2023-04-23
抹茶控必到完全係可以 matcha all the way個 yogurt bowl 好豐富, 有 matcha chia, almond milk, yuzu apple oolong jam, yogurt, granola, fresh fruits好多不同口感同味道,食得好 happy,又有營養soba salad 就冇咩特別,個 sauce 太稀,貼唔住啲麵,所以有啲乾同埋零口感,好易斷個 matcha canele 係是日重點,本身冇諗住試但係魔鬼呼喚,所以就嗌埋佢小癲嘅係佢將傳統嘅 canele 變咗心太軟咁整新鮮滾熱辣咁上外面焦焦笠笠,咬入去就煙煙韌韌鍾意滿滿口感嘅人,一定要食呢個,一流啊抹茶流心超濃郁好 rich成口幸福如果唔係要顧儀態,我可以分兩啖擺入口 K.O 佢幸福感推高焙茶控泥到抹茶嘅地頭都係忍唔住要嗌樣焙茶嘅嘢焙茶朱古力有層次有次序,兩個交替喺味蕾上發揮,唔會搶味MatchaliMatcha Chia Granola Yogurt $78Green Tea Soba Salad $108Matcha Canele $58Hojicha Choco $55📍灣
完全係可以 matcha all the way
好多不同口感同味道,食得好 happy,又有營養
同埋零口感,好易斷
個 matcha canele 係是日重點,本身冇諗住試
但係魔鬼呼喚,所以就嗌埋佢
小癲嘅係佢將傳統嘅 canele 變咗心太軟咁整
新鮮滾熱辣咁上
外面焦焦笠笠,咬入去就煙煙韌韌
鍾意滿滿口感嘅人,一定要食呢個,一流啊
抹茶流心超濃郁好 rich
成口幸福
如果唔係要顧儀態,我可以分兩啖擺入口 K.O 佢
幸福感推高
焙茶控泥到抹茶嘅地頭都係忍唔住要嗌樣焙茶嘅嘢
焙茶朱古力有層次有次序,兩個交替喺味蕾上發揮,唔會搶味
Matchali
Green Tea Soba Salad $108