2015-11-20
紫薯控今日又岀動尋找紫薯滋味。Myoc 岀咗一個雪糕pancake三文治 ($35),有紫薯味雪糕,仲有紫薯味pancake 可惜去到先知當日無紫薯雪糕,有啲失望。好彩仲有紫薯pancake,如果兩樣都無我應該會喊。Pancake 有原味,綠茶,同紫薯味。小店自家製雪糕原來有好多款口味,例如紅豆,紫薯,焦糖,雲呢拿脆脆,朱古力,番石榴,不過唔係每日都有哂全部雪糕。同朋友們叫咗三個雪糕pancake, pancake 比第一次黎食嘅時候改進咗,比之前鬆軟濕潤。紫薯pancake顏色好靚,食到淡淡嘅香甜, 但如果紫薯味更濃一定更正。自家製雪糕一啲唔易溶,但又唔係雪到好硬好硬咁,食落係軟滑嘅。紅豆雪糕入面有粒粒紅豆,紅豆味同奶味都好香濃。另外,雲呢拿脆脆都幾特別,連平時唔喜歡雲呢拿嘅朋友都大讚,中間嘅脆脆增加咗整體口感,相當唔錯。今次食唔到紫薯雪糕真係好可惜呀!$35 一大件其實真係好affordable, 岀面啲雪糕三文治閒閒地都五六十蚊,希望下次可以好彩遇到紫薯雪糕!
Myoc 岀咗一個雪糕pancake三文治 ($35),有紫薯味雪糕,仲有紫薯味pancake 可惜去到先知當日無紫薯雪糕,有啲失望。好彩仲有紫薯pancake,如果兩樣都無我應該會喊。 Pancake 有原味,綠茶,同紫薯味。小店自家製雪糕原來有好多款口味,例如紅豆,紫薯,焦糖,雲呢拿脆脆,朱古力,番石榴,不過唔係每日都有哂全部雪糕。 同朋友們叫咗三個雪糕pancake, pancake 比第一次黎食嘅時候改進咗,比之前鬆軟濕潤。 紫薯pancake顏色好靚,食到淡淡嘅香甜, 但如果紫薯味更濃一定更正。自家製雪糕一啲唔易溶,但又唔係雪到好硬好硬咁,食落係軟滑嘅。紅豆雪糕入面有粒粒紅豆,紅豆味同奶味都好香濃。另外,雲呢拿脆脆都幾特別,連平時唔喜歡雲呢拿嘅朋友都大讚,中間嘅脆脆增加咗整體口感,相當唔錯。 今次食唔到紫薯雪糕真係好可惜呀!$35 一大件其實真係好affordable, 岀面啲雪糕三文治閒閒地都五六十蚊,希望下次可以好彩遇到紫薯雪糕!