这家店狠狠玩转开心果开心果麻薯巴斯克必点,就算吃不下都要打包带一个回家!开心果味道很浓郁,有开心果酱还有开心果颗粒,巴斯克很顺滑,麻薯都很水嫩。开心果咖啡,特意没加咖啡的时候喝了一口,开心果味很突出,加了咖啡也不会很诡异。烧吞拿鱼菠菜猫耳朵意面:猫耳朵意面口感有点像脆口鱿鱼,不厚重的面团子,面里面还有黑白芝麻丰富面的口感,吞拿鱼有一点鱼味,肉很粉像是五分熟的牛肉。Liberty Coffee & Wine地:旺角登打士街2号地舖
这家店狠狠玩转开心果
开心果麻薯巴斯克必点,就算吃不下都要打包带一个回家!

Liberty Coffee & Wine
地:旺角登打士街2号地舖
位於旺角人氣cafe,裝修風格充滿法式風情,內外都打卡一流。餐廳環境開揚充滿自然光,非常chill!!必試人氣開心果菜式,開心果控絕對滿足!!💐- 開心果青醬慢煮溫泉蛋扁意粉 HK$118 💚🍝自家製醬汁超有誠意!!青醬微微開心果香氣包裹住整碟意粉,果仁香氣配上流心溫泉蛋口感非常濃厚,咸香煙肉油脂令意粉更惹味!!- 巴斯克開心果芝士蛋糕 HK$88 💚🍰層次十足!!蛋糕開心果香氣濃郁,口感軟滑。蛋糕中加入軟軟麻糬層加口感,底部使用比利時朱古力醬,配搭開心果香味道突出有層次!!- 開心果沙冰 HK$78 💚🍹清新開心果飲品!!微微開心果香與雲尼拿香氣互相交織,口感順滑濃厚非常清涼。配上香甜濃厚開心果忌廉及開心果仁碎,味道更加香濃。
開心果青醬慢煮溫泉蛋扁意粉

- 開心果青醬慢煮溫泉蛋扁意粉 HK$118 💚🍝

- 巴斯克開心果芝士蛋糕 HK$88 💚🍰

- 開心果沙冰 HK$78 💚🍹
開心果青醬慢煮溫泉蛋扁意粉
2024-11-22 332 瀏覽
今晚四女仔一齊入嚟餐廳食嘢,我自己就形容好好食喎!特別係開心果咖啡,開心果沙冰,蟹蓋意大利飯好好食!黑松露薯條都好好味呀,之後都甜品都好好食搞到變咗好似大胃王咁⋯⋯平均餐廳價錢我覺得唔算貴!而且服務員都很好,很有禮貌!環境又唔錯👍⋯⋯地點其實都好方便奧運站行過嚟又好近,油麻地站行過嚟都算OK·我哋大家返到屋企就討論呢間餐廳,四個都話好好食想再試其他嘢食,我哋下次聚會要再嚟啦而且仲要推介俾朋友添!
而且仲要推介俾朋友添!
2024-11-21
  • 開心果咖啡
  • 開心果沙冰
  • Blue  sky
2024-11-11 496 瀏覽
渡船街轉角位置,今日經過呢頭,黎試下。佢有2024熱話開心果menu,捉緊年尾尾巴試試。熱開心果latte, 幾特別,而且夠香濃,個底仲有好多開心果碎碎!!再試埋佢開心果青醬意粉,熱食加開心果,同青醬又幾夾!再加埋好淋既牛肋肉蕃茄意粉,平衡番油膩感😃餐廳位於轉角,落地玻璃配合埋窗外線色樹木,有種置身歐洲小店感覺,加上地磚同灰色牆身,幾relax(雖然隔離係馬會)。埋單每人$160(要加一),可一試既。
渡船街轉角位置,今日經過呢頭,黎試下。

開心果latte

再試埋佢開心果青醬意粉,熱食加開心果,同青醬又幾夾!

開心果青醬意粉

再加埋好淋既牛肋肉蕃茄意粉,平衡番油膩感😃

蕃茄牛肋肉扁意粉

2024-11-09
開心果latte
開心果青醬意粉
蕃茄牛肋肉扁意粉
2024-10-29 813 瀏覽
去開奧運公園玩,之後搵食,原本想去千禧咖啡☕️,行到去1200但仲未開門就轉場去Liberty,之前去過窩打老道店,登打士街店喺轉角位,有落地玻璃開揚同大d,不過見入面得3成位但店員都唔俾坐,要check下入座訂場搞咗5分鐘先坐到窗口角落枱話90分鐘交枱,我自己就一早諗咗要自由全日早餐🥣$128因為有churros,再加凍開心🥳果latte$52,屋企人諗咗一陣先叫,最後都係叫多個自由全日早餐🥣。我一早諗厨房煮唔切,因為大部分人都係等食,但又唔敢催屋企人快d落order(明既人就明)。等咗10分鐘嚟咗開心😃果latte,開心😃果奶同espresso分開上,自己落,有儀式感,可惜飲落冇乜開心😃果味。最後俾我估中會遲上菜,45分鐘個全日早餐🥣都未嚟,但遲過我地既隔離枱連意粉🍝都食完,有d嬲,叫個店員理論,話冇嘢食點準時交枱🤬之後先上到全日早餐🥣,順便叫埋手工焦糖脆脆窩夫🧇$108。全日早餐🥣都皓豐富,有churros,炸得硬脆,皓皓食。仲有迷你croissant,都唔錯,芝士🧀薯餅皓特別,仲有黑松露炒蛋、菇🍄、蕃茄、ham、沙律🥗。手工焦糖脆脆窩夫🧇20分鐘上,4塊窩夫🧇皓厚,但唔脆,有雪糕🍦同cream,仲有雜果,有大量蜂巢脆脆正
手工焦糖脆脆窩夫🧇
自由全日早餐
2024-10-26
手工焦糖脆脆窩夫🧇
自由全日早餐
  • Churros
2024-10-15 1077 瀏覽
開心果係而家其中一樣流行嘅食材,今次特登選擇咗一間有豐富開心果菜式嘅Cafe去試吓。店舖裝修幾高貴,不過店舖鋪面比較細,座位之間比較緊密,但整體環境都好舒適。慢煮溫泉蛋卡邦尼扁意粉卡邦尼扁意粉令人驚喜,扁意粉煮得恰到好處,口感彈牙,配合埋卡邦尼嘅奶油非常夾。溫泉蛋嘅蛋汁同奶油混合,令呢度菜層次更加豐富。巴斯克開心果芝士蛋糕巴斯克芝士蛋糕非常濃郁,食到芝士嘅香滑同開心果嘅堅果味,而外層微焦非常香口,蛋糕香滑,入口即溶。而蛋糕旁邊嘅開心果cream,開心果碎,開心果醬,夾埋一齊食非常豐富開心果沙冰開心果沙冰入口清新順滑,開心果香味濃郁,杯面上嘅開心果cream非常出色,配搭開心果碎一齊食,令人滿足
慢煮溫泉蛋卡邦尼扁意粉
開心果沙冰
我們於19/9(四)中午🕛12點去到餐廳,店內有1位門面侍應,1分廚師,1位咖啡師。餐廳裝潢好漂亮😍。我們叫了2個lunch menu,額外點了1杯飲品及甜品。①Lunch menu附餐湯及飲品❶南瓜湯🎃🥣:blend都好綿滑,亦有香甜味。❷飲品可選Free Americano/ Earl Grey/ Coke/ Apple Juice,我們選Earl Grey。②Main course❶黑松露雜菌忌廉薯團🍴($88):薯團比想像中煙韌,有不少蘑菇🍄‍🟫及洋蔥🧅,少許芝士🧀亦有拉絲效果。由於薯團比較飽肚,汁都幾多,都幾抵吃👍🏻❷菠菜忌廉汁挪威煙三文魚貓耳朵粉🍴($118):煙三文魚捲起像玫瑰🌹,有不少蘑菇🍄‍🟫及洋蔥🧅,菠菜忌廉汁食得出有牛油🧈香味③飲品:開心果鮮奶🥛($49):開心果迷大推💚面頭泡灑上開心果碎,一入口極香濃開心果味,冰融晒再飲,就淡左啲,不過都好好飲🫶🏻④甜品:巴斯克開心果芝士蛋糕🍰($88):開心果迷必吃💚💚巴斯克前端做到軟心效果,表皮烤到焦香,而內芯偏向卡士達的柔軟感覺。烘烤時剛好,沒有烤過頭,是一種讓人滿足的療癒感,中間亦有麻糬,令巴斯克蛋糕🍰口感再升華。開心果
①Lunch menu附餐湯及飲品
❶南瓜湯🎃🥣:blend都好綿滑,亦有香甜味。
②Main course
甜品:巴斯克開心果芝士蛋糕🍰($88):開心果迷必吃💚💚巴斯克前端做到軟心效果,表皮烤到焦香,而內芯偏向卡士達的柔軟感覺。烘烤時剛好,沒有烤過頭,是一種讓人滿足的療癒感,中間亦有麻糬,令巴斯克蛋糕🍰口感再升華。開心果味除了有開心果cream,仲有開心果汁,亦有開心果碎,大滿足

食食吓開始多客人,侍應亦開始番來番工🤣
埋單要加一,而師生/社工/醫護有9折💛
南瓜湯
黑松露雜菌忌廉薯團
菠菜忌廉汁挪威煙三文魚貓耳朵粉
開心果鮮奶
2024-09-19
10 分鐘 (堂食)
南瓜湯
黑松露雜菌忌廉薯團
菠菜忌廉汁挪威煙三文魚貓耳朵粉
開心果鮮奶
2024-09-01 1996 瀏覽
Set DinnerSoup and mini Crossiant正正常常(通常都係跟南瓜湯)味道正常 Cheers😆Impossible Meat Gnocchi ($138)之前食過呢度嘅lunch,再嚟多次但搞唔掂喎呢個😦茄醬唔好食 而且覺得啲馬鈴薯團點解好似舊膠咁,一陣膠味膠軟球。。。影得靚都冇用,千祈唔好畀佢呃咗。。🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️Duck breast linguine ($158)呢個就180度轉變唔同曬🩶!呢個好食!上次食揸住個鴨脾 都一樣係好食今次呢個都好食肥美🩶,啲麵都會掛汁💡💡好食
Set Dinner
Soup and mini Crossiant
正正常常(通常都係跟南瓜湯)
味道正常
Cheers😆
之前食過呢度嘅lunch,再嚟多次
但搞唔掂喎呢個😦
茄醬唔好食
而且覺得啲馬鈴薯團
點解好似舊膠咁,一陣膠味膠軟球。。。

影得靚都冇用,千祈唔好畀佢呃咗。。🙂‍↔️🙂‍↔️🙂‍↔️

Duck breast linguine ($158)
今次呢個都好食
肥美🩶,啲麵都會掛汁💡💡
好食

2024-08-10
2024-08-31 1543 瀏覽
最近天氣不錯☀️當然要趁週末去chill chill這間餐廳環境優雅滿佈色彩繽紛的植物裝飾🌹🌸🌻自然光線充沛令人心曠神怡💖不過小店真的是人氣很旺若果想坐窗邊的打卡位建議先訂座或在中午12點前前往✩‧₊手工鮮茄醬牛肋肉扁意粉($118)🐮🍅牛肋肉軟嫩口感像牛腩扁麵條沾滿了酸甜可口的蕃茄醬🍝非常開胃✩‧₊鮮茄西班牙紅蝦鍋飯($198)🦐🐙本身以為整個鍋飯只有大蝦能吃到有青口、蜆肉等海鮮有點驚喜飯粒有點濕潤但番茄的酸甜滋味與飯粒完美融合😋✩‧₊開心果凍咖啡拿鐵($52)餐廳最近推出不少開心果新產品🧊💚當然要試試啦將咖啡與開心果凍糖融合在一起咖啡略帶苦香但開心果的清甜點綴其中這個組合味道不錯✩‧₊ Fantasy Island($68)🍸這杯mocktail 內含不同熱帶水果的果醬包括有菠蘿、荔枝、紅莓面頭更鋪上椰子cream 味道較酸但感覺清新😌✩‧₊焦糖蜂蜜窩夫($108)🧇🐝窩夫即叫即制淋上蜂蜜趁熱食夠鬆脆搭配旁邊鮮甜的士多啤梨和雲呢拿雪糕🍨🍓冰火交融更滋味口感層次豐富🔥❄️
最近天氣不錯☀️

扁麵條沾滿了酸甜可口的蕃茄醬🍝
非常開胃

✩‧₊鮮茄西班牙紅蝦鍋飯($198)🦐🐙

本身以為整個鍋飯只有大蝦
能吃到有青口、蜆肉等海鮮有點驚喜
飯粒有點濕潤
但番茄的酸甜滋味與飯粒完美融合😋

✩‧₊開心果凍咖啡拿鐵($52)

餐廳最近推出不少開心果新產品🧊💚
當然要試試啦
將咖啡與開心果凍糖融合在一起
咖啡略帶苦香
但開心果的清甜點綴其中
這個組合味道不錯

✩‧₊ Fantasy Island($68)🍸

這杯mocktail 內含不同熱帶水果的果醬
包括有菠蘿、荔枝、紅莓
面頭更鋪上椰子cream
味道較酸但感覺清新😌

✩‧₊焦糖蜂蜜窩夫($108)🧇🐝

窩夫即叫即制
淋上蜂蜜趁熱食夠鬆脆
搭配旁邊鮮甜的士多啤梨和雲呢拿雪糕🍨🍓
冰火交融更滋味
口感層次豐富🔥❄️

1️⃣開心果冰沙($78)冰沙的口感清爽,開心果的香氣濃郁。冰沙的質地滑順,特別適合炎熱的天氣好味指數:🍡🍡🍡🍡2️⃣熱開心果鮮奶咖啡(S)($49)咖啡的苦澀與開心果的香甜恰到好處地融合在一起,帶來獨特的風味好味指數:🍡🍡🍡🍡3️⃣ 凍開心果鮮奶咖啡(L)($52)口感略顯單一,雖然開心果味道仍然可口,但整體風味不如熱咖啡來得豐富好味指數:🍡🍡4️⃣巴斯克開心果芝士蛋糕($88)芝士蛋糕的口感濃郁,巴斯克風格的焦糖化表面增添了層次感。開心果的香氣與芝士的濃厚相得益彰不過價錢定格有啲高好味指數:🍡🍡🍡🍡5️⃣手工綠茶窩夫配開心果雪糕($108)窩夫綠茶味,有四大塊!窩夫外脆內軟,配凍冰冰開心果雪糕,微甜帶少少甘味。另外仲有開心果cream和粒粒開心果碎!好味指數:🍡🍡🍡📍 旺角登打士街2號地舖🚇 港鐵油麻地站 A1 出口, 步行約6分鐘🕒 Mon-Fri:12:00-22:00 Sat-Sun : 11:00-22:00#香港#旺角放題#HongKong#foodiehk#香港美食 #香港foodie #旺角美食#香港美食#旺角打卡

1️⃣開心果冰沙($78)
好味指數:🍡🍡🍡🍡

2️⃣熱開心果鮮奶咖啡(S)($49)
好味指數:🍡🍡🍡🍡

3️⃣ 凍開心果鮮奶咖啡(L)($52)
好味指數:🍡🍡

4️⃣巴斯克開心果芝士蛋糕($88)
不過價錢定格有啲高
好味指數:🍡🍡🍡🍡

5️⃣手工綠茶窩夫配開心果雪糕($108)
好味指數:🍡🍡🍡

📍 旺角登打士街2號地舖
🚇 港鐵油麻地站 A1 出口, 步行約6分鐘
🕒 Mon-Fri:12:00-22:00
Sat-Sun : 11:00-22:00

2024-08-12
  • 開心果沙冰
  • 手工綠茶窩夫配開心果雪糕
辛苦咗成個星期,連星期六都要上五個鐘堂😫確實需要去cafe destress吓▶️ 燒吞拿魚柳菠菜忌廉汁貓耳朵粉 Pan-fry tuna steak strascinati with homemade creamy spinach sauce ($138)賣相好唔錯,上面四塊厚身吞拿魚肉質粉嫩,帶啲腥味🐟外層沾滿黑白芝麻粒,口感脆口如果炙燒多啲形成半熟會更正菠菜忌廉汁好creamy🥬用新鮮菠菜攪勻而成味道有別於一般青醬,扁淡味貓耳朵粉形狀好沾醬汁🐱不過略嫌腍咗啲然而鍾意佢用洋蔥同蘑菇作配料▶️ 油封鴨腿松露意大利飯 Duck confit truffle risotto ($158)Risotto質感唔錯,唔會太濕醬汁係白汁,但係冇咩味道😅如果奶油味香啲同鹹啲會更好食油封鴨腿亦欠缺油香,肉質偏柴🦆▶️ 蜜桃綠茶 Peachy green tea ($39)成壼茶上,斟到五杯茶🫖冇額外加糖,幾香蜜桃味▶️ 海鹽焦糖鮮奶咖啡 Sea salt caramel latte ($49)面頭一層泡泡,似奶蓋另外仲加咗粉紅岩鹽,令咖啡帶鹹香旁邊配一塊lotus焦糖餅乾🍪-食物一般,燒吞拿魚唔錯賣相做得幾
辛苦咗成個星期,連星期六都要上五個鐘堂😫
確實需要去cafe destress吓

賣相好唔錯,上面四塊厚身吞拿魚
肉質粉嫩,帶啲腥味🐟
外層沾滿黑白芝麻粒,口感脆口
如果炙燒多啲形成半熟會更正
燒吞拿魚柳菠菜忌廉汁貓耳朵粉

菠菜忌廉汁好creamy🥬用新鮮菠菜攪勻而成
味道有別於一般青醬,扁淡味
貓耳朵粉形狀好沾醬汁🐱不過略嫌腍咗啲
然而鍾意佢用洋蔥同蘑菇作配料

Risotto質感唔錯,唔會太濕
醬汁係白汁,但係冇咩味道😅
如果奶油味香啲同鹹啲會更好食
油封鴨腿亦欠缺油香,肉質偏柴🦆
油封鴨腿松露意大利飯

成壼茶上,斟到五杯茶🫖
冇額外加糖,幾香蜜桃味
蜜桃綠茶

面頭一層泡泡,似奶蓋
另外仲加咗粉紅岩鹽,令咖啡帶鹹香
旁邊配一塊lotus焦糖餅乾🍪
海鹽焦糖鮮奶咖啡

食物一般,燒吞拿魚唔錯
賣相做得幾好,打卡able

隔籬枱叫嘅窩夫甜品吸引大份🧇
環境以Cafe嚟講擠迫少少,勝在有叉電位

服務正正常常
價錢以Cafe嚟講偏貴啲,唔算太值
可能甜點出色抵食啲?
然而都destress到,達到目的😙
燒吞拿魚柳菠菜忌廉汁貓耳朵粉
海鹽焦糖鮮奶咖啡
2024-07-22 1681 瀏覽
呢間店位置唔算就腳,無論旺角定油麻地港鐵行過去都要啲時間,裝修令人覺得舒服唔會話係果啲打咭浮誇店。店員都係年輕人,有禮貌。訂位時已知有限時,而店員適當既時候做適當既野,唔會好似趕頭趕命咁。果晚唔係full house,最後無限時黎收台。但係幾驚喜係訂位時順手㨂咗聚會原因係生日,純粹係順手㨂咗,甜品黎到時見到有Happy Birthday,雖然只係幾隻字,但都帶比我哋歡樂既晚上。食物味道好,會再支持。
食物味道好,會再支持。
2024-07-15
2024-07-09 1510 瀏覽
朋友為我慶生book 左呢間餐廳,原來係出名開心果😀位置其實唔難搵!係油麻地站大約行7-8 分鐘就搵到睇返晚餐餐牌性價比高,最平百幾蚊就有一個餐,包埋餐湯,迷你牛角包,野飲👍🏻我地叫左牛油果藜麥沙律(煙三文魚)-沙律大大份亦好新鮮寶雲酥西班牙豬鞍配芝士棷菜仔- 稍微un 左少少,味道麵好味重點開心果蛋糕- 真係好好食!有開乜果味又唔漏! 下次要中午去試埋開心果咖啡💚
朋友為我慶生book 左呢間餐廳,原來係出名開心果😀

位置其實唔難搵!係油麻地站大約行7-8 分鐘就搵到

我地叫左牛油果藜麥沙律(煙三文魚)-
沙律大大份亦好新鮮

2024-07-08 1697 瀏覽
最近好興開心果,係ig 碌碌下見到呢間嘅開心果奶昔同菜式都好好好食咁,就黎左試。今次同朋友分別叫左兩杯開心果飲品,同兩款麵式都好好食😆🌸開心果奶昔🌸口感香滑,微微飲到開心果粒。而Cream都使用開心果而成,飲完成個口都開心果味😆🌸蟹籽蟹肉意粉🌸意外係蟹肉好多,唔係得表層有😍麵身較爽口而且有粉少白汁,食落唔寡口。🌸蠔忌廉意粉🌸炸蠔嘅皮好薄同埋蠔都好大隻。自己鐘意佢嘅白汁,因為有少少辣,食完唔會覺好膩。所有野食、服務都好好,可惜係曾經大熱嘅窩夫冇再係到。希望店鋪未來會有返
今次同朋友分別叫左兩杯開心果飲品,同兩款麵式都好好食😆
🌸開心果奶昔🌸
🌸蟹籽蟹肉意粉🌸
🌸蠔忌廉意粉🌸

所有野食、服務都好好,可惜係曾經大熱嘅窩夫冇再係到。
希望店鋪未來會有返
開心果奶昔
開心果奶昔
Weekend 約了好姊妹吃個Brunch,選了一間位於旺角的歐陸風打卡Café,位置有點偏僻,但恰好人一種遠離煩囂的感覺。午市時間相當滿座,還好有提早訂位,更有緣坐到窗邊位置。自然光透過落地玻璃滲進店內,加上高樓底令空間感大增。❥ 自由全日早餐 ($128)與別一般的All Day Breakfast,配搭明顯用心挑選過。除了基本的黑松露炒蛋、火腿、腸仔、牛角包、沙律菜、蕃茄仔和炒菇,最特別的是西蘭花芝士薯餅和Churros。❥ 油封鴨腿松露意大利飯 ($158)鴨腿肉感厚滿,皮下脂肪分佈均勻,以油浸慢煮的方式炮製令原味都鎖在肉質內,肉質柔軟之餘鹹香味亦更濃。底層的意大利飯軟硬適中,配上香濃黑松露忌廉汁口感非常creamy。❥ 開心果鮮奶咖啡 ($52)結合了濃郁的開心果、香醇的鮮奶和濃郁的咖啡,呈現出獨特的口感和風味。❥ 開心果沙冰 Pistachio Smoothie ($78)沙冰上面的開心果忌廉簡直是畫龍點睛,用開心果蓉混合打成的忌廉不但香滑濃郁,更能吃到開心果碎,與偏淡的沙冰混合,味道鹹鹹甜甜恰到好處。❥ 自家製朱古力柚子蛋糕 (+$68)玫瑰造型的蛋糕單是賣相已經滿分,打

❥ 自由全日早餐 ($128)

❥ 油封鴨腿松露意大利飯 ($158)

❥ 開心果鮮奶咖啡 ($52)

❥ 自家製朱古力柚子蛋糕 (+$68)
玫瑰造型的蛋糕單是賣相已經滿分,打卡一流。黑朱古力Mousse Cake 不會太甜膩,中間微酸的柚子餡料增添清新的味道。

最近香港掀起一股開心果熱潮,這天來到才知道Café 原來提供不少加入開心果元素的食物,值得一眾開心果迷前來朝聖。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿Liberty Coffee & Wine² @libertycoffeewine2
𖤣𖤥旺角登打士街2號地舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#libertycoffeewine #旺角美食 #旺角 #打卡cafe #咖啡廳 #美食地圖 #美食推薦 #香港美食 #旺角好去處 #旺角餐廳 #旺角打卡 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #相機食先 #吃貨 打卡餐廳 #香港探店 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl