2024-08-15 497 瀏覽
以前細個成日都會過嚟唱K 但每次都係食完野先嚟唱 今次試咗係到食lunch 發現原來neway啲野食幾唔錯!講真以前成日都覺得係到食野會中伏 但原來食落係above茶記水準個日係到叫咗個牛排唔會好似食香口膠 啲調味都幾好 對我嚟講都幾驚喜 呢個價錢算係咁 仲有碗紅湯飲唱唱下k想食野叫呢個完全ok!
以前細個成日都會過嚟唱K
但每次都係食完野先嚟唱
今次試咗係到食lunch
發現原來neway啲野食幾唔錯!
個日係到叫咗個牛排
唔會好似食香口膠 啲調味都幾好
對我嚟講都幾驚喜 呢個價錢算係咁 仲有碗紅湯飲
唱唱下k想食野叫呢個完全ok!

2024-06-18 810 瀏覽
有段時間無唱K,舊地重臨沙田富豪花園Neway發現抵唱咗好多,下俾5點半唱到凌晨都係人頭費$219,6至8月逢星期三仲有半價,晚餐仲要超抵食😮。紐西蘭肉眼扒配薯菜 估唔到K房都可以食到咁軟腍嘅肉眼扒,肉味又夠,配埋燒汁食更加滋味,推薦👍🏻。椒鹽豬扒 椒鹽夠晒香口惹味,主角豬扒亦煮到入晒味,口感同樣夠軟腍。乾炒薯仔牛肉 薯仔煮至軟硬適中有口感之餘唔會入口就散晒,同牛肉一齊炒得乾身之餘醬汁夠入味。沙嗲豬肉串 總共有6串,豬肉本都夠肉味同多汁,點埋沙嗲醬更好味。經典咖哩三寶 有魚蛋、魷魚同豬皮,口味偏香辣,越食越過癮。雪糕涼粉冰、雪糕紅豆冰個plan跟兩杯飲品,推廣優惠可以免費升級特飲,揀咗兩杯雪糕特飲,好飲之餘夠晒透心涼。青蘋果爆珠Neway Karaoke Box (沙田)沙田大涌橋路52號富豪花園商場地下28號舖

紐西蘭肉眼扒配薯菜

椒鹽豬扒
椒鹽夠晒香口惹味,主角豬扒亦煮到入晒味,口感同樣夠軟腍。

乾炒薯仔牛肉

沙嗲豬肉串
總共有6串,豬肉本都夠肉味同多汁,點埋沙嗲醬更好味。

經典咖哩三寶
有魚蛋、魷魚同豬皮,口味偏香辣,越食越過癮。

雪糕涼粉冰、雪糕紅豆冰

青蘋果爆珠

Neway Karaoke Box (沙田)
沙田大涌橋路52號富豪花園商場地下28號舖
2023-05-24 1427 瀏覽
12-5-2023 (Fri)同老公放假,去完沙田文化博物館同去醫院抽完血後,傍晚就行到嚟呢間Neway,為月尾生日嘅女友人WK唱K兼食晚飯慶生,我哋先嚟到,睇見做o緊每人可以$20.00叫一份特色精選晚餐,我同老公邊唱邊等WK嚟,佢嚟到,我哋叫嘢飲先.我同老公各要熱檸蜜,WK要凍檸七少冰.我杯熱檸蜜好甜,太多蜜糖了吧.味道:2.5分之後唱到差唔多時間就揀嘢食,要咗:1. $58.00嘅金沙煙肉雞粒炒飯呢個有西湯同二選一嘅甜品,我要咗法式焦糖燉蛋.嚟到時,WK話嗅到好香,我睇睇,點解金沙唔係鹹蛋黃?食落,重美極味,雞粒有啲係大件嘅雞絲,飯係粒粒分明嘅.味道:2.5分   個湯呢?乜老黃瓜湯係西湯咩?我真係唔識嘢.個湯都甜甜地,六飲到啲陳皮味,ok 嘅.味道:2.8分 法式焦糖燉蛋一齊上,我哋食晒啲飯至食佢,喺咁嘅情況下,凍晒之餘重出晒水,呢個係正常嘅甜,不過凍咗同有水就真係大大影響.味道:1.5分 就以$20.00要咗:3. 椒鹽豬扒有少少辣係正常,都夠乾身,呢個oK嘅.味道:3.5分2. 欖菜肉碎炒四季豆飯份量好少,呢個有啲鹹.至於白飯我食得唔多,但係正常嘅,最後我哋食剩最少半碗飯,
我同老公邊唱邊等WK嚟,佢嚟到,我哋叫嘢飲先.

我同老公各要熱檸蜜,WK要凍檸七少冰.
凍檸七少冰
我杯熱檸蜜好甜,太多蜜糖了吧.
味道:2.5分

之後唱到差唔多時間就揀嘢食,要咗:
1. $58.00嘅金沙煙肉雞粒炒飯
呢個有西湯同二選一嘅甜品,我要咗法式焦糖燉蛋.
味道:2.5分
金沙煙肉雞粒炒飯同老黃瓜湯
味道:2.8分

法式焦糖燉蛋一齊上,
法式焦糖燉蛋
我哋食晒啲飯至食佢,喺咁嘅情況下,凍晒之餘重出晒水,
食嗰陣嘅法式焦糖燉蛋
呢個係正常嘅甜,不過凍咗同有水就真係大大影響.
味道:1.5分

就以$20.00要咗:

3. 椒鹽豬扒
椒鹽豬扒飯
有少少辣係正常,都夠乾身,呢個oK嘅.
味道:3.5分

2. 欖菜肉碎炒四季豆飯
欖菜肉碎炒四季豆飯
份量好少,呢個有啲鹹.

至於白飯我食得唔多,但係正常嘅,最後我哋食剩最少半碗飯,因為唔夠餸吧,職員收嘢旳,我老公問有冇腐乳?
味道:2.8分

到凌晨,我老公又要叫嘢食,要咗:
4. $78.00嘅沙爹牛肉串6串
沙爹牛肉串6串
睇見牛肉幾厚,食落, 沙爹醬冇味,牛肉冇醃過都算,但味道好差好啲羶味;唯一係口感鬆軟.
味道:0.2分

5. $42.00嘅五香肉丁出前一丁麵
五香肉丁出前一丁麵
老公一個食,我只食一小啖,就係有啲辣.
最後要多杯包嘅飲品,今次要凍檸蜜少冰,飲到底都幾難飲,似係蜜糖嘅問題.
味道:1分

價錢:
唔計卡拉ok錢,喺食嘢方便一共$239.80.
到打烊俾張單我時,我check單,發覺佢哋講明搭的士嚟入房前俾張的士飛,可以減$27.00,張單亦有呢項,但竟然喺金額喥冇減到.
PS: 我哋入去嘅時段收費係$229.00一位.
2.5分

題外話:
其實我之前已嚟過呢間唱過3次K,一次夜晚,兩次晏晝,嘢食都ok,但今次就差.
2023-05-12
$79.93 (晚餐)
慶祝紀念
生日
2022-08-03 1481 瀏覽
以前聽人講k lunch好難食但事隔多年 又估唔到幾好食喎!!Lunch k is so cheap!!$95 include lunch + 2 hours k蕃茄烏冬個湯好食! 肥牛又不錯烏冬亦唔算係街市嘅cheap cheap烏冬$100 for the tomato wudong$95 for tomato cheesy rice相比起happy hour, lunch k性價比超高!Would definitely recommend to my friends ya Include a free drink for everyone👍🏻👍🏻👍🏻
以前聽人講k lunch好難食
但事隔多年 又估唔到幾好食喎!!
Lunch k is so cheap!!
$95 include lunch + 2 hours k
蕃茄烏冬個湯好食! 肥牛又不錯
烏冬亦唔算係街市嘅cheap cheap烏冬
$100 for the tomato wudong
$95 for tomato cheesy rice
相比起happy hour, lunch k性價比超高!

除了CEO K Buffet有些限量食品幾好食之外,對於Neway的餐點印象都是偏頹的,好多時候都怕會中伏!今次同朋友來到這間較為隔涉的沙田富豪Neway,黃金時段的費用為$219加一,包set dinner及兩杯無酒精飲品~一見到餐牌,就好想點海南雞飯來吃,照常理而言,雞亦是容易中伏的食物之一,但我最終決定要以身試伏!!海南雞飯送上桌時,賣相都幾靚仔~~還附送湯﹑水果及泡芙!蓮藕湯不算煲到好濃好甜,但沒味精味,也不會偏鹹偏淡,這個水準絕對可以接受!!先嚐一件海南雞,意料之外的覺得味道都ok,雞件算皮脆肉嫩滑,雞味欠奉,但淋上了雞湯來吊味,算是小小的心思位~~再吃一口飯,又有驚喜,本來以為是白飯,但原來是油飯有這樣的配搭就足以令人覺得不是頹飯!!兩款醬汁都幾香幾惹味~~~至於泡芙及水果的質素就普普通通,沒有令人亮眼之處!雖然Neway海南雞飯算不上很好吃,但至少打破了既有的印象啊!至於朋友們的餐點,都屬合格水平,見到她們都沒吃剩啊~~

海南雞飯餐

至於泡芙及水果的質素就普普通通,沒有令人亮眼之處!

2020-10-11
星期六放假約埋一齊去唱K,唱K依件事可能係我中學或者大學嘅時候常常會做嘅,但係大個咗之後就少左好多,搵間卡拉OK店嘅時候都好似發現原來執左好多分店。結果嚟咗比較近屋企嘅沙田富豪。呢個商場嘅卡拉OK奇怪地分配喺唔同嘅走廊,同埋就算星期六人都好少。可能依度始終交通唔太方便,都係比較適合附近嘅住戶同埋沙田人去。星期六嘅lunch價錢由88-110左右,加一。我哋選咗竹笙雜菜粉絲配飯同埋豬軟骨烏冬,唔知係咪我哋都算k lunch時段太遲嚟到(十二點半),總覺得啲飯餸唔夠熱,最唔鍾意嘅係我哋飲熱利賓納同埋熱檸蜜,但係飲品都係微暖。但係食物同埋飲品嘅味道係一般,啲雜菜嗰度胡椒粉味太重,絲瓜太老皮太硬。另外食物始終唔夠熱,味道都係爭啲。K Lunch係一個懷念嘅活動啦,對於食物都係唔好期望太多。有可能市區嘅Neway會好少少嘅。
星期六嘅lunch價錢由88-110左右,加一。
2019-02-23
2016-12-15 3736 瀏覽
11:30am前到達K Lunch有平,真係要gogogo!呢間K真係由細唱到大,間唔中都黎唱一次,重拾青春感覺今日黎唱K叫左兩個餐,一如以往,味道係幾好,但美中不足係真係黎到上檯就會凍晒。不竟黎既目的係唱K,真係唔彈得佢地幾多。雞鮑翅湯飯,個湯就偏咸重味精,雞就十分之滑流但就有血水,鮑片兩片,翅就應該係素翅,有少量。飯就超大碗,不過有D爍。醬爆牛仔骨,如果佢熱辣辣上,你話係出自陳根記我都信!可以真係有D凍,原本好夠既火喉都攤到凍晒牛仔骨都幾林幾入味,少甜少咸,幾惹味架!有例湯同飯,個湯就麻麻啦。

呢間K真係由細唱到大,間唔中都黎唱一次,重拾青春感覺

不竟黎既目的係唱K,真係唔彈得佢地幾多。
雞鮑翅湯飯

飯就超大碗,不過有D爍。
醬爆牛仔骨

牛仔骨都幾林幾入味,少甜少咸,幾惹味架!
有例湯同飯,個湯就麻麻啦。
醬爆牛仔骨
2016-06-06 3060 瀏覽
好耐無去唱過K Lunch la~ 星期日同3個朋友去唱K ,好彩預先Book了位,去到等一陣就有位。而外面都有不少人在等位呢!(所以最後真的很準時就cut歌要交房)雖然話黎唱K,食係其次,以唱K為主。但我真的都試過遇到好好味的K Lunch, 新鮮熱辣外脆內軟的白汁魚柳飯。(唔係在這間食的) 現在還好記得!但今次就真的……失望!求其醫飽個肚算了所有食物來到已經只有微暖,而且很快更變成凍的,所以我們叫了職員幫我們整返熱。味道……真的唔合格,真的求其醫飽肚就算了。價錢係$70-90不等~

但今次就真的……失望!求其醫飽個肚算了

味道……真的唔合格,真的求其醫飽肚就算了。
價錢係$70-90不等~
2016-05-29
2014-10-07 2313 瀏覽
已經很久沒有來唱K因為好朋友要去WORKHOLIDAY,離開香港一年,特意來唱K,玩返一晚原來現在唱K貴了很多埋單每人二百幾,我們三個人,只可唱2.5小時(以前食埋BUFFET無論幾多人都最少可唱到十點幾GA MA)不過今次的BUFFET都幾好食,可惜少左好多選擇尤其是串燒鰻魚,好好食,好鮮甜,其他串燒都唔錯另外金菇肥牛都好好食,好夠味壽司都OK炒飯炒粉都幾好,不太油甜品真係好唔得,好難食整理來說少了很多選擇例如無左火鍋~~甜品選擇少左好多~~我想我好耐都唔會再幫襯
已經很久沒有來唱K

原來現在唱K貴了很多

不過
今次的BUFFET都幾好食,可惜少左好多選擇
尤其是串燒鰻魚,好好食,好鮮甜,其他串燒都唔錯
另外金菇肥牛都好好食,好夠味
壽司都OK
炒飯炒粉都幾好,不太油
甜品真係好唔得,好難食

整理來說少了很多選擇
例如無左火鍋~~甜品選擇少左好多~~

我想我好耐都唔會再幫襯
2014-10-01
2012-10-24 2033 瀏覽
難得假期咁早起左身,一於近近地過富豪唱kunch,不過呢間無 lunch buffet, 午餐包一杯飲品同沙律吧lunch set 選擇唔多,$60-$95不等,穩陣起見揀平平地嘅1.黑椒牛柳配薯菜~好快就上枱但係唔熱o既,叫職員翻熱後都只係可以接受呢塊牛柳靱到好難咬開,入到口好似趙香口膠咁,趙極都唔爛,毫無牛味而且好大條筋,仲渣過茶記貨色黑椒汁幾乎無黑椒味,燒汁又唔似,有少少美極味,奇怪!薯條相對之下算幾好,翻叮後都仲脆身,唔會好油,伴菜唔知點解係白烚白菜心同菜心,仲係有莖無葉,平時多數都系西蘭花紅蘿蔔咁,最後淨係食左兩條豆,食呢餐飯o既感覺好似食送尾咁,唔夠飽又唔好食@@2. 日式咖喱雞脾扒飯~ 第一啖試下用汁撈飯,又係完全唔熱,連飯都唔熱?!翻熱後都要快快趣食,個咖喱汁好重芡,一凍就會琼嗰種上檯一眼望到,啖黃色,有片青椒,聞到都覺得辣,唔使放左口都知呢個無可能係日式咖喱,同茶記嗰啲無異薯仔都無粒,雞脾扒其實就係急凍嗰啲雞扒切粒,所以呢碟野正確黎講只係“咖喱雞球飯“,水準為緊緊合格雞肉還可接受,無過份嘅雪味,肚餓嘅關係,都食左九成飲品例牌都係一杯 pussy foot 一杯 fru
難得假期咁早起左身,一於近近地過富豪唱kunch,
1.黑椒牛柳配薯菜
~好快就上枱但係唔熱o既,叫職員翻熱後都只係可以接受
呢塊牛柳靱到好難咬開,入到口好似趙香口膠咁,
趙極都唔爛,毫無牛味而且好大條筋,仲渣過茶記貨色
黑椒汁幾乎無黑椒味,燒汁又唔似,有少少美極味,奇怪!
薯條相對之下算幾好,翻叮後都仲脆身,唔會好油,
伴菜唔知點解係白烚白菜心同菜心,仲係有莖無葉,
平時多數都系西蘭花紅蘿蔔咁,最後淨係食左兩條豆,
食呢餐飯o既感覺好似食送尾咁,唔夠飽又唔好食@@

2. 日式咖喱雞脾扒飯
~ 第一啖試下用汁撈飯,又係完全唔熱,連飯都唔熱?!
翻熱後都要快快趣食,個咖喱汁好重芡,一凍就會琼嗰種
上檯一眼望到,啖黃色,有片青椒,聞到都覺得辣,
唔使放左口都知呢個無可能係日式咖喱,同茶記嗰啲無異
薯仔都無粒,雞脾扒其實就係急凍嗰啲雞扒切粒,
所以呢碟野正確黎講只係“咖喱雞球飯“,水準為緊緊合格
雞肉還可接受,無過份嘅雪味,肚餓嘅關係,都食左九成

飲品例牌都係一杯 pussy foot 一杯 fruit punch , 不過不失
## 如果唔係因為近,跟本就唔會行過黎呢邊唱K
環境設備都相當簡陋,由其係個所謂嘅buffet區
因為話個lunch係包一個任食沙律吧,我搵唔到個吧
職員指示我喺reception旁向左轉,我入到去係嚇左一嚇囉
成間雜物房咁,有一堆晚餐用嘅廚具,中間仲有部吸塵機
入口嘅左手邊有個雪櫃,正是我要搵嘅自助沙律吧喇,
呢個令人減低食慾嘅雪櫃,上面兩層有沙律配料同水果
但底層就放有火鍋配料,即橙樓下有雞子,勁噁心!
朋友只係象徵式拎左啲粟米同菠蘿返黎,食左少少就無食。
2012-10-23
2010-09-08 919 瀏覽
是日與好友 2人去唱K除了唱K 還有美食不過.... 不是食肆一定比較.......我與好友 1人 1個餐..... 除了 "湯".. 其他都還可以!!!!!!
2010-01-09
(非會員)
2009-08-29 342 瀏覽
今日星期五晚, 原本去沙田間greenbox. 不過收166 朋友 嫌貴, 而且位女服務員說氣好差,又唔望人回覆.於是去沙田neway.一去到服務員笑容好好多~價錢120,相宜好多~不過食物buffet水準就比較差, 之前去過newcity city, 那一間多款式好多,呢間相對少一點, 特式食品又少一點,不過有鹽焗雞及蛋,略咸但好食~ 覺得係因為buffet地方太細,display比較差,太焗促問題.甜品水準很差,不過neway所有租品都係咁~cake 個樣好似幾好啦,原本唔好味~ 壽司師傅幾好人,不過出品水準麻麻之後2200到就收,如果遲少少就仲好喇
~
壽司師傅幾好人,不過出品水準麻麻
之後2200到就收,如果遲少少就仲好喇
  • 鹽焗雞
2009-01-19 333 瀏覽
呢晚食完大排檔,成班工友意猶未盡,話要去唱k舒發一下心中既抑鬱﹗11:00pm來到,成個門口都係人,都諗住無位架喇﹗點知咁岩有間四人細房﹗$128一位,包兩杯野飲,係咁唱,不過問題係新歌欠奉,連一0的唔係太新既歌都無,又無狄易達,五月天新歌又無,老孫既又無,一係就係咩視聽版即係無得唱﹗吹脹﹗只有當係懷舊金曲夜了吧﹗

吹脹﹗只有當係懷舊金曲夜了吧﹗
$150 (其他)
2008-10-09 246 瀏覽
話說星期六成班工友飲完酒又聊要去玩,決定去唱個k在尖咀問問最低消費都成二百蚊,於是來左呢度﹗打電話問時話1:45am就有位,來到又話無位,等呀等呀等到成三點先有房,我地都佩服我地點解夜媽媽都仲咁有精力等成個鐘﹗四人房,真係四人房,因為你想迫多個人入去都無可能,而家已經無得轉身,只可以排住隊坐0係度,攞左副層層疊入去玩,不過真係玩唔到,因為真係太迫﹗好辛苦﹗反而呢度0的小食又幾好食喎﹗薯條食落係即炸的,椒鹽雞翼尖亦都夠辣夠惹味,呢樣要讚讚﹗啤酒好似$168半打,尖咀成二百一打呢﹗玩到六點先識走,第二日昏迷了﹗
話說星期六成班工友飲完酒又聊要去玩,決定去唱個k

在尖咀問問最低消費都成二百蚊,於是來左呢度﹗

啤酒好似$168半打,尖咀成二百一打呢﹗

玩到六點先識走,第二日昏迷了﹗
$170 (其他)
2008-06-23 157 瀏覽
今日唱lunch k食香草汁龍利柳薯菜個香草汁其實唔係香草汁 冇味既龍利柳唔太好食...薯菜個汁我唔知係咩汁 不過好好食!!我個fd食豬扒+牛扒 佢都話唔錯~不過唯一唔好就係佢計錯我地錢明明39佢出單出49-0-都唔知點解= =
今日唱lunch k
食香草汁龍利柳薯菜
個香草汁其實唔係香草汁 冇味既
龍利柳唔太好食...
薯菜個汁我唔知係咩汁 不過好好食!!

我個fd食豬扒+牛扒 佢都話唔錯~

不過唯一唔好就係佢計錯我地錢
明明39佢出單出49-0-