2023-11-25 172 瀏覽
[myEureka]呢幾日都放假都忍唔住想食下零食🍘🍘平時去戲院先會食到爆谷🍿️今次唔駛啦, 隨時隨地都食得仲要勁多口味添😍😍180G都係60蚊咋買定係屋企以準不時之需都好方便👏🏻👏🏻❤️焦糖 Caramel🍮🍮呢一個我覺得最脆唔會好甜, 每一粒都有焦糖好似係戲院食緊爆谷咁❤️粟米濃湯Corn Potage🌽🌽我覺得呢個勁似Riska個隻濃湯粟米球一食以為自己飲緊湯勁推介❤️美祿味 Cocoa Malt🍫🍫美祿味 好似食緊穀類早餐🤣🤣如果再重D朱古力味就更加心心眼😍😍❤️芝士味 Cheese🧀🧀好似平時食開的芝士波味好好味, 會忍唔住食完一粒又一粒回頭指數(10分) : 7分√√√√√√√價錢(5分):💰💰💰味道(5分):😋😋😋😋打卡(5分):😊😊😊
[myEureka]
呢幾日都放假
都忍唔住想食下零食🍘🍘
平時去戲院先會食到爆谷🍿️
今次唔駛啦, 隨時隨地都食得
仲要勁多口味添😍😍
180G都係60蚊咋
買定係屋企以準不時之需都好方便👏🏻👏🏻

❤️焦糖 Caramel🍮🍮
呢一個我覺得最脆
唔會好甜, 每一粒都有焦糖
好似係戲院食緊爆谷咁

美祿味 好似食緊穀類早餐🤣🤣
如果再重D朱古力味就更加心心眼😍😍

❤️芝士味 Cheese🧀🧀
好似平時食開的芝士波味
好好味, 會忍唔住食完一粒又一粒

回頭指數(10分) : 7分√√√√√√√
價錢(5分):💰💰💰
味道(5分):😋😋😋😋
打卡(5分):😊😊😊
.👻成日喺屋企睇Netflix 嘅時候都會忍唔住想搵啲嘢食吓,🙌🏻零食簡直就係屋企長期必備嘅。💕依家來自馬來西亞嘅手工爆谷店簡直就係滿足晒為食小編嘅需求,🍬有甜味又有鹹味,🍿啱晒買返一兩包放喺屋企過吓口癮。.🐷手工香脆爆谷 芝士味 👅8/10芝士味鹹鹹香香,爆谷好脆口,係會忍唔住一粒字一粒嗰隻。.🐷手工香脆爆谷 焦糖味 👅8/10焦糖味好香,比鹹味嘅爆谷更加脆,對比起有啲好漏嘅焦糖爆谷,呢隻整體唔會覺得超級超級甜,係可以接受嘅甜度。.🐷手工香脆爆谷 酸忌廉洋蔥味 👅7/10同平時食薯片嘅酸忌廉洋蔥味唔太一樣,呢隻口味會偏甜少少,個人比較鍾意芝士味多啲。

🐷手工香脆爆谷 芝士味 👅8/10

芝士味鹹鹹香香,爆谷好脆口,係會忍唔住一粒字一粒嗰隻。
🐷手工香脆爆谷 焦糖味 👅8/10

🐷手工香脆爆谷 酸忌廉洋蔥味 👅7/10

2023-03-28 156 瀏覽
早幾日約左朋友係太子食飯,等朋友既時候周圍閒逛下,發現左呢間馬來西亞爆谷店🍿爆谷有20多種口味,有甜又有鹹,每款都好吸引想試,所以揀左其中3隻味黎試下佢。店員介紹爆谷仲係手工製,不含轉基因粟米,粒粒圓碌碌,口感好香脆。🍿芝士味 芝士粉都均勻地包裹住爆谷,芝士味濃郁,本身帶甜既味道可以中和芝士既肥膩感。🍿酸忌廉洋蔥味一打開個包裝袋已經聞到陣陣酸忌廉既味道,味道酸甜可口,爆谷表面有少少洋蔥碎,好惹味。🍿焦糖味爆谷係焦糖味無得輸😂焦糖味濃郁,但又唔會好膩,係最經典既戲院爆谷口味😁

🍿芝士味

🍿酸忌廉洋蔥味

🍿焦糖味
2023-03-25
下午茶
2023-01-07 214 瀏覽
依家食爆谷都唔使去戲院喇🎬仲可以買定啲爆谷係屋企🏡煲Netflix嗰陣就更加有氣氛啦佢哋🈶️好多大大小小唔同口味嘅爆谷🥡🥫🫙而且仲🈶️好多唔同嘅口味添🥳🍬「焦糖味」係「必買之選」👍因為焦糖未唔單止唔會太甜🍬而且比我想像中更加香脆🔥🧀「芝士味」口味就好似食緊傳統嘅芝士波味道🧀令個一直都係極受歡迎嘅味道喔🥳🍅「蕃茄味」就同傳統食過嘅蕃茄薯片味道極似😋一樣會食到唔停口㗎😂🧅「酸忌廉洋蔥味」同埋「燒烤味」味聽講喺美食博覽嗰陣係最搶手貨❤「燒烤味」嘅惹味程度一定令你🈶️驚喜㗎🥳🥳

• 焦糖味
  • 酸忌廉洋蔥味
  • 燒烤味
2022-09-12 310 瀏覽
在Hysan 5樓分店買左包140g黑朱古力爆谷,諗住會同星球工坊差唔多,好開心咁打開食一粒之際,淋的!本以為只係面既一兩粒淋少少,點知試左幾中粒都係淋既!之前喺hktvmall見啲人comments 都話淋,以為唔喺專門店買所以先會咁,點知喺門市買都係咁,完全無諗過啲爆谷會係淋既!$60買包淋既爆谷,真係好失望,名過於實!差唔多價位既星球工坊同Garrett好食好多,就連Aeon超市自家品牌Topvalu既爆谷都好食過myEureka,又平又唔淋。這次初體驗太差了,應該唔會再幫趁了!

這次初體驗太差了,應該唔會再幫趁了!
2022-09-12
2022-07-22 264 瀏覽
今次同大家介紹呢個爆谷myEureka係馬來西亞品牌嘅人氣爆谷仲要係超級多口味😍每包大大包 真係心心眼每款味道都好想試 心大心細我真係選擇困難😆唔緊要啦食完再去買囉我揀咗四款口味有辣墨魚味、酸忌廉洋蔥味、粟米濃湯味、焦糖味相信大部份人都會揀焦糖味 亦係店既皇牌味道呢款焦糖外層唔太厚 食多幾粒都唔會太甜真係會忍唔住一粒一粒咁擺入口焦脆味道嘅口感🥰令你即刻愛上我自己偏愛食酸忌廉洋蔥口味~平時食薯片都係買呢個味道係我心目中有一定嘅地位🤣好鍾意爆谷上面仲有少少洋蔥碎 鹹鹹地👍好正唔該比杯超凍啤酒我🍺肥咗 唔好笑我🥺🥺🥺喺心裏入面笑好啦男女老少大人小朋友都啱😝我要食晒所有口味!!!
今次同大家介紹呢個爆谷myEureka
係馬來西亞品牌嘅人氣爆谷
仲要係超級多口味😍每包大大包 真係心心眼
每款味道都好想試 心大心細
我真係選擇困難😆唔緊要啦食完再去買囉

我揀咗四款口味有辣墨魚味、酸忌廉洋蔥味、粟米濃湯味、焦糖味
相信大部份人都會揀焦糖味 亦係店既皇牌味道

好鍾意爆谷上面仲有少少洋蔥碎 鹹鹹地👍好正
唔該比杯超凍啤酒我🍺
肥咗 唔好笑我🥺🥺🥺喺心裏入面笑好啦
男女老少大人小朋友都啱
😝我要食晒所有口味!!!
2022-04-17 485 瀏覽
🇲🇾MyEurekaHK爆谷🇲🇾自從食過1xx popcorn之後 我對爆谷無晒信心😞 但呢間來自馬來西亞嘅香脆人氣手工爆谷店 @myeurekahk 最近去咗佢地尖沙咀海港城既新店😆 佢哋有多款口味選擇 有甜款亦都有鹹款 每款都好吸引 各具特色 超香脆!味道均勻 再次提及!好香脆!佢哋有罐裝/包裝 方便存放🥰今次試咗佢哋其中五款:🍿焦糖味:呢款係我試咗嘅唯一一款甜味 重點!微甜香脆 唔會甜到膩 好快就食完一盒🙈🍿BBQ燒烤味:燒烤味重 味道方便鹹鹹地 估唔到爆谷同燒烤味都好夾!🍿鹹蛋味:鹹蛋夠惹味 充滿咗鹹香🙈🍿酸忌廉洋蔥味:呢款我最鍾意 打開嗰個已經聞到陣陣嘅酸忌廉洋蔥味 好香酸忌廉味!🍿芝士味:芝士味道好濃郁 仲有芝士粉均勻塗在爆谷 有種香料嘅感覺 唔係好似我平時食到既個種芝士味🤨比較特別!📍分店位置1️⃣海港城海運大廈2階 Kiosk L號鋪(Lady M旁邊)2️⃣太子聯合廣場地下G22號鋪3️⃣銅鑼灣希慎廣場5樓 POP UP Store
🇲🇾MyEurekaHK爆谷🇲🇾

今次試咗佢哋其中五款:
🍿鹹蛋味:鹹蛋夠惹味 充滿咗鹹香🙈

📍分店位置
2️⃣太子聯合廣場地下G22號鋪
3️⃣銅鑼灣希慎廣場5樓 POP UP Store
2022-04-13
外賣自取
$60 (宵夜)
2022-04-14 147 瀏覽
買咗myEureka爆谷,佢係馬來西亞吉隆坡手手工爆谷,啲爆谷粒粒圓碌碌,口感好香脆,味道濃味均勻。食材無防腐劑,開封後可以keep一星期,屋企睇劇食佢就最啱☺️
2022-04-09 121 瀏覽
今次想介紹下呢款來自馬來西亞嘅人氣爆谷,佢地係太子同埋朗豪坊嘅分店都好近地鐵站夠曬方便🚇難得個日去到舖頭咁啱返齊貨,要係咁多種味道裏面揀出心水真係好困難,每款味道都想試下🥳無論係經典定係特色口味,淨係見到咁多七彩顏色嘅爆谷罐,都已經覺得好吸引!識食之人一定會揀經典焦糖味,依款焦糖外層唔會太厚,食多幾粒都唔會過甜,但仍然做到焦脆嘅口感😎另外一款比較特別嘅就係洛神花味,係香港地區限定嫁,洛神花酸酸甜甜啱女仔口味,相比下就無咁脆身,推介比想試新野嘅朋友🌺

2021-11-17 133 瀏覽
來自馬來西亞既爆谷專門店 myEureka Snack HK,現已進駐 Langham Place 朗豪坊!爆谷用非基因改造粟米同高質天然食材,不添加防腐劑無反式脂肪,爆谷可以有幾多種味?3種?5種?梗係唔只啦!有19款創新口味爆谷!喜歡爆谷既朋友您地又試過哂未?爆谷又點止得焦糖同芝士味呢得閒嚟太子店買啲返去試啦!嚟緊仲會有更多新口味添!包括經典焦糖、原味海鹽同芝士,仲有粟米濃湯同鹹蛋等獨家限定口味!新鮮即包裝!有罐裝同袋裝,爆谷形狀圓碌碌之餘每一粒爆谷的味道均勻,口感香脆,令人回味無窮!仲有個隱藏食法...將最鍾意嘅味撈入同一個袋入面再shake勻佢,真心好正😋😋😍😍😍

2021-07-27
2021-06-15 165 瀏覽
來自馬來西亞的爆谷,平時食開美國品牌,今次試新野😋😋😋📍酸忌廉洋蔥爆谷打開陣陣酸忌廉味飄出黎,食落少少甜又有洋蔥味,唔錯!袋既仲有拉鍊設計,食唔曬拉返好下次再食。📍焦糖味食落唔太甜,食多幾粒都唔會膩。現在係實體鋪即時like 佢ig 即刻送包細既😋咁就可以試多幾隻味啦
來自馬來西亞的爆谷,平時食開美國品牌,今次試新野😋😋😋

📍酸忌廉洋蔥爆谷
打開陣陣酸忌廉味飄出黎,食落少少甜又有洋蔥味,唔錯!
袋既仲有拉鍊設計,食唔曬拉返好下次再食。

📍焦糖味
2021-03-15 139 瀏覽
之前無得去戲院一邊嘆住爆谷一邊睇戲🎞咪唯有自己搜羅爆谷宅在家煲劇啦📺@myeurekahk 人氣爆谷店🍿馬來西亞品牌🇲🇾 17種口味選擇🤩今次食左其中10款口味😋🍿白朱古力綠茶🍿BBQ🍿黑朱古力🍿芥末🍿紫菜🍿海鹽🍿焦糖🍿白咖啡🍿酸忌廉洋蔥🍿辣墨魚每款味道各有特色😚味濃、香脆可口小妹較喜歡BBQ、紫菜、黑朱古力口味😉購買指定金額仲有送貨服務🚚 @myeurekahk
之前無得去戲院一邊嘆住爆谷一邊睇戲🎞

🍿焦糖
🍿白咖啡
🍿酸忌廉洋蔥
🍿辣墨魚

每款味道各有特色😚味濃、香脆可口

小妹較喜歡BBQ、紫菜、黑朱古力口味😉

購買指定金額仲有送貨服務🚚
@myeurekahk
2021-01-24 154 瀏覽
磨菇🍄形狀既爆谷你又食過未⁉️ 我講緊既係👉來自馬來西亞 @myeurekahk 超人氣爆谷🍿口味多達17種選擇,獨特既磨菇形狀口感比平時戲院食到嘅軟綿,🌽粟米皮會薄啲,每一邊既味道亦較平均🤤 佢仲係手工製作同不含反式脂肪ga👍·我就試左其中10款口味啦🤗 特別喜愛酸忌廉洋蔥口味 & 鹹蛋黃口味💖罐裝包裝唔怕通風變腍,另外仲有包裝選擇㗎~ 唔知你又想食邊款呢😋 留言話俾我知啦😚·🍿泡菜味🍿芝士味🍿鹹蛋黃味🍿紫菜味🍿海鹽味🍿酸忌廉洋蔥味🍿焦糖味🍿白咖啡味🍿咖哩味🍿芥末味·買滿指定金額仲包送貨服務📦 懶人安坐家中都可以食得滋味啦✌

🍿泡菜味
其他
  • 鹹蛋黃味爆谷
  • 酸忌廉洋蔥味爆谷
2021-01-19 110 瀏覽
新年就到🎋係時候要揀定心水禮盒送禮🎁 新年送禮比親戚朋友都要花點心思💝今年送禮要送大人小朋友都愛食嘅爆谷 來自馬來西亞🇲🇾吉隆坡嘅手工香脆爆谷「my Eureka」推出限量版新年禮盒;全手工製作,每粒外型圓碌碌🟡好似波子咁,味道適中,唔會太甜;爆谷新年禮盒,真係吸引到暈呀🤩 一盒有10小罐 35g,十款不同口味,每個味道我都好鍾意食😋包括:芝士🧀焦糖﹑酸忌廉洋葱🧅BBQ﹑蕃茄🍅可可味﹑黑巧克力🍫芥末﹑海鹽﹑海苔 購買新年禮盒,仲會送出【my Eureka】獨家利是封🧧 購買地址 🛍 太子聯合廣場地下G22號鋪 (太子站B2出口)
新年就到🎋係時候要揀定心水禮盒送禮🎁

購買新年禮盒,仲會送出【my Eureka】獨家利是封🧧

2021-01-18
其他
2020-12-26 191 瀏覽
為食既青蛙超鐘意食蘑菇型既爆谷(戲院果啲係粒粒唔同既蝴蝶型)除左望落靚仔啲口感平均啲脆身啲粟米皮仲冇咁厚最好仲要有好多隻味揀@myeurekahk 既爆谷就滿足到我既要求今次帶左十隻味返屋企:❤️ 泡菜味🧡 芝士味💛 鹹蛋黃味💚 紫菜味💙 海鹽味💜 酸忌廉洋蔥味🖤 焦糖味🤍 白咖啡味🤎 咖哩味💖 芥末味款款都好吸引食到停唔到口呀~除左推介特別既💛鹹蛋黃味我仲鐘意食💚紫菜同🤎咖哩味而白🤍咖啡味同💘辣墨魚味係Eureka獨家㗎佢哋仲有罐裝同袋裝選擇包裝可以zip實分幾次食都唔驚會淋啦😍懶鬼既你仲可以選擇送貨服務咁就可以Stay Home 都食到好野啦🥳🥳

除左望落靚仔啲

🤍 白咖啡味
🤎 咖哩味
💖 芥末味
款款都好吸引
食到停唔到口呀~

除左推介特別既💛鹹蛋黃味
我仲鐘意食💚紫菜同🤎咖哩味