今日去mos burger買個靚早餐外賣,順便幫同事買埋。這間mos係上水新開了大半年,第1次幫襯。火腿蛋漢堡我食火腿雞蛋漢堡set,餐飲配粟米湯。雞蛋好厚!包還夾住一塊生菜,感覺比較fresh。沙律醬又不會太多,剛剛好。粟米湯粟米湯夠熱夠濃郁夠creamy,如果有粟米粒會仲加分。熱狗同事食熱狗🌭️set,餐配熱檸茶。熱狗包幾大個,但不夠熱,平時有點蒜蓉粒都不見了?整體來說味道也ok。熱檸茶熱檸茶配的茶包是twinings,茶的濃度適中,但又是不夠熱。順帶想讚一讚收銀姐姐,態度很有禮貌和友善,常臉帶笑容,由點餐到出餐都跟足!另外仲有coupon送

火腿蛋漢堡
我食火腿雞蛋漢堡set,餐飲配粟米湯。雞蛋好厚
火腿雞蛋漢堡

粟米湯
粟米湯夠熱夠濃郁夠creamy,如果有粟米粒會仲加分

熱狗
熱狗

熱檸茶
熱檸茶

!另外仲有coupon送
2018-09-26
$25 (早餐)
火腿雞蛋漢堡
2018-05-02 336 瀏覽
今日,一個人收工後 ,搵飯開 ,去到Mos Burger 開飯,上次試了個北海道南瓜burger ,覺得味道比較淡味 ,今次試了芥末蝦堡(HKD 28)從外觀來看,都幾吸收,有一層椰菜絲,加一塊炸蝦餅。(包皮鬆軟,蝦餅內有原隻蝦仔,蝦仔爽脆,配上椰菜絲加芥末醬,味道都OK, 但是個蝦餅外皮略欠鬆脆及有點油,還有多點芥末醬,會好吃些。)另外加了20元,配了個細薯條及蔬菜汁,這兩樣好唔ok. ,吃得出薯條是重炸及蔬菜汁的味道是蕃茄味。下次吃,都是只買Burger ,不再加薯條算啦

另外加了20元,配了個細薯條及蔬菜汁,這兩樣好唔ok.
,吃得出薯條是重炸及蔬菜汁的味道是蕃茄味。

下次吃,都是只買Burger ,不再加薯條算啦
2018-05-02
10 分鐘 (堂食)
2018-01-28 393 瀏覽
今次嚟Mos burger唔食和牛漢堡,食北海道南瓜薯餅漢堡,再加杯抹茶特飲,又再一次驚喜❤個南瓜餅炸得剛剛好,個粉漿唔會太硬,配埋啲爽脆嘅菜絲變得好夾好好味杯飲品味道正常,不過太多冰

杯飲品味道正常,不過太多冰
2018-01-26 278 瀏覽
這間店香港人大多很熟悉畢竟目黑這首歌也曾出現過。是一間日或的漢堡快餐店。裡頭的漢堡除了有麵包夾著內餡也有用飯的,因為日本是珍珠米較黏口所以用餅做面既飽肚醬汁滲進時也會有種吃飯團的錯覺。這次我點的正是牛加飯的組合!燒汁都滲進飯裡超香口,再加上有點生菜能減膩感熱騰騰的吃對一人晚飯來說很不錯。雞塊份量與每件的大小也是恰當,皮很薄所以啖啖肉,雞肉也比想像中嫩口很不錯。至於我加錢的抺茶鮮奶,牛奶味相薄而言較重,所以不會很甜。

至於我加錢的抺茶鮮奶,牛奶味相薄而言較重,所以不會很甜。
2018-01-12 386 瀏覽
鋪頭新開專登去試吓,聽朋友講話呢間漢堡包店好好食,同三位朋友滿心歡喜去食飯,點餐時間好快,等左10分鐘左右就送上枱,但好可惜個包就凍嘅,d炸雞就炸到燶左,薯條可以淋到好似食薯蓉感覺,個雞塊就凍冰冰衰過食麥當勞啲麥樂雞。成個餐最好食最好飲竟然係個粟米湯。因為呢個係唯一我覺得真係夠熱嘅嘢呢個價錢同食物完全唔成正比。朋友話其他鋪頭好食好多。希望呢間公司會改善。係好貼心送餐給我食,但如果嗰啲嘢食根本食唔到落口,又有咩用。
鋪頭新開專登去試吓,

聽朋友講話呢間漢堡包店好好食,
同三位朋友滿心歡喜去食飯,
呢個價錢同食物完全唔成正比。
魚堡,蝦堡,炸雞塊,
2018-01-11 269 瀏覽
終於等到Mos burger開到上水區啦!其實一向都鐘意Mos burger嘅食品,種類多,又可以加配其他副食品今次揀咗勁量和牛野菌漢堡配大份粗薯條,其實可以選擇正常分量嘅和牛,但只相差幾蚊咋!梗係揀勁量和牛啦味道依舊保持水準,和牛肉汁勁多,野菌連埋南瓜一齊夾埋響漢堡入面,簡直無得彈呀!
終於等到Mos burger開到上水區啦!