臨時加位佢地都盡量安排。落ORDER時侍應有問我地係咪SHARE食,但我地係各自食自己的主菜。ORDER完之後又想叫一客豬手SHARE,再同侍應講,佢地都立即給我地細碟。開始講食物,一行七人叫了乜呢?主菜(加$30便可轉套餐,有沙律、湯、包、咖啡/茶,好抵,梗係全部都轉啦!):兩位牛柳 — 兩個都係要MEDIUM熟,但我的來了個WELL DONE,另一份有少少紅,應該都有七成熟。可能我不太愛食咁熟的扒,覺得有點嚡。兩位西冷 — 一位MEDIUM一位七成,兩個都幾滿意喎。一位肉眼 — 原本都係叫牛柳的,但轉頭話只剩兩份牛柳,朋友只好轉肉眼、七成熟。都幾大塊,無乜投訴。一位羊架 — 賣相唔錯,又係無投訴。一位南瓜飯 — 呢個正名係炸蝦南瓜意大利飯,好香同賣相幾好。再加一個豬手SHARE — 可能SHARE左每人只有一兩舊,少食多滋味,又係第一碟,肚最餓的時候,覺得好味喎。沙律: 田園沙律 — 沒有沙律醬,只有少少酸酸甜甜的汁,普通但都算好味。湯: 牛尾湯 / 周打蜆湯 — 兩

開始講食物,一行七人叫了乜呢?

兩位西冷 — 一位MEDIUM一位七成,兩個都幾滿意喎。
一位羊架 — 賣相唔錯,又係無投訴。

湯: 牛尾湯 / 周打蜆湯 — 兩個都好好味

包: 香脆夠熱,好味

甜品:四個心太軟SHARE (5吋 OR 7吋要預先訂的) — 七個人分四個有點多了,皮較薄。我地鍾意皮厚一點脆一點的。

餐飲:我要了熱咖啡,我習慣飲齋啡的,這裡的咖啡好淡口。叫了凍咖啡的朋友都覺得飲品唔得。

(唔知點解UPLOAD相片好慢,所以放棄了)

2011-07-17
2011-07-03 23 瀏覽
朋友Book 7pm,我同另一位朋友已經叫準時到,諗住等埋朋友先落order,點知個老闆娘問我o地朋友到未?因為9pm要交枱,驚我o地d食物出唔到,我忍唔住講句"離9pm仲有2粒鐘,咁都趕唔切?",個老闆娘話因為出餸比較慢,咁我o地咪望下個餐牌先,點知隔o左都唔知有無10mis,佢又再催問我d朋友o黎未?我再答佢一次o黎緊,佢好爆咁答我"我知,你3個字前都係咁講",我同我個fd真係比佢攪到有d燥,不過都知佢係想做多轉生意o者!咪由佢囉!我o地就點o左一樣先,d朋友差唔多到哂我o地先再落order,到大概8pm,有個fd想order魚,點知個侍應話"因為廚房而家好忙,所以整唔切條魚,叫我o地轉叫另一款菜.....,我朋友都忍唔住問"有咩可以落?",我覺得你又想做生意,但又要連交枱叫食物都要限時,呢間餐廳食物係不錯,但點好食都好,咁o既服務真係講乜都無用,如果有興趣食o既朋友,我見議平日可能好點,因為我有2個fd之前都食過呢間,覺得服務ok,但唔知係咪當日太多人所以咁差!
2011-07-02
2011-06-07 101 瀏覽
佳人生日,慶生晚飯排得"整個月"密密麻麻小人物如我即使日日與她孖妹出動想和她來一頓美麗晚餐也得來不易>.<難得排到期...選址就不能太馬虎一早訂好位,訂好驚喜可惜二人晚餐就是不能訂一個5吋的心太軟點解唔信我地兩個女生真的哽得落!!!算...最後只可以要一個所謂的2人份心型的生日版唔夠喉囉~頭盤有齊我倆喜歡的元素賣相又精美絕倫灑上黑醋提升了食材的鮮美美妙!牛柳香濃嫩口...第一個感動薯蓉新鮮香滑...第二個感動...鵝肝細膩多汁外脆內嫩..........感動得情感爆發....淚要流下了...超超超讚!!!!!!!!鵝肝回甘十足!!!!!噢~我喜歡的菜式~內餡三文魚蓉討好~加上汁醬的芝士香...好喜歡~好喜歡~哈哈!小小的生日蛋糕專人為她送上可惜她一見心型的外表即時追問點解唔係5吋既.....味道不錯...朱古力香濃有致不會過甜亦沒有苦得令我卻步只嫌雪糕太少...素質麻麻可幸賣相上加分不少整體及格罷~
佳人生日,慶生晚飯排得"整個月"密密麻麻
小人物如我
即使日日與她孖妹出動
想和她來一頓美麗晚餐
也得來不易>.<

難得排到期...
選址就不能太馬虎
一早訂好位,訂好驚喜

可惜二人晚餐
就是不能訂一個5吋的心太軟
點解唔信我地兩個女生真的哽得落!!!
算...最後只可以要一個所謂的2人份心型的生日版
灑上黑醋提升了食材的鮮美
美妙!
1857牛柳配鵝肝
牛柳香濃嫩口...第一個感動
薯蓉新鮮香滑...第二個感動...
超超超讚!!!!!!!!鵝肝回甘十足!!!!!噢~
我喜歡的菜式~
內餡三文魚蓉討好~
加上汁醬的芝士香...好喜歡~好喜歡~哈哈!
小小的生日蛋糕
專人為她送上
可惜她一見心型的外表
即時追問點解唔係5吋既.....
味道不錯...朱古力香濃有致

巴拿馬火腿配水牛芝士沙律
1857牛柳配鵝肝
  • 鵝肝
2011-05-04 97 瀏覽
今次去屯門搵食~~之前睇食評得知有間水平幾好既西餐廳, 梗係一試~以為行好耐搵路, 原來都唔係好快就已經去到了~~餐牌所有主食加$30 就可以變成set (加沙律+餐湯+餐包+飲品)我地當然轉set 啦~~ 感覺full 一點, 開心一點~田園沙律 口味清新, 食左好多已經有d 飽餐包 又熱又脆, 侍應姐姐仲好細心問要唔要橄欖油同醋~~ 如果你唔岩既, 都會有牛油跟埋比你~周打魚湯 材料幾足, 又唔會有腥味, 幾好。不過食得出有溝水既情況, 眼看席間不是太多人, 點解要咁?!德國咸豬手 好大隻豬手呀!!~~ 皮脆肉香,肉質又嫩又多肉!! 完全over 一人份量!! 而且配有薯蓉, 薯蓉內係有薯仔粒, 好正~三文魚意大利雲吞 雲吞個皮適中, 但個餡就偏少。論味道係唔錯既, 如果個汁可以再creamy d 再rich d 就會更好~杏仁紫蘇焗豬胺扒 杏仁炸得夠脆又香口。第一次食豬胺扒, 覺得幾鞋口, 不過好有豬味~ 呢個主菜又係配我鍾意既薯仔粒薯蓉~~檸茶 成個dinner 最美中不足就係個飲品, 真係估佢唔到。。。無論係凍定熱, 都唔好飲。個茶底好差, 又澀, 未飲過咁難飲既檸茶總體黎
今次去屯門搵食~~
之前睇食評得知有間水平幾好既西餐廳, 梗係一試~
以為行好耐搵路, 原來都唔係
好快就已經去到了~~

我地當然轉set 啦~~ 感覺full 一點, 開心一點~

田園沙律 口味清新, 食左好多已經有d 飽

總體黎講, 其實係屯門地方有d 咁既質素既餐廳, 已經幾難得.. 比好多連鎖店好多了~~
田園沙律
餐包
德國咸豬手
  • 咸豬手
2011-04-27 26 瀏覽
由於一早已約朋友星期二食飯,所以一早已經book左位,到左星期二早上仲有職員打電話比我confirm booking,到左餐廳不愉快ga事情就一一發生啦!職員比menu 之後,一輪咀話我哋知無牛柳,豬胺,魚柳 等等.......(我問左二次先聽到佢講乜)(你朝早同我confirm booking時,你吾話我知,你18:30先開店,我19:20到,吾係咁快買晒呀!)其實可選擇ga種類已經吾多,仲要無哩樣無果樣,我哋對住個menu成10mins先可以落單!到左落單,個職員問我哋share食 或是 一人叫一個,我都未開始叫,你有無需要咁快問我呀,(職員語氣十分"掘")你張枱有幾大呀,放四個碟已經滿晒啦,如果我話share你會吾會轉張大枱比我呀,之後又問我哋 羊扒係邊位,隻豬手係邊位....但到左上菜時,咪又係要問多一次!!你吾係點菜ga時候問清楚,上菜又問,之前問咁多為什麼??????但幸好食品質素仲好好味,可惜職員服務態度差,可惜可惜...........
到左餐廳不愉快ga事情就一一發生啦!

(職員語氣十分"掘")
但到左上菜時,咪又係要問多一次!!

2011-04-26