2021-10-20 100 瀏覽
過了一天工作,放工當然要放鬆一下啦😬再次去阿仙奴球迷必去嘅餐廳「Lockeroom Dining」脆燒原隻德國鹹豬手$178豬手嘅份量都唔少架,點埋個蜜糖芥茉醬,味道即刻提升不少😋加埋有幾舊洋蔥圈伴碟,脆卜卜,好好味😬法國鵝肝香蒜麵包(2件)$108鵝肝入口即溶,都算大塊,同香蒜麵包都好夾👍波士頓活龍蝦🦞(半隻)+白松露忌廉汁意大利飯$168龍蝦上嘅芝士非常正🤤龍蝦亦厚肉,白松露忌廉汁同意大利飯亦相當配合

脆燒原隻德國鹹豬手$178

法國鵝肝香蒜麵包(2件)$108
鵝肝入口即溶,都算大塊,同香蒜麵包都好夾👍

波士頓活龍蝦🦞(半隻)+白松露忌廉汁意大利飯$168
2021-10-14 108 瀏覽
今日係星期日,所以去咗旺角呢間食過幾次嘅西餐廳,慰勞下辛苦左成個星期嘅自己(因為印象中佢哋食物質素高,餐廳服務都唔錯)去到見到佢哋個餐牌同上次又有少少唔同,決定試吓新野,我叫咗個脆炸吉列美國大雞脾扒配意粉。呢個餐有埋蒜蓉包同埋南瓜湯,個南瓜湯入面啖啖南瓜,啱晒我。過咗冇耐佢個吉列炸雞扒都整好,送到上黎都有少少驚訝,因為塊雞扒非常大塊,誠意十足。雞扒外脆內嫩,煮得恰到好處。甜品叫咗個橘子白朱古力加淡芝士蛋糕,佢個橙味好出,食落唔會太甜。但係同我上次黎食既疏乎厘班戟比,就稍為遜色。今次黎食野,佢地職員一如既往服務好好,下次會再嚟
呢個餐有埋蒜蓉包同埋南瓜湯,個南瓜湯入面啖啖南瓜,啱晒我。
雞扒外脆內嫩,煮得恰到好處。
🟡黃色經濟圈🟡足球迷阿仙奴fans 一定要去呀,餐廳的枱布、波衫都是紅色的,周圍都寫有Arsenal , 充滿足球熱🤣❇️白松露忌廉燴鮑魚美國雞髀扒🌀😍非常喜歡這個汁,白松露味濃郁,雞髀扒的肉質不錯,無雪味,鮑魚有調味,容易咬開,而且配搭紫薯蓉,好特別呢👍❇️炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁🌀份量很大呀,肉汁鮮嫩,味道甜甜的,配合紫薯蓉,好好味,但筋部較韌,較難切開,但整體是不錯呢!❇️沙律+湯🌀沙律用玻璃樽盛載,精緻又有特色,賣相吸引😍 還配有黑醋汁,可以隨意添加,還有西芹湯配蒜蓉包❤️ 清新滋味!
🟡黃色經濟圈🟡

❇️白松露忌廉燴鮑魚美國雞髀扒

❇️炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁

❇️沙律+湯
2021-10-06 73 瀏覽
呢間位於油麻地既足球主題餐廳⚽️ 一定岩哂阿仙奴既Fansss黎朝聖打卡啊😆 成間餐廳既裝修都掛滿住阿仙奴既球衣👕 仲有一個位置擺滿哂阿仙奴既紀念品 而且連個地板都打造到球場草地甘 勁有心機❣ 今次黎到嗌左佢地2個Set Dinner🍽 所有Set Dinner都包含左 沙律 蒜蓉包 同埋餐湯🙂 沙律好得意 系用一個樽仔裝住 入面有啲芒果味既爆珠 勁新奇😆 我地黎到個晚餐湯系 蕃茄薯仔湯 但我地最後決定補差價轉左 鮮蕃茄薯仔茸蟹肉湯😍 呢個湯一定要讚👍🏻 蕃茄同薯仔味都好香濃 另外仲要啖啖蟹肉架🤤 波士頓活龍蝦 配白松露忌廉扁麵 $168龍蝦好fresh好多膏😋 就算用芝士焗都遮蓋吾到龍蝦既鮮味🤩 白松露忌廉扁麵都夠哂香濃 本身仲好怕會好膩 但成個份量廚師捉得好準 岩岩好吾會因為膩食吾哂 都吾會太少😃 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238一上枱就聞到陣陣香燒既味道🙊 牛排都幾大塊下 但口感味道都系一流架🤤🤤 肉汁好豐富肉質又夠結實🥰 而鵝肝外脆內軟又吾腥😊 值得一提既系 個薯蓉好好食😋 鹹蛋黃小食拼盤 $128超大盤‼️ 包含左炸蝦 雞翼 薯條 洋蔥圈同埋德國腸🤪 每一樣

波士頓活龍蝦 配白松露忌廉扁麵 $168

香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 $238

鹹蛋黃小食拼盤 $128
超大盤‼️ 包含左炸蝦 雞翼 薯條 洋蔥圈同埋德國腸🤪 每一樣野都系滿滿既鹹蛋黃味勁jeng🤤

晚市套餐加配自家製既甜品可享6拆🥰 我地就嗌左個即製梳乎厘班㦸同埋法式焦糖燉蛋😆😆
2021-09-20
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 法式焦糖燉蛋配拿破崙
2021-10-05 63 瀏覽
旺角足球主題餐廳⚽️足球迷一定唔會錯過呢間充滿氣氛嘅主題餐廳,行完朗豪坊去隔離嘅朗晴坊就fit晒😄⚽炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳🇪🇦🐷 $88lunch set附送配蒜蓉牛油法包、蘿蔔湯及飲品豬柳肉味濃,食落唔覺油膩感覺。蘿蔔湯清甜,配上厚厚牛油法包,好滿足🤫香烤美國牛肉眼扒🇺🇲🐮$258分量大大塊,但牛肉味不算太濃,少少overcook即製梳乎厘班戟配雲呢拿雪糕🍨🍮 $100梳乎厘蛋味香濃,而且有一定厚度,非常鬆軟。
旺角足球主題餐廳⚽️

炭烤西班牙橡樹果黑毛豬柳🇪🇦🐷 $88
lunch set附送配蒜蓉牛油法包、蘿蔔湯及飲品

豬柳肉味濃,食落唔覺油膩感覺。

蘿蔔湯清甜,配上厚厚牛油法包,好滿足🤫

香烤美國牛肉眼扒🇺🇲🐮$258

分量大大塊,但牛肉味不算太濃,少少overcook

即製梳乎厘班戟配雲呢拿雪糕🍨🍮 $100
梳乎厘蛋味香濃,而且有一定厚度,非常鬆軟。
2021-10-03
2021-10-04 62 瀏覽
今日出旺角做完野都4點幾🔥完全冇食過嘢🤪又餓又累到hihi 🤪要獎勵自己💖今日辛勤嘅一天努力工作👅一於食返餐好獎勵吓自己💃🏻今日揀咗一間係OpenRice入邊有幾百個like的足球主題餐廳😝其實呢個位幾靚不過可惜嗰陣時啲碗碗碟碟係個位度唔係我都想自拍一張🤣今日叫咗個威靈頓牛柳五成熟💖切開入邊好靚仲要外面嘅酥皮唔係好厚食完都唔會飽到頂住個胃🥳個牛柳叫咗5成熟💖同埋切開有好重嘅菇味🔥佢嘅配菜係番薯蓉😝🤣我覺得加多少少鹽或者牛油會更加好味⭐️同埋羽衣甘藍🔥要讚下個羽衣甘藍一啲都唔苦好新鮮❤️跟住嗌左杯檸檬特飲唔係太甜幾好又醒胃👻個餐包係個店員同我講威靈頓牛柳要等好耐請我食住個包先🤣最後為一餐完美嘅落幕又點少得叫返個甜品🤣朱古力心太軟💃🏻朱古力味好重不過有少少over cook 朱古力唔算好流心🤷🏻‍♀️但如果只係講佢嘅味道佢係幾好食🤤呢間可以再encore💃🏻

今日叫咗個威靈頓牛柳五成熟💖
最後為一餐完美嘅落幕又點少得叫返個甜品
但如果只係講佢嘅味道佢係幾好食🤤
呢間可以再encore💃🏻
2021-10-03 74 瀏覽
收工想搵個地方休息一下食飯搵左個特色環境入去好似球場禁🤣老闆一定係球迷我同朋友選擇左唔同晚市套餐有主食、餐湯,飲品同沙律🥗,仲有法國麵包美國🇺🇸Creekstone肉眼牛扒配法國鵝肝牛扒五成熟,最鍾意半生熟的感覺呢間牛扒唔會係厚個種,切開正好牛扒配上薯蓉,淡估唔到係紫薯?少少甜甜地,我朋友就唔太慣,我就覺得好特別😂牛扒夠香濃牛味,配搭邪惡鵝肝,抵!原隻燒春雞等耐少少等候係值得,因為熱辣辣即刻出非常滑的雞肉,配上脆的外皮醬料配搭,好惹味!雞肉好滑!跟餐可以六折配上甜品🍮法式焦糖燉蛋,濃郁蛋香仲有焦糖味道
收工想搵個地方休息一下
食飯搵左個特色環境

入去好似球場禁🤣老闆一定係球迷
我同朋友選擇左唔同晚市套餐

有主食、餐湯,飲品同沙律🥗,仲有法國麵包

美國🇺🇸Creekstone肉眼牛扒配法國鵝肝
牛扒五成熟,最鍾意半生熟的感覺
呢間牛扒唔會係厚個種,切開正好
牛扒夠香濃牛味,配搭邪惡鵝肝,抵!

原隻燒春雞等耐少少
等候係值得,因為熱辣辣即刻出
非常滑的雞肉,配上脆的外皮
醬料配搭,好惹味!雞肉好滑!

跟餐可以六折配上甜品🍮
法式焦糖燉蛋,濃郁蛋香仲有焦糖味道
足球迷一定要去呢間足球主題嘅餐廳,嘢食都比想像中高質素!餐廳位於旺角朗晴坊,就係朗豪坊隔離。餐牌方面原來都有好多套餐可以揀,有飯有份,有好多唔同類型嘅肉,比較豐富。我哋就揀咗一款係三文魚,另外一款就係吉列嘅豬柳。兩樣都各有特色,值得推介!未食之前,佢會上咗啲湯品,沙律同埋麵包,湯品方面係紅菜頭湯,估唔到個味道竟然辣辣地,有啲鹹香,幾特別。沙律方面就比較清新,可以自行加上黑醋醬。麵包方面我好鍾意食,因為牛油味真係好香,而且熱辣辣得來比較鬆軟,係最好嘅質感。I 低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁 $188本身其實都唔算太大期望,因為之前去過有啲西餐廳講緊個三文魚其實都係乾爭爭硬梆梆比較薄,但係呢間除咗厚身之外,裏面呢保持水份,好軟嫩。真心好食!加上嗰個蘑菇忌廉汁,好Match得來唔會油膩N 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198 平時喺快餐店食吉列豬扒就多,食吉列黑毛豬柳咁高級就真係未試過,個肉質真係特別唔同,特別好食,而且裏面都有流心芝士,相當邪惡。不過注意返因為成個黑毛豬都係吉列嘅,所以會比較熱氣(?) 如果平時好容易生飛滋嗰啲就要諗一諗兩款主菜都有羽衣甘藍,甘筍蓉,非常健康呢

I 低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁 $188

N 脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳 $198

兩款主菜都有羽衣甘藍,甘筍蓉,非常健康呢!

雜果賓治加$10
柚子薄荷梳打+$13
D飲品要升級嘅價錢唔貴,因為近排熱辣辣好早已經order咗,甜甜地,少少清新,都值得升級,賣相唔錯。

Menu+環境
今日去朗豪坊買mirror pop up store口罩😂買完之後係附近搵食,醒起呢間足球主題餐廳好近又抵食,7點幾無訂位上黎食都要等左半個鐘位。.餐廳裝修好特別,因為店主係阿仙奴球迷,所有好多珍藏既球星卡、波衫、足球紀念品…店主又係20多年酒店西餐經驗主廚,所以食物質素都好有誠意😎.晚餐Set dinner都幾超值,由$138起,包括:麵包、沙律、是日例湯、主菜、飲品。.🍴燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝$218西班牙黑毛豬軟腍Juicy,因為呢隻豬食橡果長大,所以帶少少榛子味好香,加埋個燒烤醬不會過甜,燒烤醬加左少少荔枝,個果香吊起黑豚肉味酸甜開胃。.🍴炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁$188 3大塊牛仔骨,有大理石般的油花,呢隻美國1855 牛肋排經過濕式熟成,肉質柔嫩、風味濃郁,咬落每口都係多汁的鮮甜享受。.旺角區西餐黎講呢間我比好高分數👍🏻👍🏻抵食又高質❤️

🍴燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝$218

🍴炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁$188

旺角區西餐黎講呢間我比好高分數👍🏻👍🏻抵食又高質❤️
球迷必到!去開餐仲可以睇波衫😂老公話喺呢個氛圍之下食嘢特別好味喎🤓通常我哋都會叫幾款小食開開位,今次叫咗脆炸法國雜舊菇、鹹蛋黃雞翼同埋法國鵝肝香蒜麵包🥯。雞翼一如過往有水準,最鍾意鹹香嘅鹹蛋醬包滿晒成隻大雞翼,一咬開仲勁多汁,好滋味呀!炸菇亦都有驚喜,感覺有啲似細個食嘅炸番薯口感,哇!咬開脆卜卜的外層噴發菇味!仲有唔使多講鵝肝一定係正!夠香夠軟綿綿配多士無得輸!主菜叫咗芝士忌廉番茄醬燴美國黃油雞脾扒同埋香烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁,黃油雞髀啖啖肉,配埋酸甜嘅茄醬食落果然特別開胃!原來牛肋排即係牛仔骨😂足三塊大大份,啱晒我呢啲食肉怪獸啦😆點埋醬汁特別嘢味!

2021-09-23 79 瀏覽
旺角呢間主題餐廳,足球迷一定不能錯過。店內擺設同裝潢 充滿足球氣氛。Lunch時段,幾十蚊一個set,已經有餐湯.蒜蓉包.主菜+飲品,真心覺得好抵食。「芝士忌廉蕃茄醬燴美國黃油雞脾扒」大大塊雞脾扒,肉汁Juicy, 加上蕃茄醬味道都幾夾。「香烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁」喜歡牛肋排連埋筋同骨,肉味濃郁。唔會靭👍🏻旁邊薯條熱辣辣。「黑松露蘑菇海鮮飯」粒粒飽滿嘅米飯,帶有黑松露同蘑菇香味,仲有蝦.八爪魚...海鮮,足料又大碟。「意式芝士蛋糕杯」底層Tiramisu, 加上新鮮藍莓同士多啤梨,+$15配埋Dreyer's Oreo雪糕,Yummy「蒜香牛油法包」蒜蓉味濃郁,厚切法包脆卜卜「凍水果紅茶」新鮮水果肉,好多料「荔枝薄荷梳打」佈滿薄荷葉,仲有原粒荔枝,賣相掂
旺角呢間主題餐廳,足球迷一定不能錯過。
店內擺設同裝潢 充滿足球氣氛。

「芝士忌廉蕃茄醬燴美國黃油雞脾扒」

大大塊雞脾扒,肉汁Juicy, 加上蕃茄醬味道都幾夾。

「香烤美國1855牛肋排蜜糖燒汁」

喜歡牛肋排連埋筋同骨,肉味濃郁。唔會靭👍🏻
旁邊薯條熱辣辣。

「黑松露蘑菇海鮮飯」

粒粒飽滿嘅米飯,帶有黑松露同蘑菇香味,
仲有蝦.八爪魚...海鮮,足料又大碟。

「意式芝士蛋糕杯」

底層Tiramisu, 加上新鮮藍莓同士多啤梨,
+$15配埋Dreyer's Oreo雪糕,
Yummy

「蒜香牛油法包」

蒜蓉味濃郁,厚切法包脆卜卜

「凍水果紅茶」

新鮮水果肉,好多料

「荔枝薄荷梳打」

佈滿薄荷葉,仲有原粒荔枝,賣相掂

2021-09-23
午餐
  • 蒜香牛油法包
  • 是日餐湯
  • 意式芝士蛋糕杯
  • 黑松露蘑菇海鮮飯
  • 炭烤美國1855牛肋排蜜糖燒肉汁
中秋節放工夜晚去食晚餐:吃了牛扒意粉,肉質太un;三文魚好似蒸魚一樣;熱檸水檸檬變味,最基本的白酒也不行;侍應服務一般完全不好客。完全不推介這間餐廳,以後不會再去。
中秋節放工夜晚去食晚餐:

完全不推介這間餐廳,以後不會再去。
2021-09-22 140 瀏覽
老公係Arsenal 粉絲 ,於是我專登早2星期前訂定枱同佢慶祝生日。今晚一入去餐廳,地方唔算好大,但環境好舒服,裡面有Arsenal 球衣同一啲擺設作裝飾,我第一次黎覺得好新鮮感好特別。目察在場有8成客,但一啲都唔嘈,所以感覺好舒服。我地一家三口,一共叫咗3個晚餐,多士好香好脆(掛住食忘記影相),沙律菜好新鮮,南瓜湯好好飲。因為我自己不嬲唔鍾意食芝士忌廉果啲,所以我冇食卡邦尼意大利麵配溫泉蛋,但爸爸就大讚好好食。阿囡揀既澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁麵,啲牛柳好林,扁麵有炒香西椒既香味,而且軟硬適中,好好食。而我既香燒美國Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝,鵝肝好滑好香,7成熟既肉眼好juicy而且唔un,好好食👍🏻👍🏻👍🏻,本來惗住order埋甜品食,不過已經都飽,唯有等下次再試。最後,臨走時餐廳侍應突然送上生日甜品,連我都覺得好驚喜😂,因為我自己都忘記咗之前經openrice訂枱時remark咗係慶祝生日😅,所以冇惗過餐廳會知😂。甜品好好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻連原本話好飽既阿囡都爭住食😆,下次再黎一定會order呢個法式焦糖燉蛋,同埋會試埋其他小食、甜品!因為真係睇得出用心製作👍🏻👍🏻

最後,臨走時餐廳侍應突然送上生日甜品,連我都覺得好驚喜😂,因為我自己都忘記咗之前經openrice訂枱時remark咗係慶祝生日😅,所以冇惗過餐廳會知😂。甜品好好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻連原本話好飽既阿囡都爭住食😆,下次再黎一定會order呢個法式焦糖燉蛋,同埋會試埋其他小食、甜品!因為真係睇得出用心製作👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
是日精選沙律
  • 法式焦糖燉蛋
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
  • 香烤美國creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
2021-09-21 36 瀏覽
今日同朋友行完旺角去咗朗晴坊既Lockroom Dining食晚餐。呢間餐廳足球做主題,入面放滿阿仙奴既擺設。坐低咗之後我地叫咗dinner set,個套係有埋沙律、餐湯、蒜蓉包、主菜同餐飲。首先黎咗個沙律,係用個玻璃樽裝住,入面有羅馬生菜、蕃茄,可以撈沙律醬一齊食。之後就黎咗洋蔥湯,入面啲洋蔥係打碎哂既,飲落甜甜地,配埋蒜蓉包好夾。主菜方面我就叫咗牛肉眼拼法國鵝肝,鵝肝煎得外脆內暖,保留左好重鵝脂。牛肉眼亦都煎得十分出色,就算係七成亦都煎得好冧,同食落好香牛味。而黑毛豬拼北海道元貝,個BBQ醬同整個黑毛豬好夾,食落去甜甜酸酸,可以平衡返佢黑毛豬嗰種濟嘅感覺。最後嘢飲方面,杯即磨咖啡豆味好香,而果茶就好足料,有好多水果粒,但係就偏甜咗啲。

一入餐廳就已經見到牆上面掛滿左唔同既阿仙奴球衣👕睇黎店主真係足球既超級fans❤️就連d職員都係著住波衫嘎🤣 🍝香辣蒜片黑毛豬意大利扁麵$68(lunch set)lunch set跟蒜蓉包,餐包同埋茶或咖啡,食落真係幾辣下😂不過幾惹味,黑毛豬食落有咬口同埋好香🐟海鱸魚柳香草醬意大利燴飯$138海鱸魚有煎過表皮係好脆🥰食落啖啖肉,意大利燴飯係用咗青醬嚟整,食落好濕潤用了好足👍🏻👍🏻米飯有咬口,推薦👍🏻🍫朱古力三重奏心太軟$78依款三重奏心太軟係有一片薄薄既朱古力片係心太軟上,並會慢慢融化,切開心太軟仲有流心效果,朱古力味香濃,中意食朱古力既你一定不能錯過~如果配埋雪糕食一定更加正🥚法式焦糖燉蛋$68雞蛋造型既玻璃樽好可愛🥰焦糖燉蛋表面有一層香脆既焦糖,食落好香蛋味,口感順滑~隔離仲配有吉士千層酥同水果

🍝香辣蒜片黑毛豬意大利扁麵$68(lunch set)

🐟海鱸魚柳香草醬意大利燴飯$138

🍫朱古力三重奏心太軟$78