2024-08-02 130 瀏覽
每次去到深水埗。第一時間就去幫襯呢間手打香水檸檬茶🤤🤤店主及店員服務好+笑容足夠。而且豪不吝嗇去解答我嘅問題。今次我去左問:有冇今日推介🫶🏻🫶🏻佢哋介紹左杯小青柑給我(原來小青柑一年只可享受大約2個月嘅時間。之後唔係豐盛嘅日子就沒有上架了)我當然要試試喇!1。鴨屎香小青柑2。茉莉毛尖小青柑3。爺爺叫小青柑4。鳳梨🍍糯香小青柑我本人最鍾意鴨屎香。就點左鴨屎香小青柑🤭🤭飲第一口就有好香甜回柑既感覺。又解渴又消暑。真係唔錯👍🏻
1。鴨屎香小青柑
2。茉莉毛尖小青柑
3。爺爺叫小青柑
4。鳳梨🍍糯香小青柑
我本人最鍾意鴨屎香。就點左鴨屎香小青柑🤭🤭
飲第一口就有好香甜回柑既感覺。又解渴又消暑。真係唔錯👍🏻

2024-08-01
12 分鐘 (堂食)
$36 (其他)
慶祝紀念
生日
  • 鴨屎香小青柑
  • 黃皮益力多
  • 茉莉毛尖小青柑
2024-07-23 271 瀏覽
香港好多自稱手打檸檬茶,唯獨呢間飲得出一份「真」。茶底唔係用普通茶包沖,相信係自家調製,味濃而不澀。檸檬份量毫不吝嗇,完全飲到檸檬的香,唔似其他舖咁杯茶入面連檸檬都唔見,更加飲唔到檸檬味就話手打。重點係呢間舖嘅生果質素非常高,不論檸檬、黃皮定楊梅,飲得出係高檔貨,全部都不酸不澀,仲非常清甜!每次我都會打開蓋,食埋d檸檬同黃皮。飲到上癮嘅一間正宗手打檸檬茶,每次出深水埗都一定去買返杯,店員有禮貌又友善,連個杯嘅包裝都好用心,會用保鮮紙包多層,祝願咁絕無僅有咁出色嘅店舖可以多d人支持!

外賣自取
  • 茉莉檸檬茶
  • 爆珠楊梅檸檬茶
  • 黃皮金蛋檸檬茶
2024-06-11 268 瀏覽
今日約咗朋友去西九龍行街提早左出去行長沙灣道睇吓衫啦!順便行去玩具街睇吓玩具。喺地鐵站D出口行前啲去福榮街岩岩見嗰個招牌LMM好吸引就行咗過去睇吓個menu😍😍嘩原來係手打香水檸檬茶🫶🏻🫶🏻個Menu好多選擇。但係我心大心細。跟住我就問吓店員🩷🩷佢哋好細心咁解答我例如茶底濃同淡嘅分別。有果肉同冇果肉嘅分別見到有黃皮金蛋檸檬茶好似好吸引。我同朋友就買咗鴨屎香檸檬茶+黃皮金蛋檸檬茶試試佢👏🏻👏🏻店員服務好好。有埋推介糖度俾你🥰🥰🥰鴨屎香檸檬茶$34。建議少甜(7分)+脆波波黃皮金蛋檸檬茶$36。建議少甜或半糖(因為有果肉關係。唔建議加小料)嘩🥹🥹大家都覺得好好飲。所以想介紹俾大家地址:深水埗福榮街92-98號常福大廈地下B舖電話:36190124
今日約咗朋友去西九龍行街
提早左出去行長沙灣道睇吓衫啦!
順便行去玩具街睇吓玩具。
喺地鐵站D出口行前啲去福榮街
個Menu好多選擇。但係我心大心細。
跟住我就問吓店員🩷🩷佢哋好細心咁解答我
店員服務好好。有埋推介糖度俾你🥰🥰🥰

鴨屎香檸檬茶$34。建議少甜(7分)+脆波波

嘩🥹🥹大家都覺得好好飲。所以想介紹俾大家

地址:深水埗福榮街92-98號常福大廈地下B舖
電話:36190124
2024-06-08
8 分鐘 (堂食)
用餐優惠
信用卡優惠
  • 黃皮金蛋檸檬🍋茶
  • 鴨屎香檸檬茶
飲開手打檸檬茶個人感覺都係似香珠味😆😆😆😅😆😆😆😆😅😆😆😆😅但今次第一次飲黃皮手打檸茶好正一試難忘🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩食到兒時既黃皮真係好難忘😍😍😍今次試左半糖都不錯!😘😘😘😘😘😘下次試埋走糖😋😋😋😋+ 服務員姐姐同哥哥都好好人👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻而家愛上依間茶檔了😋😋😋😋😋😋😋
飲開手打檸檬茶個人感覺都係似香珠味
2024-05-11
外賣自取
慶祝紀念
母親節
次次嚟呢度,都感受到咗店主嘅畀心機同熱烈呢!🥰一杯清涼解渴嘅黃皮檸檬茶啦!這款特別嘅茶飲,不特色靚好,仲有住酸甜交織嘅令人驚豔口感!用新鮮嘅黃皮果肉同檸檬錘打,讓茶滴充滿咗濃郁嘅檸檬香氣,彷彿夏日嘅陽光直接系度注入你嘅口!酸酸甜甜哋檸檬同清新嘅茶香相遇,簡直系天作之合!清爽唔耨嘅口感。無論系同好友偈、追劇時,定系拍拖嘅時候,黃皮檸檬茶都系最佳嘅褦!打邊爐燒嘢食嗰陣畀佢做你嘅解耨男神,大家如果得閒嘅話,可以過去一齊喝喝呢間好好飲嘅黃皮檸檬茶哦!🍋等我地一齊享受靚,放鬆心情,等生活變得更加大好啦!

2024-01-08 235 瀏覽
喺香港街上行街,發現咗一家吸引我嘅檸檬茶店,快D入嚟打卡,呢度好啱同朋友過嚟飲個下午茶傾嚇偈,放鬆心情。睇咗一眼佢哋屋企嘅菜單,第一眼就睇啱呢杯黃皮金蛋檸檬茶,我同我小夥伴噉你們都啲咗呢邊黃皮金蛋檸檬茶。系可以聞到黃皮同檸檬嘅果香,一啖飲落去唇齒留香,果香馥郁,檸香清爽,茶香四溢,三個人西融合喺一齊,清爽嘅檸檬茶入口口感豐盈,香氣連隨upgrade,層次分明嘅口感,真系畀人好上頭,行街行癐曬飲上。一杯再岩不過喇!食咗都唔會發胖,每日嘅檸檬茶,堅持用手暴打,原汁原味,唔添加任何聯盟濃縮汁,所以大家都可以放心嘅飲用哦!

使唔使一杯酸甜爽口嘅黃皮檸檬茶,畀你口感帶嚟五彩斑斕嘅體驗呢?呢杯黃皮金蛋檸檬,不特顏值高,仲充滿咗香氣同細膩嘅口感,飲落去,簡直就係一種福嘅味道!每一啖都可以感受到檸檬派出嘅清新同酸甜交織嘅滋味,畀你嘅心情瞬間畀喚醒!不僅僅系味,黃皮檸檬茶重帶嚟咗好多着數哦!佢富含維他命C.同抗氧化物質,等你保持活力滿滿。🌞一杯黃皮檸檬茶就可以為你帶嚟滿滿嘅幸福有!同小夥伴噉你們分享一下啦!!!!!!!!!!

2024-01-06 81 瀏覽
你哋一定要試下這款心情大順嘅黃皮檸檬茶口味哦!手裏攞住一杯清涼嘅黃皮檸檬茶,開心噉迎接每個陽光燦爛嘅,早晨。一啖飲落去,酸酸甜甜哋口感瞬間融化你嘅心!這款茶系唔系聽落已經畀你心動不已呢?佢採用咗新鮮檸檬同招選黃皮,西融合咗獨特嘅口味,酸甜之間但系又帶住一絲苦味,令人回味無窮!🍋而且!這款茶仲具有醒神嘅功效哦!悶癐嘅時候,飲上一杯黃皮檸檬茶,立馬威水起,活力滿滿!絕對系治癒綁酸飲品中嘅一鋪清流!朋友一定唔好錯過呢個使嘗嘅茶飲哦!🍹❄ 快嚟一齊加我哋嘅茶茶茶大家庭,分享你嘅心情平時同茶品經驗啦!

2024-01-06 57 瀏覽
呢一個酸甜好味嘅黃皮檸檬茶口味,絕對可以畀你嘅心情甜到爆!這款茶真繫好飲喇!超級好中意呀!兩個,我最愛嘅味道結合喺一齊,簡直系絕配!滿滿嘅檸檬酸甜,口感清新又唔會得滯刺激。每一啖都可以感受到檸檬嘅酸順同黃皮嘅芬芳,完美戥頭!好似系飲落咗一杯陽光,瞬間畀人心情變得晴朗起身哦!除咗好飲睇,黃皮檸檬茶仲有好多營養價值哦!檸檬富含維他命C.,可唔可以補充抵抗力,仲有美容養顏嘅功效呢!所以,不特可以滋潤口,重滋養成身體呢!快啲一杯黃皮檸檬茶啦!佢絕對可以畀你嘅心情變得美美噠~
呢一個酸甜好味嘅黃皮檸檬茶口味,絕對可以畀你嘅心情甜到爆!

快啲一杯黃皮檸檬茶啦!佢絕對可以畀你嘅心情變得美美噠~
陽光明媚嘅一日,我忍唔住,又嚟咗我細天地——檸濛濛!呢次,我決定試嚇佢哋屋企最受歡迎嘅「黃皮金蛋檸檬茶」黃皮同檸檬嘅味道隨着我飲咗佢啦,仲有一絲微微嘅清涼有沁入心頭,真繫好正解渴又醒神醒腦!頃刻間,我彷彿可以聽到耳邊傳嚟咗好多“🤩”同“😋“嘅聲音,呢就係大家成日話嘅「味蕾大爆炸」啦!總之,我味蕾同心靈都畀黃皮檸檬茶征服喇。如果你都系檸檬控,真系唔錯過這款魔力茶飲!快嚟我細天地,同我一齊品味呢份清新啦!

同我一齊試下清爽嘅黃皮檸檬茶啦!🍹親愛的小夥伴噉你們!今日畀大家舉薦一款超清爽嘅黃皮金蛋檸檬茶,簡直系必備嘅解渴神器!快啲起身檸濛濛試下先啦!🤩新鮮嘅黃皮檸檬🍋同酸甜嘅黃皮,果香四溢,嗖嗖嘅清新感覺撲面而嚟,心情瞬間畀點亮喇!茶香四溢,清涼感覺直衝腦門!感受水與酸順喺口中綻放嘅美妙,真系畀人慾罷不能啊!大家快嚟試這款畀人心情瞬間覘到爆棚嘅黃皮檸檬茶啦!鐘意清新酸順嘅小夥伴噉你們實不容錯過喲!
同我一齊試下清爽嘅黃皮檸檬茶啦!🍹親愛的小夥伴噉你們!

2023-12-31 32 瀏覽
我發現咗款清新好味嘅酸飲品,畀你瞬間感受到陽光嘅味道!🌞黃皮金蛋檸檬茶!新鮮黃皮同檸檬🍋嘅完美組合,清新酸順,畀你口感瞬間煥發!一杯黃皮檸檬茶不特可以解渴解耨,重滋潤你心靈。檸檬嘅香氣撲鼻而來,畀你嘅心情瞬間變得明朗起身!一啖落去,頓時感受到咗細膩嘅檸檬肌膚與清涼嘅陽光洗禮!唔單止噉,黃皮檸檬茶重豐富嘅維他命C.,對美白肌膚、增強免疫力都有好大幫助哦!飲上一杯,既嘆咗靚,又畀自己更加健康!強烈舉薦大家都去飲呢杯酸飲品🧃。

我發現咗款清新好味嘅酸飲品,畀你瞬間感受到陽光嘅味道!🌞

無論系頻撲嘅工作中定午後,檸檬茶都可以做我哋心中嘅綠洲,每一杯檸檬同黃皮都系經過夥記大力嘅錘打激發出檸檬嘅香氣,然後同茶底完美嘅西融合。講真系,飲過咗唔少檸檬茶🥤,但系唯獨呢畀深深裝住我。救命呀🆘丫,好飲到冇譜,最近飲過好絕嘅黃皮檸檬茶!黃皮加檸檬簡直唔好搭喇!香甜中帶住一絲絲黃皮嘅果香。可能系因為手打的原因嘅,可以飲到好多檸檬果肉,清爽又低卡,好飲好飲!如果有邊個喺返工嗰陣畀我啲上一杯呢個黃皮金蛋檸檬茶🥤,我真系會開心到飛起!!

鐘意飲酸飲品嘅姊妹們一定要安排起身。靚仔、靚女放假聽我勸嚟香港!嚟香港玩點能夠唔打卡呢個黃皮金蛋檸檬茶呢!好啱去旅行,買一杯嚟邊飲便行街~路上基本上人手都攞住一杯呢個酸飲品,試咗一下果然好唔錯,入口清爽解耨。黃皮同檸檬真繫好襯喇,真繫好飲!佢哋屋企嘅檸檬用嘅都系新鮮手打的檸檬,,一杯都充滿濃郁嘅檸蒙香氣同清爽嘅味道。清香撲鼻,飲嘅時候重飲到黃皮嘅果肉,有畀驚豔到!無論系葉定生果都保證咗新鮮。快嚟試啦,飲咗之後就會愛上🥰
鐘意飲酸飲品嘅姊妹們一定要安排起身。

2023-12-19
一定要安利畀你哋呢個黃皮檸檬茶我心目中嘅檸檬茶天花板,任何人都未食過呢杯黃皮金蛋檸檬茶嘅,我都會好唔開心嘅,得呢間鋪頭嘅檸檬茶先可以賺我啲錢!!!想飲檸檬茶就唔知啲邊杯嘅!直頭闔眼飲呢杯!黃皮金蛋檸檬茶🍋繫有肉眼,可見嘅黃皮果肉,手打出嚟嘅檸檬茶就係唔一樣呀!好新鮮嘅感覺,茶底好濃厚,家人們飲咗都一路贊呢杯好飲!從顏值定口感都系神仙級別嘅酸飲品,呢杯黃皮金蛋檸檬茶完全系冇添加任何果佔同顏料嘅,好嘅健康,可以放心飲!
一定要安利畀你哋呢個黃皮檸檬茶