2021-05-25 892 瀏覽
Lungo✨🙈仲有幾日先到週末💨唯有歎杯啡☕️食件包🥯忙裡偷閒鬆一鬆💨小店坐位不多,店內外加埋大約有6個座位,簡潔裝修,木色+白色嘅配搭,顯得空間感十足✨氣球🎈建議喺附近返工嘅上班族可以買走返公司慢慢嘆😜留番座位比遠道而來嘅朋友仔😋食咗乜:Flat white HKD$35🎈氣球飲啡嘅2個極端⚫️零糖零奶:想試到珈琲口感嘅同埋師傅手勢😋⚪️多奶:感受幼滑嘅奶泡與香濃咖啡混合嘅質感😋今次我就揀左多奶嘅flat white⚪️奶泡幼細綿密✨雖然用左啲時間影相📸️,但面頭嘅拉花亦無出現大氣泡👍🏽奶同咖啡嘅比例恰到好處,既飲到奶泡嘅輕油脂感,亦飲到咖啡嘅香濃☕️出色🤩焙茶貝果配忌廉芝士HKD$34呢間小店最出名嘅喺🐥🐥貝果,但今次想試左Bagel🥯嘅質感先。Bagel🥯尚算扎實,表面有有一點點微脆,焙茶味還好,不苦澀。焙茶+忌廉芝士算喺穩陣嘅配搭,整體而言,正常發揮,未稱得上驚艷🙊‼️TIPS‼️🚌點搭車:巴士🚌:乘搭途經臨華街嘅巴士線,落車就會見到呢間小店港鐵🚇:九龍灣站A出口穿過德福廣場平台,沿天橋向九龍灣商貿區進發,當見到零碳天地,過馬路右轉沿宏照道行前少少就到嫁啦
Lungo✨

⚪️多奶:感受幼滑嘅奶泡與香濃咖啡混合嘅質感😋

焙茶貝果配忌廉芝士HKD$34

‼️TIPS‼️
🚌點搭車:
巴士🚌:乘搭途經臨華街嘅巴士線,落車就會見到呢間小店

• flat  white
2021-04-23 1451 瀏覽
諗唔到食咩早餐,日日都經過呢間cafe, 加上babyjohn介紹過佢,所以就試左佢買佢嘅Black sesame cream cheese bagel 同 Black sesame latte ( non- coffee), 因為大肚,少飲咖啡,記得之前試過佢嘅咖啡都唔錯嘅!講返今日嘅早餐,食物到手有少少暖, cream cheese 味道都唔錯,唔會太濃, 比高包都有少少芝麻味,杯飲品就普通咗啲,總體都可以接受,但早餐嚟講就貴咗啲😂😂😂
Black  sesame  cream  cheeses  bagel  &  black  sesame  latte
2021-04-23
5 分鐘 (外賣自取)
$76 (早餐)
2021-03-31 1230 瀏覽
朝早一杯回暈咖啡☕️相信好多人都好需要 而家已經唔會再幫襯星星咖啡店同埋太平咖啡店😏九龍灣都算係工業區 好彩呢度都有一間小cafe 感覺親切之餘仲特別好飲🖐🏻仲要有begal食 簡直係沙漠中嘅綠洲 今日叫左一杯Flat white 同一杯Magic 咖啡飲落好滑 magic係店員介紹 會濃小小 而begal就叫左蕃茄味入面仲有埋cream cheese🥳cream cheese 口感香濃有咬口 唔會好甜帶有dd酸 份量都好重手 唔會孤寒薄薄一層就算

外賣自取
🍽Chicken with honey mustard bagel(4/5)💰48Bagel有烘熱到,面頭有啲芝麻,但口感都算幾煙韌😆雞肉似係即食雞肉片🤔配有沙律菜同蜜糖芥末醬甜甜地有啲芥末香但唔會好嗆人🤤推薦🍽Hojicha bagel with cream cheese(3.2/5)💰38Bagel食落的確有淡淡茶香😗但啲cream cheese份量好少….唔講以為冇加錢送既份量咁🥲整體偏乾身而且有啲硬😢🍽Magic(4.2/5)💰38Magic係指double shot expresso 既 flat white😆啡同奶比例為1:4,所以咖啡因都會重啲架😂奶泡幾順滑,帶啲淡淡既甜感,咖啡回甘比較重🍽Dirty(3.8/5)💰42熱expresso同凍奶既口感唔錯奶香唔會蓋過咖啡味😗但dirty始終都係杯外觀咖啡,無法睇到漸層效果有啲唔夠滿足🥺店鋪走白色簡約風,坐位唔多地理位置旺中帶靜,左右街道人流唔少但偏偏cafe既位置附近唔會嘈雜☺️食個bagel飲杯啡享受下慢活時光都幾唔錯下🤣______________________________人均:50以下整體質素:🌕🌕🌕🌕🌑服務態度

Bagel有烘熱到,面頭有啲芝麻,但口感都算幾煙韌😆
雞肉似係即食雞肉片🤔配有沙律菜同蜜糖芥末醬
甜甜地有啲芥末香但唔會好嗆人🤤推薦

唔講以為冇加錢送既份量咁🥲
整體偏乾身而且有啲硬😢

🍽Magic(4.2/5)💰38
啡同奶比例為1:4,所以咖啡因都會重啲架😂
奶泡幾順滑,帶啲淡淡既甜感,咖啡回甘比較重

🍽Dirty(3.8/5)💰42
熱expresso同凍奶既口感唔錯
奶香唔會蓋過咖啡味😗

店鋪走白色簡約風,坐位唔多
食個bagel飲杯啡享受下慢活時光都幾唔錯下🤣
人均:50以下
整體質素:🌕🌕🌕🌕🌑
服務態度:🌕🌕🌕🌗🌑
地理位置:🌕🌕🌕🌑🌑
再戰機率:🌕🌕🌕🌗🌑
2021-02-15
呢間cafe好細間 位置超少🙈好彩等左一陣就有位啦✨裝潢簡約 有人情味既感覺 主要有bagel同咖啡🥯☕️原來呢度既bagel 係 @blendithk 出品😆🥯𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 & 𝐎𝐧𝐢𝐨𝐧 𝐁𝐚𝐠𝐞𝐥 $48呢個價錢食到bagel sandwich都算幾抵👍🏻饀料都好足 三文魚,沙律菜同cream cheese係完美組合 唔會出錯啦😌everything bagel焗熱左 外脆內煙韌 口感好好😚果然係blendit出品~☕️𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐞𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $45以為係用咖啡杯 點知係用紙杯🤯呢個芝麻latte好失望... 佢好稀飲落似芝麻粉溝水 味道完全唔rich😫好淡芝麻味😭同laundry & coffee個杯真係差太遠了🙈

☕️𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐒𝐞𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $45
2021-02-05 1066 瀏覽
🌞 「早晨」有禮貌的年輕人對每位進店的客人說🥰 「今日照舊?」與常客關係好好😅 店內只有長凳和小矮桌,能坐4人,較難坐得耐。門外有多2張長凳,不過多路人趕上班,車路又繁忙,平日會比較大塵☕️+🥯 (套餐:$60-82)☕️ Magic🪄 既有Dirty的奶感,又比Dirty多一份濃縮咖啡,一杯令你早上充滿力量🥯Pastrami & Guacamole bagel sandwich 烘暖了的貝果,夾住好多好多新鮮既沙律菜🥗清新的口感。對比下,片熏牛肉好少,牛油果醬薄到幾乎睇唔到😢👆🏻以上呢個餐就$76(包$35的咖啡),而我因為杯咖啡超資左少少,要補返$3
🌞 「早晨」有禮貌的年輕人對每位進店的客人說
🥰 「今日照舊?」與常客關係好好

☕️+🥯 (套餐:$60-82)
☕️ Magic🪄
🥯Pastrami & Guacamole bagel sandwich [熏牛肉和牛油果醬貝果]
Pastrami  &  Guacamole  🥯
Pastrami  &  Guacamole  🥯
2021-01-20 1071 瀏覽
其中一間觀塘區最中意嘅咖啡店 𝙻𝚞𝚗𝚐𝚘話說佢哋係長沙灣開左大啲、富有工業風嘅分店但我都係比較中意九龍灣店嗰種擠逼同簡約今次外帶左佢地嘅bagel sandwich好中意「鬼佬菠蘿包」外賣紙袋(*´꒳`*)..Chicken with wasabi mayo bagel sandwich ($58)即使經過十幾分鐘路程bagel依然熱身脆口面頭鋪左芝麻同罌粟籽 增加口感亦令bagel帶有淡淡芝麻香Bagel唔算好煙韌 比較似麵包口感🤔餡方面有雞肉片、火箭菜同wasabi黃蛋醬雞肉三片左右 厚度同大小都正常作為bagel餡幾適量 啱啱好每啖都有肉肉質都算嫩滑 而且有調過味唔會好寡醬汁有wasabi嘅微辣同香味 但唔會嗆鼻醒胃得尼又非常好入口而爽脆嘅火箭菜就中和翻醬汁嘅膩感
其中一間觀塘區最中意嘅咖啡店 𝙻𝚞𝚗𝚐𝚘
話說佢哋係長沙灣開左大啲、富有工業風嘅分店
但我都係比較中意九龍灣店嗰種擠逼同簡約
今次外帶左佢地嘅bagel sandwich
好中意「鬼佬菠蘿包」外賣紙袋(*´꒳`*)
Chicken  with  wasabi  mayo  bagel  sandwich

即使經過十幾分鐘路程bagel依然熱身脆口
面頭鋪左芝麻同罌粟籽 增加口感亦令bagel帶有淡淡芝麻香
Bagel唔算好煙韌 比較似麵包口感🤔
餡方面有雞肉片、火箭菜同wasabi黃蛋醬
雞肉三片左右 厚度同大小都正常
作為bagel餡幾適量 啱啱好每啖都有肉
肉質都算嫩滑 而且有調過味唔會好寡
醬汁有wasabi嘅微辣同香味 但唔會嗆鼻
醒胃得尼又非常好入口
而爽脆嘅火箭菜就中和翻醬汁嘅膩感

2021-01-11 828 瀏覽
坐落於九龍灣工廠區嘅小店,面積不大,只有數個坐位,簡單雅潔嘅淺木色系裝修。我最欣賞😍Lungo呢間小小的咖啡店竟然有自家烘培嘅咖啡豆及自家製Bagel。Chicken Bagel Sandwich 🥪Black Sesame Latte ☕️Bagel三文治夾有大量沙律菜,雞肉就薄薄有三片,沙律菜新鮮爽脆唔苦澀。Bagel微熱又軟身,包上面嘅芝蔴好香🤤,令個包食起來好有層次感。Latte有濃烈黑芝蔴味,奶香順滑,有少少似飲緊芝麻糊,值得推介。

Chicken Bagel Sandwich 🥪
Black Sesame Latte ☕️

2020-11-14 2402 瀏覽
九龍灣工業區附近有很多咖啡店,有大型連鎖的,亦有只做自助外賣的。Lungo 座落於大街宏照道,巴士和行人都很多。雖然店舖內位置不多,但說算想多坐一會,店員亦無催走,主要原因是客人大多買外賣自取。店內除了有大眾化的 latte和flat white 之外,更有 dirty 和 magic。dirty 是凍奶底加熱 expresso 在上面。筆者選了的 Magic 是 double shot expresso 的 flat white。因為兩份 expresso 的關係,咖啡味份外香濃。再加一個香蕉蛋糕,店員將其烘熱,令面層有一份脆皮般的口感。
再加一個香蕉蛋糕,店員將其烘熱,令面層有一份脆皮般的口感。
香蕉蛋糕
2020-11-13
5 分鐘 (堂食)
下午茶
香蕉蛋糕
2020-10-25 2221 瀏覽
剛剛過去的星期六2020年10月10日,適逢遇著臺灣🌸的雙十國慶➕➕。下午Afternoon Tea時段來到小店懲罰。😂小店位於九龍灣工廠區鴻力大廈B座G/F,而且接近巴士站。小店麻雀雖小五臟俱,但是全戶外空間有兩張長椅提供給人客用膳,而且有點巷弄的感覺☺️☺️☺️。小店除了咖啡☕,還有一些小食可供選擇。Chicken Wasabi Bagel 中文名稱是雞肉芥末醬Bagel,而且芥末醬不會太辣👍👍👏👏,雞肉用上扎肉的方法製作。感覺非常爽口😂。Sesame Latte芝麻Latte,在LUNGO同樣都可以尋找到這種Latte的濃郁口感。🥰🥰

Chicken Wasabi Bagel

Sesame Latte

2020-10-10
29 分鐘 (堂食)
下午茶
慶祝紀念
紀念日
Chicken Wasabi Bagel
Sesame Latte
2020-10-20 1450 瀏覽
是晚O大T,趁六點收鋪前衝落去Lungo買個Bagel 救一救命。入去見個Bagel格空曬以為售罊,真係嚇死寶寶,呢個霉紋食唔到真係會想喊。原來啲Bagel 只係收起咗。可惜,我想食嘅焙茶味都係買曬。(之前食過佢嘅焙茶味Bagel 真係好正,冇想像過Bagel同茶香咁夾)今次揀咗玉桂Bagel ,一拎出嚟就聞到香味,略帶甜味嘅玉桂香會令人有種特別暖嘅感覺,Bagel冇因為臨收鋪而影響質素,個邊脆脆地,質地濃厚有飽足感。拎到返公司仲好夠熱。入面啲cream cheese 一啲都唔孤寒,質感幼滑綿密,一啲都唔膩,食完口有餘香。今日趕得滯冇叫埋咖啡, 唔係加多杯Dirty就完美。講真對咖啡冇咩研究,惟一可以講嘅係,每次飲完Lungo嘅dirty都會覺得開心同滿足,就係咁。

2020-10-11 1165 瀏覽
對Bagel既渴望😂😂死都要食到Bagel先肯走🙈·Plain Bagel with Cream Cheese。熱辣辣好軟熟,加埋Cream Cheese好正🤤🤤,食到咁正既Bagel開心晒☺️
對Bagel既渴望😂😂
死都要食到Bagel先肯走🙈
Bagel  with  cream  cheese

Bagel  with  cream  cheese
  • Plain  Bagel  with  Cream  Cheese
2020-10-11 1058 瀏覽
其實除咗拉麵Hunter 我仲有一個身份就係bagel Hunter!Bagel 個樣雖然似冬甩 但煮法唔同佢唔會拎去炸 係先煮後焗係個包有一種chewy 即係Q彈嘅口感切開放上toaster 再夾餡料咁就完成一份三文治喇我叫咗一份smoked salmon 同一份wasabi chicken bagel佢bagel 值得一讚係新鮮煙un得來唔會咬唔開 上面配上芝麻粒粒令口感提升配上日式芥末醬有味蕾嘅衝擊最值得一讚嘅係包入面加入大量火箭菜爽口加上少少苦澀味令人食唔停口!雞件佢哋就冇特別烤 用慢煮方法令雞肉唔鞋Smoked salmon 做法相似 換上蛋黃醬都係好食!咖啡佢地用medium roasted 豆味甘香最重要嘅係佢價錢親民! 50蚊內就食到!每次都忍唔到手買個外賣返屋企食佢地會係長沙灣開分店呀!唔洗出咁遠食喇我!
其實除咗拉麵Hunter 我仲有一個身份
就係bagel Hunter!

Bagel 個樣雖然似冬甩 但煮法唔同
佢唔會拎去炸 係先煮後焗
係個包有一種chewy 即係Q彈嘅口感
切開放上toaster 再夾餡料
咁就完成一份三文治喇

配上日式芥末醬有味蕾嘅衝擊
最值得一讚嘅係包入面加入大量火箭菜
爽口加上少少苦澀味令人食唔停口!
雞件佢哋就冇特別烤 用慢煮方法令雞肉唔鞋

Smoked salmon 做法相似 換上蛋黃醬
都係好食!

咖啡佢地用medium roasted 豆味甘香

最重要嘅係佢價錢親民! 50蚊內就食到!

每次都忍唔到手買個外賣返屋企食

佢地會係長沙灣開分店呀!唔洗出咁遠食喇我!

10 分鐘 (堂食)
  • Wasabi  bagel
🐰小編最鍾意去懲罰d冇咩人知嘅小店 今次又係小編最愛嘅貝果🥯🤤 bagel仲要係係blendit黃店購入!黃店互相支持🤘🏻-「芝麻洋蔥貝果🥯($36)」有意外驚喜!雖然食落有d偏麵包口感 但佢密度都幾高 仲焗到外表好脆 貝果體帶有淡淡芝麻香🤤最特別係店員推介嘅花生醬餡!鹹香嘅花生醬加埋甜甜地嘅煉奶好正!🥜💛Sesame and onion bagel with peanut butter 🤤is recommended! I love its crispy texture and the fragrance of sesame. The peanut butter is slightly salty and mixed with condensed milk🥜💛-⚠️:店內座位好少🙈very few seats
⚠️:店內座位好少🙈very few seats
芝麻洋蔥貝果
芝麻洋蔥貝果
2020-08-28 1104 瀏覽
九龍灣有唔少餐廳,當中有一間較為特別既cafe 。Cafe位置喺人來人往既工廠區,對出係大馬路,舖頭唔算大,座位亦唔多,但入到去就有一種寧靜既感覺,好舒服。🥯 Chicken bagel $72 (包$35飲品)因為少食wasabi,所以揀左honey mustard ,Bagel 好足料,有好多菜,雞肉份量亦唔少,肉質有d凍但嫩滑,而且bagel 食落好煙韌,整體口感好滿足。☕️ Ice coffee mocha朱古力同咖啡味道適中,但略嫌細杯左d。
九龍灣有唔少餐廳,當中有一間較為特別既cafe 。
🥯 Chicken bagel $72 (包$35飲品)

☕️ Ice coffee mocha
朱古力同咖啡味道適中,但略嫌細杯左d。
Chicken bagel + Ice coffee mocha
2020-08-27
5 分鐘 (外賣自取)
  • Bagel