天氣開始凍除咗打邊爐...去食韓式鍋都可以暖笠笠喔❤️‍🔥呢間韓國炸雞店推出冬日暖意套餐係旺角同青衣分店限定㗎!-NeNe 冬日暖意套餐($428)🔸海鮮魚糕湯麵+三色煎餅+爐邊芝士鍋中間係海鮮魚糕湯麵麵條口感煙韌,份量十足面頭加有小小辣粉辣辣哋,好惹味!而海鮮就有青口、蜆、蟹、蝦仲有兩大條魚糕串同年糕配料非常豐富呀🤩三色煎餅加埋爐邊芝士一齊食份外滋味喔😋🔸甜辣炸雞配蜂蜜沙琪瑪炸雞外脆內嫩面頭加咗瑪仔配搭特別口感豐富呢!🔸蜂蜜牛油初雪炸雞配魷魚絲炸雞灑滿芝士粉呢款係Tt我至愛呀💕配搭口感煙韌嘅魷魚絲幾有新鮮感!🔸韓國草莓奶昔味道香濃 🍓好似食緊士多啤梨雲呢拿雪糕呀🔸玫瑰醬寬粉芝士鍋(+$28)芝士醬超濃厚、激多!每條寬粉掛滿芝士醬🧀加上口感煙韌芝士迷必定食到停唔到口喔😆
天氣開始凍
除咗打邊爐...
去食韓式鍋都可以暖笠笠喔❤️‍🔥
呢間韓國炸雞店推出冬日暖意套餐
係旺角同青衣分店限定㗎!

NeNe 冬日暖意套餐($428)
🔸海鮮魚糕湯麵+三色煎餅+爐邊芝士
鍋中間係海鮮魚糕湯麵
麵條口感煙韌,份量十足
面頭加有小小辣粉
辣辣哋,好惹味!
而海鮮就有青口、蜆、蟹、蝦
仲有兩大條魚糕串同年糕

幾有新鮮感!

🔸韓國草莓奶昔
味道香濃 🍓
好似食緊士多啤梨雲呢拿雪糕呀

🔸玫瑰醬寬粉芝士鍋(+$28)
芝士醬超濃厚、激多!
每條寬粉掛滿芝士醬🧀
加上口感煙韌
芝士迷必定食到停唔到口喔😆
2023-10-16 366 瀏覽
本來網上面見到人哋打卡嘅,去到都話已經冇咗,咁坐低咗就求其嗌啲兩人份量嘅餐,個份量都幾大,都幾抵食,不過啲嘢食就有啲乾爭爭,味道一般,又唔係話好難食,不過就唔會再去。
2023-09-12 316 瀏覽
睇完電影中午時時醫肚,來左呢間食炸雞,但係佢又乾又柴又硬,一啲都唔好食。主打炸雞來講,確係令人失望。餐廳環境正常,樓底算高,都算多座,坐得舒服。服務都幾好,店員會解釋點配搭。
2023-09-09 221 瀏覽
五重分享炸雞初雪無骨炸雞。這款炸雞外酥內嫩,每一口都充滿了鮮嫩多汁的肉質。初雪無骨炸雞的口味相對較輕,適合那些喜歡原汁原味的人。韓式甜辣無骨炸雞。呢款炸雞將香辣同甜味完美結合,比人一種辣中帶甜的美味享受。每一舊炸雞都均勻地沾上韓式辣椒醬。如果鐘意甜辣味,呢款炸雞絕對是你的首選。如果鐘意大蒜味,咁蒜香醬油無骨炸雞絕對不容錯過。呢款炸雞以蒜香和醬油的結合為特色,帶來左濃郁的風味。每一舊炸雞都蘸滿了蒜香醬油,每食一啖都感受到大蒜的香氣同醬油的鮮味。5款炸雞就寫住3款先,要留返d 位寫佢地d 服務態度。今次叫外賣經驗十分之唔愉快,本身已經喺網上預訂預訂,話一個鐘之後有得拎,但當我去到見到佢地無客人,問佢哋有得拎未,佢地答我未有得拎,咁我等多大約10分鐘到就再去問,點知都係未有,仲同我confirm 電話號碼,仲比我見到佢即刻print張單出嚟,即係個刻先去整,重點係間舖頭完全冇客人,啲店員都係顧住傾偈唔肯做嘢,問佢哋嘅時候仲黑口黑面好似唔想做咁
五重分享炸雞

5款炸雞就寫住3款先,要留返d 位寫佢地d 服務態度。

五重分享炸雞
2023-08-15
90 分鐘 (外賣自取)
  • 五重分享炸雞
時不時想食炸雞都會諗起Nene Chicken搞笑地而家出咗一個初雪系列其實係勁好飲嘅日式罐頭粟米濃湯味❤️.夏日紛飛套餐$308.粟米初雪炸雞炸雞超級大份!兩三個人都很可以🍗應該有接近20塊雞件每件炸雞都沾滿濃郁又香濃粟米芝士粉內裹保持多汁仲有煙呢外面脆身~而雞肉都嫩滑既炸雞配料仲有幾舊甜甜既火灸粟米.粟米卡邦尼意大利麵意粉係港式個款但係超掛汁醬汁好creamy亦好濃奶香味芝士味得意在於同樣有日式罐頭粟米濃湯味甜甜的又濃厚的都幾邪惡配料有好多~鹹香腸仔片、煙肉都唔少仲有好多粟米粒同年糕年糕偏淋身索哂味鍾意重口味嘅朋友應該會幾鍾意呢款意粉呢個套餐仲有另一款辣雞麵揀咖.烤粟米沙律 + $58沙律菜酸酸甜甜同樣份量慷慨醬汁略嫌落得太多大家記得叫少醬仲有好多洋蔥絲、粟米粒、蕃茄仔平衡返個營養指數值得嗌嘅.兩杯特式凍飲熱情果青檸梳打、檸梳青檸梳打食炸雞唔一定要配可樂既揀梳打都一樣解渴透心涼

時不時想食炸雞都會諗起Nene Chicken
意粉係港式個款但係超掛汁
醬汁好creamy亦好濃奶香味芝士味
得意在於同樣有日式罐頭粟米濃湯味
甜甜的又濃厚的都幾邪惡
配料有好多~鹹香腸仔片、煙肉都唔少
仲有好多粟米粒同年糕
年糕偏淋身索哂味
鍾意重口味嘅朋友應該會幾鍾意呢款意粉
呢個套餐仲有另一款辣雞麵揀咖
烤粟米沙律 + $58
沙律菜酸酸甜甜同樣份量慷慨
醬汁略嫌落得太多大家記得叫少醬
仲有好多洋蔥絲、粟米粒、蕃茄仔
平衡返個營養指數值得嗌嘅
兩杯特式凍飲
熱情果青檸梳打、檸梳青檸梳打
炸雞唔一定要配可樂既
揀梳打都一樣解渴透心涼
2023-08-12 216 瀏覽
一直都好鍾意食炸雞,所以今次試吓粟米初雪炸雞,估唔到有驚喜,上面有滿滿嘅芝士粉,再加上粟米嘅甜味真係好好食而且炸雞唔會乾,有肉汁,不過粟米就爭少少,如果大嚿啲份量多少少就更加好不過餐廳地下癡粒粒,有待改善
真係好好食

不過餐廳地下癡粒粒,有待改善
2023-03-28 843 瀏覽
不能不吃的是招牌炸雞,全份有八件,半份有四件。每次吃炸雞,一定要配冰凍啤酒,簡直超「爽」!雖然每件炸雞不是很大份,但論味道方面,招牌炸雞是必食之選。至於韓式甜辣醬炸雞,甜辣醬味道比較一般,不試也罷。足料嵾雞湯,富有濃厚韓式味道,熱乎乎的雞湯,在寒冷的冬天裡,又暖胃又暖入心。NENE 芝士火鍋配法包,當牛奶戀上芝士,濃濃愛意的牛奶沉浸在芝士的絲滑裡,奶味四溢,再沾上法包上,一起吃下,是天造地設的一對。芝士炒年糕伴拉麵,甜甜地辣辣地,一面吃年糕拉麵一面咂嘴舔唇,滋味無窮。

2023-01-21 724 瀏覽
第1次喺假期既lunch 時間,大概1點pm,入1間餐廳,有1半既野都話無既,餐牌淨貼得幾樣係無既,應該唔會再入第2次,重要係sell 緊既lunch set,感覺都幾好笑,完全唔似做生意咁樣,其後入座既客人都問:其實你地到底有咩係有架?服務態度一般,野食一般,炸蝦圈難食,應該唔會有下1次
服務態度一般,野食一般,炸蝦圈難食,應該唔會有下1次
去迪士尼其中一條路線點少得經過青衣呢 但係青衣係出左名嘅美食荒漠 好彩俾我地見到有一間都算幾多選擇嘅韓式餐廳 除左單點仲有好多午市套餐 都幾吸引!台上面會有一碟泡菜同腌蘿蔔蘿蔔唔係酸甜個隻冇乜味 但係泡菜ok!🧀芝士炒年糕💰68講真呢一鍋上到來都嚇親我地 份量望落都真係好多 入面浮住好多年糕同魚餅 中間有粒大雞蛋 上面白色黃色個D係芝士條 仲可以拉絲!當然配菜仲有洋蔥絲 呢個辣度對一般人倆講會有D難以接受 唔係傳統嘅甜辣味 辣椒嘅存在感更為突出 所以有小小苦味😢好彩年糕嘅煙韌度係辣海中拯救左我出來 年糕都特別長 所以份量好夠飽 軟糯得來又有咬口!魚餅切得都好大塊 而雞蛋係全熟蛋 裹上芝士仲會香D!🍛烤牛肉蛋包飯加炸雞💰78雖然呢個蛋望落去唔係standard靚嘅蛋 但係層蛋皮下面嘅飯係用牛肉汁同牛肉粒炒嘅飯 同一般食開嘅茄汁炒飯唔同 都幾香口😌D醬汁係甜甜地嘅燒汁 撈飯食都唔錯 而炸雞雖然唔係特別熱 但係肉質都ok 下次可能都試下佢嘅炸雞😛整體來講作為一個蛋包飯都可以一試!🍲韓式泡菜部隊鍋(豬肉)💰68部隊鍋可以揀跟豬肉定吞拿魚 但係豬肉好似signature D🤣而且會配一碗飯 但係

🧀芝士炒年糕
💰68

🍛烤牛肉蛋包飯加炸雞
💰78

🍲韓式泡菜部隊鍋(豬肉)
💰68
部隊鍋可以揀跟豬肉定吞拿魚 但係豬肉好似signature D🤣而且會配一碗飯 但係就偏辣

呢度出面仲有個專門賣issac toast嘅counter 當然都可以坐低嗌來食 不過午市套餐來講性價比都算高 份量都多!可能下次會試下晚市單嗌!

📌 NeNe Chicken (青衣城) (青衣)
青衣青敬路33號青衣城2期2樓226號舖
2022-12-23
  • 芝士炒年糕
2023-01-07 356 瀏覽
青衣城二期多咗好多好味嘅餐廳,但炸雞只有這一間, NeNe Chicken嘅炸雞係非常之好味,即使外賣返屋企,都沒有焗林而變質。當然外賣始終不及堂食咁好味,但係舖頭比較細,座位亦都很窄,坐得有點不舒服,如果係喺青衣城到Crazy shopping後,座位根本沒有地方可以放置你買的戰利品。我會建議你如果要去食呢間nene chicken,當天就不要有太多行李或者隨身物品,否則需要將它們放在地上就有點麻煩了。感覺上餐廳門口比較窄,所以輪椅人士未必太方便入內進食。

感覺上餐廳門口比較窄,所以輪椅人士未必太方便入內進食。
外賣自取
2022-12-03 442 瀏覽
本身係想去隔離食嘅點知冇位,所以就入咗nene chicken。今次三個人,叫咗三樣嘢兩杯嘢飲,大概五百幾六百蚊落樓。1. 半半炸雞今次揀咗甜辣同白郡主,甜辣一般般冇乜辣味,白郡主八君主唔錯係生洋蔥加cream。同一般韓國炸雞一樣,炸出嚟又熱又脆又有汁,但食得多真係會覺得好熱氣。🥵🥵三個人叫咗一份炸雞,最後拎咗啲做外賣。🌟🌟🌟⭐️/🌟🌟🌟🌟🌟2. 明太子蛋卷🍳不推不推,呢份嘢加埋一差唔多要$100,但係比我想像中仲要再細份啲,性價比幾低。味道又麻麻,可以唔嗌。🌟⭐️/🌟🌟🌟🌟🌟3. 玫瑰醬年糕寬粉+韓式熱狗其實味道幾好,係有啲膩。佢個玫瑰將同我想像中嘅玫瑰將唔太一樣,又係唔辣嘅,但係年糕同寬粉都夠煙靭,呢個加分。個韓式熱狗例牌個外皮好厚,條hotdog好短,但味道唔錯。🌟🌟🌟/🌟🌟🌟🌟🌟最後仲叫咗一杯奇異果🥝smoothie同一杯士多啤梨🍓smoothie奇異果味有少少奇怪,唔知點解有種青提味咁,士多啤梨就正正常常又唔算係藥水

1. 半半炸雞
三個人叫咗一份炸雞,最後拎咗啲做外賣。
🌟🌟🌟⭐️/🌟🌟🌟🌟🌟

2. 明太子蛋卷🍳
味道又麻麻,可以唔嗌。
🌟⭐️/🌟🌟🌟🌟🌟

3. 玫瑰醬年糕寬粉+韓式熱狗
個韓式熱狗例牌個外皮好厚,條hotdog好短,但味道唔錯。
🌟🌟🌟/🌟🌟🌟🌟🌟

2022-12-02
2022-12-03 367 瀏覽
食過幾次都係元朗yoho,見青衣城有就入去試啦!點知…..原來係一個錯誤既決定。真心,有錢都唔好入去食。前菜三格少左格,都算啦,點知蘿蔔醃既味唔夠,泡菜有陣怪味。可惜叫左個二人餐先食d前菜,如果唔係即走。加上個餐牌完全睇唔到豬仔骨跟薯條要加30蚊。雖然個職員有講,但好無禮貌囉!第一碟上泡菜蛋,同元朗果間好唔同,而且份量明顯係少左。因為泡菜…結果令d蛋都好難食。第二碟點左初雪炸雞🍗好厚炸皮第三碟係芝士配多士條個芝士汁幾好,但d多士就名顯係一片切開幾條,同元朗果間明顯分別好大第四係果兩杯飲品,唯一最好味既野士多啤梨乳酪沙冰 及 奇異果乳酪沙冰最後一碟係薯條配豬仔骨薯條好硬,芝士上到枱已經係似薄餅,拉唔到絲,豬仔骨因為d BBQ汁先有d味,而且無幫手切開都算,連一把刀都唔比客人,咁點切開條豬仔骨?成個晚餐令我好失望加埋一 ,4百幾蚊既選擇多過佢囉!

第二碟點左初雪炸雞🍗
好厚炸皮

第三碟係芝士配多士條

第四係果兩杯飲品,唯一最好味既野
士多啤梨乳酪沙冰 及 奇異果乳酪沙冰

最後一碟係薯條配豬仔骨

成個晚餐令我好失望
加埋一 ,4百幾蚊既選擇多過佢囉!
2022-08-21 739 瀏覽
夜晚7點幾,入面好多張吉枱,出面無人排隊,3個員工都可以各自扮忙,到最後有人俾位又無人帶枱🙄我點知邊張17號枱坐低舉咗好耐手都無人嚟落單,到落單又逐隻字捉你邊隻讀錯字黑面都唔好講,仲要咁嘅態度,唔想做,不如辭職啦最後起身走人,費事激氣
坐低舉咗好耐手都無人嚟落單,到落單又逐隻字捉你邊隻讀錯字
黑面都唔好講,仲要咁嘅態度,唔想做,不如辭職啦
最後起身走人,費事激氣
2022-08-17 560 瀏覽
1) #初雪炸雞 太多粉🥲成口都係 芝士味燶!2個人食半份岩岩好唔係幾食到雞味😂不推2)年糕味道實在太普通😂唔值呢個價錢分數:2/10服務態度:👎👎👎👎1)入到去對對情侶都坐4人枱佢哋安排我哋坐2人枱同人坐後面入嚟既情侶都係坐4人枱仲要都唔多人食2)食左30分鐘左右已經收曬啲碟 好似催人走但明明冇人等 收完即刻比張單你好似趕你走咁3)已經同一個同事落左一次單另一個員工又過嚟問我地落左乜佢話佢聽唔明另一個員工up乜😅衛生:D餐具又未洗乾淨🥲一句:不了!食物/態度/衞生都Mmd
1) #初雪炸雞
太多粉🥲成口都係 芝士味燶!
2個人食半份岩岩好

衛生:
D餐具又未洗乾淨🥲

一句:不了!食物/態度/衞生都Mmd
2022-07-22 653 瀏覽
青衣城基本上都係得連鎖餐廳🙂一期二期都係一樣🥲但開左二期後係多左啲選擇既見佢午餐唔貴就揀左呢間一人份量既午餐連飲品再加一都要$80-90今次呢個泡菜豬肉部隊鍋 味道都夠辣份量唔算少 女仔既話可能會食剩啲飯店環境較少 但唔算多人性價比一般👌🏽
青衣城基本上都係得連鎖餐廳🙂
一期二期都係一樣🥲