2022-07-06 428 瀏覽
今日放工經過呢間麵包店,行入去見到雪櫃有抹茶紅豆味瑞士卷,賣相唔錯,就買嚟試下,果然有驚喜,瑞士卷重身蛋糕結實,又多紅豆,唔似集團式餅店嘅瑞士卷冇蛋味而且輕身。
2021-10-20 472 瀏覽
服務差就足以不用回頭。做 屋 邨 生 意,不求回頭客,是為做生意嗎不禮貌,特意買曲奇和朋友們試試。近百元其實有很多更好包裝,更好嘅選擇。但 兩 位 女性店員在店內沒客的時候,都表示不耐煩。多番要求客人出外指曲奇,讀數字,中文不聽英文不懂。唔緊要...但既然不想打這個工,為何要幫老闆趕客? 可惜...如果有禮貌,一個客變三個,三個變六個,$80 一單生意總好過店主賣幾個麵包吧... 服務真係好差!否則,唔會觸怒人打篇文
服務差就足以不用回頭。
做 屋 邨 生 意,不求回頭客,是為做生意嗎

不禮貌,特意買曲奇和朋友們試試。
唔緊要...但既然不想打這個工,為何要幫老闆趕客?
2021-07-12 332 瀏覽
早前去咗住安定的朋友的屋企探訪,原來又安定邨行去這個商場只需1分鐘,好近,好方便!朋友去完附近商場行,之後在輕鐵站前面找到這間麵包店,順便買一個麵包返屋企試吓好唔好食。呢間麵包店裝修唔錯,睇落整整齊齊,麵包價錢唔算貴,但未到最平,當然平嘢唔一定好,今次買咗個雞尾包,$6.5,拎到返屋企試吓,車程大概一個鐘。麵包唔算好鬆軟,不過都唔會太乾太份嘅感覺,算係中上。當然如果可以再鬆軟少少就可以加分。餡料來講都算係唔錯,合格以上,所有餡料傾斜在一邊,一般雞尾包都係咁樣捲着一邊餡料,而呢一間雖然餡料唔算好多,但絕對唔算少,當然如果可以平均啲左右都有咁就最好啦!

2019-05-29 1237 瀏覽
餓底好鍾意麵包,咩包都鍾意食,去到少去的地區如果發現有麵包小店,都會鑽進去看看有什麼包食。這天來到安定,經過美雅門口香得實在太緊要,被香味吸了進來!麵包睇落好靚好好味,有些迷你麵包及麻糬波波11蚊3個,幾抵喎,買三個試下先。選了迷你酥皮奶皇包、芝士QQ波&酥皮QQ波。芝士QQ波:有掌心咁大,無普通麵包店的咁迷你,而且不是空心的,中間都是有咬口的麻糬口感,好味呀!酥皮QQ波:好少見麻糬波波有酥皮,好特別,又脆又煙韌,又幾正喎。迷你酥皮奶皇包:層酥皮同麻糬波波既酥皮不一樣,有點鬆散,唔知係咪因為有餡,有少少空氣麵包feel,一般般,試一次就算。QQ波不錯吃,可以encore!

這天來到安定,經過美雅門口香得實在太緊要,被香味吸了進來!

選了迷你酥皮奶皇包、芝士QQ波&酥皮QQ波。

QQ波不錯吃,可以encore!
2018-09-01 1056 瀏覽
其實向來都有買開呢度既麵包食,甜品之前都試過,質素一向不懶,今次適逢屋企人生日,就係呢度訂左個芒果黑森林蛋糕,加埋朱古力牌都唔駛200蚊,抵過連鎖麵包店!拎蛋糕時發覺都幾墜手😂😂😂肯定足一磅有多啦!一見到個蛋糕,又估唔到真係幾靚喎,有好多士多啤梨,奇異果同芒果😋😋😋不過問題出黎啦,一邊黑森林,一邊芒果,點食呢?最後成家用叉成個不黎食。。賣相就靚啦,味道呢?都唔錯!芒果個便用料十足,中間有芒果粒,酸酸甜甜咁黑森林個便呢都好好食,因為cream夠厚之餘蛋糕質量都好好,唔會輕飄飄😄果然冇簡錯!

拎蛋糕時發覺都幾墜手😂😂😂肯定足一磅有多啦!

果然冇簡錯!
2018-04-19 790 瀏覽
因為做野關係入到去屯門,一落車就見到間麵包店🤣職業病發作又入左去🤦🏽‍♀️就係咁俾我搵到屎上我心目中top 1 既麻糬波波!💟👉🏿✨酥皮麻糬波波 Hkd 10/3 個 💸📌好似未見過有酥皮版既波波,見佢好吸引😍買!食到唔落口,哇佢啲酥皮真係冇得輸✨係好似曲奇咁,勁脆又甜甜地☺️加埋麻糬食超正呀!佢會係我之後去屯門既其中一個理由!去到應該買10個起跳!堅好食!👉🏿✨芝士麻糬波波 Hkd 10/3 個 💸📌佢啲芝士味都算濃郁!麻糬都做到煙煙un😳而且size絕對唔迷你!好食又抵食👉🏿✨丹麥酥 Hkd 10/3 個 💸📌我發覺佢啲酥皮全部都做得好出色!係凍左之後仲keep到酥脆既口感👌🏽份量又唔係迷你,抵啦!
就係咁俾我搵到屎上我心目中top 1 既麻糬波波!💟
👉🏿✨酥皮麻糬波波 Hkd 10/3 個 💸

👉🏿✨芝士麻糬波波 Hkd 10/3 個 💸

📌佢啲芝士味都算濃郁!麻糬都做到煙煙un😳
而且size絕對唔迷你!好食又抵食
👉🏿✨丹麥酥 Hkd 10/3 個 💸

2017-06-15 780 瀏覽
應該有2-3年沒吃過蛋撻了,不是不喜歡吃,而是當知道小小一件蛋撻竟然接近250kcal,差不多等如一碗白飯,要踏50mins健身單車才能消耗到,想起都覺得可怕!! 其實與家人剛於附近酒樓吃過點心,但是父親見到剛出爐的飽滿蛋撻實在忍不住口,一買就是半打,買後就是即場吃,為食的家人就是如此~ 半打蛋撻售價才$19,實在相當划算. 剛出爐的蛋撻實在相當熱辣,有必要小口小口的吃,以免燙傷~ 蛋撻有濃濃的蛋香,入口細滑不過甜,曲奇皮相當鬆化,以每個$3 左右,實在是便宜又好吃的飯後甜品. 屯門屯門鄉事會路2A號 H.A.N.D.S N區1樓N-117 - N-118號舖 2451 2266

2451 2266
2016-08-02 744 瀏覽
第一次寫食評係因為一肚氣, 如果附近有多一兩個選擇都可以去第二間,當日買了四個 蛋撻 ,兩個雞批,店員用膠袋袋住就算,我亦好有禮貌問一句:請問可唔可以用個盒幫我入住? 服務態度奇差回答一句:冇架喎,你要就加多兩蚊比個盒你囉…, 麵包亦唔係特别出色,有得選擇都唔再幫親。
2015-09-02 610 瀏覽
無聊到H.A.N.D.S.亂逛 麪包控職業病發作到處尋找麪包的生命香氣 找到一間迷你的小店店內有好多唔同種類既迷你包 $9/3好似專比人試味咁 普通包足足有迷你包四倍芝士QQ波 迷你酥皮奶黃 迷你朱古力鮮奶球 $9迷你酥皮奶黃賣相相當給力 靚靚酥皮上有糖霜酥皮十分酥 層層感覺有feel但終極空心 奶黃有奶香但唔太甜睇尼只係賣相好...芝士QQ波芝士味同烘焙味聞到好香濃 質地的確有Q彈感覺(似A-1質地~但食落味道冇乜芝士味如果味道上加以改良一定成為小店佳品迷你朱古力鮮奶球表面朱古力碎足料 亦有沉沉鮮奶味看似一般 但包唔係空心 而且鬆軟 但略嫌過份鬆軟而包心攞上手易變型奶味配上朱古力碎 有甜有香 變成朱古力奶XD小店追求高質水準 值得鼓勵但仍有唔少進步空間 期待進步的一天
無聊到H.A.N.D.S.亂逛 麪包控職業病發作

賣相相當給力 靚靚酥皮上有糖霜

酥皮十分酥 層層感覺有feel
但終極空心
 奶黃有奶香但唔太甜
睇尼只係賣相好...
芝士味同烘焙味聞到好香濃

質地的確有Q彈感覺
(似A-1質地~
但食落味道冇乜芝士味

小店追求高質水準 值得鼓勵
但仍有唔少進步空間 期待進步的一天
2015-08-31
2014-08-07 500 瀏覽
趕時間!趕時間!一大早趕時間上班上學,最好就在車站附近買個早餐吃。美雅就佔盡優勢,它位於巴士站旁,每早居民乘車出九龍、港島上班,在這裡買個麵包當早餐就最方便了。除了位置方便,美雅的裝修跟其他麵包店差不多,都很光鮮。這天又是趕趕趕,就在新開的美雅買了個"美味棒" ($8.5)看到名字,本以為跟山x麵包的"滋味棒"差不多,可惜原來口感差很遠的。麵包外皮一絲絲的,也許我買麵包已經是上午九時多,麵包不太新鮮,外皮變硬了...再吃下去,吃到了吉士餡料,可惜...怎麼只有一半?!!!!!看到這裡,我想起早前有報導說有的麵包店賣的是空心包...這天,我吃到了這個"美味棒",我後悔了....也許,我真的遲了買,不太新鮮。但因為美雅實在太方便,還是會幫襯吧。
趕時間!趕時間!
一大早趕時間上班上學,最好就在車站附近買個早餐吃。

除了位置方便,美雅的裝修跟其他麵包店差不多,都很光鮮。

看到這裡,我想起早前有報導說有的麵包店賣的是空心包...
這天,我吃到了這個"美味棒",我後悔了....
美味棒
也許,我真的遲了買,不太新鮮。
但因為美雅實在太方便,還是會幫襯吧。
2014-07-27
外賣自取
$8.5 (早餐)