2024-03-18 211 瀏覽
對於開心果冇抵抗力嘅我,一早已經聽過呢一間嘅雪糕,今日咁啱經過就去試吓啦🩷佢哋都有幾多款選擇㗎,仲有幾款口味係無糖嘅添!感覺冇咁罪惡感🤩不過今日係一心利息開心果嘅,所以下次先試其他啦!佢嘅開心果單頭雪糕比其他單求雪糕貴$6 ,坦白講真係有少少貴,但係完全係貴得超值!細細嘅一球但係真係充滿着開心果嘅香味,每一啖都食得到開心果,完全係真材實料財神!唔太鍾意食雪糕嘅老公都話好好味!佢哋仲有好靚嘅打卡位可以打卡,下次一定要試吓佢哋嘅無糖Tiramisu先🩷

2024-03-17
$50 (其他)
2023-10-29 212 瀏覽
呢到嘅創辦人嚟自意大利 gelato 係由家族傳承嘅正宗傳統風味💯經不斷改良 創造出獨有零糖零脂配方意大利雪糕✨.📌Single單球 $45揀左草莓芝士味🤍唔會得士多啤梨醬 仲有草莓乾 酸酸甜甜又增添咬口🍓芝士鹹香同奶味好濃郁 有啲似乳酪芝士嘅味🧀️比起坊間草莓芝士味雪糕甜度低 口感軟滑creamy帶微微煙韌😋不過佢係芝士味較重 個人就鍾意草莓味濃多啲🙌🏻筒裝唔使加錢 香甜鬆脆🍦想打卡靚啲 仲可以叫店員插塊消化餅架🍪.📌Double 雙球 $671️⃣咖啡口感最接近gelato 綿密幼滑 又有煙韌拉址感👍🏻咖啡甘苦味好濃郁 完全唔甜膩☕️2️⃣白桃伯爵口感比較似雪葩 偏冰感 佢係零糖嘅 味道偏酸 好清新✨食到有白桃肉 不過桃香味冇乜🍑mix伯爵茶 但茶味同樣唔太出🍵️

📌Single單球 $45

Double雙球
咖啡
白桃伯爵
2023-10-23 124 瀏覽
葵芳新都會既gelato店😍 有十幾廿款口味選擇 連朱古力都有五六款咁多 選擇困難症發作🙈 最重要係佢標榜無糖無脂/低糖低脂 無論係糖尿病患者/血糖高 素食者 奶類敏感人士 都可以安心食用!✨熱情果+金莎朱古力 $67✨榴槤+冧酒提子 $73Gelato整體口感幼滑 冇平時咁重奶脂香~ 熱情果充滿酸酸甜甜既果香同果籽粒 金莎朱古力濃滑得黎食到金莎脆粒 冧酒提子幾重酒味同提子既香甜 榴槤用上馬來西亞貓山皇榴槤 食榴槤既友人食得好開心🙂 開心果就賣曬冇得食🥹

✨熱情果+金莎朱古力 $67
✨榴槤+冧酒提子 $73

2023-10-15 89 瀏覽
試左呢間Gelato專門店, 呢度既口味超多選擇, 仲要係低脂低糖相當健康, 買之前仲可以試下味添😎Gelato🍦 ($45/ $67/ $87)可選單球, 雙球, 三球, 再加就$6, 揀左清甜質感比較水潤既荔枝味同埋用黎自意大利西西里既開心果整既開心果味, 比較厚實, 開心果味濃郁, 仲食到開心果碎添😍 呢間既Gelato雖然係無糖無脂, 食到原材料既原味, 下次經過會再試下其他味😉

Gelato🍦 ($45/ $67/ $87)

2023-10-13
外賣自取
$67 (宵夜)
  • 荔枝
  • 開心果
在這個繁忙的都市生活中,健康的飲食選擇變得越來越重要。位於葵芳新都會廣場的這家法式Gelato雪糕店以其健康的口味和卓越的品質脫穎而出。我們今次惠顧了2個雙球法式Gelato 雪糕 $67@👉🏻黑芝蔴 日本黑芝蔴的香氣和滑順的口感完美結合在一起。這種雪糕賦予了芝蔴獨特的風味,它的質地綿密而不油膩,每一口都帶來滿滿的芝蔴風味。👉🏻開心果這種雪糕以來自意大利西西里的純正開心果為基礎,經過精心的製作過程,呈現出豐富的開心果風味。每一口都充滿了開心果的濃郁香氣和堅果的香甜口感。這款雪糕的質地絲滑,給人一種奢華的感覺。👉🏻芒果味這家店使用新鮮成熟的菲律賓呂宋芒果,將其融入到雪糕中,呈現出芒果的自然甜美。每一口都帶來芒果的清新果香和豐富的口感。它的酸甜平衡恰到好處,讓你感受到芒果的鮮活和活力。👉🏻熱情果這種口味以法國品牌的熱情果為主要成分,給人一種明亮、清新的感覺。它的口感柔滑,每一口都充滿了熱情果的獨特風味。雪糕店以新鮮、天然的食材製作出純正風味的雪糕,每一口都帶來滿滿的口感和滿足感。無論你是想要單獨品嚐一種口味,還是將多種口味混搭,這家店都能為你帶來愉悅的味覺體驗。不僅如此,這些雪糕還具有健康

我們今次惠顧了2個雙球法式Gelato 雪糕 $67@

👉🏻黑芝蔴

👉🏻開心果

👉🏻芒果味

👉🏻熱情果

雪糕店以新鮮、天然的食材製作出純正風味的雪糕,每一口都帶來滿滿的口感和滿足感。無論你是想要單獨品嚐一種口味,還是將多種口味混搭,這家店都能為你帶來愉悅的味覺體驗。不僅如此,這些雪糕還具有健康的特點,讓你在品味美食的同時也能保持良好的飲食習慣。
2023-09-26
宵夜
  • 芒果味
  • 開心果味
雖然我很喜歡夏天不過這年變本加厲的又濕又熱的天氣實在受不了,每天都是汗流浹背的日子,冰水冷飲不會少,有時候看到雪糕更是有誘惑啊!最近終於找到一款吃過以後不會有太大罪疚感的 Gelato $45(單球)$67(雙球)$87(三球)+$6 (特別口味)店家提供的gelato分為低糖及無糖兩款,購買前可先向店員查詢試味,還可以選擇以杯裝、筒裝及家庭裝~ 無論是自私食或與人分享同樣無問題!可惜是最想嘗試的山竹口味在到店當天沒有供應,試食過後決定點來椰子跟榛子朱古力兩款!Gelato口感細膩幼滑,冰感較重像雪芭一樣,沒有太多牛奶味,反倒吃到食材的原味道~ 椰子味啖啖濃郁椰香,帶清爽的感覺;朱古力口味就會有多款選擇,不過對我來說最吸引的都是這個榛子朱古力啊!店員說這個口味有點像某品牌的朱古力,入口朱古力味香濃,榛子味同樣濃郁,而且加入粒粒榛子果仁碎增加咬感,兩款同樣是少少甜而不會膩,實在好吃!其實之前已在沙田看到這店但一直未試過,直到葵芳店才來光顧~ 店家是一間供應無糖雪糕和低糖gelato雪糕,當中的無糖口味全都沒有添加糖、脂肪、色素、防腐劑及乳化劑,吃到的甜味全部來自Splenda,即從糖份之
其實之前已在沙田看到這店但一直未試過,直到葵芳店才來光顧~ 店家是一間供應無糖雪糕和低糖gelato雪糕,當中的無糖口味全都沒有添加糖、脂肪、色素、防腐劑及乳化劑,吃到的甜味全部來自Splenda,即從糖份之中提煉出無糖也無碳水化合物的天然甜味;部份口味更屬於無奶、蛋或含動物成份的全素gelato,無論是減重人士、糖尿病患者、血糖高人士、對奶類敏感、素食者都可以放心食用不會有太大負擔!下次要來買點帶回家與家人分享~
2023-09-27
2023-10-02 104 瀏覽
這間人氣連鎖雪糕店於葵芳、觀塘、沙田及旺角均有分店,主打意大利雪糕,每日新鮮製造,採用全天然食材製成,並無加入額外脂肪,絕對是健康之選。對比一般的美式雪糕,脂肪含量低兩至三成,口感更加綿密細緻,香濃又軟滑。雙球雪糕 - $67抹茶採用日本頂級宇治抹茶粉,沈穩的茶香味柔順有層次,甘香無比。芒果採用菲律賓呂宋芒果和印度阿芳素芒果製作,甜度高又果味濃郁。開心果 +$6頂級開心果製成,有著濃厚的自然果實清香,餘韻悠長。哈蜜瓜用上北海道網紋赤肉哈密瓜,含有豐富飽滿的肉汁,香甜滋味。

雙球雪糕 - $67

抹茶
採用日本頂級宇治抹茶粉,沈穩的茶香味柔順有層次,甘香無比。
芒果

採用菲律賓呂宋芒果和印度阿芳素芒果製作,甜度高又果味濃郁。

開心果 +$6
頂級開心果製成,有著濃厚的自然果實清香,餘韻悠長。
哈蜜瓜

用上北海道網紋赤肉哈密瓜,含有豐富飽滿的肉汁,香甜滋味。
2023-10-02
下午茶
🫶🏻無糖無脂肪嘅Gelato|📍Mamma Mia Gelato(葵芳)今日路過想食睇真啲先知原來呢間嘅Gelato係無糖無脂肪🤩🤩雪糕櫃上面仲有個牌介紹無糖都有甜味係因為用咗splenda🤔係由糖提煉出嘅無糖無碳水化合物的天然甜味,並不是一般的代糖🤔適合糖尿病,血糖高,對奶敏感嘅人食用🤔成件事好似好pro咁😂🫶🏻講到咁健康咁梗係買嚟0罪惡感咁享受下😏 💰單球$45 雙球$67 三球$87 (榴槤,山竹,開心果每球另加$6)原先聽聞山竹味好好食🥹但可惜無哂只可以試下另外2款特別口味🧏🏻‍♀️如果心大心細唔知食咩味都可以叫店員俾你試下味先再買架~♡開心果(低糖)♡😂Gelato嘅原料係用咗意大利西西里嘅開心果,有超香堅果味,好似食緊開心果醬咁💚題外話,每次食雪糕都好驚雪糕球溶得快搞到食得狼狽又整淋個筒🥺但喺呢度食到嘅Gelato唔會溶得好快,輕鬆享受哂2球雪糕仲食到脆香嘅脆筒❤️‍🔥正~♡榴槤(無糖)♡🫶🏻原料用咗貓山王榴槤,所以食落榴槤香味十足,口感亦更為滑順🫶🏻難得有食唔肥嘅榴槤雪糕梗係要試😏

♡開心果(低糖)♡

♡榴槤(無糖)♡
新都會廣場有間食Gelato嘅好好食 小編幾乎次次去葵芳都會買黎食 (認真的)😆 去完葵廣食飽飽 再去隔離新都會食番個Gelato真係perfect!.
🐷三球今次分別叫左3隻味朱古力🍫、士多啤梨芝士蛋糕🍰、開心果😸呢間雪糕店今次叫左3隻味 本身想食個榴蓮味 可惜另一個小編唔識欣賞榴蓮😣3隻味都好濃味😆 尤其是開心果味!!!口感亦都比平時食開嘅雪糕更好 因為普通雪糕 同 意式雪糕Gelato成份有啲唔同 比例上都有區別 所以Gelato 食落明題地係更軟糯 同埋相對地更健康架!~而且 如果大家唔知要咩味好 可以叫店員比少少你 試一試味再買 非常貼心😍.
@mmammamia_gelato_metro_hk
📍葵芳 新都會廣場2樓232號舖 (近奇華餅家)
#hkfood #hkfoodie #吃貨日常 #葵芳美食 #葵芳 #葵芳好去處
🐷三球
今次分別叫左3隻味朱古力🍫、士多啤梨芝士蛋糕🍰、開心果😸
3隻味都好濃味😆 尤其是開心果味!!!

@mmammamia_gelato_metro_hk
📍葵芳 新都會廣場2樓232號舖 (近奇華餅家)
2023-09-28 40 瀏覽
十月仲係熱到溶,已經食咗幾個月雪糕解暑,點樣可以冇咁邪惡😈?呢間嘅Gelato竟然可以零糖零脂!連糖尿病都食得😛 夜晚去到都差唔多賣哂,記得早啲去食!—————單球 $45 / 雙球 $67 / 三球 $87 (特別口味+$6)雪糕分為無糖&低糖兩種,口味超多選擇!標榜無脂肪、無糖,部分仲係全素雪糕,素食者都啱嫁!今次試咗榛子朱古力、開心果 同 鹽味焦糖 ,朱古力夠香濃,好似食緊Nutella咁🤣 開心果有果碎,nut味好出,鹽味焦糖鹹鹹哋,一啲都唔膩!呢度嘅雪糕甜度適中,唔講都唔知原來冇落糖,而且仲好大球添😆
—————
這裏的意大利雪糕主要分為無糖雪糕和低糖雪糕,絕對是健康美味之選👍🏻無糖雪糕皆無添加糖、脂肪、色素、防腐劑、添加及乳化劑,適合糖尿病患者🫰部份雪糕屬全素雪糕,無奶 、蛋或含動物成份,適合素食者食用😎這裡的雪糕口味眾多,例如草莓芝士、藍莓乳酪和白桃伯爵等;貪心的你不妨先試味再下單!想在家中享受低糖低脂雪糕的話,更可以訂購家庭裝啊😍🍨雙球雪糕 $67;特別口味:榴槤+$6,開心果 +$6榴槤味Gelato用上馬來西亞貓山王榴槤,味道濃郁,好像每一口都吃到真正的榴槤果肉!開心果味亦非常香濃,雖然看不見開心果碎,但質地柔軟順滑,完全品嚐到淡淡果脂風味😋

🍨雙球雪糕 $67;特別口味:榴槤+$6,開心果 +$6
2023-09-24
下午茶
  • 開心果味
  • 榴槤味
近來係葵芳新都會開左新分店,主打健康無添加糖、防腐劑、色素等,糖尿病人都可以食既Gelato🍦甚至係對奶敏感、血糖高嘅人士都可以食!口味種類好多,分別有無糖、低糖,例如各種水果味、朱古力、開心果等等!有杯裝、筒裝,先至有家庭裝,可以買返屋企慢慢嘆(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)›···›···›···›···›···›···›···›···›···›···›···›···›···›⊹ 雙球雪糕║ ʜᴋᴅ 𝟼𝟽 ✎ 熱情果 ║🜸 𝟹.𝟻/𝟻夏日熱辣辣必食嘅味道,冰感比較重,口感好幼滑,比較似雪芭,香氣獨特,散發天然酸甜滋味,酸中帶甜,仲有啲爽脆熱情果籽增加口感,解暑一流,清新又開胃!✎ 濃情朱古力 ║🜸 𝟹.𝟺/𝟻雪糕口感順滑,應該用咗70%或以上嘅可可,中間仲有啲半溶咗嘅朱古力粒,味道濃郁醇厚,帶點微甘,甜度適中,豪無甜膩味,咁而且雪糕唔會好快融!﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎﹎🔍 店舖資料🍦 Mamma Mia Gelato📍 葵芳興芳路223號新都會廣場2樓232號舖⏰ 𝙈𝙊𝙉-𝙎𝙐𝙉: 12:30-22:00🫧 評分(10分最高💯)💰價錢: 6.5/10 👅味道: 7/10🌱賣相: 7/10❣️回

⊹ 雙球雪糕║ ʜᴋᴅ 𝟼𝟽

🔍 店舖資料
🍦 Mamma Mia Gelato
📍 葵芳興芳路223號新都會廣場2樓232號舖
⏰ 𝙈𝙊𝙉-𝙎𝙐𝙉: 12:30-22:00

🫧 評分(10分最高💯)
💰價錢: 6.5/10
👅味道: 7/10
🌱賣相: 7/10
❣️回頭: 7/10

⁂ 真 實 食 評 , 絕 無 做 假 ⁂
➷ 𝙁𝙊𝙇𝙇𝙊𝙒 @hknous.foodie
➷ 𝙎𝘼𝙑𝙀, 𝙇𝙄𝙆𝙀, 𝙎𝙃𝘼𝙍𝙀
朱古力
2023-09-15 42 瀏覽
[葵芳]Mamma Mia Gelato呢間意大利雪糕主打低脂低糖由於健康無添加糖、防腐劑、色素等糖尿病人都可以食!今次放工去到已經有幾個味賣哂!好受歡迎~我地就揀左3球雪糕分別係冧酒提子、草莓芝士蛋糕、鹽味焦糖個兜係香蕉型~好似香蕉船~.草莓芝士蛋糕食剩指數:0/100草莓芝士蛋糕味既雪糕係我個人情有獨鐘既口味無論咩品牌都會首先揀呢個味呢間既芝士同奶油奶香十足草莓微微酸味仲有少少口感唔會得草莓果醬口感層次幾好.冧酒提子食剩指數:0/100酒味都幾突出加埋提子的甜味口感幾柔和幾平衡鐘意酒香不妨一試.鹽味焦糖食剩指數:0/100焦糖味好濃郁少少鹽味令甜味更豐富鹽同焦糖真係好好既配搭
[葵芳]Mamma Mia Gelato
呢間意大利雪糕主打低脂低糖
由於健康無添加糖、防腐劑、色素等
糖尿病人都可以食!
今次放工去到已經有幾個味賣哂!好受歡迎~
我地就揀左3球雪糕
分別係冧酒提子、草莓芝士蛋糕、鹽味焦糖
個兜係香蕉型~
焦糖味好濃郁
少少鹽味令甜味更豐富
鹽同焦糖真係好好既配搭
2023-08-01 118 瀏覽
𓌉◯𓇋【果皇果后雪糕🍦🤤】近排熱到每日都想食一杯雪糕🍦平時食朱古力 抹茶 豆腐味食到有啲悶🥺係時候去發掘下其他新口味🤩買之前店員仲好熱情邀請試食!👍▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀ 雙球($69)👉🏻山竹🌟🌟🌟(另加$6):呢款吾係成日有架!可遇不可求🫰🏻見到立刻決定要一球 第一次食山竹味 味道天然得黎清甜 幾有驚喜 山竹迷不能錯過呀😆😆👉🏻榴連(另加$6):榴連味都有既 不過性價比黎講IKEA既會更高 呢個味可以skip🤣🔸兩球雪糕加埋都$81 偏貴🥹份量如果可以大翻少少會開心啲🤣期待下次再試其他味道🤤
𓌉◯𓇋
【果皇果后雪糕🍦🤤】

近排熱到每日都想食一杯雪糕🍦
平時食朱古力 抹茶 豆腐味食到有啲悶🥺
係時候去發掘下其他新口味🤩
買之前店員仲好熱情邀請試食!👍

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀ 雙球($69)

🔸兩球雪糕加埋都$81 偏貴🥹
份量如果可以大翻少少會開心啲🤣
期待下次再試其他味道🤤
山竹  榴連
外賣自取
山竹  榴連
  • 山竹味雪糕
2023-07-31 75 瀏覽
經過新都會廣場,見到呢間雪糕店好多人排隊,招牌寫無糖、無奶,啱曬追求健康同有乳糖不適症嘅人,一於買黎試下。同行三人所以叫左3球雪糕🍦,分別係熱情果、冧酒提子🍇同埋藍莓🫐芝士味。熱情果好香濃果味,食落有甜味,原來係因為Splenda,即係從糖裡面提煉嘅無糖冇碳水化合物天然甜味,酸酸甜甜,裡面仲有熱情果籽,夏天食好開胃❤️❤️藍莓🫐乳酪🧀️芝士🧀️味唔太重,藍莓味好重,酸酸甜甜,好易入口,顏色吸引🤩冧酒提子味酒味好重,我無咁鍾意,如果鍾意酒味重嘅可以試下,呢個質地好似雪芭咁,比較容易溶。消費價錢:3人💰82,人均💰27.3結論:(5個⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳名稱:Mamma Mia Gelato餐廳地址:葵芳興芳路223號新都會廣場2樓232號舖

藍莓🫐乳酪🧀️

消費價錢:3人💰82,人均💰27.3

結論:
(5個⭐️為滿分)

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比:⭐️⭐️⭐️