2021-05-25
Lungo✨🙈仲有幾日先到週末💨唯有歎杯啡☕️食件包🥯忙裡偷閒鬆一鬆💨小店坐位不多,店內外加埋大約有6個座位,簡潔裝修,木色+白色嘅配搭,顯得空間感十足✨氣球🎈建議喺附近返工嘅上班族可以買走返公司慢慢嘆😜留番座位比遠道而來嘅朋友仔😋食咗乜:Flat white HKD$35🎈氣球飲啡嘅2個極端⚫️零糖零奶:想試到珈琲口感嘅同埋師傅手勢😋⚪️多奶:感受幼滑嘅奶泡與香濃咖啡混合嘅質感😋今次我就揀左多奶嘅flat white⚪️奶泡幼細綿密✨雖然用左啲時間影相📸️,但面頭嘅拉花亦無出現大氣泡👍🏽奶同咖啡嘅比例恰到好處,既飲到奶泡嘅輕油脂感,亦飲到咖啡嘅香濃☕️出色🤩焙茶貝果配忌廉芝士HKD$34呢間小店最出名嘅喺🐥🐥貝果,但今次想試左Bagel🥯嘅質感先。Bagel🥯尚算扎實,表面有有一點點微脆,焙茶味還好,不苦澀。焙茶+忌廉芝士算喺穩陣嘅配搭,整體而言,正常發揮,未稱得上驚艷🙊‼️TIPS‼️🚌點搭車:巴士🚌:乘搭途經臨華街嘅巴士線,落車就會見到呢間小店港鐵🚇:九龍灣站A出口穿過德福廣場平台,沿天橋向九龍灣商貿區進發,當見到零碳天地,過馬路右轉沿宏照道行前少少就到嫁啦
🙈仲有幾日先到週末💨唯有歎杯啡☕️食件包🥯忙裡偷閒鬆一鬆💨
⚪️多奶:感受幼滑嘅奶泡與香濃咖啡混合嘅質感😋
焙茶貝果配忌廉芝士HKD$34
‼️TIPS‼️
🚌點搭車:
巴士🚌:乘搭途經臨華街嘅巴士線,落車就會見到呢間小店