【旺角出色手工薄餅🍕Lucky Ristorante】-旺角行街除咗有旺中同朗豪坊,今日比小編發現一個新地方!就係「上海街618」‼️佢係百年戰前唐樓活化嘅商場,進駐了不少本地特色小店同埋餐廳😗而Lucky Ristorante就係其中一間😜-餐廳環境舒適,裝修充滿歐陸風味,仲有露天位置😙~Brunch Menu有薄餅、主菜、漢堡包以及意粉等等,包括茶或咖啡,定價都合理😌-😋水牛芝士蕃茄薄餅🍕$148+1薄餅係即叫即整,上枱嘅時候熱辣辣😝以薄脆嘅餅皮作為基底,再鋪上充滿奶香嘅水牛芝士同埋濃郁嘅蕃茄🥫加上羅勒葉嘅點綴😌味道非常豐富,有驚喜!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋花之戀班尼迪蛋🍳$138+1呢碟嘅賣相相當討好😍有啲花瓣裝飾😝煙三文魚捲成一朵玫瑰花🌹花芯有啲三文魚籽😚配埋流心嘅班尼迪蛋食🥰係幸福嘅滋味~不過如果個麵包可以軟熟少少就好啦😗好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-📍 Lucky Ristorante (旺角)旺角上海街618號3樓301B號舖💸人均消費:$157
【旺角出色手工薄餅🍕Lucky Ristorante】

餐廳環境舒適,裝修充滿歐陸風味,仲有露天位置😙~

😋水牛芝士蕃茄薄餅🍕$148+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

😋花之戀班尼迪蛋🍳$138+1

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

📍 Lucky Ristorante (旺角)
旺角上海街618號3樓301B號舖
💸人均消費:$157
2024-03-23
2024-03-21 102 瀏覽
旺角美食 特色西餐廳Quattro formaggi (Mozzarella, Gorgonzola, Fontina, Taleggio)芝士四重奏薄餅 $208薄餅即叫即做,上枱芝士味好香,雖然未有拉絲效果但啖啖都係芝士味都不錯。Grilled Beef (Half Cooked) Salad with Balsamic Vinegar碳燒牛肉沙律配黑醋醬(半生)$138同行朋友生銅飲食,叫呢個沙律俾佢地就最岩,碳燒牛肉大約7成熟剛好,個配汁甜甜地好開胃,推介可以試試佢啦!Churros西班牙油條 配自家製朱古力汁 $92呢個甜品唔多地方食到正呀!剛炸好入口勁脆配自家製朱古力汁同埋雪糕,一流嘅配合記住要襯熱食晒佢。地址:旺角上海街618號3樓301B號舗
旺角美食 特色西餐廳

芝士四重奏薄餅 $208

碳燒牛肉沙律配黑醋醬(半生)$138

Churros
西班牙油條 配自家製朱古力汁 $92
呢個甜品唔多地方食到正呀!
剛炸好入口勁脆
配自家製朱古力汁同埋雪糕,一流嘅配合記住要襯熱食晒佢。

地址:旺角上海街618號3樓301B號舗
2024-03-18 124 瀏覽
這個商場十分有特色,而且上面有不少餐廳裝修都不錯,今次就同朋友去咗其中一間試一試,整體味道都唔錯,而且坐得10分舒服款式選擇都幾多,最後我哋各自叫咗一個主菜再加一個小食唐揚魷魚,熱辣辣幾新鮮,魷魚口感幾彈牙,炸得不太油身幾惹味 蒜片欖油鮮蝦意粉,這個丁點香辣幾香口,意粉都煮得不錯,蝦有五隻口感都新鮮鮮茄蘆筍蟹肉意大利飯,味道入晒落意大利飯少少咬口幾好味,加咗蕃茄開胃,和蟹肉一齊食整體不錯原來這裏仲有歡樂時光,不過今次去就啱啱完咗,下次再早少少嚟可以飲嘢再加食少食傾吓偈

款式選擇都幾多,最後我哋各自叫咗一個主菜再加一個小食

唐揚魷魚,熱辣辣幾新鮮,魷魚口感幾彈牙,炸得不太油身幾惹味

2024-03-14 123 瀏覽
我第一次黎呢幢活化大廈,估唔到入邊咁多餐廳。位置算闊落,人唔算多,但係略嫌燈光暗,睇餐牌都有少少困難。野食算唔錯,辣肉腸pizza整得幾好味,但係略嫌批底唔夠脆。再叫咗個一人餐,個薯仔湯非常濃,沙律有埋魚係入邊,但碟意粉就較少。
2024-03-14 2967 瀏覽
位於618上海街建築群組嘅重建唐樓入面有好多特色文青風小店。其中包括呢間主打意日菜嘅餐廳,餐廳環境寬敞。成個商場到餐廳入面都人流唔多幾恬靜,可以 chill chill哋食下飯傾下計 (雖然餐廳8點幾last order,9點已經叫你埋單,但10點收鋪我諗都合理嘅😂😂)先嚟個送啤酒嘅頭盤 唐揚魷魚同埋酥炸田雞腿,唐揚魷魚得面頭幾舊係正常,其他好多係炸到黑黑哋食落帶苦味... 🥹 勉強切咗個炸皮先可以食到。咁其實正常嗰幾舊係幾好食嘅,但正常嘅份量係少過燶酥炸田雞腿,呢個小食比較少見,難得有緊係要試吓佢。田雞腿炸得夠香酥唔油膩,雖然肉味唔係好鮮甜但做到肉質嫩滑,幾特別,嚟到要試吓~餐廳主打手工Pizza嘅餐廳,選用意大利00粉製作麵糰,經24小時發酵,同埋火山石爐烤焗而成。🍕我哋分別 order 咗兩款, Parma Ham 同埋日式蟹肉大阪燒。Pizza 正常發揮底唔厚餅身軟熟食落唔膩,大阪燒口味主要係食個醬味就唔係好食到蟹肉;Parma Ham 個樣幾好睇,火箭菜份量都幾多,比較傳統口味相對亦都比較好食。三文魚子特濃蟹膏忌廉意大利飯 🍲食落無想像中會口入面爆發嘅濃厚海鮮味,蟹膏同三文魚

三文魚子特濃蟹膏忌廉意大利飯 🍲食落無想像中會口入面爆發嘅濃厚海鮮味,蟹膏同三文魚子都係無乜味(R曬頭)
蒜香牛油焗波士頓龍蝦配龍蝦汁蟹肉焗煙斗粉🦞樣子唔錯幾好睇~煙斗粉即係放大版嘅通心粉,富有嚼勁,煙靭而且夠索汁,有蟹籽,龍蝦肉同埋龍蝦汁混合口感都幾豐富
成餐飯最失望係個串燒拼盤,睇個樣都明顯係落炸爐炸過咗火位,全部都黑蚊蚊乾爭爭,款式係幾多但炸到咁樣基本上都係食之無味棄之可惜 🙄
埋單400蚊多少少一位(連每人2杯啤酒),整體質素一般般,除咗啲嘢食燶之外無乜記憶點(真係 year of 燶)。同價位應該未必會再試
2024-03-12
  • 風乾巴馬火腿薄餅
2024-03-11 223 瀏覽
今日過黎旺角的Lucky Ristorante食晚飯,佢係上海街618號3樓。間餐廳非常靚,顏色以藍啡白為主,掛滿好多乾花,打卡係極度一流的!呢度的食物都好有水準,我叫的晚餐包括一個湯,小食,主菜和甜品,不論係美味度,份量和賣相都冇得輸。美味😋😋😋😋😋環境😍😍😍😍😍服務🥰🥰🥰🥰🥰意大利香草什菜湯充滿什菜香味的意大利香草什菜湯,入面滿滿營養和纖維,味道非常濃郁好味又健康。紐西蘭西冷(8安士),薯條,燒汁大塊牛扒🥩肉嫩多汁,有成8安士食落去真係好有口感,西冷燒到焦香,再加上燒汁一齊食,牛肉味係口度爆發出來。薯條新鮮即炸,食落去香脆可口。天婦羅海苔魷魚新鮮魷魚🦑煙靭有口感,外皮炸到脆卜卜,再加上海苔粉,又鮮又惹味。
美味😋😋😋😋😋
環境😍😍😍😍😍
服務🥰🥰🥰🥰🥰
意大利香草什菜湯
紐西蘭西冷(8安士),薯條,燒汁
天婦羅海苔魷魚
2024-03-11 183 瀏覽
📍🇭🇰 Lucky Ristorante.休閒星期天,兩個女仔出到旺角,周圍行街,行到肚餓,想食返個好chill的下午茶!來到旺角618號,行完樓下的小市集,行到上來見到呢間餐廳環境裝修很美,就被吸引一於坐低食返餐先!.我們分別叫左:🍕 水牛芝士蕃茄薄餅 Margherita pizza {HK$148}- 脆脆的薄餅底配上濃郁的水牛芝士及香草,食出意大利風味!尤其是喜歡芝士的你,不要錯過!.🍔 蟹肉牛油果軟殼蟹漢堡包配薯格及雜菜沙律 Soft Shell Crab with Crab Meat and Avocado Burger with Potato Grid and Mixed Salad {HK$128}- 這個漢堡飽最有驚喜👍🏻👍🏻😋!軟殼蟹配上牛油果及蟹肉及蕃茄生菜,出邊較少餐廳有呢個漢堡飽組合,尤其不是一般餐廳所使用的麵包,而是配上芝麻包,香口軟熟!這個漢堡十分推介👍🏻👍🏻.🍹 凍咖啡 Iced Regular Coffee🍹 凍檸茶 Iced Lemon Tea.我們倆邊食邊傾,不知不覺就過左個下午!
📍🇭🇰 Lucky Ristorante
我們分別叫左:
🍹 凍咖啡 Iced Regular Coffee
🍹 凍檸茶 Iced Lemon Tea
我們倆邊食邊傾,不知不覺就過左個下午!
2024-03-10
  • 蟹肉牛油果軟殼蟹漢堡包
位於旺角上海街618號❣︎Lucky Ristorante❣︎主打歐陸風西餐同日本菜,最出名就係手工薄餅🍕用火山石爐烤焗,嚴選意大利00粉製作👍🏻餐廳怖置左好多乾花🌾地方好大,座位好寬敞,重有室外露天座位,超推薦比大家。❣︎一人套餐❣︎$238一人套餐包羅宋湯,柚子真鯛魚柳沙律,小食三選一,我地揀左薯條,主菜就梗係要試呢到嘅必食推介🌟黑松露鮮野菌薄餅🍕啦😋真係好岩我口味,有成9寸大嘅pizza分埋8件,皮薄香脆唔會好膩,一上枱已經聞到超香黑松露味,我食左3件😆平時我食一件就收手,真係超推介比大家👍🏻👍🏻甜品係抹茶士多啤梨蛋糕,餐飲嘅果汁類都係加$10。❣︎半邊龍蝦🦞蟹肉煙斗粉❣︎$208第一次食煙斗粉,好似大粒版嘅通粉一樣😍口感煙靭有咬口,佢跟嘅醬汁超濃郁勁好味🤤跟埋啲蟹籽一齊食好有口感,隻龍蝦真係無得輸,我第一次食西餐食到噤高質嘅龍蝦🦞勁新鮮勁彈牙。Chocolate$35熱朱古力有埋拉花😍味道濃郁,價錢合理。

❣︎一人套餐❣︎$238

❣︎半邊龍蝦🦞蟹肉煙斗粉❣︎$208

Chocolate$35
熱朱古力有埋拉花😍味道濃郁,價錢合理。

2024-03-05
  • 黑松露鮮野菌薄餅
  • 半邊龍蝦蟹肉煙斗粉
  • Chocolate
2024-03-07 121 瀏覽
上海街呢楝充滿文化氣息嘅大廈入面有間食物質素高而且有超靚打卡露台嘅餐廳,無論係鍾意影定鍾意食都啱晒,今日就黎食個Brunch。水牛芝士蕃茄薄餅 佢哋嘅pizza係薄皮餅底,口感外酥內軟帶有淡淡嘅甜味,配料係柔軟濃郁嘅水牛芝士加上酸甜蕃茄,食落酸甜開胃仲有濃濃嘅水牛芝士芳香,值得一試👍🏻。慢煮西班牙黑毛豬肋骨配秘製BBQ醬落刀一刻已經知呢塊豬肋骨係返咁上下水準,切落去即刻骨肉分離夠晒軟腍,而口味係非常濃郁嘅秘製BBQ製香甜味,加上入口有溶化感覺嘅豬肋骨真係一流,仲有香脆薯格做配菜,配搭起嚟令人啖啖都好享受😋,凍檸茶and凍奶茶兩款茶底都夠濃夠香,糖水仲會貼心哋分開上,可按自己喜好調較甜度。

水牛芝士蕃茄薄餅

慢煮西班牙黑毛豬肋骨配秘製BBQ醬

凍檸茶and凍奶茶
用餐優惠
試食活動
2024-03-07 112 瀏覽
旺角618上海街,有啲文創小店,行完街就可以喺嗰度嘅餐廳食嘢。邊度有午市套餐,均包括是日餐湯或青菜沙律及咖啡或茶。嚟緊呢一個湯一個沙律。湯係蘑菇湯夠濃郁,沙律菜夠新鮮。揀了意大利辣肉腸薄餅🍕$148。呢個薄餅新鮮即焗,真係好香脆。上面堆滿咗Calabrese辣肉腸同Mozzarella芝士。辣肉腸有啲香辣嘅味道,但唔會太辣,啱啱好,食完一啖又想再食多啲。加埋香濃嘅芝士,令整個薄餅更加美味。再嚟就係港式懷舊焗豬扒飯$78。焗嘅時間啱啱好,飯面表面焗到咗一層焦糖色嘅芝士及蕃茄醬。豬扒薄薄地,切好一件件。飯係炒飯底,用上珍珠米口感更好。餐飲包基本飲品,揀了熱檸水及熱檸茶。

餐飲包基本飲品,揀了熱檸水及熱檸茶。

好鐘意去「Lucky Ristorante」食好西呀!琴日又去左啦(๑>◡<๑)慢煮西班牙黑毛豬肋骨配秘製BBQ醬汁賣相最吸引我嘅黑毛豬肋骨,肉嘅份量都好多,而且非常之鬆軟,BBQ醬汁味道都好濃( ^ω^ )風乾巴馬火腿薄餅薄餅size中等,風乾巴馬火腿香濃,芝士味濃,好食(・∀・)!周打魚湯&意大利香草什菜湯兩款湯味道都好濃,而且夠濃稠。日式磯煮鮑魚冷豆腐沙律好清新嘅沙律,加左冷豆腐口感更多層次,磯煮鮑魚都好煙韌。焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇手作蟹餅配青瓜酱香煎帶子配芒果莎莎焗雙色磨菇好多汁,仲有拉絲cheese 大大提升香味。手作蟹餅好脆,岩岩炸好。香煎帶子煎到岩岩好!擺盤都好精緻( ´ ▽ ` )
慢煮西班牙黑毛豬肋骨配秘製BBQ醬汁
風乾巴馬火腿薄餅
周打魚湯&意大利香草什菜湯
兩款湯味道都好濃,而且夠濃稠。
日式磯煮鮑魚冷豆腐沙律
好清新嘅沙律,加左冷豆腐口感更多層次,磯煮鮑魚都好煙韌。
焗芝士白松露薯蓉雙色磨菇
手作蟹餅配青瓜酱
香煎帶子配芒果莎莎

2024-03-07 46 瀏覽
適逢結婚週年,今年老公特別指明要食係旺角既lucky ristorante食🫣佢話朋友試過,話好食到不得了,我地食完都讚不絕口🫡🐷 保雲酥豬鞍架伴意式鮮茄蓉;豬鞍架烤到酥脆金黃,賣相很好。搭配埋意式鮮茄蓉酸甜滋味,口感豐富。鮮嫩番茄和香氣四溢羅勒葉融合埋一齊,帶來令人愉悅既味覺體驗,食過翻尋味😽🫑 安格斯至尊薄餅 (牛);材料豐富,色彩鮮豔。有三色椒、牛肉、火箭菜、車厘蕃。三色椒既肉質軟冧,外皮爽口多汁,安格斯食落香口又惹味,濃郁牛肉味。好食到老公自己食左三份之二,係老公力推之😼🍻啤酒suntory•Stella;食pizza點少得飲啤酒。同老公一人一杯,大小剛剛好,飲落好香醇,老公大愛Stella甘香可口,超級推介。食物款色選擇多,賣相靚又好味,建議早啲book,好快full😿

放咗工唔想食頹野,行吓行吓嚟到商場入面,見到呢個1人Set Dinner好似幾正,一於去試一試👍🏻👍🏻首先有一份《柚子蝦沙律》,大蝦彈牙,配上柚子汁好開胃~~仲有一碗《意大利香草什菜湯》,都幾足料,香草味濃郁🌿🌿主菜《紐西蘭西冷&薯條配燒汁》足8安士,肉汁好多好濃味,仲有大量薯條,男仔食都夠飽🔥🔥最後仲有一份甜品,甜品每日嘅口味都唔同,就算日日嚟食都唔驚會悶啦👍🏻👍🏻Dinner Set仲包咗一杯野飲,整體嚟講好不錯❣️慢慢享受一人的晚餐,善待自已~~
首先有一份《柚子蝦沙律》,大蝦彈牙,配上柚子汁好開胃~~
仲有一碗《意大利香草什菜湯》,都幾足料,香草味濃郁🌿🌿
最後仲有一份甜品甜品每日嘅口味都唔同,就算日日嚟食都唔驚會悶啦👍🏻👍🏻
2024-03-06 76 瀏覽
慶祝好友生日。很久之前我去過這餐廳吃晚餐。今次點了蕃茄燴牛肋條飯,牛肋條份量不多,味道正常。好友點的漢堡包賣相不錯。午市人不多,適合和朋友聊天。喜歡那些乾花點綴和水藍色的椅子。

2024-03-05 107 瀏覽
光顧這間餐廳兩次, 兩次均是吃咖喱的主食, 雖然今次差點也點了咖喱, 但還是忍了忍, 選了別的口味。Lunch Set1) 是日沙律2) 蕃茄燴牛肋條配飯 $883) 日式咖喱薯餅 $154) 凍檸檬茶 (走糖漿)5) all + 10%是日沙律為流心蛋沙律, 沙律菜新鮮爽口, 以麻醬調味, 份量適中。流心蛋十分流心, 本身只有淡淡的蛋味, 沾上麻醬, 變得滋味。日式咖喱薯餅外脆內軟, 咖喱味道香濃, 外皮薄薄, 沾上蛋黃醬, 另有一番風味。蕃茄燴牛肋條配飯白飯粒粒分明, 不會太黏口。牛肋條軟腍但有嚼勁, 配上味濃軟腍的紅蘿蔔和大棵的西蘭花, 感覺營養均衡。當中有原棵黑椒粒, 一咬爆開, 散發胡椒香氣之餘, 很是暖身。喝檸檬茶, 慣性會走糖, 一來可減少糖份的攝取, 二來可品嚐檸檬茶茶底的清新香氣, 欣賞其不濁的顏色, 這餐廳的檸檬茶絕對有質素。
1) 是日沙律
2) 蕃茄燴牛肋條配飯 $88
3) 日式咖喱薯餅 $15
4) 凍檸檬茶 (走糖漿)
5) all + 10%
蕃茄燴牛肋條配飯
凍檸檬茶 (走糖漿)
2024-02-05
蕃茄燴牛肋條配飯
凍檸檬茶 (走糖漿)