2023-08-05 26 瀏覽
今日Lunch時間經過Moo moo見到好多人排隊餐廳主打漢堡包 賣相都好吸引雖然是小店 但都有梳化座叫左佢地漢堡包 有驚喜麵包好鬆軟 好有牛油香原來係用日本麵粉自家製作絕對用心製作Moo moo滋味套餐-經典之堡 $60(新鮮手打優質美國穀飼牛肉、芝士、生菜、蕃茄、moo moo汁)-薯條+汽水 $15厚厚的牛肉漢堡 啖啖肉好有口感 配上芝士、生菜、蕃茄同鬆軟漢堡包 非常吸引薯條香脆可口 食到唔停得口滋味雞堡 $60(雞肉、芝士、生菜、蕃茄、香辣mayo)微辣的雞堡 配上生菜、蕃茄 好惹味正雞沙律 $52(雞肉、羅馬生菜、紅毛菜、九芽葉、粟米粒、紅腰豆、麵包粒)三款醬汁選擇:柚子汁 千島醬 凱蕯沙律醬今次揀咗柚子汁,沙律菜夠新鮮 配煎香嘅雞扒 整體來說 食物質素不錯 價格相宜 快食之選
今日Lunch時間經過Moo moo

-經典之堡 $60
-薯條+汽水 $15
薯條香脆可口 食到唔停得口

滋味雞堡 $60
(雞肉、芝士、生菜、蕃茄、香辣mayo)
微辣的雞堡 配上生菜、蕃茄 好惹味

正雞沙律 $52
(雞肉、羅馬生菜、紅毛菜、九芽葉、粟米粒、紅腰豆、麵包粒)
三款醬汁選擇:柚子汁 千島醬 凱蕯沙律醬
今次揀咗柚子汁,沙律菜夠新鮮 配煎香嘅雞扒

整體來說 食物質素不錯 價格相宜 快食之選

2023-08-02
10 分鐘 (堂食)
2023-08-02 24 瀏覽
好耐之前我去過鴻圖中心食嘢,原來而家裏面啲舖頭同我之前去嘅已經變晒今次食咗漢堡包,店舖入邊嘅位置唔算好多,另外仲有露天嘅位置。不過天氣比較熱,我哋都係選擇有冷氣嘅地方。我哋一人一個漢堡同小食🤭🤭🤭可惜今次冇明太子蝦堡🥲經典之堡($60)味道:🌕🌕🌕🌕🌑評價:層次分明入面配有芝士,生菜,蕃茄。漢堡係用手打美國穀飼牛肉,幾juicy麵包亦有烘過,脆口,一啖過口感好豐富。加上秘製醬汁,好惹味。魚Full之堡($62)味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:首先我俾佢個名吸引到,仲估好似連鎖快餐店嘅魚柳包,點知魚柳勁大塊,啖啖炸魚,食得好滋味🤭加上配蜜糖芥末醬,Perfect match肉汁芝士薯條($32)味道:🌕🌕🌕🌗🌑評價:醬汁好惹味,配上大量芝士,有拉絲😍😍😍薯條比較遜色少少,好快就淋晒,可惜可惜洋蔥圈($39)味道:🌕🌕🌕🌗🌑評價:正常發揮,不過份量好多。📌MOO MOO (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

經典之堡($60)
味道:🌕🌕🌕🌕🌑

魚Full之堡($62)
味道:🌕🌕🌕🌕🌗

肉汁芝士薯條($32)
味道:🌕🌕🌕🌗🌑

洋蔥圈($39)
味道:🌕🌕🌕🌗🌑
評價:正常發揮,不過份量好多。

📌MOO MOO (觀塘)
2023-08-02 17 瀏覽
#fatxngaotaokwok‼️牛頭角漢堡包店 ‼️•① [ 經 典 之 堡 // 魚 FULL 之 堡 ]|「 經 典 之 堡 」包含 手打美國穀飼牛肉、芝士、生菜、蕃茄「 魚 FULL 之 堡 」就有炸魚柳,同埋特別啲係蜜糖芥末醬。食落去啖啖肉好足料!不過略嫌唔夠juicy |𓋪 7.5/10·② [ 肉 汁 芝 士 薯 條 // Vanilla milkshake ]|「 肉 汁 芝 士 薯 條 」本身以為有拉絲,不過原來最後冇。係用肉醬意粉嗰隻肉醬做,份量好多。「 Vanilla milkshake 」奶味偏重。𓋪7/10•MOO MOO (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
#fatxngaotaokwok
‼️牛頭角漢堡包店 ‼️

① [ 經 典 之 堡 // 魚 FULL 之 堡 ]

食落去啖啖肉好足料!
不過略嫌唔夠juicy |
𓋪 7.5/10

係用肉醬意粉嗰隻肉醬做,份量好多。
「 Vanilla milkshake 」奶味偏重。
𓋪7/10

MOO MOO (觀塘)
2023-08-02 27 瀏覽
之前去開鴻圖中心嗰邊拎嘢,先知呢頭有個food court,行咗一圈,揀咗呢間漢堡店試吓▪️經典之堡漢堡包好鬆軟,搽咗牛油再烘好香。手打牛肉好厚,有肉汁▪️肉汁芝士薯條份量都幾多,薯條香脆,配埋肉汁幾惹味,不過芝士焗得唔夠時間,拉唔到絲▪️雞翼拼盤 (咸蛋、玫瑰蜜糖、檸檬牛油)雞翼食落juicy,醬汁本身唔錯,不過雞翼醃得比較咸,蓋過咗啲醬汁味▪️正雞沙律好大份,雞肉大嚿,沙律菜都算新鮮,不過啲麵包粒粒就淋咗唔脆MOO MOO📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

▪️經典之堡
漢堡包好鬆軟,搽咗牛油再烘好香。手打牛肉好厚,有肉汁

▪️肉汁芝士薯條

▪️雞翼拼盤 (咸蛋、玫瑰蜜糖、檸檬牛油)

▪️正雞沙律
好大份,雞肉大嚿,沙律菜都算新鮮,不過啲麵包粒粒就淋咗唔脆

📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
依間人氣burger店都出名左好耐lu~今次終於有機會試下佢🤩MOO MOO唔洗加一~味道評分:☄️(highest_surprise)/☀️/🌤(pass)/⛅️/💨(lowest)☄️滋味雞堡🌶 $60大家有冇睇到塊雞扒真係好厚,而且好滑🤓冇得輸!唔食得辣既朋友仔都唔洗被個辣椒嚇退,因為佢辣味唔出,只會有時滲左少少出黎😂麵包都有輕輕㶥過~中意!☀️美式之堡 $63一口咬落去,feel到依個漢堡包好Juicy,用料亦非常豐富,有煙肉、牛肉漢堡、蕃茄、生菜、芝士等等,除有bbq醬、茄汁&沙律醬🤤滿足!☀️芝士肉醬薯條 $39芝士肉醬好邪惡但我中意🤓新鮮炸起,份量都好多🤩除左芝士肉醬之外,仲有辣粉,增加了薯條既味道層次😍肉醬帶有鹹香,同薯條一齊食都算幾夾~☀️雲呢拿奶昔 $35同平時飲既好唔同,但都幾好飲喎🤤雲呢拿味唔重,反而有種好特別的口味,我飲到有餅乾味😂更加出奇既係飲落又幾順口!質感方面唔會超級濃稠,好飲冇太大負擔👍🏻❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比個like & comment & follow @gulugirl102 ~話比我知你有睇,比啲動力我丫❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而

唔洗加一~

芝士肉醬薯條

☀️芝士肉醬薯條 $39
雲呢拿奶昔

☀️雲呢拿奶昔 $35

❤️‍🔥最後既最後,口味尼家野因人而異啦~
2023-08-01
滋味雞堡🌶
美式之堡
芝士肉醬薯條
雲呢拿奶昔
  • 滋味雞堡
2023-08-01 64 瀏覽
餐廳位處工業大廈內,週邊亦有數間食肆,這間店主打快餐料理,但亦不會草草烹調,絕對用心處理,而且用料充足,座位亦有室內及戶外,任君選擇白菌之堡 $65(選用新鮮手打優質美國穀飼牛肉,白菌,芝士,生菜,蕃茄,松露Mayo)麵包鬆軟煙韌,穀飼牛肉肉味強烈,加上新鮮生菜及蕃茄,白菌再配上松露蛋黃醬非常惹味滋味雞堡 $60(雞肉,芝士,生菜,蕃茄,香辣Mayo)雞肉大大件,而且嫰滑有咬口,還有惹味香辣蛋黃醬,吃後辣醬的味道充滿口腔內肉汁芝士薯條 $32薯條份量充足,大量肉汁佈滿香脆薯條上,而且芝士有拉絲效果,配合度滿分,喜歡芝士的你不可錯過MOO MOO觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

白菌之堡 $65

滋味雞堡 $60
(雞肉,芝士,生菜,蕃茄,香辣Mayo)

肉汁芝士薯條 $32

白菌之堡
滋味雞堡
肉汁芝士薯條
2023-07-31 35 瀏覽
Moo Moo 🍔 觀塘工業區手工漢堡包我來開觀塘都會來食呢到隱世手工漢堡🍔用上新鮮手打優質美國穀飼牛肉🥩肉質夠哂Juicy😋即叫即製🩷好味自家工廠製造👍🏻🧈烤烘麵包🥖係用日本麵粉🤤無添加劑無防腐劑會回彈既麵包🥯外軟內脆🥰一共叫左3個漢堡包🍔好滿足漢堡包材料清晰寫左係餐牌到更可加配多款配料~。經典之堡 $60😄我就再加$8 跟埋煙肉🥓。熱帶之堡 $67 🫶🏻配上菠蘿酸甜開胃除左叫左牛肉漢堡😄仲叫左個雞堡。滋味雞堡 $60 ~雞肉煎得香脆好味📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號
Moo Moo 🍔

係用日本麵粉🤤無添加劑無防腐劑
會回彈既麵包🥯外軟內脆🥰
一共叫左3個漢堡包🍔好滿足

漢堡包材料清晰寫左係餐牌到
更可加配多款配料~

。經典之堡 $60😄我就再加$8 跟埋煙肉🥓
。熱帶之堡 $67 🫶🏻配上菠蘿酸甜開胃

除左叫左牛肉漢堡😄仲叫左個雞堡
。滋味雞堡 $60 ~雞肉煎得香脆好味

📍觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號
🔸滋味套餐:漢堡+薯條+汽水▫️經典之堡 ($60)(美國穀飼牛肉,芝士,生菜,番茄,MOO MOO汁)👉🏻個包有微微烘過,外脆內軟☺️牛肉表層煎到好香脆,咬落好鬆軟仲有肉汁咇出嚟超級Juicy!Classic 之選勝在配料唔會太多所以唔會Cover咗主角牛肉嘅味👉🏻MOO MOO 汁酸酸甜甜幾開胃⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️熱帶之堡($67)(美國穀飼牛肉,芝士,蕃茄,生菜,番茄,煙肉,千島醬)👉🏻呢款Burger 同上面好似,但就多咗煙肉,菠蘿煙肉🙆🏻‍♀️煙肉好脆口,菠蘿可以中和牛肉同煙肉嘅油膩感,又可幾令成個包更加Juicy,亦都係一阿個唔錯嘅組合☺️嘅組合?⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️芝士肉醬薯條(套餐+$29)👉🏻薯條好夠脆,加埋芝士肉醬好惹味⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️肉汁芝士薯條(套餐+$29)👉🏻肉汁加芝士超級😈好啱芝士控,估唔到薯條同肉汁會咁夾啊⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️熱柚子蜜(套餐+$5)👉🏻柚子份量都幾多,味道好夠又唔會太甜⭐️⭐️⭐️⭐️——————評分:8/10.平圴消費:~$100
🔸滋味套餐:漢堡+薯條+汽水

▫️經典之堡 ($60)
(美國穀飼牛肉,芝士,生菜,番茄,MOO MOO汁)
👉🏻MOO MOO 汁酸酸甜甜幾開胃

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️熱帶之堡($67)
(美國穀飼牛肉,芝士,蕃茄,生菜,番茄,煙肉,千島醬)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️芝士肉醬薯條(套餐+$29)
👉🏻薯條好夠脆,加埋芝士肉醬好惹味

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️肉汁芝士薯條(套餐+$29)
👉🏻肉汁加芝士超級😈好啱芝士控,估唔到薯條同肉汁會咁夾啊

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️熱柚子蜜(套餐+$5)
👉🏻柚子份量都幾多,味道好夠又唔會太甜

——————
評分:8/10
平圴消費:~$100

2023-07-20 81 瀏覽
去觀塘接朋友收工,行過見到burger店門面好似酒吧咁,一於入去試試🍔白菌之堡 $65蕃茄同蔬菜都好新鮮,做到juicy又唔滲水,所以成個包保持到乾身,唔會濕晒;另外佢地夾包嘅功夫好好,成個漢堡我冇任何動手幫啲料移位,已經漲卜卜叠得好穩陣好靚;漢堡扒牛味香濃,睇返先知係美國穀飼牛打成;醬汁用松露味Mayonnaise,松露味唔會太強烈同成個包好融和;漢堡既麵包好鬆軟,而且有煎香過,睇返先知佢地漢堡包用左🇯🇵日本麵粉由本地工場自制🥗正雞沙律 $52(可配 柚子醋 / 千島醬 / 凱薩沙律醬)減緊肥嘅朋友仔話要食沙律fresh d,有3款醬揀,揀咗凱撒沙律醬,比平時食開嘅凱撒沙律醬更重蒜味而偏酸,好適合配烤雞扒🍟芝士肉醬薯條 $39邪惡!舖滿芝士同肉醬,重點係「粗」薯條🥤雲呢拿奶昔 $35食美式漢堡點可以唔配奶昔👍🏻*室內位置唔多,有兩張4人枱同bar枱,另有室外位*🍻配啤酒應該都唔錯*set lunch combo抵玩d

🍔白菌之堡 $65

🥗正雞沙律 $52
(可配 柚子醋 / 千島醬 / 凱薩沙律醬)

🍟芝士肉醬薯條 $39
邪惡!舖滿芝士同肉醬,重點係「粗」薯條

🥤雲呢拿奶昔 $35
食美式漢堡點可以唔配奶昔👍🏻

*室內位置唔多,有兩張4人枱同bar枱,另有室外位

*🍻配啤酒應該都唔錯

*set lunch combo抵玩d

2023-07-18
2023-07-16 68 瀏覽
平時好少揾餐廳食漢堡包🍔咁次就比左ℳ𝒪𝒪 ℳ𝒪𝒪 😂裝修以美式經典設計主打不同口味的手工漢堡🍔所有漢堡或沙律可加錢轉滋味套餐所以叫左1個來試試🤤爆芝雞堡🐔🍔不能抗拒期間限定😂,麵包是自家製,口感軟熟,而呢個主角是正方形炸雞扒炸到好脆,仲大塊過漢堡包,雞扒裡面包含住火腿,估唔到一咬落去裡面蜜糖芥末醬流出嚟,勁juicy超有驚喜,不過唔太食到芝士,夾埋新鮮生菜🥬同蕃茄🍅都減低唔到邪惡感😈肉汁芝士薯條配汽水🍟🥤既然一不做二不休,就繼續邪惡落去😈,套餐加$29升級轉配,薯條🍟份量都唔少,每條都沾滿肉汁及芝士醬,食落口感偏淋,再擺耐左醬汁會慢慢凝固,建議要盡快食,另外套餐包埋汽水🥤
平時好少揾餐廳食漢堡包🍔

2023-07-15
爆芝雞堡
肉汁芝士薯條配汽水
2023-07-16 809 瀏覽
📍 MOO MOO (觀塘)觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖食漢堡食上癮😂😂早幾日去完cafe食,今日放假忍唔住又上網睇吓附近有冇好正漢堡食🤤🤤俾我搵到呢間位於觀塘鴻圖中心嘅手工漢堡包🍔性價比超高,要介紹俾大家😁餐廳環境有室外同室內,室外環境幾chill,不過天氣咁熱都係涼冷氣算😅魚Full之堡呢個簡直係升級版魚柳包,魚柳勁鬆脆,肉又嫩,加埋醬汁,非常香口🍔而且佢地麵包🥯非常鬆軟,好好食😋熱帶之堡熱帶之堡材料非常豐富,有牛肉、芝士、蕃茄、生菜、仲有菠蘿🍍咬落好有層次感又juice,菠蘿酸酸甜甜,令到成個包味道提升唔少🤤🤤我地每人加左$15轉餐,包多一杯飲品同薯條及沙律🥗特飲就另外加錢#kwuntong #burger #burgerlover #yummy #hkfoodie #hongkong #香港美食 #美食推介 #人氣burger #人氣漢堡店 #性價比高 #高質漢堡
📍 MOO MOO (觀塘)

魚Full之堡

午餐
  • 熱帶之堡
  • 魚Full之堡
2023-07-15 54 瀏覽
今日去咗觀塘食burger,店入面因為位置唔多,所以我地晏晝先去食,但都比我想像中多人,下午2點幾都坐咗一半位置有多,今次叫左兩個漢堡,一個連set一個散叫~再加佐個洋蔥圈經典之堡$60個Burger都幾大個,差少少一口咬唔到,配料有手打美國穀詞牛肉漢堡扒、芝士、生菜、蕃茄同moo moo汁,食落整體好balance~雖然係去漢堡扒去到全熟,但咬落去有好多汁,而且漢堡扒仲有少少脆邊,幾好食滋味雞堡$60一上枱真係好熱,而且我覺得好似大過牛肉漢堡,一啖咬唔曬成個😂香辣mayo有少少辣,但配埋塊多汁嘅雞扒好正Set揀佐芝士肉醬薯條配奶昔($29+$25),肉醬薯條份量都算多,味道唔錯,奶昔正正常常洋蔥圈$38味道同平時食到嘅差唔多~即炸熱辣辣唔會好油

經典之堡$60

滋味雞堡$60

洋蔥圈$38
味道同平時食到嘅差唔多~即炸熱辣辣唔會好油
5 分鐘 (堂食)
  • 經典之堡
  • 滋味雞堡
👩🏻‍🍳Moo Moo Burger🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻‍♂️🏃🏻🏃🏻‍♀️今日食嘅係美味又邪惡之選😈食完呢餐要好好諗下點減😂因為減肥係為左食更多好西😋🍔 經典之堡* 外軟內脆牛油烤烘麵包* 美國車打芝士* 新鮮手打優質美國穀飼牛肉* 新鮮生菜及番茄* 秘制MOO MOO汁🍔 熱帶之堡* 外軟內脆牛油烤烘麵包* 新鮮手打優質美國穀飼牛肉* 新鮮生菜、菠蘿及番茄* 煙肉、千島醬🍟 薯條🍽️ 避風塘雞翼🥤可囗可樂x2📍地點:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖 #hkfood #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodblog #hklifestyle #foodstagram #instafood #foodoftheday #hkiger #hkeat#hkig #foodie #hkfoodpic #hkrestaurant #相機食先 #香港美食 #followme #followmetasting #moomoo #moomooburger #burger #themoomoo #觀塘探店 #觀塘美食 #觀塘探食 @th
👩🏻‍🍳Moo Moo Burger🧑🏻‍🍳

* 秘制MOO MOO汁

🍔 熱帶之堡
* 外軟內脆牛油烤烘麵包
* 新鮮手打優質美國穀飼牛肉
* 新鮮生菜、菠蘿及番茄
* 煙肉、千島醬

🍟 薯條
🍽️ 避風塘雞翼
🥤可囗可樂x2

📍地點:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖

@themoomooburger
2023-07-11 24 瀏覽
[ MOO MOO ]Moo Moo嘅麵包皮由本地工場自製,選用日本麵粉,所以食落份外鬆軟,呢個價錢食到都幾抵食🙂🙂。✿ 白菌之堡🍔 $65漢堡包皮微微烤製過,有微脆口感。內裡有新鮮手打優質美國穀飼牛肉,咬落肉汁滿溢🤤。另外仲有菇菌、芝士、生菜、番茄🍅、松露蛋黃醬,口感豐富。✿ 芝士肉醬狗🌭🌭 $45熱狗份量十足,熱狗腸好大條,咬開會爆汁💦。再淋上芝士🧀同肉醬,好滋味😋😋。✿ 芝士肉醬薯條🍟 跟餐 +$29半溶嘅芝士配上肉醬同薯條,非常邪惡😈,令你食唔停口。總結🫦價錢親民,最欣賞係選用日本麵粉自製麵包,好味得來無添加。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿MOO MOO地址: 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖電話: 94968213✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ MOO MOO ]

✿ 白菌之堡🍔 $65

✿ 芝士肉醬狗🌭🌭 $45

✿ 芝士肉醬薯條🍟 跟餐 +$29
半溶嘅芝士配上肉醬同薯條,非常邪惡😈,令你食唔停口。

總結🫦
價錢親民,最欣賞係選用日本麵粉自製麵包,好味得來無添加。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
地址: 觀塘巧明街94-96號鴻圖中心地下1A號舖
電話: 94968213
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 白菌之堡
  • 薯條
  • 肉醬芝士薯條
Moo Moo喺觀塘都開咗好耐啦,前兩日去咗食,都幾有驚喜喎,性價比高,麵包超鬆軟!仲有我鍾意食嘅明太子蝦堡😋🍔經典之堡 $60其中一個漢堡叫咗招牌嘅經典之堡,手打牛肉配芝士、生菜,番茄,再加Moo Moo汁,唔會輸嘅配搭!牛肉有肉汁唔乾,麵包鬆軟口感好好!加咗$8要多塊菠蘿,更加香甜滋味~~🍔明太子蝦堡 $78我必點嘅漢堡😂 蝦餅厚實彈牙,啖啖蝦肉,唔係軟腍腍嗰種,比其他餐廳嘅蝦堡好食!本身就有塊菠蘿,再加明太子醬,好好食!不過身為明太子控嘅我,覺得明太子醬太少唔夠喉🤣🍟肉汁芝士薯條 加配咗個薯條試吓~ 味道都okay,不過可能我哋擺耐咗先食,薯條有啲腍。🥤朱古力奶昔將套餐嘅汽水升級做朱古力奶昔,好滑溜,但對我嚟講就偏甜咗少少。呢間小店burger整體都幾好食,自家製麵包好鬆軟,淨食包都好食!推薦明太子蝦堡👍🏻

🍔經典之堡 $60

🍔明太子蝦堡 $78