2016-12-22 1116 瀏覽
又到食晚飯時間,我同羊仔又唔多肚餓,但係又唔可以唔食喎,多數都黎呢間都食,呢間好就好在2個人share食一個餐加啲小食又唔算貴,又醫到肚,非常好!Little Devil 舖仔細細,但係款式都算多,有三文治、意粉、甜品等等,價錢唔算貴,仲可以按照自己的食量而加配小食同飲品,非常彈性同優惠。今次,我同羊仔就叫左水牛城隊長加小食茄醬肉丸,三文治烘成金黃色,咬落去脆卜卜,牛肉烤得啱啱好,非常juicy,加上已經溶左嘅芝士,好好味呀值得一提嘅係個茄醬肉丸,肉丸事先煎香左,鎖住左肉汁,食落口一啲都唔乾爭爭,雖然係小食,但係都誠意十足呀

水牛城隊長
2016-12-18
2016-12-14 575 瀏覽
這家店是馳名香脆芝士三文治的,之前食過確實是非常吸引,但今晚不太想吃食熱氣野,所以改一改口味叫了一客沙律和一份意粉,一個人這樣歎的吃晚餐真是很享受。大蝦芒果金柚沙律的芒果金柚都很清甜,不會太酸,入貨質素不錯,而大蝦就很爽口和新鮮,沙律汁則用上蘋果醋,混合起來特別清新怡人,感覺開胃亦相當健康,可以清清腸胃才入正題食主菜。吃了一個輕盈的前菜,就可以吃一個相對heavy的白汁煙肉磨菇意粉,份量十分充足,白汁相當creamy味濃,煙肉和磨菇亦很足料,每口意粉都掛滿汁和配料,真是十分滿足滋味。有菜有肉、水準不錯的一人晚餐,就是如此簡單。

白汁煙肉磨菇意粉
有菜有肉、水準不錯的一人晚餐,就是如此簡單。
2016-12-12
3 分鐘 (堂食)
2016-11-22 476 瀏覽
又到了Blue Monday,又要開始一星期繁重的工作,真是千萬般不情願起床,唯一能令自己提神的事就是想著心愛的早餐,為了可以好好吃早餐,享受獨自優閒的時光,梳洗過後就馬上走到這裡點我喜愛的脆香烤芝士三文治。之前嘗過一次之後,我幾乎每星期都希望有一天可以來這裡吃早餐,因為它的招牌三文治真的太邪惡太香口,吃完就會充滿能量的回到工作崗位。今天我的寵愛就是這個芝士三重奏,regular份量,芝士實在是太吸引,傳來陣陣奶香,芝士溶了,口感仍在,質感輕盈、軟綿彈滑,實在是一款非常誘惑的早餐,那種濃郁程度是完全能把睡著的人叫醒!!! (我會不會太誇張呢?)還可以彈性加錢配飲品/沙律/小食,我單單吃一份regular已經很full很滿足了,留待下次來時再配吧!

2016-11-21
5 分鐘 (堂食)
$38 (早餐)
2016-11-21 399 瀏覽
.水牛芝士份量多,但因為芝士味道係偏淡唔會令到整體好咸。通粉有點太淋,硬身少少會更有咬口。新鮮茄醬好濃好香!不過洋蔥味道太重,令成個三文治嘅味道偏佐去洋蔥度。.洋蔥味實在太重
水牛芝士份量多,但因為芝士味道係偏淡唔會令到整體好咸。
通粉有點太淋,硬身少少會更有咬口。
洋蔥味實在太重
2016-11-17
2016-11-13 430 瀏覽
好耐冇返過觀塘,未見過間野,咁就叫咗兩件外賣。7,8三文治。同朋友一人一半,可能外賣無咁好食。8真係無牛肉咁。有小小似pizza。7就真係幾好食既,不過覺得有d貴。
好耐冇返過觀塘,未見過間野,咁就叫咗兩件外賣。
7,8三文治。
同朋友一人一半,可能外賣無咁好食。
8真係無牛肉咁。有小小似pizza。
7就真係幾好食既,不過覺得有d貴。
2016-11-12
15 分鐘 (外賣自取)
2016-11-04 279 瀏覽
朋友當中...總有二至三個係芝士控...既然咁樣...一於去牛頭角試吓「little devil」...完全無諗過舊區街舖會無梯級...非常平坦...食店唔大...但夠一張輪椅出入...當日人客唔多...店員見到又主動邀請入店內坐...實在太好喇!因為有枱真係會食得舒服好多㗎...通常輪椅使用者入食店...好多時會被安排坐門口位...但今次就唔一樣...反而坐到最後座...望落地方好窄...不過真係夠一部輪椅出入喎...坐好後先發覺身後位置就係廚房...食店有意粉、沙律、小食...既然店內賣點係食芝士三文治...就order兩款試吓啦...當日嚟食早餐…覺得份量剛剛好...第一款係「芝士三重奏」( $38 ) : 餡料有煙肉、蘑菇、車打芝士、瑞士芝士、水牛芝士...芝士已呈半溶狀態…可以拉絲。菇類有咬口...無出水情況,相信已輕輕炒過...三樣餡料加埋一齊味道唔錯...又唔會過鹹...最初有少少擔心會好漏又好滯...點知食完又唔覺…反而覺得啱啱好...夠飽呢…呢一款係小城風波( $38 )餡料有午餐肉、香草炒滑蛋…即係餐蛋治~午餐肉有兩小塊…切到好薄…炒蛋份量多…蛋味OK濃喎…但食唔到
朋友當中...總有二至三個係芝士控...
既然咁樣...
一於去牛頭角試吓「little devil」...
完全無諗過舊區街舖會無梯級...非常平坦...
食店唔大...但夠一張輪椅出入...
坐好後先發覺身後位置就係廚房...
食店有意粉、沙律、小食...
當日嚟食早餐…覺得份量剛剛好...
午餐肉有兩小塊…切到好薄…
炒蛋份量多…蛋味OK濃喎…但食唔到香草味囉…呢一份三文治比較飽...可能有午餐肉...不過感覺唔太特別…
冇叫飲品啦…

總消費: $70
2016-10-22 559 瀏覽
女孩子最害怕的就是變胖 脂肪 偏偏三個吃貨經常就挑戰最邪惡的美食 驚死自己唔會肥甘😆 我們就是「用生命來吃盡天下美食😁」.今次偽文青去到觀塘Little Devil 食邪惡美食-惡魔之子😈$38(regular),聽個名都覺得「死啦,又要增磅啦!」😭 如果戰鬥力一般,建議可以兩個人一份,一人一半,這樣就可以食更多野,因為這芝士三文治都較膩😂*有Regular$38同Large sizes$41.「惡魔之子」是由水牛芝士通心粉、蕃茄肉醬同焦糖洋蔥而成的,配上烤到脆卜卜既多士,外脆內軟。濃濃的水牛芝士味,真係齒頰留香,雖然好heavy,但真係好好味,好邪惡啊!可能水牛芝士通心粉同蕃茄肉醬味道較濃,不太吃到焦糖洋蔥,難道已經溶在一起🤔.另點了特製炸雞翼同芝士薯條,偽文青就覺得味道相對較為一般。芝士薯條只是將芝士鋪面焗,芝士焗得太硬了,吃的只是硬芝士與硬薯條。*建議吃貨還是一心一意吃香烤芝士三文治😋..Little Devil Grilled Cheese & Dessert (牛頭角)牛頭角馬蹄徑5號寶峰大廈地下7號舖
*有Regular$38同Large sizes$41
*建議吃貨還是一心一意吃香烤芝士三文治😋
牛頭角馬蹄徑5號寶峰大廈地下7號舖
  • 惡魔之子
2016-10-06 1637 瀏覽
觀塘區 西式快餐邪惡系列😈😈 超好食既三文治👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻呢間招牌就係#脆香烤芝士三文治🌟水牛城隊長 $42今次試左呢款有 #牛肉 #蕃茄 #洋蔥塊多士真係好正!勁脆!加埋半溶芝士🧀 juicy蕃茄🍅 抵擋唔住既邪惡🙈🌟煙肉芝士通心粉 $24芝士滲透每粒通心粉 加上香煎煙肉睇相已經好正!夠哂邪惡😈詳盡請睇Facebook專頁:herfood
觀塘區 西式快餐

邪惡系列😈😈 超好食既三文治👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
呢間招牌就係#脆香烤芝士三文治
🌟水牛城隊長 $42
今次試左呢款有 #牛肉 #蕃茄 #洋蔥
塊多士真係好正!勁脆!
加埋半溶芝士🧀 juicy蕃茄🍅 抵擋唔住既邪惡🙈

🌟煙肉芝士通心粉 $24
芝士滲透每粒通心粉 加上香煎煙肉
睇相已經好正!夠哂邪惡😈

詳盡請睇Facebook專頁:herfood
  • 脆香烤芝士三文治
2016-09-29 1171 瀏覽
之前感冒日日都無啖好食,食來食去都係粥、白烚肉同青菜,成個人謝晒無晒心機,今日終於好返晒喇,YEAH,所以即刻要食返個開心早餐滿足下自己既口腹先!晨咁早黎呢度就整左個脆香烤芝士三文治做早餐,係眾多款式入面揀左”水牛城隊長”,regular size,$45,入面有烤牛肉、蕃茄同洋蔥,烤牛肉勁香口、勁juicy、勁好味,我真係口啖左好多日喇,終於食返d有味道既野,真係好感動,牛肉份量都好多,咬落鬆化入味,蕃茄同洋蔥都食得出用料好新鮮,加埋半溶又熱辣辣既芝士,食完成個人充滿正能量同開心返晒,hahaha……

2016-09-26
5 分鐘 (堂食)
$45 (早餐)
2016-09-09 844 瀏覽
Blue Monday返工當然無心機啦,所以平日求其咬個包就算既我,今日特登兜少少路黎呢度歎埋個早餐先返工,之前經過已經聞到好大陣芝士味傳出,估計招牌菜應該就係芝士類~望望menu,唔…就要份芝士三重奏啦!regular size $38,入面有煙肉、磨菇、車打芝士、瑞士芝士同水牛芝士,一次過食3款芝士,你都咪話唔邪惡?!黎到見到三文治表面金黃香脆,邊位超多芝士想湧出黎,食一啖真係不得了,d半溶芝士同煙肉、磨菇mix埋一齊,每啖都好滋味好有口感,食完唔覺得好膩,反而有少少覺得唔夠喉添,哈哈!
2016-08-29
1 分鐘 (堂食)
2016-08-29 372 瀏覽
浮羅交怡toast ,烘得好多脆面平均,入面有芝士,菠蘿,腩肉。腩肉略肥食得出生前係一隻少做運動既肥豬,菠蘿罐頭的酸酸甜甜,芝士拉得出。本身都好地地既但加12蚊個杯奶昔有3/4係泡,拎上手咁輕都知出事,啲泡唔好飲。
2016-08-23 314 瀏覽
之前放工黎呢度食過招牌芝士三文治覺得好好味,今晚阿媽無煮飯,所以再一個人黎開餐。見到呢度既意粉選擇都唔錯,今次就改為食意粉啦!!!(雖然真係好掛住芝士三文治~) 叫左個白汁洋蔥蜆肉意粉,$46,價錢都相當之親民, 蜆肉同意粉既份量都唔少喎,個白汁味道夠濃夠味,仲食到洋蔥既香。之前喺其他地方食過一d好淡既白汁,完全無味,今次就滿足返晒喇!返工返得咁辛苦,梗係要對自己好d,所以食完意粉再整左個楊枝甘露($33),呢度既甜品選擇都相當多,不過本人實在太鐘意食楊枝甘露,所以諗都唔諗就叫左我既至愛!味道好香濃,芒果食得出夠新鮮同香甜,柚子亦唔會過酸,清清甜甜勁好味,夏天整返碗真係成個人爽晒!下次屋企無煮飯又可以黎ENCORE!

白汁洋蔥蜆肉意粉
楊枝甘露
下次屋企無煮飯又可以黎ENCORE!
2016-08-18
白汁洋蔥蜆肉意粉
楊枝甘露
2016-08-20 187 瀏覽
My Favourite kind of Grilled Cheese Sandwiches 😈 Captain of the city (upper) Grilled Beef • Fresh tomatoes and onions.The BEST Chosen why devil evil (bottom) • Mozzarella cheese macaroni • Tomato Meat Sauce • caramel onion!! It took a while for waiting but it worth the wait! I especially like the bottom one, very cheesy. I was stuffed!!!! The portion is big enough to share for two!

25 分鐘 (堂食)
午餐
2016-08-08 243 瀏覽
去左尼間小店食通粉三文治😊通粉熱狗、炒麵熱狗聽得多啦食就未食過試下通粉三文治會係咩一回事先😜惡 魔 之 子(大)$38多士有分大同細我就簡左個大既同朋友share一人一半😛多士入面有水牛芝士通粉、蕃茄肉醬同焦糖洋蔥個包烘得超鬆脆 一d都唔硬 好鐘意個口感😀通粉同包都襯 蕃茄肉醬酸酸地中和番芝士膩感 好食😊

去左尼間小店食通粉三文治😊
通粉熱狗、炒麵熱狗聽得多啦
食就未食過
試下通粉三文治會係咩一回事先😜
惡 魔 之 子(大)$38
多士有分大同細
我就簡左個大既同朋友share一人一半😛
多士入面有水牛芝士通粉、蕃茄肉醬同焦糖洋蔥
個包烘得超鬆脆 一d都唔硬 好鐘意個口感😀
通粉同包都襯 蕃茄肉醬酸酸地中和番芝士膩感 好食😊
2016-07-02 477 瀏覽
今日開工喺牛頭角,到咗午飯時間🍴天氣熱辣辣冇胃口食飯見到有間即做三文治,食份三文治做午餐,見到餐牌有水牛芝士三文治就叫左一份,D芝士融得岩岩好,芝士味好濃,香脆麪包加上彈牙的通心粉,口感一流,個餐還有沙律同肉丸,份三文治只可以食到一大半,好飽呀😣😣