好耐之前同食過一次,印象中食物普普,但員工態度極差,已經不想再食,亦都當自己唔好彩,咁多個職員,都抽中兩個態度差。🤖事隔數年,朋友話book咗位食飯,去到先知,原來是這家🤡。又真係估唔到,咁都可以抽中態度差嘅職員。💆🏻‍♂️經歷1: 一開始就話每人最少叫一款嘢食。嗌完過多陣又話最少一款野食+一杯野飲,覺得有咩你就一次講曬,唔好一時一樣,好似逼人嗌野嘅感覺。🤷🏻‍♂️經歷2: 普通問野又唔答,全程西面。🌚講真呢種體驗下,你食物再好食,環境再靚,你都唔會享受,餐廳應該正視問題。🥶麻辣雞翼幾好,個嘴會麻好耐,幾有趣。🤭正正常常嘅炸小食🫤薯條幾香脆嘅🫠加入麻辣,食落感覺係幾新鮮嘅,飯腍左少少🥸。命運pizza幾好食,個底好薄好脆,上面有好多種配料+芝士!☺️長通粉都唔錯,黑松露醬好香🤩荔枝梳打,偏甜少少,夠氣嘅。

事隔數年,朋友話book咗位食飯,去到先知,原來是這家🤡。

又真係估唔到,咁都可以抽中態度差嘅職員。💆🏻‍♂️

經歷2: 普通問野又唔答,全程西面。🌚

麻辣雞翼幾好,個嘴會麻好耐,幾有趣。🤭

正正常常嘅炸小食🫤

薯條幾香脆嘅🫠

加入麻辣,食落感覺係幾新鮮嘅,飯腍左少少🥸。

長通粉都唔錯,黑松露醬好香🤩

荔枝梳打,偏甜少少,夠氣嘅。

2022-07-30
2022-07-23 357 瀏覽
呢間銅鑼灣區好評算多,晚餐一於嚟試試!今次叫左意粉、小食拼盤、漢堡包、飲品等等。明太子意粉味道有點失望,明太子醬煮得太乾同太杰身,食到有點肥膩,同朋友食左幾啖就放棄了。小食拼盤算正常,有炸魚薯條、焗芝士蘑菇、司華力腸,叫做前菜大家一齊食都ok,而且可以根據人數揀選大小。如果加埋有洋蔥圈就更好啦。另外牛油果雞扒漢堡都好大份,一食就散開晒😅質素ok啦!

另外牛油果雞扒漢堡都好大份,一食就散開晒😅質素ok啦!

星期六晚walk in都好彩仲有位,一入到去覺得佢裝修勁靚,係同友人相聚既好地方!明太子忌廉天使麵-$116(4/5),明太子忌廉味勁香,忌廉又唔會太膩,加埋木魚碎係面,增加左口感。份量唔會太多,又唔會太少,啱啱好。小食拼盤(小)-$99(4/5),(小)既小食拼盤有三款小食,(大)既就有5款。今日就有fish and chip ,洋蔥圈同埋雞翼。佢每一樣野都炸得好脆。配啤酒一流🍻總結:食物質素不錯,末到令人驚艷但絕對係好食。格黎枱咁岩同朋友興祝生日,餐廳會突然播生日歌然後送上生日甜品,下次有朋友生日可以念下黎姨間餐廳。

2022-07-09 335 瀏覽
周末三人午餐,入座後被告知餐廳有minimum charge : 每位客人要至少叫一份食物及一杯飲品環境ok, 坐得舒服,餐廳不大,但唔會太嘈,方便傾計。職員服務態度好👍🏻三人消費,加未入鏡coke , 合共$5xx
2022-07-09
2022-06-23 240 瀏覽
今次黎到港島旺區銅鑼灣尼間Cafe裝潢感覺玩味性嘅重🤪個style唔係少女心個種😆甚至可以話係搞笑幽默style🤣 因為見到都有好多香港潮語或者港人常用字句擺左出黎😜想知係咩就去試下佢啦🫣🎭明太子忌廉意粉menu寫可以揀轉意粉、天使麵、扁麵或者長通粉🥰尼個意粉非常出色🤩佢個明太子味真係好濃郁😋好好食😙值得一試😝💸價錢:$116✨好味·到指數:4/5🤍🤍🤍🤍🎭孖寶比薩(好惹味避風塘魷魚圈比薩+瑪格麗特比薩)Pizza有好多款揀🤩仲可以叫孖寶🥳真係啱曬小編尼d想試好多新野但又食唔曬嘅客仔🤪今次叫嘅兩款味道都幾特別😙避風塘魷魚圈就比較重口味同偏鹹左小小🥴而瑪格麗特其實就係番茄加芝士😁個Pizza係勝在底夠脆😛但鍾意食厚Pizza嘅朋友仔就未必咁啱食🫣💸價錢:$128✨好味·到指數:3.5/5🤍🤍🤍🎭曲奇沙冰原本幾期待個沙冰🫣但係味道感覺上就比較普通🥴好似曲奇同d冰分開左嘅感覺😗味道唔夠濃🥺可能係因為曲奇就唔係咁啱同沙冰夾🤔💸價錢:$48✨好味·到指數:3/5🤍🤍🤍🎭百香果紅茶尼個反而幾好飲😋因為百香果味道好出😆整體飲落勁fresh同埋好有解渴作用🤪幾推介唔想飲奶類飲品嘅朋友試下😝💸價錢:$4

🎭明太子忌廉意粉
💸價錢:$116
✨好味·到指數:4/5🤍🤍🤍🤍

🎭孖寶比薩(好惹味避風塘魷魚圈比薩+瑪格麗特比薩)
💸價錢:$128

✨好味·到指數:3.5/5🤍🤍🤍
  • 明太子忌廉天使麵
  • 孖寶Pizza
2022-06-10 163 瀏覽
試咗佢哋個孖寶Pizza 可以一次過揀兩款味道 啱晒選擇困難症!Pizza嘅味道都幾特別!試咗蒜香辣肉腸沙茶味 食落辣辣地 再加埋個沙茶醬 都幾特別~另外仲嗌咗個避風塘魷魚圈味 都幾惹味 因為佢係薄脆批所以食落都唔會好漏!
2022-06-06 4901 瀏覽
今日同朋友一齊去食依間迷你賭場🤣,風格都係搞鬼類型👻,就算平日都有唔少人幫襯,樓上cafe最大嘅好處就係可以唔計住時間🥰,同朋友傾到夠。環境都幾舒服,背景音樂都係流行嘅廣東話歌,氣氛都好好😙!食到最後,隔離枱有人生日,餐廳仲播生日歌添🎂。餐廳設咗每人最低消費,一人至少一個主餐同一杯飲品🥤,如果唔想飲嘢,都可以用湯或者甜品取替。-🍴明太子忌廉天使麵🍜($116) - 送到嚟嘅時候,麵仲係好熱,啲木魚仲郁吓郁吓🤭。幼身天使麵掛咗唔少嘅醬汁,好Creamy😚,仲有唔少洋蔥絲🧅同菌類🍄係入面,餐廳為咗增添口感,仲混合咗唔少脆卜卜嘅蟹籽,好食!-🍴忌廉松露野菌飯🍄($118) - 個飯好creamy,中間有唔當少嘅菌類,味道唔淡,反而好濃松露味😋,上面黑色嘅應該就係松露醬,撈勻啲松露油同飯😌,令人食完一啖又一啖!-🍴法式龍蝦湯🦞($56) - 龍蝦湯入面有一隻幾彈牙嘅蝦肉🤣,味道都幾濃,質感會偏向杰身,仲有一片烤到脆卜卜、好香牛油味🧈嘅麵包比人沾湯食!-🍴香蕉賭船🍨($68) - 可以揀三款唔同口味嘅雪糕,我哋揀咗牛奶🥛、抹茶🍵同埋紅豆。雪糕三款味都偏向淡,味道唔會食一啖即刻湧出嚟,但慢慢食,都
🍴香蕉賭船🍨($68) - 可以揀三款唔同口味嘅雪糕,我哋揀咗牛奶🥛、抹茶🍵同埋紅豆。雪糕三款味都偏向淡,味道唔會食一啖即刻湧出嚟,但慢慢食,都會食到佢嘅味道。見到隔離枱個心太軟超香🤩,下次再去食一定要試吓!
2022-06-06
呢間餐廳又係好多打卡位 以賭城為主題💰成間餐廳嘅裝修都好特別同充滿色彩 大家可以去嗰度打卡😍另外服務都好好🫶🏻▪️明太子忌廉天使麵 $116好creamy🥹忌廉同明太子撈埋一齊 食到明太子嘅香味之餘 仲食到忌廉嘅奶香味🤭味道啱啱好唔會太淡又唔會太咸😋醬都算多 夠包住晒每一條天使麵🤤🤤🤍另外仲有木魚絲 菇同洋蔥令到天使麵食落更加香🫶🏻推薦俾中意食creamy意粉嘅大家✌🏻▪️忌廉松露野菌飯 $118黑松露嘅份量比平時食開嘅多🥹 面頭有黑松露之餘 本身個汁已經撈埋左黑松露入去🥹🫶🏻一上菜已經聞到好香黑松露味😍每一粒飯都吸曬汁 食落口係幸福嘅感覺🥹除咗黑松露之餘 仲食到好香嘅野菌味🤭份量都夠多~▪️孖寶pizza $128拯救咗選擇困難症嘅我哋🤣🤣可以揀兩隻唔同味嘅Pizza🤭我哋揀咗避風塘魷魚圈同蒜香辣肉腸沙茶風味👏🏻好足料!! 而且醬都好夠 每一啖嘅口感都好豐富😋pizza 係薄批 好脆口💛👉🏻 避風塘魷魚圈除咗魷魚圈仲有蟹柳絲同洋蔥~ 食落有啲似千島醬批 每一塊pizza 都有一小舊魷魚圈 炸得好脆反而唔係好食到有避風塘味 但係會食到芝士香味 最重要係識拉絲😍😍👉🏻蒜香辣肉腸沙茶風味偏辣辣地

呢間餐廳又係好多打卡位 以賭城為主題💰

▪️明太子忌廉天使麵 $116

▪️忌廉松露野菌飯 $118
忌廉松露野菌飯

▪️孖寶pizza $128
👉🏻 避風塘魷魚圈
👉🏻蒜香辣肉腸沙茶風味
偏辣辣地 另外有三色椒增加返個口感✌🏻一樣係好多芝士 會拉絲🤍識落同普通平時食開嘅pizza分別不大 不過不失🤣
另外佢仲有其他味 eg.黑松露野菌 喇沙海鮮 北京填鴨風味煙鴨胸🤭大家有興趣可以去試吓~
孖寶pizza

📍Little Vegas (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓

忌廉松露野菌飯
孖寶pizza
  • 孖寶比薩
  • 松露野菌燉飯
餐廳風格鮮明 個性十足 🏴‍☠️牆上有唔少特色既塗鴉 🎨就連餐牌同食物名都好特別周圍都係打卡位 📷🍝 明太子忌廉天使麵 ($112): 4.5/5超級鍾意佢呢個麵♥︎天使麵掛滿超好濃郁嘅明太子醬汁好𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲 好入味❤️表面仲補上大量柴魚片配搭蘑菇🍄 食落口感豐富(。’▽’。)♡好開胃 啖啖都好滿足 ♫下次嚟一定會𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞🫶🏻🪸 海洋生物沙律 ($114): 3/5沙律配搭上足料海鮮有爽口彈牙嘅鮮蝦🦐鮮甜嘅魷魚🦑同幾條煎香咗嘅蟹柳配上自選黑醋汁沙律清新爽口🥗好開胃😎🍗 雞翼好多重奏 ($78): 4/5揀咗三款味🌶 水牛城+玫瑰🌹+柚子🍊總共有9隻水牛城沾滿醬汁味道濃烈 最鹹依款酸酸辣辣 啖啖肉🌶最鍾意玫瑰味 🌹食落有淡淡嘅花玫瑰香味帶少少蜜糖嘅甜味🍯好香甜 惹味♡柚子味味道酸酸甜甜(●´□`)♡好似平時飲柚子蜜嘅味道雞翼都幾入味🧡📍 𝐋𝐢𝐭𝐭𝐥𝐞 𝐕𝐞𝐠𝐚𝐬 (銅鑼灣)🐰: 4/5

餐廳風格鮮明 個性十足 🏴‍☠️

超級鍾意佢呢個麵♥︎
天使麵掛滿超好濃郁嘅明太子醬汁
好𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲 好入味❤️
表面仲補上大量柴魚片
配搭蘑菇🍄 食落口感豐富(。’▽’。)♡
好開胃 啖啖都好滿足 ♫

好香甜 惹味♡

柚子味味道酸酸甜甜(●´□`)♡
好似平時飲柚子蜜嘅味道
雞翼都幾入味🧡

📍 𝐋𝐢𝐭𝐭𝐥𝐞 𝐕𝐞𝐠𝐚𝐬 (銅鑼灣)
🐰: 4/5
홍콩 코즈웨이 베이 맛집🤩일본스타일의 양식 레스토랑😍식당 이름을 리토 베이거스라고해요~ 디자인을 서양 편이에요🤩오늘메뉴:-No Rule Pizza (오징어 튀김 피자)이상 한다고 생각했지만 진짜 맛있었어요! 오징어튀김을 피자 위에 올리고 마요 랑 같이 먹어요!!^^얇은 피자로 나와서 아주 바삭바삭 해요😍-명란 크림 파스타 식당에 제 방문의 제일 중요한 이유다!! 명란 크림 파스타는 식당에서 많이 보이는 요리인데 여기에서 명란을 진짜 많이 주시는 편이에요!❤️❤️❤️-Under the Fuji (아이스크림 사이다)식당의 베스트셀러🤩🤩음료수 너무 예쁜거예요❤️❤️❤️ 달콤하고 아이스크림을 같이 마셔서 너무 시원해요🏝
홍콩 코즈웨이 베이 맛집🤩

일본스타일의 양식 레스토랑😍

오늘메뉴:
-No Rule Pizza (오징어 튀김 피자)
얇은 피자로 나와서 아주 바삭바삭 해요😍

-명란 크림 파스타

-Under the Fuji (아이스크림 사이다)

2022-04-11 230 瀏覽
*此餐廳收取加一服務費。好惹味避風塘魷魚圈比薩(單點$128),表面鋪滿芝士、洋蔥、蟹柳,魷魚圈口感外酥脆內彈牙,食落有鮮味;薄餅口感薄脆。燒汁雞扒麻醬撈冷麵(單點$98),雞扒肉質嫩滑,配上燒汁食用,食落好香口;火腿味道咸香;蟹柳食落好Juicy;青瓜、沙律菜食落好新鮮;鳴門卷口感乾身;冷麵口感煙韌,配以麻醬食用,食落好清爽。意大利泡沫咖啡(單點$46),表面鋪滿朱古粉、忌廉,咖啡味道濃香、不苦澀。
*此餐廳收取加一服務費。

• 好惹味避風塘魷魚圈比薩
2022-04-11 160 瀏覽
今次同朋友去咗行街,行吓行吓搵到呢一間餐廳好似幾吸引咁,所以就走咗上去試吓啦!呢度嘅菜式選擇都非常之多,我今次就叫咗一個孖寶pizza!好特別嘅口味啊,我今次就試咗呢一個魷魚圈避風塘pizza,再加埋北京填鴨風味煙鴨胸pizza!就咁聽呢兩個配合就知道係好特別啦,而且真係好香濃嘅味道,份量亦都好充足,仲要係非常之多芝士,好鍾意!

📍餐廳位於銅鑼灣百樂中心25樓~餐廳內佈滿賭城風格既裝修,打卡一流,玩味十足,睇得出老闆悉心佈置。窗外仲可以高空睇到銅鑼灣一帶景色,環境舒適,適合三五知己聚會!今次係中午去,所以嗌咗lunch set (一份主食,餐湯同埋飲品) •命運比蕯🍕命運比蕯顧名思義就係睇你當日既命運,由老闆決定比薩既味道!(溫馨提示:如有任何配料唔鐘意食/過敏,記得係落單嗰時同員工講)一上到枱,已經好驚喜,估唔到係小編最鐘意食既洋蔥圈~比窿即叫即整,熱辣辣,仲有拉絲😍,配料方面有雞肉粒,洋蔥同蘑菇,味道方面非常野味。pizza餅底皮脆內軟,薄薄的一片令人停唔到口!推介!•明太子忌廉天使麵一上到枱已經好吸引!鋪滿木魚絲,明太孑汁絕對唔少,掛滿晒濃郁既明太孑醬,啖啖滿足,食到停唔到口。開頭仲會諗應該會好膩,點知最後食完仲念念不忘想食多一碟🤪•炸洋蔥圈即叫即炸!上到枱熱辣辣,炸皮唔會太厚,啱啱好,洋蔥好甜,配埋蕃茄醬一流👍🏻•飲品🍹餐湯🥣飲品貌相十足,打卡一流,甜度啱啱好,lunch set仲要唔使另外加錢。超抵!!!
•命運比蕯🍕
•明太子忌廉天使麵
•炸洋蔥圈
•飲品🍹餐湯🥣
飲品貌相十足,打卡一流,甜度啱
啱好,lunch set仲要唔使另外加錢。超抵!!!
2022-03-25 246 瀏覽
想做一個淨係講重點既食評分享以下只會簡單介紹餐廳及其食物重點為求大家可以快速知道 各重點 + 推介指數💪🏻一個為咗食而做運動既人💵主要著重食物既價錢 同 質素 既比例 (CP值)🤤雖然平時雜食 但對食物亦可以抱有絕對要求 🤬 幾年前食過 但因為太低質 到而家都仲記得🤬 服務態度不知所謂 俾錢買難受🤬 第一次見 min. charge 要迫人買飲 (就算你已經叫晒成枱餸)🤬 價錢貴🤬 pizza 唔掂🤬 小辣paella 會辣到成枱冇人食到🤬 啲所謂意粉 真心覺得大把輕西餐都好食過佢🤬 分量極細 擺碟求其 座位勁迫(5分為滿分)CP值 負評推介指數 負評真係幾年前食過 最近打返食評 第一時間記得佢 真係要提提大家 avoid at all cost 請我去都唔會食 因為係嘥時間 晒食嘢quota一句總結 明明係薩xx水平 但三倍價錢扮上菜時間隔太耐所以冇相以上評價僅代表個人意見 僅供參考
想做一個淨係講重點既食評分享
以下只會簡單介紹餐廳及其食物重點
為求大家可以快速知道 各重點 + 推介指數
💪🏻一個為咗食而做運動既人
💵主要著重食物既價錢 同 質素 既比例 (CP值)
🤤雖然平時雜食 但對食物亦可以抱有絕對要求

明明係薩xx水平 但三倍價錢扮上菜
時間隔太耐所以冇相

以上評價僅代表個人意見 僅供參考
2022-03-11 317 瀏覽
以「小賭城」命名嘅人氣樓上cafe,由裝潢到餐牌設計都充滿色彩同玩味,用餐環境係令人放鬆嘅 🎲🃏食物選擇幾多元化,今次我地分別試咗pasta同pizza~我好鍾意明太子忌廉天使麵creamy嘅醬汁,加上木魚絲同雜菇,食落好有飽足感。Pizza更有特色-喇沙海鮮、避風塘魷魚、沙茶風味依啲無諗過可以出現喺pizza上嘅味道都有,所以我地就叫咗可以任選兩款口味嘅孖寶pizza。Pizza係薄脆批底,唔怕份量太多share食最啱。穩陣派嘅黑松露野菌香氣十足,見到面頭嘅黑松露醬就知!pizza亦加咗大量芝士,如果用新鮮蘑菇相信會更香~至於北京填鴨風味其實係用煙鴨胸做材料,搽上甜麵醬還原番個味道,食落真係幾惹味!Cafe設最低消費每人一杯飲品加一份食物,飲品選擇好多包有一款啱你,咖啡/朱古力/抹茶類更加有兩杯優惠價。同我一樣嗜甜嘅可以試試綿花糖或者朱古力咖啡,雖然咖啡味唔算突出但有心思呢😋

孖寶比薩
黑松露野菌比薩