2024-09-01 751 瀏覽
𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚏𝚛𝚒𝚍𝚊𝚢🥳收工梗係要食餐好🎉之前尖沙咀行經棉登徑附近,見到間門面好日式嘅餐廳,原來係係間隠蔽鐵板燒🤩 不過上次去到已滿座,今次醒目預早訂咗位,放工即刻飛過嚟啦😎餐廳行型格式日系裝修,小妹偏愛坐吧枱位可以欣賞大廚嘅即席烹煮表演,當晚吧枱位7:00鐘已經滿座🫣 我地揀選咗最超值實惠嘅精選優惠套餐,人均只需要HK$800左右咋,已經有海鮮又有牛😋 超級原來Lunch Menu 同樣實惠,商務鐵板餐都只係HK$398🤩 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ精選優惠套餐$790/位𓐎精選前菜-鰻魚海草/合桃魚仔-鮑魚粒燉蛋 紅菜頭葉𓐎特色鐵板蒸蛋賣相精緻蛋形仲好保溫,加入鮮甜蟹肉配香滑蒸蛋。𓐎鐵板大蝦配蝦膏醬師傅烹煮得火候剛好,將蝦頭收得好乾身好香,蝦糕滿滿,而爽彈肉質配止自家製蝦醬,香味濃郁。𓐎 日本帆立貝厚身帆立貝加上海苔更加提鮮。𓐎香煎比目魚配雞尾酒醬+時令蔬菜三點表面煎得好香脆,魚肉肉質亦好鮮嫩。𓐎香脆魚苗鵝肝卷第一次見到大廚會用呢個形式呈現鵝肝,感覺好新鮮🤩 用上沙甸魚苗乾包住肥美嘅鵝肝,又脆又軟,雙重口感😋𓐎 A5宮崎和牛薄燒A5宮崎和牛冇得輸
𝙷𝚊𝚙𝚙𝚢 𝚏𝚛𝚒𝚍𝚊𝚢🥳收工梗係要食餐好🎉

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
精選優惠套餐$790/位
𓐎精選前菜
-鰻魚海草/合桃魚仔
-鮑魚粒燉蛋 紅菜頭葉

𓐎特色鐵板蒸蛋
賣相精緻蛋形仲好保溫,加入鮮甜蟹肉配香滑蒸蛋。

𓐎鐵板大蝦配蝦膏醬

𓐎 日本帆立貝
厚身帆立貝加上海苔更加提鮮。

𓐎香煎比目魚配雞尾酒醬+時令蔬菜三點
表面煎得好香脆,魚肉肉質亦好鮮嫩。

𓐎香脆魚苗鵝肝卷

𓐎 A5宮崎和牛薄燒
A5宮崎和牛冇得輸🤭 油脂豐富,入口鮮嫩,而且中間夾有蔥和蒜,真係好香口!

𓐎沙律

𓐎櫻花蝦炒飯
鹹香味十足,飯又炒得夠乾身👍🏻

𓐎立魚湯
餐廳安排季節性魚湯好滋補。

𓐎甜品
抹茶和豆腐味雪糕。

職員態度熱情友善,下次都要預早啲book位,再同一班朋友嚟食過🥰

N.28 Teppanyaki
𖠿 𖤣𖤥尖沙咀棉登徑28號錦榮商業大廈地舖
2024-08-07 1237 瀏覽
家姐生日,當然要跟她食餐好的,家姐喜歡吃日本菜,所以特別選了這家鐵板燒,呢間鐵板燒之前食過,覺得很不錯,所以特別帶家姐黎食飯慶生,餐廳位於尖沙咀棉登徑,地點非常的方便,餐廳裝修簡單型格,內裏大部份是吧枱位置,可以好好的欣常師傅的手藝。精選優惠套餐($790/人)🌟前菜:先來精選前菜,今天的是鰻魚漬物,鰻魚肥味,配上蒲燒醬汁,非常惹味🌟特色鐵板蒸蛋蒸蛋嫩滑,配上磯燒鮑魚及海苔醬,更加的鮮味,而面頭放上紅菜頭BB苗,帶來一絲清新味道。🌟鐵板大蝦配蝦膏醬汁師傅仔細將蝦去殼去腸,將蝦煎得金黃,蝦肉爽口彈牙,而蝦頭則煎得甘香香脆,配上用蝦頭的蝦膏煮的醬汁,濃郁惹味,令大蝦味道鮮上加鮮。🌟日本帆立貝配鮑魚醬用上日本帆立貝,大粒厚肉又鮮甜,師傅先將帆立貝兩面煎得金黃,但內裏保持鮮嫩口感,最尾加上鮑魚醬汁,更加的鮮味🌟鐵板香煎比目魚配cocktail sauce+ 時令蔬菜三點比目魚煎得甘香,魚肉細嫩,啖啖肉,滿滿的魚油香,入口甘香,配上cocktail sauce,更帶出魚肉的鮮味,還有冬菇、翠玉瓜及南瓜,清新解膩。🌟香脆魚苗鵝肝卷呢個特別,第一次食,平時都是煎鵝肝配多士或青蘋果,這裏將鵝肝配沙甸魚
精選優惠套餐($790/人)
🌟前菜:
🌟特色鐵板蒸蛋
🌟鐵板大蝦配蝦膏醬汁
🌟日本帆立貝配鮑魚醬
🌟香脆魚苗鵝肝卷
呢個特別,第一次食,平時都是煎鵝肝配多士或青蘋果,這裏將鵝肝配沙甸魚魚苗,一次有2種口感及味道。沙甸魚魚苗煎得卜卜脆,味道濃郁鮮味;而鵝肝入口即溶,一口咬落去,香脆嫩滑兼備,口感層次豐富;旁邊配上莓醬,醮來吃可以有助解膩
🌟沙律
🌟A5宮崎和牛薄/日本黑豚肉薄燒
個餐可以揀牛肉薄燒或豚肉薄燒,我地當然就一人一款share 黎食啦~
A5宮崎和牛,只要輕輕一炙,既能保持嫩滑,亦保留和牛的油脂及牛肉香,捲著香蔥及炸蒜片,香脆甘香,配埋自家制麵豉醬,正😋
日本黑豚肉,肉片幼滑,沒有和牛那麼油脂甘香,肉味道濃郁,捲著香蔥及香蒜吃也很好吃,醮昆布鹽或雪花鹽同吃,味道更提升。
🌟鐵板炒飯
炒飯材料豐富,亦炒得乾身,粒粒分明份外好吃,吃得非常滿足。
🌟立魚湯,湯頭鮮味,配埋大蜆,好喝
🌟甜品:曲奇/紅豆雪糕
  • A5宮崎和牛薄燒
  • 活伊勢海老配蝦膏汁
平日如果鐵板燒做午餐會唔會太奢侈?其實唔使下下$1,000/位樓落既~尖東K11 出面既食街「棉登徑」就搵到間有緊promotion既日式鐵板燒店午市鐵板套餐有8款咁多價錢最低$148 到最貴都係 $238 😍加埋一之後都好affordable 每客均附送沙律、白飯、熱湯及飲品【記得要另加 +$20 轉炒飯 !!!! 抵呀 !!! 】 .食物一次過鐵板燒出來大約1.5小時食完夠時間返公司做埋下半場餐廳的時間管理唔錯~~先來沙津、熱湯慢慢食既同時等師傅即時製作👨‍🍳沙津酸酸酸甜甜開定胃魚湯一流!唔係普通麵豉湯而係一碗超級濃郁鮮甜既魚湯!.飲完之後就好期待食主菜啦我同RN 既套餐各有兩款海鮮一齊分享~白飯會同時呈上(炒飯就稍後).⸝⋆︎* 香煎鐵板大蝦拼深海馬友 $228大蝦肉質彈牙!真係大大隻咖!睇落無將貨就價👍🏼可以配搭餐廳調整既sauce 馬友魚肉相對比目魚更香更嫩滑.⸝⋆︎* 安格斯牛扒拼香煎比目魚 $188安格斯牛扒用鐵板燒過肉汁保存得到邊燒邊爆發油香🥹牛肉食落唔覺膩仲可以配炸蒜.海鹽.店主自家推介既醬汁每件都沾唔同既調味咩都試下比目魚好嫩滑!如果份量再多啲就好啦食完返尋味之後嘅炒飯
平日如果鐵板燒做午餐會唔會太奢侈?
其實唔使下下$1,000/位樓落既~
尖東K11 出面既食街「棉登徑」
就搵到間有緊promotion既日式鐵板燒店
午市鐵板套餐有8款咁多
價錢最低$148 到最貴都係 $238 😍
加埋一之後都好affordable
每客均附送沙律、白飯、熱湯及飲品
【記得要另加 +$20 轉炒飯 !!!! 抵呀 !!! 】
食物一次過鐵板燒出來大約1.5小時食完
夠時間返公司做埋下半場
餐廳的時間管理唔錯~~
先來沙津、熱湯慢慢食既同時
等師傅即時製作👨‍🍳
沙津酸酸酸甜甜開定胃
魚湯一流!唔係普通麵豉湯
而係一碗超級濃郁鮮甜既魚湯!
飲完之後就好期待食主菜啦
我同RN 既套餐各有兩款海鮮一齊分享~
白飯會同時呈上(炒飯就稍後)
⸝⋆︎* 香煎鐵板大蝦拼深海馬友 $228
大蝦肉質彈牙!真係大大隻咖!
睇落無將貨就價👍🏼
每件都沾唔同既調味咩都試下
比目魚好嫩滑!
如果份量再多啲就好啦食完返尋味
之後嘅炒飯更加出色
又香又乾身!粒粒分明!
最後仲有兩款雪糕揀~~
呢個價位既鐵板燒午餐的確值得試!
而且豐儉由仁
同場見到仲有啲$580一位嘅商務午餐
配返嘅海鮮有龍蝦、和牛好吸引
🔥🔥🔥🔥
1932 瀏覽
  • 香煎鐵板大蝦
  • 深海馬友
望望相簿,數數手指,原來上一次食ᴛᴇᴘᴘᴀɴʏᴀᴋɪ已經係好耐之前,一放假當然就係食食食‼️ 呢度環境太舒服了,雲石吧枱勁好ꜰᴇᴇʟ😌 每一次食鐵板燒都好ᴇɴᴊᴏʏ,因為可以一邊食一邊欣賞師傅嘅表演🎭 今次仲遇上女師傅,太特別了🙈1️⃣ 沙律🥗 + 湯🥣先嚟就有份沙律,更加加入咗藜麥同埋柚子啫喱,酸酸地好開胃~仲有就係營養十足嘅昆布豆腐魚湯,滿滿嘅精華🥰2️⃣ 安格斯牛扒拼香煎比目魚🐮安格斯牛扒揀咗要5成熟🥩 牛肉味濃濃的,我中意配埋炸蒜片一齊食,好ᴊᴇɴɢ👍🏻除此之外,亦都有份牛肉邊嘅脂肪,油脂含量滿滿,唔怕肥嘅連埋飯一齊食太幸福了☺️至於比目魚就煎到好香,魚肉好嫩,配上佢哋自家製嘅麵豉醬,食落帶有啲薑味估唔到又幾ᴍᴀᴛᴄʜ🙈3️⃣香煎鐵板大蝦拼深海馬友🦐大大隻嘅虎蝦,連蝦頭嘅部份都唔放過一樣食得😋 三兩下手勢已經將蝦肉同蝦殼分離,直頭好似睇緊表演咁🤣 將虎蝦配上佢哋嘅ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ醬一齊食,有陣陣嘅檸檬味好清新🍋煎好咗嘅馬友魚魚皮就好似紫菜咁,又薄又脆,而魚肉就建議配搭花椒醬,超惹味🤤4️⃣ 甜品🍨用雪糕畫上句號,食完透心涼,好滿足💓

1️⃣ 沙律🥗 + 湯🥣
藜麥沙律

先嚟就有份沙律,更加加入咗藜麥同埋柚子啫喱,酸酸地好開胃~
昆布豆腐魚湯

仲有就係營養十足嘅昆布豆腐魚湯,滿滿嘅精華🥰

2️⃣ 安格斯牛扒拼香煎比目魚🐮

3️⃣香煎鐵板大蝦拼深海馬友🦐

4️⃣ 甜品🍨
用雪糕畫上句號,食完透心涼,好滿足💓
藜麥沙律
昆布豆腐魚湯
香煎鐵板大蝦拼深海馬友
🌃 餐廳位於尖沙咀棉登徑, 鄰近於港鐵尖東站N1出口, 為席前鐵板燒專門店,餐廳環境寬敞 ,裝潢為典型日式鐵板燒格局,設有席前鐵板燒位及普通座位選擇,旁邊更有海鮮魚缸,客人可以近距離目睹新鮮海鮮。.🌃 餐廳主打鐵板燒套餐, 晚市設有多款套餐,由$580起,豐儉由人。.~🐔 特色鐵板蒸蛋👉 廚師運用可愛嘅蛋形器皿,放入蒸蛋伴磯燒鮑魚海苔醬,為蒸蛋提鮮了不少,十分嫩滑。.🐟 汁燒比目魚👉 煎得恰到好處,金黃焦香的外皮,魚肉非常滑嫩,味道鮮甜而不見腥味。.🦞活龍蝦件檸檬分子粒粒👉 廚師運用了龍蝦頭膏烹煮龍蝦肉,提升你了龍蝦肉嘅脂香感,加上目睹由海鮮魚缸撈出的活龍蝦,肉質份外新鮮彈牙,表面伴上了檸檬分子珠珠,增添了清新嘅感覺。.🐄 鐵板和牛厚燒👉 師傅按照客人要求處理生熟度,以厚切粒嘅方式呈上,牛味都幾出, 油脂感豐富, 加埋脆蒜片一齊食可以增加層次感。..🍴 除了以上矜貴嘅食材,食物仲有 炒飯, 炒飯炒得粒粒分明, 加上各款色彩繽紛嘅配料增加其食慾,加上吸物、麵豉湯同埋甜品完美作結😍..📍 N.28 Teppanyaki尖沙咀棉登徑28號錦榮商業大廈地舖.=================
~
🐔 特色鐵板蒸蛋

🐟 汁燒比目魚

🦞活龍蝦件檸檬分子粒粒

🐄 鐵板和牛厚燒

📍 N.28 Teppanyaki
尖沙咀棉登徑28號錦榮商業大廈地舖
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
2024-09-10 169 瀏覽
同同事lunch去咗尖沙咀一間日式鐵板燒餐廳~ 叫咗兩個午市精選套餐,真係食得好滿足! 我哋叫咗香煎鐵板大蝦拼深海馬友,另外一個就係安格斯牛扒拼香煎比目魚。套餐裏面首先有個魚湯,湯底清淡,味道鮮美,飲落好舒服。接住就係餐前沙律,沙律嘅配料新鮮,有生菜、番茄同埋少少海藻,淋上咗一啲日式嘅醬汁,味道清新,幫助開胃。然後就係我哋期待已久嘅主菜!香煎鐵板大蝦真係一絕,蝦肉鮮嫩多汁,外面煎得香脆,咬落去有啲彈牙,配上少少檸檬汁,味道更加提升。深海馬友就更加驚喜,魚肉滑嫩,帶有淡淡嘅海味,搭配鐵板燒嘅醬油,簡直係完美。安格斯牛扒就更加唔使講,牛肉質地極好,煎得剛剛好,外焦內嫩,肉質多汁,咬落去有種幸福感。香煎比目魚都唔錯,魚肉香香,吃落去非常嫩滑,味道亦都幾清淡,唔會搶咗牛扒嘅風頭,反而可以均衡一下口味。甜品可以選擇豆腐同埋抹茶雪糕。我地各一~ 抹茶雪糕,味道非常濃郁,甜度適中,豆腐就有豆腐嘅香氣!食完之後口感依然清新,真係一個完美嘅結尾。
我哋叫咗香煎鐵板大蝦拼深海馬友,
另外一個就係安格斯牛扒拼香煎比目魚。

比較少有的平日午市鐵板燒在尖沙咀上班的話可以試試呢分享一下其中兩個餐目每個套餐除主菜外會包括沙律、湯、白飯、甜品主菜不錯,總體份量較細不過價錢只需百多元到二百多元。香煎鐵板大蝦拼深海馬友 $228大蝦質素不錯,口感彈牙馬友魚肉入味嫩滑 。安格斯牛扒拼香煎比目魚 $188 安格斯牛扒燒後肉汁香口、配以多款調味好喜歡比目魚細嫩肉質。炒飯(+$20)粒粒分明夠香脆乾身。魚湯有驚喜、非常入味。最後有荔枝/芝麻雪糕作結
比較少有的平日午市鐵板燒
在尖沙咀上班的話可以試試呢

分享一下其中兩個餐目
每個套餐除主菜外會包括
沙律、湯、白飯、甜品
主菜不錯,總體份量較細
不過價錢只需百多元到二百多元

。香煎鐵板大蝦拼深海馬友 $228
大蝦質素不錯,口感彈牙
馬友魚肉入味嫩滑

。安格斯牛扒拼香煎比目魚 $188
安格斯牛扒燒後肉汁香口、配以多款調味
好喜歡比目魚細嫩肉質

。炒飯(+$20)粒粒分明夠香脆乾身
。魚湯有驚喜、非常入味
。最後有荔枝/芝麻雪糕作結

朋友介紹下 帶咗我去食呢間鐵板燒竟然係喺尖沙咀巷仔入面 唔講真係唔知餐廳環境唔錯 服務周到我哋叫咗個套餐 有我最鍾意食嘅和牛Overall菜品都質素OK🔸A5宮崎和牛薄燒和牛燒到5成熟 入口即融包住蔥蒜食味道更有層次🔸香脆魚苗配鵝肝呢個配搭好新穎!外面係魚苗嚟㗎~炸得好香脆中間係鵝肝,口感外脆內軟🔸香煎比目魚配雞尾酒汁及時令蔬菜比目魚煎到外面香脆 魚肉嫩滑配上雞尾酒汁酸酸甜甜好開胃
朋友介紹下 帶咗我去食呢間鐵板燒

🔸A5宮崎和牛薄燒
和牛燒到5成熟 入口即融
包住蔥蒜食味道更有層次

🔸香脆魚苗配鵝肝
呢個配搭好新穎!
外面係魚苗嚟㗎~炸得好香脆
中間係鵝肝,口感外脆內軟
🔸香煎比目魚配雞尾酒汁及時令蔬菜

比目魚煎到外面香脆 魚肉嫩滑
配上雞尾酒汁酸酸甜甜好開胃
2024-07-25
用餐優惠
試食活動
2024-09-02 247 瀏覽
這家鐵板燒餐廳位於尖沙咀棉登徑,裝潢設計以黑色為主調,營造出高級且有格調的氛圍🖤 餐廳設有吧枱及普通座位,我們當然選擇吧枱座位,可以近距離欣賞到師傅烹調的過程☺️點了「精選優惠套餐」,共11道菜🤩 每一道菜店員都會作詳細介紹,非常貼心呢~🫶🏻 整體食物味道很有驚喜,而且擺盤也很精緻😍 特別推薦以下菜式:🤍鐵板大蝦配蝦膏醬虎蝦肉質飽滿彈牙,蝦頭非常酥脆可口🤤 而蝦膏醬的濃郁香醇完美襯托虎蝦的鮮甜❣️🤍香煎比目魚配雞尾酒醬+ 時令蔬菜3點比目魚肉質細緻嫩滑,雞尾酒醬更能突出魚的鮮味💛 3款時令蔬菜 - 南瓜、翠玉瓜及冬菇也十分美味清新😋🤍香脆魚苗鵝肝卷外層用上香脆可口的魚苗,裡面包着入口即化的鵝肝,非常特別的配搭🤩 口感外脆內綿🤤 而旁邊的莓醬可中和膩感👍🏻🤍A5宮崎和牛薄燒師傅建議3成熟✨ 和牛肉質柔嫩,牛味濃郁,裡面包着香蔥及蒜片,口感層次豐富😍 可以搭配麵豉醬、蒜、昆布鹽或淡鹽吃☺️📍N.28 Teppanyaki - 尖沙咀棉登徑28號錦榮商業大廈地舖

🤍鐵板大蝦配蝦膏醬

• A5宮崎和牛薄燒
  • 香脆魚苗鵝肝卷
  • 香煎比目魚配雞尾酒醬
2024-09-01 277 瀏覽
發現尖沙咀抵食鐵板燒!! 午市套餐價錢由$148-238,含沙律、湯、白飯、甜品,很豐富☺️ 大蝦鮮甜爽彈,蝦頭膏充滿鮮味🦐 馬友魚皮煎至脆皮般,魚肉嫩滑🐟 五成熟的牛扒,油脂和肉味平均,配上炸蒜片和少許鹽不錯吃🥩 旁邊還有燶邊肥膏位,滿滿的油香,一陣仲會拎黎做炒飯!鱈魚油脂豐富!+$20 可把白飯轉成鐵板燒炒飯,配料很多,有燶邊牛肥膏、櫻花蝦、蔥等等,炒得乾身而且味道豐富😋 魚湯鮮甜好喝,最後以雪糕作結😚 整體以這個價錢來說沒投訴!

魚湯鮮甜好喝,最後以雪糕作結😚 整體以這個價錢來說沒投訴!
2024-08-26 195 瀏覽
最近同朋友去咗尖沙咀食咗餐日式鐵板燒午市時段 平均百零蚊 / set 已經享受到豐富嘅午餐師傅選用新鮮食材.專業又純熟嘅手法煎出熱辣辣又美味嘅鐵板燒擺盤相當精緻✨安格斯牛扒 拼 香煎比目魚安格斯牛扒.厚薄恰好煎至五成熟.肉質軟腍師傅仲將邊沿筋位切碎可配上炒飯一齊食✨香煎鐵板大蝦 拼 深海馬友大蝦口感爽彈配上加入花椒嘅日本燒汁仲有自家製蝦醬.令味道更昇華✨沙律✨鮮魚豆腐湯✨雪糕完美滿足.抵食嘅午市套餐下次要晚市再嚟食其他海鮮
最近同朋友去咗尖沙咀

完美滿足.抵食嘅午市套餐

下次要晚市再嚟食其他海鮮
2024-08-26
2024-08-26 159 瀏覽
今次叫咗個特色鐵板套餐😋首先上嘅係前菜,有鰻魚漬物、鐵板蒸蛋。鰻魚肥美多汁,醬汁香濃,而鐵板蒸蛋質地好滑啊,再配上磯燒鮑魚同埋海苔醬食落層次更加豐富🤤鐵板大蝦,師傅將蝦隻處理乾淨,煎嘅時間掌握得唔錯,令蝦肉食落鮮甜彈牙,而且淋上蝦膏醬汁,好食🤤日本帆立貝都幾好食,新鮮帆立貝煎得金黃酥脆,再淋上鮑魚醬汁,唔錯👍🏻香煎比目魚,魚皮煎得好香脆,魚肉細嫩多汁,加上蔬菜配襯,成件事好夾🥰最後一道出面未食過幾有驚喜喎,香脆魚苗鵝肝卷。將鵝肝包係脆卜卜嘅魚苗之中,外層食到好香脆嘅魚苗,裏面嗰層食到好香嘅鵝肝,好食而且幾有創意👍🏻💓唔錯整體黎講菜式精緻,成個用餐體驗唔錯☺️💓值得推介🌟💓
今次叫咗個特色鐵板套餐😋

整體黎講菜式精緻,成個用餐體驗唔錯☺️💓值得推介🌟💓

2024-08-25 198 瀏覽
這家在尖東棉登徑的日式鐵板燒,絕對是平日午市的不錯選擇。不僅提供多達8款不同的套餐選擇,由$148起,價格更是相當實惠!套餐除了主菜外,還有沙律、湯、飯及甜品,可謂相當豐富。先來清新沙律,酸甜開胃。接着就是令人期待的主菜~香煎鐵板大蝦拼深海馬友,大蝦肉質彈牙,魚皮脆卜卜,魚肉入味嫩滑,搭配自家調製的醬汁更是美味;安格斯牛扒拼香煎比目魚,牛扒軟嫩肉汁香口,配上細嫩的比目魚,簡直是完美組合。最後來的魚湯濃郁鮮甜,而甜品是有多款口味雪糕

套餐除了主菜外,還有沙律、湯、飯及甜品,可謂相當豐富。
先來清新沙律,酸甜開胃。
接着就是令人期待的主菜~

最後來的魚湯濃郁鮮甜,而甜品是有多款口味雪糕
很久沒吃鐵板燒啦😍~之前去過尖沙咀的𝐍.𝟐𝟖 𝐓𝐞𝐩𝐩𝐚𝐧𝐲𝐚𝐤𝐢,覺得質素好好,所以再次到訪囉!! 我預早訂座,能坐上吧台,邊看師傅做鐵板燒邊吃飯,體驗更好呀(≧▽≦)/【 精選優惠套餐🌟𝟕𝟗𝟎/位 】▽ 特色鐵板蒸蛋🥚蒸蛋滑溜溜,還有蟹肉,更加鮮美。▽ 鐵板大蝦配蝦膏醬🦐 大蝦用蝦膏醬去煮,蝦味非常突出,好吃呀~▽ 日本帆立貝🧡 帆立貝厚肉又鮮美,加上海苔更有鮮味。▽ 香煎比目魚🐟 魚皮煎脆,魚肉嫩滑又鮮甜,超級美味😎,要盡快品嚐呀~▽ 魚脆魚苗鵝肝卷🎉 鹹香的魚苗,包著肥美鵝肝,一脆一軟,好特別。▽ 𝐀𝟓宮崎和牛薄燒🥩 不愧為宮崎和牛,脂肪豐富又有牛香,包著蔥蒜,激好吃~▽ 特色炒飯🍚 炒飯炒得有鑊氣,鹹香十足!▽ 季節湯🍽️ 魚湯白滑,鮮味滿滿的~▽ 甜品🍦 最後有抹茶雪糕或豆腐雪糕,大滿足(≧▽≦)。服務員態度好好,值得再來呀🧡!!•🇯🇵 𝐍𝟐𝟖🗝#尖沙咀 棉登徑𝟐𝟖號錦榮商業大廈地舖

很久沒吃鐵板燒啦😍~

【 精選優惠套餐🌟𝟕𝟗𝟎/位 】

▽ 特色鐵板蒸蛋🥚蒸蛋滑溜溜,還有蟹肉,更加鮮美。

▽ 日本帆立貝🧡 帆立貝厚肉又鮮美,加上海苔更有鮮味。

▽ 特色炒飯🍚 炒飯炒得有鑊氣,鹹香十足!

▽ 季節湯🍽️ 魚湯白滑,鮮味滿滿的~

甜品🍦 最後有抹茶雪糕或豆腐雪糕,大滿足(≧▽≦)。

服務員態度好好,值得再來呀🧡!!

🇯🇵 𝐍𝟐𝟖
🗝#尖沙咀 棉登徑𝟐𝟖號錦榮商業大廈地舖
2024-08-09 283 瀏覽
今日就黎到位於尖沙咀棉登徑既鐵板燒,作為Happy Friday既晚餐😂.店舖環境座位闊落,有table位同吧枱位,吧枱位可以邊食邊享受廚師烹調美食。店員親切有禮,每上一道菜式店員都會好細心詳細介紹食材配搭。.精選優惠套餐 $790 精選前菜前菜係鰻魚醋物,鰻魚配上酸黃瓜同昆布酸酸味味,好開胃~岩哂夏天食.特色鐵板蒸蛋🥚蒸蛋既蛋形器皿好可愛,蒸蛋會放係鐵板上面蒸,配上海苔同鮑魚粒,面頭加咗紅菜頭葉,蒸蛋嫩滑,鮮味十足。.鐵板大蝦配蝦膏醬🦐虎蝦大大隻,口感爽又彈牙!個蝦膏醬好好食,配埋一齊食別有一番風味.日本帆立貝帆立貝大大粒,肉質鮮甜,食完仲可以連汁飲,好香酒味.香煎比目魚配雞尾酒醬 +時令蔬菜三點比目魚表面金黃香脆,肉質嫩滑。配上cocktail sauces 好夾。蔬菜有翠玉瓜、冬菇同南瓜,蔬菜燒得脆口好食😋.香脆魚苗鵝肝卷通常鵝肝都係配麵包或多士。但呢到就用左沙甸魚苗,好特別!鵝肝油脂香濃,兩者配埋一齊食好好食🤤.A5宮崎和牛薄燒🥩和牛肉質油脂分佈均勻,中間包咗蔥花同蒜,伴碟仲有自家製麵是醬、獨子蒜、淡雪鹽同昆布鹽,可以自由配搭。個人就鐘意獨子蒜同淡雪鹽,而昆布鹽就似食話梅,每款

精選優惠套餐 $790
精選前菜

特色鐵板蒸蛋🥚

鐵板大蝦配蝦膏醬🦐

日本帆立貝
帆立貝大大粒,肉質鮮甜,食完仲可以連汁飲,好香酒味

香煎比目魚配雞尾酒醬 +時令蔬菜三點

香脆魚苗鵝肝卷

A5宮崎和牛薄燒🥩
和牛肉質油脂分佈均勻,中間包咗蔥花同蒜,伴碟仲有自家製麵是醬、獨子蒜、淡雪鹽同昆布鹽,可以自由配搭。個人就鐘意獨子蒜同淡雪鹽,而昆布鹽就似食話梅,每款都有唔同既風味

沙律🥗
沙律菜新鮮清爽

特色炒飯
炒飯粒粒分明,加左櫻花蝦、洋蔥、青椒等配料,口感豐富

季節湯
個魚湯勁勁勁好飲!好鮮甜!

精美甜品
甜品係雪糕,我哋揀左一個曲奇一個荔枝。食埋個甜品,好滿足(´▽`)