2016-07-23 2266 瀏覽
作為街坊,呢區好多鋪頭都食勻晒;最近老公發現呢間舖、好想試,所以就黎咗幫襯。一食之下驚為天人!食材新鮮!烹調手法不俗、味道精準!服務態度一流!真心推薦:A5 和牛燒定食🐂!海膽!燒物🍢-- 連骨腸(唔記得個名、係咁上下)、海蝦🦂⋯等等、好新鮮嘅刺身🐚🍣!唔好話深水埗區,就算同尖沙嘴/銅鑼灣我地幫襯開嘅日本居酒屋比都一啲唔輸蝕!亦係因為佢位於旺中帶靜嘅順寧道,所以咁好級數嘅食材算係抵食,人均消費300-400(包括A5和牛定食)。短短幾個星期,我哋已經約朋友、家人黎幫襯咗好幾次。支持小店!呢度已經變成我哋嘅飯堂喇。
!食材新鮮
!烹調手法不俗、味道精準
2016-07-23
  • A5和牛燒定食套餐
  • 海膽
  • 生蠔
  • 赤貝刺身
  • 燒海蝦
  • 燒三文魚頭
M9日式牛排燒肉專門店,位處長沙灣順寧道內街,地點較為隠閉,不是居住在附近的街坊,亦未必留意到它的存在,但對於喜歡四處尋找美食的我,早已留意。由於該店舖面積不大,每次路經,也見有人龍在等位,故一直未有光顧幾個星期前,終於有機會早收工去試試,正當在店門外猶豫食什麼的時候,被熱情的侍應推介當天的優惠精選--海膽魚子壽司,隨即入內,眼前被一大排清酒所吸引,環顧四周見小店只擺放著數張枱,亦較擠迫,於是便急不及待地落單餐牌內壽司的種類不多,以刺身丶爐端燒丶串燒、清酒為主,跟友人,點了一個迷你雜錦刺身飯丶數客壽司,當然不少得便是--海膽魚子壽司,從未試過如此鮮味的海膽,細味後陣陣馥郁的海水鮮甜,令人再三回味,可惜每人限叫一客,若要再order,便收回正價,唯有試試其他,最後,我也忍不住叫了兩隻芝士焗蠔,蠔肥大肉厚,火喉恰到好處,單看食物的賣相,也足見廚師對客人的誠意整體而言,餐廳環境一般,但侍應服務態度熱情有禮,值得推介,價錢方面略貴,因此建議食Lunch,因為有午市套餐,相對會較抵食
2016-07-09
2016-02-15 2065 瀏覽
團購真係一個偉大的發明!可以經常發掘一啲新嘅餐廳!今次試咗係屋企附近嘅日式燒肉專門店。對於唔係住喺附近嘅人可能會有啲難搵!但其實呢條街都有好多食肆!今次買咗呢個係二人餐食嘅係A3 和牛!有蟹子沙律、麵鼓湯、主角A三和牛同飯。個蟹子沙律超大份可以睇吓幅相! 唔知係唔係天氣凍嘅關係個麵鼓湯熱辣辣我覺得好好味同入又唔䶢, 我好少會飲晒碗麵鼓湯!本身諗住佢真係只係比幾片和牛就算!但佢有啲伴菜:有秋葵冬菇同埋蕃茄! 賣相一流!睇得出好有誠意一啲都唔馬虎! 個和牛係好似入口有種軟綿綿嘅感覺,味道好香!個白飯亦係伴左一啲醬汁再加 D 蔥、唔係就咁普通一碗白飯好有誠意! 宜家呢個價錢可以試到和牛係好唔錯! 但留意分量唔算多,男生可能要再叫一啲串燒先夠!

宜家呢個價錢可以試到和牛係好唔錯!
 但留意分量唔算多,男生可能要再叫一啲串燒先夠!
2016-02-15
用餐優惠
團購
  • 和牛
2015-09-08 2108 瀏覽
嘩又有新食店门面好靓諗住好贵啦,点知第一次食日式海鲜盆仲加埋和牛正丫,仲要超低喎海鮮非常鮮甜,和牛入口冇揸,不是冰鮮的,炸物粉薄,食物賣相出呼意外地靓加好味仲5貴,完全係物有所值環境超舒服,一D都5迫,反聚一流会再來丫
又有新食店
门面好靓諗住好贵啦,点知
第一次食日式海鲜盆仲加埋和牛
正丫,仲要超低喎
海鮮非常鮮甜,和牛入口冇揸
環境超舒服,一D都5迫,反聚一流
会再來丫
2015-08-29
  • 和牛及海鲜盆
2015-09-04 1955 瀏覽
又發掘好野~朋友帶我到哩間新店光顧,只知道係藝人開嘅店,但無諗到入到店內真係見到高先生事事親力親為,而且好Nice!店面裝修為傳統日式設計餐牌簡約 蘋果汁 唔好比隻杯呃左,其實係蘋果汁~味道好濃郁,一睇就知唔係果汁先生啦!帶清甜蘋果味,唔係太酸~入口smooth~ 燒秋葵+燒粟米 燒秋葵好香好,入口嘅鹽味豐富左秋葵嘅味道,而且秋葵滑滑嘅口感層次豐富。 燒粟米 味道唔夠~ 燒香蕉 巧打意嘅一道,從未試過,但味道又幾好喎,不過我諗都唔易燒,因為香蕉太熟會爛晒~ 燒虎蝦 我無食所以不評價~ 燒雪場蟹腳 好惹味,而且師傅好細心地已經將殼開好了~方便享用! 燒蟶子 超級正,好新鮮好多肉,而且肉質嫩,爽口鮮甜,加埋少少帶酸味嘅汁醬,比傳統港式豉油味要特別! 燒帶子 無食所以不評價 磯燒鮑魚 最欣賞個汁醬,甜甜地好好味,而且薄切左食起上黎更爽口彈牙!其實我地仲有食到 M9和牛 嫁,只係一黎到未影得切相就比人分晒~脂肪平均,入口油份甘香,冧得黎又有咬口!
又發掘好野~
朋友帶我到哩間新店光顧,
只知道係藝人開嘅店,
店面裝修為傳統日式設計
餐牌簡約
蘋果汁

唔好比隻杯呃左,其實係蘋果汁~
味道好濃郁,一睇就知唔係果汁先生啦!
帶清甜蘋果味,唔係太酸~入口smooth~
燒秋葵+燒粟米

燒粟米

味道唔夠~
燒香蕉

燒虎蝦

我無食所以不評價~
燒雪場蟹腳

好惹味,而且師傅好細心地已經將殼開好了~
方便享用!
燒蟶子

燒帶子

無食所以不評價
磯燒鮑魚

最欣賞個汁醬,甜甜地好好味,而且薄切左食起上黎更爽口彈牙!

其實我地仲有食到
M9和牛
嫁,只係一黎到未影得切相就比人分晒~
脂肪平均,入口油份甘香,冧得黎又有咬口!