☞ 呢間Gelato店主打嘅係相對低負擔嘅甜品,佢主要分兩款,包括「低糖低脂」、同埋好吸引嘅「無糖無脂」Gelato,對於長期減緊肥嘅朋友絕對係恩物🤣😋🍴雙球Gelato - Tiramisu & Dark Chocolate($65)❖ 本身想試佢嘅芝麻味,但係佢賣晒喇😭唯有下次先試啦~今次揀咗兩球雪糕,係無糖無脂嘅Tiramisu同低糖低脂嘅Dark Chocoate🤤❖ 食落其實同一般嘅Gelato唔係好大分別,Tiramisu味道會相對多啲層次,食得出可可同咖啡嘅香味。而Dark chocolate相比起坊間一般嘅朱古力雪糕,佢個朱古力味係特別濃㗎~鍾意食dark chocolate嘅朋友可以一試呢隻味🍫🍧

2021-05-03 188 瀏覽
💬:⁣⁣⁣⁣ 有低糖低脂同埋無糖無脂既gelato,食完都唔怕有罪惡感🤟🏻▫️鹽味焦糖 ($65/雙球)超級推薦鹽味焦糖,好好食,甜得黎帶少少鹽嘅鹹味,食落唔會覺得膩,超級推介!▫️藍莓乳酪藍莓同乳酪味好夾,食落去你仲會食到有少少藍莓既”渣”。▫️開心果正常水準,但開心果味唔算話好重。▫️特濃朱古力特濃朱古力真係好夠濃,味道唔算甜,食落大概似75%嘅朱古力味道,所以會有少少朱古力嘅苦味。

▫️鹽味焦糖 ($65/雙球)

▫️藍莓乳酪
藍莓同乳酪味好夾,食落去你仲會食到有少少藍莓既”渣”。

▫️開心果
正常水準,但開心果味唔算話好重。

▫️特濃朱古力
無糖無脂但都有甜味 點解呢?因為佢地用左一種由糖入面提取嘅無糖無碳水化合物嘅天然甜品 所以糖尿病 高血糖既人都食得😍尤其是如果減梗肥好想食甜野 可以考慮下本身我都怕肥吾敢食太多雪糕 知道無糖無脂之後即刻食夠3球🍦🤣 完全冇罪惡感😝有兩種gelato可以揀:✨無糖無脂: 多數都係生果味 相對上會無甘甜 但真係好fresh💕✨低糖低脂: 奶味重啲 濃味少少佢嘅雪糕質感軟綿綿💕😝真心好正 好掛住外國既gelato🥺幾時有得去旅行🤡大家有冇食過令你好回味既一間gelato❓😆♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎♡︎我地想試多啲味 嗌左3球雪糕🍦1️⃣ Passion fruit: 偏酸帶甜 好開胃 而且好fresh 🤩 仲有好多熱情果核 脆卜卜🤣三隻味入面最鍾意呢隻💕2️⃣ Durian: 榴連味比想像中濃郁 而且雪糕質感好幼滑😎3️⃣ Pistachio: 好香開心果味 但吾算特別濃 同埋偏重奶味🤡-價錢方面💰Single 單球: 43 Double 雙球: 65 Triple 三球: 82特別味: 榴槤 山竹 開心果 另加$6☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎#eatwi
尤其是如果減梗肥好想食甜野 可以考慮下

#eatwithnous_荃灣
#eatwithnous_雪糕
#eatwithnous_甜品

2021-03-22 154 瀏覽
Gelato就係主打低熱低脂肪,即係食多幾杯都唔驚啦!咁就最岩我呢d超鍾意食雪糕既為食人呢間Mamma Mia Gelato,係荃灣廣場,細細間。但味道同選擇一d都唔可以睇少。一見到色彩繽紛,林林總總既味道排列好晒。基本既味道都有,草莓、芒果、朱古力呢d。但朱古力都有分普通、榛子、金莎,真係好講究店員都有介紹每款,同埋都歡迎試食,係右上角既榴槤已經吸引左我眼球,試食左一啖,好食到即刻哇出聲!店員話係貓山王,所以要加8蚊,但肯定係物超所值最後選擇左榴槤同埋薄荷朱古力,大大球,隻雪糕杯都差d放唔晒口感細滑到不得了,唔會太甜,亦唔會好快溶,可以慢慢享受!下次再黎一定要試多幾隻味!

店員話係貓山王,所以要加8蚊,但肯定係物超所值

最後選擇左榴槤同埋薄荷朱古力,大大球,隻雪糕杯都差d放唔晒
口感細滑到不得了,唔會太甜,亦唔會好快溶,可以慢慢享受!
下次再黎一定要試多幾隻味!
2021-03-13 155 瀏覽
食雪糕食雪糕!一到夏天完全忍唔到口,飯後就想甜一甜爽一爽,最開心當然莫過於食雪糕🥰🥰🥰隨住人越大,對食落肚嘅嘢都越有要求,尤其係非正餐嘅類型,太甜食完又會好guilty🙃🙃🙃所以有得揀嘅話,一定係用Gelato replace 普通雪糕🍦🍦🍦🍦Mia Gelato已經試過幾次,無糖嘅味道多數係生果,食落好fresh,仲有啲果肉咬吓,今日食咗嘅菲律賓芒果🥭真係好香甜度好清新🔥🔥大力推薦

2021-03-12
下午茶
2021-03-10 118 瀏覽
Mamma Mia Gelato既雪糕有好多唔同既口味,有啲係無糖無脂,有啲係低糖低脂。主要係用Splendor呢隻代糖再加義大利既天然材料製成,每日新鮮製作,連糖尿病人都食得。去到既時候揀味我都揀左好耐,呢樣又想食果樣又想食,不過店員好好,同我講可以試下先決定買咩味🥰 雙球雪糕($65) 1️⃣提拉米蘇(8.3/10) 呢度既雪糕好滑,同埋雖然佢係用代糖,但係都好夠甜,甜味一啲都唔假。提拉米蘇好香咖啡同可可香,好滑好濃郁。  2️⃣草莓芝士(8/10) 入面係真係有少少冷凍左既草莓粒🍓食落酸酸甜甜,一啲都唔膩。芝士味都好香,入面仲有啲餅碎!食落口感豐富。

雙球雪糕($65)
提拉米蘇,草莓芝士

提拉米蘇,草莓芝士
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分Mamma Mia Gelato荃灣大壩街4-30號荃灣廣場2樓Kiosk 2a-開心果+椰子gelato🥥🍦又係天氣凍食雪糕系列🤣哇呢個雪糕真係意想不到既好食☺️個開心果濃郁到一個點😌勁香開心果味🤣個椰子都好出色☺️當中有d椰肉可以咬下😉有2個層次喔👍🏻益力多+黑芝麻gelato 甜筒雪糕🍦哈哈覺得唔夠喉食多個🍦益力多味好特別dddd酸但係好fresh😇黑芝麻味唔係度度都有😁哇閉上眼我以為自己飲緊凍芝麻糊因為超濃味🤣個corn 都係脆卜卜👍🏻唔算好甜無搶到本身個雪糕味聽聞呢個雪糕啱曬d減肥朋友食因為少甜零脂肪😄但係我都唔覺得有影響本身雪糕既味道☺️☺️同埋佢有超多味揀💯-🚽(5🌟滿分)依家夜晚無堂食所以介紹多d甜品🤣所以沒有🚽喔
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5分
Mamma Mia Gelato
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場2樓Kiosk 2a
開心果+椰子gelato🥥🍦

益力多+黑芝麻gelato 甜筒雪糕🍦

🚽(5🌟滿分)
依家夜晚無堂食所以介紹多d甜品🤣所以沒有🚽喔
2021-02-12 587 瀏覽
近期大熱的Gelato雪糕愈開愈多了,這次靜靜去了一家位於荃灣廣場的Pop Up Store,店舖有多款不同口味雪糕選擇,而且口味大眾化🤭。部分口味連糖尿病患者/素食者/對奶類敏感的朋友也可以吃。💥雙球雪糕 HKD$65,可以選擇用杯裝/甜筒裝雪糕。雪糕主要成份是Splenda加意大利天然材料,製成無脂無糖的Gelato😝,所以更放心吃,吃多一點也不怕🥰。👉草莓🍓芝士+藍莓🫐乳酪:喜歡吃莓的我,當然選擇全部也是莓🤭。這兩款口味酸酸甜甜,既開胃又惹味。比較之下較喜歡草莓🍓,因為味道較濃郁,而且有餅乾令到口感更豐富😝。👉荔枝+熱情果:朋友不能吃奶,所以選擇無奶版本的雪糕。兩款也水果口味,味道酸酸甜甜的味道🤤。熱情果口味會酸一點,配合帶點甜的荔枝很配合,感覺是互相輝映😆。吃雪糕的同時可以吃得健康,而且口味選擇多,我們也喜歡吃💕。在鄰近商場逛完街,再來吃杯雪糕是個不錯的選擇🤤。

2021-02-08
2021-01-24 132 瀏覽
今日去到荃灣廣場行到攰一攰就同朋友去咗呢一度食Gelato。一開始簡直就係選擇困難因為有成幾十種味任君選擇,連山竹味都有😅。但最後我都係揀咗Oreo同草莓芝士蛋糕😋。雖然無糖無脂肪,但都係有甜味㗎,超正!
2021-01-24
5 分鐘 (外賣自取)
2021-01-20 124 瀏覽
某日經過荃灣廣場見到Mamma Mia Gelato開了店在內,減肥久了的我其實都好想食杯雪糕慰藉心靈! 但我平時都好自律好忍口但見到此家標明雪糕中無脂肪無糖感覺好像比較健康,當然大家都知道意大利雪糕是用新鮮的生果來製作的,所以生果自身也會有果糖不過始終是天然的成份感覺確實比其它雪糕健康一點點!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      可以先試味才選購店員服務很不俗,最後我選了落差挺大

可以先試味才選購店員服務很不俗,最後我選了落差挺大的青檸和榴槤$76是否很新穎嘅配搭呢!青檸的味道好refreshing而榴槤味就比我想像中沒有那麼濃郁,但雪糕質感是十分軟綿吃得嘴巴十分舒服。
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            但是價錢真的有點點高如果未試過的我覺得可以吃一次,但如問我會否再吃相信我又未必會刻意再幫襯了!
$76 (其他)
身為一個gelato 愛好者🤣今次特登揾左間無糖無脂既gelato🍨又可以食又唔使肥🤪✌🏻佢有兩款既gelato 可以揀😎1️⃣一隻係無糖無脂咁無糖就當然味度會無咁甜💁🏻‍♀️鍾意清清地或者fresh d 既朋友仔可以試下呢隻😋2️⃣一隻係低糖低脂如果想keep fit 又唔想太清淡的話就可以食呢邊🤤呢邊係多少少奶味同埋d 濃味d 既口味可以揀既🤪e.g. 朱古力果d🤤👉🏻無糖無脂gelato 清酒啤梨+熱情果味💰HKD 6️⃣5️⃣清酒啤梨既combination for gelato 黎講都幾特別😋佢清酒既味又唔會話超突出連平時唔係好飲酒既我都完全接受到🤣而熱情果口味就有淡淡既酸甜果味👉🏻低糖低脂 gelato 杏仁榛子朱古力 + 開心果味💰HKD 6️⃣5️⃣杏仁榛子朱古力係係呢幾隻味入面最濃最突出既一隻🤤如果同我一樣鍾意重口味d 既強烈建議揀曬朱古力family黎食😆開心果味相對就比較低調而我觀察到呢隻都係最多人食既味黎🤣大家鍾意清淡d 都可以試試佢呀xd

身為一個gelato 愛好者🤣

開心果味相對就比較低調
而我觀察到呢隻都係最多人食既味黎🤣
大家鍾意清淡d 都可以試試佢呀xd

gelato
🇮🇹無脂肪 無糖 Gelato雪糕🍦🤩好吸引呀.. 🙈 所以我都忍唔住食左啦!去到 @mamma_mia_gelato_tsuenwan ,店員介紹有「低糖低脂」同「無糖無脂」雪糕,仲比左好多味我試😛 最後同老公一人兩球😂 $65@兩球. ♡.🫐藍莓乳酪+益力多😋我鍾意食甜甜酸酸既野,依兩款岩哂我口味! 益力多味雪糕超正🤩推介! 藍莓🫐一樣好好味呀!☕咖啡️+榴連~老公食左依兩隻味,佢一開口我就聞到榴連味.. 鍾意食榴連既朋友可以食下!. ♡.但點解無糖都甜既?原來甜味係從糖裡提煉無碳水化合物既天然甜味,並非一般代糖,擁有美國🇺🇸DFA認可,糖尿病人、血糖高、對奶敏感人士都可食用🙂👍🏼👍🏼 欣賞!..🧸請follow and like @serenataobb 支持一下💕.. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . .店舖:Mamma Mia Gelato 地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場2樓Kiosk 2a. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . .
🇮🇹無脂肪 無糖 Gelato雪糕🍦🤩

好吸引呀.. 🙈 所以我都忍唔住食左啦!
最後同老公一人兩球😂 $65@兩球

. ♡.

🫐藍莓乳酪+益力多😋

☕咖啡️+榴連~

. ♡.

但點解無糖都甜既?

店舖:Mamma Mia Gelato
地址:荃灣大壩街4-30號荃灣廣場2樓Kiosk 2a
2021-01-05 58 瀏覽
在荃灣廣場的 Mamma Mia Gelato 是新鮮本地製造的無糖無脂肪正宗意大利雪糕,有好多種口味,有朱古力、有咖啡的、有堅果味道的、有水果的味道。意大利雪糕基本是採用新鮮水果及天然材料及脫脂奶製造,冇人工香料及色素,口感細緻柔滑,今日我選了無花果,比較甜,我相信這是比較成熟的無花果。好吃但價錢比較貴。

2021-01-04 49 瀏覽
有人話冬天食雪糕好凍,又有人話冬天就一定要食雪糕,唔知大家有咩睇法呢?小弟就係今次仲要食雪糕嘅小朋友,仲要打孖黎,今日放工返到荃灣經過荃灣廣場,見到開咗一間好顯眼嘅雪糕店,諗都唔諗就即刻排隊買雪糕,試咗好多隻味之後最後揀咗番石榴同藍莓味雪糕,酸酸地甜甜地,非常清新!
2021-01-02 42 瀏覽
呢排因為(想🤫)減肥, 所以都少食甜嘢. 但今日經過呢間Gelato, 行近啲睇, 有個牌寫住”無脂肪無糖”, 咁我又有少少興趣想試下. 雪糕姐姐推介我食榴連同椰子, 所以我同朋友分別叫咗兩個Double, 一杯椰子+Passionfruit, 另外一杯就榴連+Dark Chocolate. .為食嘅我當然就四隻味都試哂啦😎個人喜好為 椰子 > Passionfruit > Dark Chocolate > 榴連. .店員唔知係咪知我心諗乜, 俾勁大球椰子過我, 搞到我可以大啖大啖咁放入口食, 甜度適中, 每一啖都好重椰香味好似飲珍多冰咁😋 而個Passionfruit甜味都幾重同有好多核, 感覺好似食緊生果咁😂 .Dark Chocolate可以再苦少少, 但感覺比頭先兩球solid, 幾重手😅 另外因為我本身唔係幾好榴連, 所以我留到最後先食. 榴連味唔會好重, 所以我相信就算唔係好鍾意食榴連嘅人都可以一試, 信我😉.睇返介紹, 佢哋所有gelato嘅甜味都係嚟自一種叫Splenda嘅物體. Splenda得到美國FDA認證, 係一種從糖入面提取嘅無糖無碳
睇返介紹, 佢哋所有gelato嘅甜味都係嚟自一種叫Splenda嘅物體. Splenda得到美國FDA認證, 係一種從糖入面提取嘅無糖無碳水化合物嘅天然甜味. 糖尿病,高血糖嘅人都食得👍🏻 睇嚟下次再經過我可以買返盒椰子味+Passionfruit家庭裝($268)返去試下😎
Double
Double