之前係尖沙咀K11 Art Mall見到呢間有現場音樂表演嘅西式餐廳,環境裝潢舒適優雅,小舞台氛圍感十足。今次帶屋企人去食Lunch 套餐,套餐包是日餐湯/沙律同飲品,當日餐湯係大蒜薯仔湯🧄🥔。🇪🇸西班牙海鮮炒飯 $118炒飯口感濕潤,充滿濃厚嘅龍蝦湯味,融合魷魚、帶子、蝦同青口嘅鮮味!🥯煙肉班尼迪蛋英式鬆餅 $98鬆餅外皮好鬆軟,上面鋪咗流心班尼迪、煙肉、菠菜同荷蘭醬,一切開濃郁嘅蛋液即刻流出嚟,令人忍不住一口接一口。🥞繽紛樂熱帶果脆脆班戟配焦糖餅雪糕套餐 $138班戟有3層高,鬆軟有蛋香,層與層之間夾住自家製榛子醬同繽紛樂朱古力碎,榛子醬口感香濃絲滑,再搭配焦糖餅雪糕同香濃榛子汁,真係好好味!🥓雙重芝士巴馬火腿烤多士 2件 +$38建議大家絕對不能錯過!多士烤得酥脆可口,淋上香甜蜂蜜糖漿,再搭配上香濃嘅雙重芝士同風味獨特嘅巴馬火腿,味道美味又獨特!🍰巴斯克焦香芝士蛋糕 +$48呢個價錢有巴斯克蛋糕加一球雪糕,真係超抵阿😍!蛋糕質地綿密軟滑,每一口都充滿著濃郁嘅芝士口感!☕️Flat White +$8有心形拉花,氹到媽媽好開心🥰🍋 凍大紅袍檸檬茶 free🍊橙汁 free📍 Lost

🇪🇸西班牙海鮮炒飯 $118

🥯煙肉班尼迪蛋英式鬆餅 $98

🥞繽紛樂熱帶果脆脆班戟配焦糖餅雪糕套餐 $138

🥓雙重芝士巴馬火腿烤多士 2件 +$38

🍰巴斯克焦香芝士蛋糕 +$48

☕️Flat White +$8
有心形拉花,氹到媽媽好開心🥰
🍋 凍大紅袍檸檬茶 free
🍊橙汁 free

📍 Lost Stars Livehouse Bar & Eatery
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖
2025-04-17
午餐
Lost Stars由大角咀搬到黎尖沙咀K11,繼續會有live show表現,逢星期五六晚都會請創作歌手嚟開Show,除左音樂當然仲有美食同飲品供應啦手工啤酒Lost stars craft beer帶有花香既香氣,清爽輕盈又好飲法式熱融蜂蜜芝士見佢用鑄鐵鍋上以為好熱,點知原來只係表面用火槍燒過,入面係好creamy既凍芝士,上面仲有車厘茄再加蜜糖,芝士好香,唔會話好濃好膩個種,配法包真係好夾好好味,但法包數量完全唔夠,建議加多一倍份量就差唔多🤭澳洲霜降M6和牛腹扒M6澳洲和牛叫了medium,入面仲係粉紅色的,嫩腍好食,加了parsley同辣椒,再配以燒南瓜 & 番薯,整個味道有點泰式既風味日本刺身帶子雙色麵帶子大大粒,煎得外脆內嫩,由墨魚麵同意大利麵結合既明太子忌廉意大利麵,再加左蘆筍 & 蟹籽,味道一流法式焦糖燉蛋好大碗燉蛋呀,燉蛋質感略嫌實左少少,但味道不錯環境舒適,整體食物出色,我去個日雖然無live show表現,但個vibe都好chill,好岩同朋友一邊傾偈一邊享用美食既好地方

手工啤酒
Lost stars craft beer

法式焦糖燉蛋
好大碗燉蛋呀,燉蛋質感略嫌實左少少,但味道不錯

Lost stars craft beer
2025-03-02 3555 瀏覽
致力推廣🎸本地音樂嘅🌟Lost Stars Livehouse Bar & Eatery🌟,搬咗去尖沙咀K11 Art Mall,地點更方便👏🏻!🍽️Ribeye Set Dinner $288一個價錢有齊扒、湯、同埋紅酒,抵玩!🍲是日餐湯是日餐湯為洋蔥薯仔忌廉湯,都幾幼滑!🥩烤紐西蘭肉眼(8安士)做到肉質軟淋而且牛味突出,配搭嘅燒汁都幾惹味!伴碟嘅南瓜同埋蕃薯都幾香甜!🍷紅酒係鋸扒嘅標配!🍸Margarita $108Classic嘅cocktail,酸甜平衡入口清爽!🍗精選小食拼盤 $268一個拼盤有齊惹味嘅串燒牛粒粒、香脆嘅單骨棒棒雞、既巿鹹香又有果甜嘅巴馬火腿哈密瓜、外脆內綿嘅炸牛油果條、仲有爆汁嘅火炙串蕃茄!🍝日本刺身帶子雙色麵 $248珍寶Size的刺身級帶子彈牙鮮甜!配搭蘆筍、蟹子、同埋明太子忌廉汁,鮮味進一步提升!

🍽️Ribeye Set Dinner $288
一個價錢有齊扒、湯、同埋紅酒,抵玩!

🍲是日餐湯

是日餐湯為洋蔥薯仔忌廉湯,都幾幼滑!

🥩烤紐西蘭肉眼(8安士)

🍷紅酒

係鋸扒嘅標配!

🍸Margarita $108

Classic嘅cocktail,酸甜平衡入口清爽!

🍗精選小食拼盤 $268

🍝日本刺身帶子雙色麵 $248

餐廳:Lost Stars Livehouse Bar & Eatery (尖沙咀)地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖一直致力將音樂藝術者結連嘅Lost Stars Livehouse Bar & Eatery ,半年前由大角咀搬到過嚟尖沙咀K11 Art Mall延續佢哋嘅音樂旅程🎼,理念不變,換嚟嘅喺五六年代北歐設計特色,期望用當代傢俬將每一位食客帶返去日常生活當中,令人感覺更加自在、仿如置身喺屋企一樣🏠,而唔少得當然喺逢星期五六日晚嘅Live Music表演🎤✝️Ribeye Set Dinner $288慶祝銅鑼灣姊妹店Mercury Recalls一周年🎊,推出嘅星期一至四晚市套餐,除咗有8安士烤新西蘭肉眼之外,仲有是日餐湯——甘筍忌廉湯,同飲品——紅酒或Mocktail以外嘅無酒精飲品🍹,而今次就揀咗Mount Feather Green Tea🍵。肉眼要咗五成熟🥩,肉同脂肪比例均勻,表面燒到有少少焦香,咬落肉汁豐富、肉質軟嫩,仲有陣陣牛羶香🐮,另外仲有香烤紅蘿蔔同南瓜伴碟🥕✝️日本刺身帶子雙色麵 $248將墨魚麵同意粉撈埋一齊整成雙色麵🍝,加入蘆筍同明太
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖

✝️Ribeye Set Dinner $288
慶祝銅鑼灣姊妹店Mercury Recalls一周年🎊,
推出嘅星期一至四晚市套餐,除咗有8安士烤新西蘭肉眼之外,

✝️日本刺身帶子雙色麵 $248
將墨魚麵同意粉撈埋一齊整成雙色麵🍝,加入蘆筍同明太子忌廉汁煮香,
面頭放咗蟹籽同香煎珍寶日本刺身帶子,色香味俱全,Creamy得嚟唔會好膩,亦唔會食到成口黑蚊蚊,唔知你又鍾唔鍾意呢個組合呢😆?

✝️法式熱融蜂蜜芝士$168
芝士控要留意喇‼️喺Cream cheese上面放上Parmasen cheese🧀,加入車厘茄同蜂蜜🍯,再用火槍輕輕炙燒🔥,
配埋香脆法式麵包一齊食🥖,絕對喺我今餐最鍾意嘅一道食物🤤,火炙香味、芝士同蜜糖香交織,互相配合得好出色,唯一嘅喺麵包唔夠,食完麵包都仲有好多芝士淨😂

✝️Moon River $138
全白嘅外表加上奶泡,令人一諗就諗起Cappuccino,先飲到頂層嘅奶泡,再飲到中層帶有可可同雲呢拿香嘅利口酒🍸,再飲到底層帶有蜜糖香嘅Whisky,完全估唔到咁有層次同驚喜🎉
2025-02-10
15 分鐘 (堂食)
因為小編最近生日朋友都揀左間氣氛唔錯嘅餐廳幫我慶生~🍔 日本和牛漢堡套餐和牛漢堡肉質新鮮食落好香多汁麵包個皮有煎過下幾香配埋煙肉太陽蛋口感更豐富薯條好食夠脆同夠鹹🐂 烤新西蘭肉眼扒餐肉眼扒叫左5成熟覺得外面煎得熟左少少不過食落肉質多汁又唔會好膩🐮 黑松露牛肝菌意大利飯意大利飯汁都係偏creamy個菇好香~而黑松露都好濃郁係唔錯嘅意大利飯~🥖 法式熱融蜂蜜芝士配法式麵包依個芝士醬超好食!!!熱融芝士超creamy 加埋蜂蜜味道岩岩好 應該有加埋yogurt所以更滑更香搭配卜卜脆法式麵包超好味🤤🍰 TiramisuTiramisu咖啡味濃郁酒味唔會強烈岩岩好奶油都好creamy甜度適中😍仲可以生日畫碟好有心機🤓岩晒慶祝去食~餐廳食物質素唔錯如果揀岩時間仲有live band聽😍氣氛真心一流好岩約會聚會去~

因為小編最近生日
朋友都揀左間氣氛唔錯嘅餐廳幫我慶生~

🍔 日本和牛漢堡套餐

不過食落肉質多汁又唔會好膩

🐮 黑松露牛肝菌意大利飯
意大利飯汁都係偏creamy
個菇好香~而黑松露都好濃郁
係唔錯嘅意大利飯~

🥖 法式熱融蜂蜜芝士配法式麵包
依個芝士醬超好食!!!
熱融芝士超creamy 加埋蜂蜜味道岩岩好

岩晒慶祝去食~

餐廳食物質素唔錯
如果揀岩時間仲有live band聽😍
氣氛真心一流
好岩約會聚會去~

用餐優惠
試食活動
2025-06-02 425 瀏覽
🎸隱世Live Band Cafe🥁—▫️餐廳:Lost Stars Livehouse Bar & Eatery ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖▫️營業時間⏰: 星期一至四12:00-17:30 & 18:00-22:30星期五至六12:00-17:30 & 18:00-23:00星期日12:00-17:30 & 18:30-22:30▫️價錢:~$150—美味:💫💫💫💫環境:💫💫💫💫價錢:💰💰💰+0.9💰服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳—🥁🎼🎹🌟環境幾靚同幾大,間唔時仲有live Band🎶🎶都有幾多飲品選擇,食物份量都好多😆😁如果想打卡或者慶都可以—Freeflow 🥂🥂🥂$188 Prosecco、Rosé及Bellini🥂🥂🥂三杯都幾好飲🥂🥂🥂聽住音樂再加埋野飲不錯🥁—📍Full English Breakfast價錢:$138分數:🍝🍝🍝🍝好豐富😆😆有火腿🥓,蛋🍳🐣,煙三文魚,茄汁豆,腸仔,菇等等🫶🏻夾埋落去個酸種包度好食🫶🏻📍Double Cheese Parma HamToast (2pcs) 價錢:+$38分數:🧀🧀🧀+
🎸隱世Live Band Cafe🥁

環境:💫💫💫💫
價錢:💰💰💰+0.9💰
服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳

Freeflow 🥂🥂🥂$188
Prosecco、Rosé及Bellini
🥂🥂🥂三杯都幾好飲🥂🥂🥂
聽住音樂再加埋野飲不錯🥁

📍Full English Breakfast
價錢:$138
分數:🍝🍝🍝🍝

📍Double Cheese Parma Ham
Toast (2pcs)
價錢:+$38
分數:🧀🧀🧀+0.9🧀
跟餐加好抵食🫶🏻🫶🏻覺得芝士同埋巴馬火腿好夾🥓

📍French Earl Grey Affogato
價錢:+$8
分數:☕️☕️☕️+0.6☕️
第一次食呢個配搭😆伯爵茶味好香濃,不過同雲呢拿雪糕唔係話太夾

📍Pearl Scallop Squid Ink
Spaghetti | Yuzu Miso Cream Sauce
價錢:$118
分數:🍝🍝🍝+0.8🍝
墨魚汁意粉幾彈牙🫶🏻加少少柚子汁好清新🫶🏻仲有好多帶子粒粒

📍Chicken Pineapple
Quesadilla | Roasted Bell Peppers (3 pcs)
價錢:$58

價錢:$58
分數:🍫🍫🍫🍫
朱古力加伯爵茶係最好嘅配搭🫶🏻🫶🏻好香濃
2025-05-28 311 瀏覽
今日朋友預約了這家餐廳用晚餐大概6:20分左右到達當時餐廳內仍没有人但由於我跟朋友都有背包及袋的個人物品,感覺上店員安排的座位比較狹窄。是放了兩碟主菜,碟邊已經突出了枱面的那種窄跟過兩個店員說過想換一換一張没有人坐的4人枱只是店員說有人訂座,所以没有給我們安排調座位;而我都有建議可否將旁邊没有人的枱放左一起,會坐得比較舒適,他没有理會然後到了食吃完晚飯,那一張枱我們想轉的枱仍是空的在結帳時我跟店員說,想給你們餐廳一點意見,就是今次晚餐我感到用餐經驗並不愉快,而這種服務會令我不會有下次再光顧。
今日朋友預約了這家餐廳用晚餐
大概6:20分左右到達
當時餐廳內仍没有人

跟過兩個店員說過想換一換一張没有人坐的4人枱

然後到了食吃完晚飯,那一張枱我們想轉的枱仍是空的

2025-04-16 265 瀏覽
今日我同朋友去咗位於尖沙咀嘅餐廳Lost Stars Live House & Eatery食飯,呢間餐廳原來都已經開業咗八年,佢哋最近做緊新嘅優惠。日本和牛漢堡套餐呢一個套餐嘅份量都好多,有大量嘅炸薯條,配上黑松露醬,適合鍾意食黑松露嘅人。和牛嘅份量都好大塊,上面仲有一塊煎蛋添,配埋芝士一齊食,真係令人覺得好滋味。香煎三文魚柳扁意粉三文魚柳都幾大塊,佢個醬汁條配得幾好,有檸檬同埋蒜香味,入口唔會覺得太過油膩。小食方面,我哋加咗一個香烤粟米片,粟米入口非常惹味。最近確定亦都做緊甜品嘅優惠,就係只要惠顧任何午市套餐,加$8就可以有法式伯爵茶冰淇淋,都幾抵食。整體嚟講,我覺得成個餐廳嘅環境都好好,裝修又夠新穎,令人坐得好舒服。

日本和牛漢堡套餐

香煎三文魚柳扁意粉

小食方面,我哋加咗一個香烤粟米片,粟米入口非常惹味。

2025-04-14 325 瀏覽
Snack platter 小食拼盤 $78一碟有四款小食嘅拼盤望落去已經好豐富,裏面惹味嘅烤粟米件🌽、容易進食嘅單骨雞翼🍗、有脆卜卜又蛋黃味濃郁嘅金莎薯條🍟同埋德國腸,Fresh fruit pancake 美式鮮果班戟 🥞 $88望落去賣相已經唔錯嘅美式鮮果班戟相當高質,pancake牛油味香🧈,口感鬆軟,中間夾雜新鮮藍莓🫐同埋士多啤梨🍓,配上特色法式伯爵茶糖漿🍯同埋永遠都係match嘅雲呢拿雪糕🍨,性價比高又好食,值得推介👍🏻Impossible eggplant cherry tomato orecchiette Impossible 素肉茄子車厘茄貓耳朵粉 $98Parma ham mixed green salad 巴馬火腿沙律 🥗 $168呢一碗巴馬火腿沙律真係份量好多,免頭有幾片矜貴嘅Parma ham🥓 ,下面分別有琥珀合桃粒、養生嘅無花果、fresh 嘅蜜柑,再撈埋18個月意大利黑醋汁🇮🇹,酸酸地幾開胃,素食者都啱食呀

Snack platter
小食拼盤 $78

Impossible 素肉茄子車厘茄貓耳朵粉 $98

Parma ham mixed green salad
巴馬火腿沙律 🥗 $168
2025-04-02 787 瀏覽
Happy Friday,相約知已一同前來吃晚餐。訂位時,需要預付訂金每位$100,也有提醒當日有表演,餐廳有最低消費安排,每人1杯飲品及1份主菜或意粉,我們將會被安排坐吧枱。餐廳環境充滿北歐風情,情調很好。我們被安排坐在最近出口位置遠離表演枱的吧枱,原來吧枱是指一張可容納10人的長形高身餐桌。我們到達時已有2組共7人坐在餐桌上,而我們就是第3組人。這樣的安排令我感到像置身於舊式中式酒樓一樣,同其他食客一同搭枱,感覺很親切,很懷舊呢!至於食物方面,我們點了啤酒,餐酒,帶子意粉,澳洲和牛和黑松露薯條。薯條用個筒裝着,放在外面嘅薯條鬆脆可口,可能因薯條放在筒裏面,不梳氣,裏面嘅薯條就變得腍身,所以內裏嘅薯條沒有吃完。至於表演方面,表演分兩個時段,當表演準備開始時,餐廳職員會關上門和拉上布簾,餐廳的音響設備也很好,base很重,聲音也很大。為免影響表演,餐廳職員亦會暫停上菜。而職員亦都很盡責,不停提醒坐在較遠位置表吧枱嘅客人要安靜🤫,以免影響他人欣賞表演。我見坐在對面兩位女在表演時交頭接耳,並沒有發出很大的聲響,起碼我聽唔到佢哋講乜嘢,但職員都上前,向他們表示要安靜,以免影響其他人欣賞表演。
Happy Friday,相約知已一同前來吃晚餐。

至於表演方面,表演分兩個時段,當表演準備開始時,餐廳職員會關上門和拉上布簾,餐廳的音響設備也很好,base很重,聲音也很大。為免影響表演,餐廳職員亦會暫停上菜。而職員亦都很盡責,不停提醒坐在較遠位置表吧枱嘅客人要安靜🤫,以免影響他人欣賞表演。我見坐在對面兩位女在表演時交頭接耳,並沒有發出很大的聲響,起碼我聽唔到佢哋講乜嘢,但職員都上前,向他們表示要安靜,以免影響其他人欣賞表演。根據當晚嘅觀察,當第二場表演準備開始時,吧枱上嘅所有客人已全部主動先埋單離開。

很喜歡看表演嘅朋友會很開心,因為用餐感覺就如同進了演奏廳一樣,可專心欣賞表演。

其實坐吧枱同搭枱係兩回事,請事先說明。明白要尊重表演者,但坐吧枱嘅我們已遠離表演枱,音響又大聲,表演者嘅fans已坐在最前方,我的目的是用餐及聚舊,餐廳職員都應該尊重客人是來用餐。餐廳有表演,有live Band對我來說是錦上添花,如果我要聽歌,我會去演湊會,不是餐廳。

試過說算了
2025-03-28
2025-04-01 704 瀏覽
又一年冇見朋友,今次約左去尖沙咀K11 「Lost Stars Livehouse Bar & Eatery」聚下,lunch time沒有Live band,Brunch and Lunch 都好多選擇,環境清靜舒服。日本和牛漢堡套餐份量巨大,和牛肉質嫩滑又多汁,麵包鬆軟,仲有太陽蛋同生菜等,配埋香脆嘅黑松露薯條,好豐富。紅酒燴羊髀三穀飯羊髀肉軟淋冇騷味,紅酒汁濃郁,配三穀飯一流。甜品加$8,自家製法式伯爵茶冰淇淋,味道清新獨特。飲品每人叫左杯熱咖啡,Coffee Latte 同Mocha,兩杯都有拉花。

日本和牛漢堡套餐

紅酒燴羊髀三穀飯
羊髀肉軟淋冇騷味,紅酒汁濃郁,配三穀飯一流。

甜品加$8,自家製法式伯爵茶冰淇淋,味道清新獨特。

2025-03-26
2025-03-31 524 瀏覽
哩間餐廳有live band music 表演好特別🎸🎸環境舒適又好chill 🌿🥰推介❤️🫕法式熱溶蜂蜜芝士如果你中意食芝士,就一定唔可以錯過🫨🫨超好食同鐵pan 上菜,芝士上面加上蜂蜜🍯再用火槍炙燒一下,超級香👍🏻👍🏻🦀炙燒松葉蟹膏意大利飯蟹膏好多超惹味😍😍同意大利飯好夾而且意大利飯唔會好硬,煙韌有口感再加埋澳洲海膽同北海道刺身帶子,好豐富💕🍸漂泊好精緻嘅cocktail裝飾用上乾冰造出如夢以幻的煙霧效果💨仿佛置身於海邊,感受著微風輕拂飲落感覺好清新有椰子味🥥好好飲❤️🐮澳洲霜降M6和牛腹扒有6.5安士,牛味濃郁👍🏻👍🏻而且仲配有日本南瓜|蜜糖薯|鮮香芹醬另外推介💕🦞韓國松葉蟹膏龍蝦湯🍨法式焦糖燉蛋➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 Lost Stars Livehouse Bar & Eatery (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖

推介❤️

🫕法式熱溶蜂蜜芝士
如果你中意食芝士,就一定唔可以錯過🫨🫨超好食
同鐵pan 上菜,芝士上面加上蜂蜜🍯
再用火槍炙燒一下,超級香👍🏻👍🏻
🦀炙燒松葉蟹膏意大利飯
蟹膏好多超惹味😍😍同意大利飯好夾
而且意大利飯唔會好硬,煙韌有口感
再加埋澳洲海膽同北海道刺身帶子,好豐富💕
🍸漂泊
好精緻嘅cocktail
裝飾用上乾冰造出如夢以幻的煙霧效果💨
仿佛置身於海邊,感受著微風輕拂
飲落感覺好清新有椰子味🥥好好飲❤️

環境指數:🪴🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓222A號舖
2025-03-28 477 瀏覽
同女兒去尖沙咀 K11 shopping ,之後去咗食午餐,Lost Stars Livehouse Bar & Eater 裝潢時尚雅緻,餐廳設有個小舞台,週末晚上會有現場音樂表演。午市套餐是日餐湯:南瓜湯口感順滑,味道香甜。手撕法國鴨腿玉子燒班戟配京式甜麵醬:用自家製香料醃製的法國鴨腿,經低溫慢煮處理,保肉質鮮嫩多汁。班戟即點即做至外脆內軟,加入製作好的手撕鴨腿肉、溫室青瓜及京蔥,並抹上自家製醬汁,增添層次感。面層放上自家製甜蛋玉子燒,再淋上京式甜麵醬,每一口都充滿驚喜!水牛城雞翼:雞翼炸得鬆脆香口,加上酸香微辣的醬汁,味道層次豐富。軟殼蟹卡邦尼扁意粉:意粉上面放上原隻即炸越南軟殼蟹,並加入意大利煙燻腩肉,味道香濃。香芒魚柳漢堡:漢堡包鬆軟,魚柳又厚又大塊,加上香芒、蔬菜和醬汁,是一個味道層次豐富的漢堡!餐茶有指定飲品可樂、凍檸茶等,亦可加錢要其他飲品。牛奶咖啡是一杯拉花咖啡,賣相精美,飲落有著牛奶的香氣和甜味。+$8法式伯爵茶冰淇淋:有伯爵茶香味,口感絲滑綿密。

午市套餐

是日餐湯:南瓜湯口感順滑,味道香甜。

餐茶有指定飲品可樂、凍檸茶等,亦可加錢要其他飲品。

+$8法式伯爵茶冰淇淋:有伯爵茶香味,口感絲滑綿密。

2025-03-18
午餐
2025-03-28 406 瀏覽
之前告別大角咀嘅Lost Star , 今次黎到K11店 ,餐廳用上琥珀色燈光襯托,好有情調,雖然當日冇live music (星期五六日先有) ,不過成個環境好有氛圍感,好啱傾計💕 先點兩杯Gin Tonic,逢星期三、四「白蘭樹下Gin Tonic」第二杯半價! 入口充滿草本香氣。 Lost Stars 精選小食拼盤🧆🔹牛肉串烤得外焦內嫩🔸棒棒雞外酥內嫩,調味剛好🔹Parma Ham鹹香配上哈密瓜,清爽解膩🔸炸牛油果外脆內滑,口感超特別,沾醬更是一絕! 🔹小番茄新鮮多汁! 仲點了🍴烤新西蘭肉眼扒套餐🥣餐湯:忌廉雜菌湯菌菇香氣濃稠,入口滑順不膩🥩8oz肉眼扒配紅酒汁,肉質嫩滑,有炭烤香氣切開溢出肉汁,好juicy! 伴上香烤甘筍、南瓜帶焦脆邊。🍷餐飲點了Nebbiolo紅酒,入口細膩帶櫻桃、胡椒香氣。🍰Basque Burnt Cheesecake外層焦香,內裡綿密,芝士味濃郁不甜膩。
之前告別大角咀嘅Lost Star ,

先點兩杯Gin Tonic,
逢星期三、四「白蘭樹下Gin Tonic」第二杯半價!
入口充滿草本香氣。

Lost Stars 精選小食拼盤🧆
🔹牛肉串烤得外焦內嫩
🔸棒棒雞外酥內嫩,調味剛好
🔹Parma Ham鹹香配上哈密瓜,清爽解膩
🔸炸牛油果外脆內滑,口感超特別,沾醬更是一絕!
🔹小番茄新鮮多汁!

仲點了🍴烤新西蘭肉眼扒套餐
🥣餐湯:忌廉雜菌湯
菌菇香氣濃稠,入口滑順不膩
🥩8oz肉眼扒配紅酒汁,
肉質嫩滑,有炭烤香氣切開溢出肉汁,好juicy!
伴上香烤甘筍、南瓜帶焦脆邊。

🍷餐飲點了Nebbiolo紅酒,入口細膩帶櫻桃、胡椒香氣。

🍰Basque Burnt Cheesecake
外層焦香,內裡綿密,芝士味濃郁不甜膩。

2025-03-26 453 瀏覽
🍽️ Japanese Wagyu Beef Burger $188和牛漢堡排 肉質超級嫩,咬下去滿口都是肉汁,香氣十足!漢堡的麵包烤得外脆內軟,搭配新鮮的生菜、番茄和特製醬汁,再加上超大份松露薯條🍟 食完飽飽!🍀🍽️ Parma Ham Mixed Green Salad $168Parma Ham 的鹹香搭配新鮮的無花果和柑橘,甜味和鹹味完美平衡,再加上脆脆的核桃,口感層次超豐富!非常適合想減肥 但係又怕單調嘅朋友👫🍀☕️ Earl Grey Affogato $68適合中意超甜嘅甜品嘅朋友呀😝 好可惜上菜嘅時候已經融咗一半 影得唔靚🍀🍵 Matcha Latte $52抹茶的香氣濃郁,大杯少少會更好😆🍀

☕️ Earl Grey Affogato $68

🍵 Matcha Latte $52

抹茶的香氣濃郁,大杯少少會更好😆