2022-10-22 311 瀏覽
想嚟mango tree好耐啦!終於有朋友同我一齊去😍今次叫咗個二人餐😎瑋開始嘅拼盤有四樣嘢,我最鍾意每樣少少可以食多啲唔同嘅款,重點係好味😋😋燒春雞,柔嫩,皮香⋯側邊係木瓜沙律!仲有佢嗰張都好好味,擺盤好精緻!😋泰式大蝦炒金邊粉⋯呢個造型簡直冇得頂😂pad thai ,夠味,香😎最期待嘅泰式甜品拼盤😍😍😍有椰汁西米糕☘️芒果鴛鴦糯米飯☘️斑斕千層糕 ☘️仲有兩粒士多啤梨🍓🍓😝兩個人食剛剛好❤️
想嚟mango tree好耐啦!終於有朋友同我一齊去😍
今次叫咗個二人餐😎
😋泰式大蝦炒金邊粉⋯呢個造型簡直冇得頂😂
pad thai ,夠味,香😎
最期待嘅泰式甜品拼盤😍😍😍
有椰汁西米糕☘️芒果鴛鴦糯米飯☘️斑斕千層糕 ☘️
仲有兩粒士多啤梨🍓🍓😝
兩個人食剛剛好❤️
10月秋風氣爽行完山🏔️去食個Tea 就最好不過。港島區太古城以悠閑購物及飲食文化集於一身好地方,今次介紹係【Mango Tree x Glycel 】水漾滋味泰式下午茶 兩位用 $288 另加一服務費。每日下午2:30-5:00 供應,非一般抵食又享受。兩位用的下午茶有鹹點、甜點、粉麵及飲品。場內的環境猶如置身森林園景一樣。大多數食客下午茶時段都會點下這個「泰式下午茶」,可見相當受歡迎。估不到鹹點之中都有兩款沙律分別牛油果柚子沙律以及青芒果樱花蝦沙律,前者比較上清新又冰涼既口感;後者則令人胃口大開,青芒果肉好香甜與櫻花蝦色彩鮮艷不錯。利用炭火燒出惹味之作有炭燒雞全翼及牛柳串燒,原條雞全翼滿有口感;後者牛柳軟淋肉質嚼勁,並有青椒及紅椒減其膩度。原個迷你漢堡泰式炸魚餅代替平常的漢堡扒或者牛肉,配搭上相當新穎估不到亦有驚喜。炸至香脆的魚餅與脆皮漢堡豐盈美味。最後有牛油燒粟米燒得恰到好處好香甜。下午茶有粉麵,完全感覺到呢個價錢物超所值。迷你海鮮黃咖喱撈麵,濃郁的黃咖喱沾滿海鮮青口,連同撈麵大滿足。最後來到下午茶必有甜點:有泰茶或泰啡奶凍、椰汁西米糕、斑蘭千層糕及芒果芝士蛋糕。其中個人喜好泰茶奶

最後來到下午茶必有甜點:有泰茶或泰啡奶凍、椰汁西米糕、斑蘭千層糕及芒果芝士蛋糕。其中個人喜好泰茶奶凍茶底香濃,令人動心。其次芒果芝士蛋糕亦是深得我心,頂層芒果粒香甜亦有芝士口感唔錯。其餘兩款的傳統泰式甜點都不俗。
有6款冷熱飲品都相當多,其中椰香三色冰及柚子熱情果梳打可選是各具特色。前者富有傳統泰國特色,後者解渴又清新。
由即日起水漾滋味泰式下午茶兩位用$288,每日下午2時30分至5時於太古及元朗分店供應。每份下午茶均奉送總值$382的GLYCEL活膚潤肌體驗三件裝連現金禮券,包括$200現金券、ENHANCE高效活膚滋潤日霜 (3g)、 AQUA POWER水盈潤肌面霜 (3g) 及水盈潤肌睡眠面膜 (3g),締造水嫩柔滑的肌膚。
2022-10-04
  • 下午茶
2022-10-17 224 瀏覽
據點更為寬敞,緊鄰比漾廣場,五月一開幕就造成人的暴動,質感似乎更勝一籌,別緻的擺盤與質感風的裝潢,讓用餐成為一種享受,彷彿一秒置身泰國般,濃郁的小熊泰式奶茶、超泰味的檸檬魚、讓人百吃不厭的綠咖哩,還有裝盛在椰殼裡的青木瓜絲,最讓人心動的是,五菜一湯的組合,一個人也能優閒地享用泰式料理。讓我感覺泰國就是這麼近,想要來點酸辣風味餐點!😋泰式料理 推薦餐點宋丹青木瓜絲 $139小熊泰式奶茶蝦醬高麗菜 $120避風塘軟殼蟹$420對你愛愛愛不完蛋$260泰五吉大拼盤$480 青木瓜排骨湯$180綠椰奶咖哩雞 $180釜蒸辣蝦ㄧ人套餐 $390清蒸檸檬魚$380--#泰式料理
據點更為寬敞,緊鄰比漾廣場,五月一開幕就造成人的暴動,質感似乎更勝一籌,別緻的擺盤與質感風的裝潢,讓用餐成為一種享受,彷彿一秒置身泰國般,濃郁的小熊泰式奶茶、超泰味的檸檬魚、讓人百吃不厭的綠咖哩,還有裝盛在椰殼裡的青木瓜絲,最讓人心動的是[個人套餐],五菜一湯的組合,一個人也能優閒地享用泰式料理。

讓我感覺泰國就是這麼近,想要來點酸辣風味餐點!

😋泰式料理 推薦餐點

綠椰奶咖哩雞 $180
釜蒸辣蝦ㄧ人套餐 $390
清蒸檸檬魚$380

#泰式料理
超值抵食🥭芒果樹🥭下午茶 經過太古城看見Mango Tree Cafe 有個名為「水漾滋味泰式下午茶亅供應二人享用,看看食物種類有牛油果柚子沙律、青芒櫻花蝦沙律、燒雞全翼、🍢牛柳串燒、泰式炸魚餅、🍔迷你漢堡、🌽牛油燒粟米全部都是我喜歡的食物,甜點更是我的至愛,一路食一路笑,普通下午茶最多提供咖啡或奶茶,竟然有特飲,🍧椰香三色冰、柚子熱情果梳打供應不需額外收費,淨係啲飲品都五六十蚊杯啦!所以這個下午茶超抵食至極,還有個更大的驚喜,惠顧這下午茶奉送 GLYCEL活膚潤肌體驗三件裝連現金券,禁多嘅優惠一定要向大家報料。
超值抵食🥭芒果樹🥭下午茶
2022-10-08
水漾滋味泰式下午茶😍之前試過MangoTree的,見到有新菜單,馬上約朋友來試食😋。訂位十很方便,可用Openrice 的Apps來訂位,操作簡單👍。今次的菜式配搭十分好👍先由開胃菜說起:牛油果柚子沙律,青芒果櫻花蝦沙律-這兩款沙律各有特色,清新可口,真的引起食慾。炭燒雞全翼,牛柳串燒,泰式炸魚餅迷你漢堡,牛油燒粟米-雞翼&串燒好入味又不會干,好有汁,味道刚刚好香濃惹味,很滿足😋麵食:迷你海鮮黃咖喱撈麵-黃咖哩喱超正,蝦,魚及青口很新鮮,份量剛好😋甜點:四款甜點-泰茶泰啡奶凍,椰汁西米糕,班蘭千層糕,芒果芝士旦糕-四款甜點不會過甜,正合现代城市人的口胃,好好味呀!飲品:都是特色泰國飲品,我們點了椰汁三色冰,柚子熱情果梳打及桂圓蓮子茶最後竟然有驚喜😍😍,送了一套三件的GLYCEL活膚潤肌連現金禮劵,現在秋季天氣乾燥,超合用😍😍
水漾滋味泰式下午茶😍
之前試過MangoTree的[泰•嚐味樂園下午茶],見到有新菜單[水漾滋味泰式下午茶],馬上約朋友來試食😋。
今次的菜式配搭十分好👍
香濃惹味,很滿足😋
-四款甜點不會過甜,正合现代城市人的口胃,好好味呀!
2022-10-05
2022-09-04 400 瀏覽
食晏時間係太古附近想食泰國菜 朋友揀左間商場入面吾洗等位嘅mango tree🌴🍤炭燒大頭蝦喇沙湯河喇沙湯底飲落覺得好正宗 有啲椰子香味少少辣🥥 而且多配料有蝦呀魚呀魷魚呀仲有魚片等等 大頭蝦好爽口亦有蝦膏正呀 碗麵夠飽又好味🫶🏻🍍菠蘿海鮮炒飯配炸新蟹餅個樣睇落好豐富 特別係菠蘿好大舊而且係新鮮非罐頭 感覺特別清新🌱💭野食質素okay價錢合理 而且餐廳環境吾錯 想同朋友傾下計係幾好嘅選擇👭💰午市套餐$103-$158不等

🍤炭燒大頭蝦喇沙湯河
炭燒大頭蝦喇沙湯河
🍍菠蘿海鮮炒飯配炸新蟹餅
菠蘿海鮮炒飯配炸新蟹餅

💰午市套餐$103-$158不等
2022-09-01
炭燒大頭蝦喇沙湯河
🦐喇沙海鮮·炭燒大頭蝦湯河 $118喇沙湯底加左大頭蝦鮮甜😍大頭蝦多蝦膏🦐,燒過脆身,蝦肉鮮,豆卜好入味吸收左湯底精華,喇沙甜甜地同椰香味重👍🏻🥩泰式牛肉船河 $98足料多餸,份量大,湯濃味,幼身河粉,牛肉牛腩煮得岩岩好,可以俾你浸系湯淥一淥,唔會過韌,入味肉稔,牛丸夠彈牙😝🍽 二人set $468抵食❗️高CP值,試到唔同野食,豐富好滿足😆 𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓 𝒑𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓泰式炸蝦餅🍘蝦餅鬆脆,蝦肉彈牙,厚實😝炭燒雞牛沙嗲🍢雞同牛各一串,雞肉牛肉juicy多汁入味,唔乾👍🏻銀魚仔柚子沙律🥗有柚子肉、紅蘿蔔絲、生菜仲有銀魚仔🐟,酸甜開胃😆𝑴𝒂𝒊𝒏蕉葉燒魔鬼魚🐟燒得好香,魚肉嫩唔柴,參巴醬加青檸汁同魚好夾,好岩配飯,糯米飯用左竹籃裝著好得意😍𝑵𝒐𝒐𝒅𝒍𝒆/𝒓𝒊𝒄𝒆/𝒗𝒆𝒈𝒆𝒕𝒂𝒃𝒍𝒆砂煲馬拉盞芥蘭🥬夠鑊氣,芥蘭卜卜脆,有馬拉盞同蒜香味👍🏻𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕 𝒑𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓芒果鴛鴦糯米飯🥭芒果夠甜,紫白糯米飯煙韌,加上濃郁椰汁更香🥥泰式斑斕千層糕🌿細細件,斑斕味香仲有椰汁味,千層糕軟糯Q彈😝泰式玫瑰水晶糕🌹整得好靚系玫瑰形😍𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌鮮青檸梳打/橙汁/可樂/雪碧🍹✨環境靚,園林風,空間寬敞,坐
喇沙海鮮·炭燒大頭蝦湯河
🦐喇沙海鮮·炭燒大頭蝦湯河 $118
泰式牛肉船河

🥩泰式牛肉船河 $98

🍽 二人set $468
抵食❗️高CP值,試到唔同野食,豐富好滿足😆
𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓 𝒑𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓

泰式炸蝦餅🍘
蝦餅鬆脆,蝦肉彈牙,厚實😝

炭燒雞牛沙嗲🍢
雞同牛各一串,雞肉牛肉juicy多汁入味,唔乾👍🏻

銀魚仔柚子沙律🥗
有柚子肉、紅蘿蔔絲、生菜仲有銀魚仔🐟,酸甜開胃😆

𝑴𝒂𝒊𝒏

蕉葉燒魔鬼魚🐟

𝑵𝒐𝒐𝒅𝒍𝒆/𝒓𝒊𝒄𝒆/𝒗𝒆𝒈𝒆𝒕𝒂𝒃𝒍𝒆
砂煲馬拉盞芥蘭🥬
夠鑊氣,芥蘭卜卜脆,有馬拉盞同蒜香味👍🏻

𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕 𝒑𝒍𝒂𝒕𝒕𝒆𝒓

芒果鴛鴦糯米飯🥭
芒果夠甜,紫白糯米飯煙韌,加上濃郁椰汁更香🥥

泰式斑斕千層糕🌿
細細件,斑斕味香仲有椰汁味,千層糕軟糯Q彈😝

泰式玫瑰水晶糕🌹
整得好靚系玫瑰形😍

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌
鮮青檸梳打/橙汁/可樂/雪碧🍹

✨環境靚,園林風,空間寬敞,坐得舒服,聚餐好地方,lunch經常排長龍,不斷回頭😉
喇沙海鮮·炭燒大頭蝦湯河
泰式牛肉船河
2022-08-13 476 瀏覽
依間泰式餐廳幫襯過幾次 唔係好出色 不過水準係正常以上嘅今次嗌咗個柚子海鮮沙律 蕉葉燒比目魚 兩杯飲品 一杯奶茶雪糕冰(唔exactly 知佢個名)一杯薏米紅豆冰沙律好味嘅 我嫌佢細份 但柚子同海鮮都好新鮮而且海鮮好足料比目魚 勁 香香嘅泰式風味配合肉質嫩滑又多汁嘅比目魚 佢話係即燒 咁都等咗幾個字嘅 但值得試啊飲品 不嬲都無輸 因為佢好濃味架 即使融咗啲冰都唔會令佢淡而無味 奶茶嗰杯係無糖嘅 濃郁嘅奶茶雪糕搭配奶茶 好味 紅豆冰有好多薏米同紅豆亦稔身入味 good
依間泰式餐廳幫襯過幾次 唔係好出色 不過水準係正常以上嘅

蕉葉比目魚
奶茶雪糕冰
薏米紅豆冰
2022-08-03 616 瀏覽
我唔確定 Mango Tree 嘅泰國菜式係唔係正宗啦,但係佢嘅味道絕對係非常之好食。呢度向大家介紹幾款菜式。菠蘿海鮮炒飯雖然份量並唔係好大份,但係相信各位單純係睇圖片都可以感受到呢一份菠蘿海鮮炒飯有幾咁足料。性價比例嚟講如果係講味道嘅話係幾抵食嘅,但係或者大家有個心理準備先,就係如果你大食嘅話應該未必夠你飽肚,當然如果你想食其他嘢都值得推薦。泰北胡椒燒春雞呢個燒春雞就真係值得推薦!首先,佢份量非常之大份,絕對係成隻春雞絕無偷工減料。其次係佢嘅口感,春雞嘅肉質非常之鮮嫩多汁,絕對唔會有乾柴柴嘅感覺,所以就咁食冇話配其他食物或者飲品都非常之惹味。味道方面燒春雞非常之香甜,我知好多其他地方食燒春雞或者會感覺到好油膩或者好鹹,但係呢度嘅燒春雞完全冇咁嘅感覺,就好似係炆煮出嚟嘅一樣,只不過皮上多咗一陣燒出嚟嘅芳香。芒果樹黃咖喱海鮮多士盒唔好睇佢賣相麻麻好似好多黃色液體溢出嚟咁,佢嘅味道真係好!好!好!食!黃咖喱絕無油膩感,佢非常之香,配上烘煮過嘅多士錦上添花,加上海鮮新鮮嘅感覺,使成為呢間餐廳嘅必食菜式。黃咖喱炭燒龍蝦撈麵呢個面又係值得推薦嘅。餐廳採用嘅龍蝦並唔係嗰啲好廉價冇咩味道嘅龍蝦,而係

黃咖喱炭燒龍蝦撈麵

呢個面又係值得推薦嘅。餐廳採用嘅龍蝦並唔係嗰啲好廉價冇咩味道嘅龍蝦,而係非常之有鮮味嘅。黃咖喱汁配上油麵互相輝映,加上海鮮嘅味道使整個菜式非常之豐富美味。
2022-08-03 468 瀏覽
以前曾經食過這個二人下午茶非常難忘,不用$300的價錢兩位,食到那麼豐富而賣相精緻的下午茶,覺得實在超值,和老婆再嘆一次下午茶有鹹點包括酸辣海鮮粉絲、沙律雞全翼、柚子沙律,豬頸肉多士、牛柳串燒、炸蟹卷、蜜糖燒菠蘿。我覺得個豬頸肉多士和牛柳串燒最好味,豬頸肉配多士夠新鮮有創意,這樣配搭很夾。牛柳串燒啖啖肉,熱辣辣,有驚喜,我老婆就鍾意個炸蟹卷,好脆口。今次麵食有大頭蝦青口黃咖喱撈麵,🦐蝦很大,個汁都幾惹味。甜點也絕不遜色,有咖啡奶凍、西米糕、千層糕、芒果糯米飯👍🏻👍🏻。我們選了柚子熱情果梳打,不會太甜但好好飲。這間餐廳坐得舒服,下午茶好食精緻,超級推介😍😍

我們選了柚子熱情果梳打,不會太甜但好好飲。

這間餐廳坐得舒服,下午茶好食精緻,超級推介😍😍

2022-08-01 327 瀏覽
一直都係食開元朗分店今日出到太古朋友又揀返mango tree, 就諗住試下分店水準會唔會唔同啦!叫左麵, 燒雞同幾份小食, 同埋甜品.燒雞值得highlight! 甜野我本身就麻麻地, 不過朋友話好食, 而且份量都唔小.人流同元朗一樣咁密集, 服務都仍然好好, 好忙都盡力睇下我地有冇特別需要同問下岩唔岩食👍🏽👍🏽👍🏽
一直都係食開元朗分店

叫左麵, 燒雞同幾份小食, 同埋甜品.

2022-07-29 343 瀏覽
🇹🇭泰•泰籃子下午茶 $268平時英式下午茶就食得多 泰式就好似真係第一次見到呢間嘅tea set賣相都唔錯當然要試試😋🥢鹹點🥢🥗酸辣海鮮粉絲沙律調味酸酸地帶微辣 味道清新開胃海鮮有魷魚同埋蜆肉粉絲幼身爽口 掛汁一流🍗炭燒雞全翼一嚟已經聞到好突出嘅香茅味雞全翼燒到金黃色偏啡 外皮非常焦香大大隻啖啖肉 味道甜甜鹹鹹都唔會太油太膩🍊柚子沙律 魚露同埋香料嘅味道好搶戲但唔會太過火配上酸酸甜甜嘅柚子咬開會爆汁但帶點酸酸澀澀嘅味道有少少怪🫢上面加咗幾條炸豬皮 口感煙煙韌韌🐽豬頸肉多士豬頸肉夠厚而且油脂感豐富配上青瓜同多士可以解膩🐮牛柳串燒洋蔥 黃椒 牛柳 洋蔥 紅椒 牛柳 綠椒 間隔著牛柳大大舊而且都幾嫩滑有肉汁蔬菜都燒到好多汁🦀️網絲炸蟹卷網絲夠薄又脆口 唔會油膩膩咁蟹卷肥嘟嘟 炸得鬆脆可口最欣賞個蟹肉仲保留到啲肉汁 超級juicy🍍蜜糖燒菠蘿好鍾意燒過嘅菠蘿 切得大大舊味道特別香甜🍜麵食 🦐迷你大頭蝦青口黃咖喱撈麵(兩碗)黃咖喱味道溫順唔會太辣麵質彈牙掛到質地濃稠嘅咖喱醬鍾意佢海鮮連殼上 就算浸著湯都唔會變得霉霉爛爛蝦好大隻 而且有甘甜嘅蝦膏經過炙燒令蝦肉更紮實彈牙🥄甜點 🧋泰茶及泰啡奶凍呢個
🇹🇭泰•泰籃子下午茶 $268

🍍蜜糖燒菠蘿
好鍾意燒過嘅菠蘿
切得大大舊味道特別香甜

🍜麵食
🦐迷你大頭蝦青口黃咖喱撈麵(兩碗)
黃咖喱味道溫順唔會太辣
🧋泰茶及泰啡奶凍
呢個係四款甜品裏面甜度最低嘅👍🏻
奶凍質地順滑毫無顆粒感
兩款味道嘅還原度都好高
就好似直接將泰茶同泰啡整成糕咁!

🥥椰汁西米榚

底層係柚子糖漿 上面有大量熱情果果籽
攪勻後比我想像中少甜 都幾易入口
好順口就飲哂成杯
2022-07-10 376 瀏覽
禮拜六都有得哎既精選套餐😋岩曬乜都想試下既為食鬼今次叫左set A 有柚子海鮮沙律,椰汁青咖喱慢煮安格斯牛肋骨,泰式大蝦炒金邊粉同埋芒果糯米飯,仲有兩杯特飲柚子嘅酸加上沙律嘅鮮味今佢食落有fresh既感覺,啱晒而家咁熱嘅天氣🔥青咖喱牛肋骨有驚喜👍🏽覺得係成個餐入邊最好食嘅,雖然話係牛肋骨,但係其實啲肉林到已經唔痴骨,仲好入味添,反而個金邊粉有少少失望,炒得唔夠香有啲普通芒果糯米飯上到枱仲係熱嘅,同坊間嘅都差唔多無特別comment整體來講都OK,下次有機會再試吓其他菜式🖖🏾
禮拜六都有得哎既精選套餐😋岩曬乜都想試下既為食鬼

整體來講都OK,下次有機會再試吓其他菜式🖖🏾

2022-06-25 2483 瀏覽
MangoTree已經食過好多次,一路都係佢嘅捧場客,覺得佢環境坐得舒服,食物亦都好有質素。肉碎生菜包生菜爽口清脆,凍冰冰的。包裹住熱辣辣炒好嘅泰式肉碎,培添風味。但係我覺得佢個肉碎可以再多一啲青檸汁,再酸d同再辣d會較為正宗。泰式魚餅同泰式蝦餅魚餅嘅魚肉打到起晒膠,爽口彈牙,有檸檬葉嘅香氣,再加埋豆角粒嘅爽脆,好快就清晒。蝦餅嘅外層沾上了薄薄嘅麵包糠,入邊嘅蝦肉粒粒爽口彈牙結實,再加上埋佢嘅泰式酸甜醬,非常配搭。泰式紅咖喱配鴨肉佢嘅鴨肉其實係指燒鴨,所以食起嚟講已經係有燒鴨皮嘅香,而且冇咁肥膩。不過反而我較為欣賞佢入邊嘅其他配菜,包括泰式茄子、菠蘿同埋蕃茄仔。紅咖喱食起嚟會比較甜同埋重奶香,可能啱怕辣嘅朋友仔食多啲。泰式金不換炒蜆呢一個炒蜆,我覺得好適合用嚟送飯。再加埋佢嘅洋蔥、芹菜沾滿晒汁,食起嚟就更加開胃,蜆肉就唔使講啦,隻隻都大大粒啖啖肉。甜品拼盤好彩泰式嘅甜品比較清新,唔算好heavy。芒果糯米飯有甜甜芒果去配搭,其實食起嚟都幾清新。我鍾意佢嘅斑斕葉千層糕嘅遠糯,煙煙韌韌。呢間餐廳座位分隔都幾開陽,坐起嚟都幾舒服,而且店員嘅服務亦都好殷勤,收碟加水亦都好快,經理嘅服務態度亦都

肉碎生菜包

泰式魚餅同泰式蝦餅

泰式紅咖喱配鴨肉

泰式金不換炒蜆

甜品拼盤
好彩泰式嘅甜品比較清新,唔算好heavy。
芒果糯米飯有甜甜芒果去配搭,其實食起嚟都幾清新。
我鍾意佢嘅斑斕葉千層糕嘅遠糯,煙煙韌韌。

呢間餐廳座位分隔都幾開陽,坐起嚟都幾舒服,而且店員嘅服務亦都好殷勤,收碟加水亦都好快,經理嘅服務態度亦都非常好,開心既一晚!
2022-06-24
2022-06-24 461 瀏覽
🧺味嚐•泰籃子下午茶 (兩位用) $248+10%🤤咸點:酸辣牛肉粉絲沙律炭燒雞全翼❤️柚子三脆沙律&酥炸黃金蟹的鉗迷你泰式炸魚餅漢堡燒鴨米紙卷❤️🍲精選美饌:蒜蓉燒大頭蝦(1隻)迷你冬陰功湯河(2碗)❤️🍮甜點:泰茶及泰啡奶凍斑蘭千層糕椰汁西米糕一口芒果糯米飯❤️蜜糖燒菠蘿🥤飲品(任選2款):凍:椰香三色冰/柚子熱情果梳打/洛神花椰果特飲熱:香茅茶/桂圓蓮子茶/柚子蜜CP值超高既tea set😱上面❤️左係我地覺得唔錯既野食👍🏻炭燒雞全翼超巨型,外皮應該有擦到蜜糖去燒🍯米紙卷配埋醬汁好fresh好開胃☺️冬陰功湯河入面有好多配料:蝦、魷魚、青口、魚片…芒果糯米飯好香椰汁味,芒果都夠甜🥭
🧺味嚐•泰籃子下午茶 (兩位用) $248+10%

🤤咸點:
酸辣牛肉粉絲沙律
炭燒雞全翼❤️
柚子三脆沙律&酥炸黃金蟹的鉗
迷你泰式炸魚餅漢堡
燒鴨米紙卷❤️

🍲精選美饌:
蒜蓉燒大頭蝦(1隻)
迷你冬陰功湯河(2碗)❤️

🍮甜點: