2022-09-06
其實好耐之前已經知有哩間小店,不過因為工作地點比較遠🙈,所以都一直冇幫襯過🤷🏻♂️直至最近轉工,返工位置比以前近左好多(隔兩棟就係😂)所以開始幫襯佢既set lunch。佢既set lunch主要係每日3款ABC餐,可以跟紅野米飯🍚、螺絲粉、田園沙律🥗&麥多士、辛辣麵🍜或者牛油焗薯🥔。最近突然想轉下口味,所以打算試下佢既三文治,其實佢有一款三文治一直都吸引到我,就係「烤雞伴印式芒果醬三文治」記得第一次食印式芒果醬係今年6月係Cafe Marco食lunch buffet,其中土耳其烤肉既一款醬料,味道酸酸甜甜好開胃,一試難忘👍🏻今日lunch我亦都揀左哩款三文治($47 + $2凍飲),三文治可以選配牛角包、白/麥方包、意式軟包同意式香草包,另外仲可以要求將包烘熱(唔使加錢),而我就揀左意式香草包落單之後大約等左5-10分鐘,就攞到餐(隔離有零食批發、模型店、服裝店等等,時間好快過)返到公司即刻開始起動試食哩款三文治🥪意式香草包方面,包身帶有微微香草味🌿另外因為要求烘熱,所以包身有少少暖暖地,包邊亦都有少少脆👍🏻餡方面,雞肉係用左煎雞扒,所以唔會嚡同韌(最怕食雞胸😅)除左肉之外,餡入面
返到公司即刻開始起動試食哩款三文治🥪
意式香草包方面,包身帶有微微香草味🌿另外因為要求烘熱,所以包身有少少暖暖地,包邊亦都有少少脆👍🏻餡方面,雞肉係用左煎雞扒,所以唔會嚡同韌(最怕食雞胸😅)除左肉之外,餡入面仲有青瓜片、蕃茄片同生菜,令到三文治多左份爽口同fresh既口感👍🏻最後係醬料,三文治入面搽左唔少印式芒果醬,味道同之前食過既一樣,酸酸甜甜,好開胃,同其他餡料都好夾👍🏻至於份量方面,開頭擔心會唔夠飽,但係可能因為揀左意式香草包,所以食完個肚都冇空寥寥既感覺😂
今次發現原來哩間小店既重點唔係之前食開既set lunch、螺絲粉、辛辣麵、田園沙律。。。
而係「三!文!治!」😂試過哩次之後真係返唔到轉頭,之後都應該會繼續幫襯佢既三文治🥪😋🤣