2023-01-18
呢日即興同好朋友來hightea,好少食泰式下午茶好特別!🌟「尋味泰國」下午茶 $468/2 persons➡️ 鹹點- 冬蔭功雞尾酒大蝦-軟殼蟹柚子沙律-蘆筍蝦春卷-豬肉串燒伴糯米飯-紫蘇葉辣炒豬肉碎撻-泰式魚餅伴蒜蓉包➡️ 甜點-芒果糯米飯-椰汁西米糕-士多啤梨西米丸子-馬卡龍➡️特飲-Cocktail:Thai Sangria-Mocktail:Rose Apple Delight-Hot Drink:Pandan Coconut Jelly.Teaset靚靚三層架擺盤,連飲品都好igable!即刻相機食先📸多款泰國小食,細細件每款食少少岩哂女仔,仲有我最愛的芒果糯米飯開心🥰Macarons 都滿高質👍🏻忍唔住再點埋雪糕🍦好綿滑正.飲品Jo相當滿意,最喜歡Thai Sangria🍹,賣相100分,味道清新濃厚的果香,好match泰菜仲滿足Jo好酒之人😂另外兩杯同樣出色,Rose Apple Delight玫瑰蘋果味好出味道清甜,Pandan Coconut Jelly好特別,第一次飲斑蘭口味嘅西米露!.滿推介呢到,食物高質價錢又唔貴,環境光猛闊落舒服樓底又高,店員非常nice安排窗邊位
🌟「尋味泰國」下午茶 $468/2 persons
-馬卡龍
➡️特飲
-Cocktail:Thai Sangria
-Mocktail:Rose Apple Delight
滿推介呢到,食物高質價錢又唔貴,環境光猛闊落舒服樓底又高,店員非常nice安排窗邊位俾我地,耐心介紹teaset,仲幫我地港女打卡😂開心的下午食得盡興🥰