2023-10-07 47 瀏覽
今日同朋友黎左黃埔呢間好靚既cafe食dinner,餐廳環境非常寬敞,而且環境裝修好靚,好適合三五知己聚會同打卡。餐廳仲有室外位置,歡迎帶埋寵物黎食野。同朋友各自點左一碟意大利麵。第一款係明太子蟹籽帶子意大利粉,味道濃郁,好香明太子味道,意粉煮得好creamy,而且帶子大大粒!第二款係避風塘炒意粉,第一次食呢個組合,估唔到都幾夾,好適合重口味既人士!最後點左甜品,因為太多選擇,最後試左香提子拿破崙,甜品都一樣製作出色,嫌一杯唔夠喉。至於抹茶latte都好香濃,十分推介!
至於抹茶latte都好香濃,十分推介!
2023-10-05 63 瀏覽
行過黃埔天地見到呢間餐廳都幾骨子喎❤️環境時尚又闊落!一於入去試試🙂另外設有戶外座位可帶上寶貝毛孩🐕一齊用餐🍴場內仲不時有live band唱歌表演!Surprised🤭🤭. ✨香草低油三文魚椰菜花藜麥飯(生酮) $128進行緊生酮飲食嘅朋友揀咗呢款健康之選😃香煎嘅三文魚柳一啲都唔嚡且完全唔油膩👌🏻底下更以藜麥+椰菜花粒代替米飯!飽肚得嚟唔heavy😛. ✨咸蛋黃牛油忌廉汁雞翼 $88炸得卜卜脆但又唔會食到成口油😉雞翼肉厚唔單薄!淋上黃色混合醬汁更添滋味👏🏻👏🏻. ✨日式和風章魚燒薄餅 $98熱辣上枱🍕大量木魚片喺表面郁郁吓係幾誘人😌和風薄餅醬夠滋味!咬落仲食到彈牙感十足嘅章魚粒🐙🐙. ✨士多啤梨拿破崙抹茶芭菲 $98呢度嘅芭菲係每日限量新鮮即制🥰售完即止架🥰要食就快啲叫定(可後上)!造型精緻!上層有香脆拿破崙(加有士多啤梨粒&吉士醬!甜蜜蜜嘅雪糕🍦下層仲有抹茶啫喱, 煙韌mochi, 玉米脆脆!口感非常多層次👍🏻👍🏻
✨香草低油三文魚椰菜花藜麥飯(生酮) $128
✨咸蛋黃牛油忌廉汁雞翼 $88
✨日式和風章魚燒薄餅 $98
✨士多啤梨拿破崙抹茶芭菲 $98

話說呢度係我嘅lunch飯堂🤣今日黎試下dinner先🫶🏻一直好中意呢度咁chill嘅感覺,仲要係pet friendly。今晚有live band,唱左好多充滿回憶嘅歌,正。<Dirty>咖啡豆係我中意嘅偏nutty味道🫶🏻<京都香月園培茶鮮奶>推介!培茶好濃,但一啲都唔澀。<慢煮雞前胸脆脆椰菜花藜麥飯>減肥人士恩物,慢煮雞胸唔鞋,脆脆椰菜花令藜麥飯口感更豐富。<焦脆烤酒地三黃雞伴薯菜>推介!充滿濃郁酒香,雞皮係焦糖化,香口到我食哂啲雞皮😳三黃雞一直係我至愛,雞肉嫩滑,非常juicy,必encore item! <士多啤梨乳酪抹茶芭菲>士多啤梨千層拿破崙,配vanilla雪糕、cereal、抹茶jelly,配搭好perfect🫶🏻

今晚有live band,唱左好多充滿回憶嘅歌,正。

<Dirty>
咖啡豆係我中意嘅偏nutty味道🫶🏻

<京都香月園培茶鮮奶>
推介!培茶好濃,但一啲都唔澀。

<慢煮雞前胸脆脆椰菜花藜麥飯>
減肥人士恩物,慢煮雞胸唔鞋,脆脆椰菜花令藜麥飯口感更豐富。

<焦脆烤酒地三黃雞伴薯菜>

<士多啤梨乳酪抹茶芭菲>
  • 士多啤梨拿破崙抹茶芭菲
2023-09-29 54 瀏覽
呢位位於黃埔既cafe, 環境非常大, 裝飾充滿木系風, 而且仲有樂隊表演, 於是放工就同朋友入黎試下烤醉雞: 師傅係即叫即做, 所以需時要30-40分鐘, 落左少量酒香提鮮, 食落去啖啖既醉雞香, 口腔由淺入深咁散發出黎, 食得出醉雞既精髓, 所以等咁耐係值得既!日式和風章魚燒薄餅: 餅底超薄香脆, 上面落左好多章魚粒, 食落去好似出去食左章魚小丸子咁, 味道幾特別!避風塘香辣軟殼蟹意粉: 軟殼蟹非常香脆, 而且食到有少量甘甜既蟹膏味, 而每條意粉都掛上香辣汁, 每食一辣都刺激到我既味蕾!火龍果奶昔: 飲落去啖啖清新既火龍果香味, 而且唔會覺得好甜, 適合係幾呢個炎炎夏日作為解渴之選!香印提子拿破崙芭菲: 用左日本鮮甜既香印提子, 芭菲冰涼得黎, 甜而不漏, 拿破崙層次分明, 鬆化香脆, 為呢餐飯畫上完美句號!

2023-09-22
2023-09-28 64 瀏覽
📍Niksen Koffie (紅磡)紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G8E號舖黃埔寵物友善cafe,店舖超大,近6000呎,明亮木系裝修,空間感十足,坐得舒服,限時90mins ,自助QR code 下單,當天平日去無客人等,所以坐左3hrs 慢慢同朋友傾計💬開開心心食晚餐,下載[Niksen Koffie ]app 會有全單九折☁️白酒牛油汁煮鮮蜆$128蜆肉新鮮,沒有沙,蜆肉入晒白酒味,加上牛油,香氣撲鼻,旁邊有四大片法包,麵包成隻手掌甘大,包浸入牛油白酒汁,好好食🤤☁️避風塘香辣軟殼蟹意粉$128一上枱已經勁香,避風塘醬汁有少少辣,香口惹味,原隻軟殼蟹酥脆可口,但意粉份糧偏少☁️烤醉雞配牛油雜菇及薯蓉$188第一次試烤醉雞,烤雞半隻,外皮極脆口,好似薯片甘,肉質有小小鞋,整體酒香味濃,旁邊雜菌中和油膩感和薯蓉好creamy ,值得一試(製作時間大約30分鐘,早點下單)🍨香印提子拿破崙芭菲$98必點💕每日限量供應我一早俾這個甜品吸引,拿破崙鬆脆好食,內裡夾住吉士醬,雪葩清爽酸酸的,有啫喱,脆米,提子片,麻糬等,清爽好食,口感豐富,打卡able ,造型精美🍸久正小山園鮮奶$48抹茶粉舖滿
📍Niksen Koffie (紅磡)
紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G8E號舖

白酒牛油汁煮鮮蜆

☁️白酒牛油汁煮鮮蜆$128

☁️避風塘香辣軟殼蟹意粉$128
烤醉雞配牛油雜菇及薯蓉

☁️烤醉雞配牛油雜菇及薯蓉$188
(製作時間大約30分鐘,早點下單)

🍨香印提子拿破崙芭菲$98
必點💕每日限量供應

久正小山園鮮奶

🍸久正小山園鮮奶$48
抹茶粉舖滿表面,濃厚香滑
戴維c 炸彈

🍸戴維c 炸彈
這杯飲品是檸檬汁加青檸芭菲,非常開胃

#紅磡#紅磡美食
烤醉雞配牛油雜菇及薯蓉
久正小山園鮮奶
戴維c 炸彈
2023-09-27 53 瀏覽
在紅磡上班,一直不知有此cafe。經介紹平日下班和太座用膳,驚喜連連。位置隱蔽但別有洞天,座位間空間十足,且寵物友善,香港難得一見。點了兩個主菜分享。白酒牛油煮蜆,蜆肉鮮味,彈牙無砂,牛油汁略鹹,幸好熱辣辣,伴sourdough同吃十分惹味。避風塘軟殼蟹扁意粉,微辣惹味,伴以炸蒜粒和軟殼蟹口感香脆,轉瞬清碟。餐後來杯mocha,香醇甘香,奶泡綿密。芭菲是此店招牌,以香印提子作主打,啫喱,mochi,脆粒作底,面頭有青檸雪芭,香印拿破崙,值得留肚一試。

餐後來杯mocha,香醇甘香,奶泡綿密。

2023-08-17
黃埔空間感滿滿的ᴄᴀғᴇ☕️❥ 士多啤梨拿破崙抹茶芭菲 $𝟿𝟾很打卡ᴀʙʟᴇ啊 ❣︎初時有點掙扎應該點士多啤梨還是青提款式最後也是選了🍓拿破崙很酥脆!! 但味道就不夠香~其他部分不過不失❥ 炸雞翼配明太子蛋黃醬 $𝟾𝟾雞翼飽滿 香脆可口 (◍•ᴗ•◍)點蛋黃醬會更開胃明太子味道突出一些會更好呢✧❥ 白雪公主舊果 $𝟼𝟾很ᴄᴜᴛᴇ ᴄᴜᴛᴇ的一個蘋果其實是焦糖蘋果慕絲·杏仁糖海綿蛋糕味道有驚喜 (初時以為它只是ғᴏʀ打卡靚靚的)🙈焦糖味道突出 但不會過甜整體味道比芭菲優勝 ♥︎♡︎❥ 凍多明尼加𝟼𝟶%朱古力 ᴛᴇᴀ sᴇᴛ +$𝟸𝟻🜚 坐不到鏡子旁邊的位置 有點小可惜啊
黃埔空間感滿滿的ᴄᴀғᴇ☕️
❥ 士多啤梨拿破崙抹茶芭菲 $𝟿𝟾
很打卡ᴀʙʟᴇ啊 ❣︎
初時有點掙扎應該點士多啤梨還是青提款式
最後也是選了🍓
拿破崙很酥脆!! 但味道就不夠香~
其他部分不過不失
炸雞翼配明太子蛋黃醬 $𝟾𝟾
雞翼飽滿 香脆可口 (◍•ᴗ•◍)
點蛋黃醬會更開胃
🜚 坐不到鏡子旁邊的位置 有點小可惜啊

炸雞翼配明太子蛋黃醬
凍多明尼加𝟼𝟶%朱古力
2023-09-22 75 瀏覽
呢間餐廳真係好大好舒服,枱同枱中間係有啲距離,感覺都係有自己既private area,同埋場中間其實仲有好大地方可以放多啲枱,但餐廳無咁做,所以呢度空間感好大,一啲都唔焗促。 我黎嗰晚係星期五 ,之前都唔知呢度原來有live band, 所以入到黎聽到有人唱歌都有啲驚喜。我同朋友叫左一個沙律,2個主菜同一個甜品~個沙律係凱撒沙律,個沙律本身唔係一啲好特別既野,但係面頭舖左海量既芝士碎真係好令人好開心~ 至於個日式和風章燒薄餅,個味真係好似食緊章魚燒一樣,但唔同既係佢多左個芝士香,而且上面又係舖左海量既木魚絲,要撩開先睇到下面有咩,不過真係好好食~另外我好期待既係焦脆烤酒地三黃雞年伴精選薯菜,因為佢要等30-35分鐘先有,隻雞上到枱仲好熱,個皮好脆,雞胸一啲都唔鞋,有好香既酒味,但佢唔係淨係得個面有味,入面每一啖肉都好入味,FEEL得到佢俺左唔短時間~最後就到個甜品啦,我真係好好好好鍾意呢個芭菲,因為呢個芭菲無cream而我係能夠成杯食哂LOL~ 首先佢賣相已經好靚,個拿破崙蛋糕好脆,加埋啲吉士牆又唔會好甜。然後嗰2球雲尼拿雪糕好濃好好味。個底仲有抹茶凍、士多啤梨、米通同一啲脆脆,全部
我同朋友叫左一個沙律,2個主菜同一個甜品~

凱撒沙律
日式和風章燒薄餅
焦脆烤酒地三黃雞年伴精選薯菜
最後就到個甜品啦,我真係好好好好鍾意呢個芭菲,因為呢個芭菲無cream而我係能夠成杯食哂LOL~ 首先佢賣相已經好靚,個拿破崙蛋糕好脆,加埋啲吉士牆又唔會好甜。然後嗰2球雲尼拿雪糕好濃好好味。個底仲有抹茶凍、士多啤梨、米通同一啲脆脆,全部野夾埋一齊食真係好正!
2023-09-15
凱撒沙律
日式和風章燒薄餅
2023-09-20 64 瀏覽
太耐冇去黃埔搵食,開咗間新嘅食店,餐廳好大環境唔錯,座位坐得好舒適,佢最好嘅地方係 有一個area 係寵物用膳區域,佢哋有食物for 毛孩,寵物餐都有好多選擇,你可以帶埋你嘅寵物一齊用膳,照顧埋毛孩,抵讚我地叫咗 日式和風章魚燒薄餅,凱薩沙律,咸蛋黃牛油忌廉汁雞翼,當然一定要叫甜品啦凱薩沙律,有煙肉碎同麵包粒,好fresh ,仲落咗好多芝士粉,好好味日式和風章魚燒薄餅,size 都大份,章魚料都好多,同彈牙,木魚鋪滿係面,薄餅底比較簿,啱晒細食嘅我地 因為要留肚食甜品咸蛋黃牛油忌廉雞翼,雞翼炸得好香口,脆卜卜,雞翼好juicy,連埋佢嘅牛油忌廉,食完唔覺油膩 可以食多幾隻最後甜品上枱 士多啤梨拿破崙抹茶芭菲同埋香印提子拿破崙芭菲 兩杯都有唔同味道,士多啤梨同雪糕比較甜 ,而香印提子唔太甜,佢個雪糕好好味 係波子汽水味,拿破崙好脆口,係杯底有芋圓,蒟蒻等等,食完唔會有罪惡感

2023-09-11
2023-09-20 55 瀏覽
同朋友黎左呢間好靚嘅寵物友善餐廳🩷環境好靚好舒服,空間感好大一啲都唔覺得逼!仲可以帶狗狗同有寵物餐叫😻蜂蜜酒用左石榴醋加埋檸檬釀製,味道同香氣都相當誘人~加上本身蜂蜜酒就比較甜好易入口👍🏻幾中意凍久正小山園抹茶鮮奶好濃抹茶味而唔會好甜👍🏻唔係好多地方有得食生酮餐!呢度就有!花椰菜粒粒食落好爽口,加埋藜麥更加香同健康~同時薄荷味令成個「飯」食落好清新!😻牛油果夠熟,好match又高質!呢個飯真心好香!上枱已經流口水🤤濃郁嘅汁加埋大量芝士粉,仲有大大隻龍蝦同炸龍蝦頭!超吸引呀~飯粒熟度啱啱好,粒粒分明而且份量都幾多👍🏻龍蝦汁超rich,芝士味亦好重😍好正龍蝦肉亦好鮮,連蝦頭都比我地啜埋😂唔會膩嘅甜品😍撻底好香脆,食落栗子味濃郁但唔會好甜!中間層吉士都好好食!最後緊係唔少得芭菲!上面嘅雪葩係青檸味好開胃!加上芭菲唔多cream所以食唒都唔覺得膩!最好食係拿破崙,脆口得黎充滿焦香😻芭菲都係限量..快啲去試埋個士多啤梨味先😢
同朋友黎左呢間好靚嘅寵物友善餐廳🩷

環境好靚好舒服,空間感好大一啲都唔覺得逼!
仲可以帶狗狗同有寵物餐叫😻
蜜月Lust 石榴香水檸檬蜂蜜酒

凍久正小山園抹茶鮮奶好濃抹茶味而唔會好甜👍🏻
牛油果大啡菇椰菜花薄荷藜麥飯

唔係好多地方有得食生酮餐!呢度就有!

呢個飯真心好香!上枱已經流口水🤤
龍蝦蝦蝦意大利飯配龍蝦忌廉汁

龍蝦肉亦好鮮,連蝦頭都比我地啜埋😂
和風栗子吉士達

芭菲都係限量..快啲去試埋個士多啤梨味先😢
蜜月Lust 石榴香水檸檬蜂蜜酒
和風栗子吉士達
2023-09-19 37 瀏覽
打風及黑雨過後,搵番間靚靚cafe定定驚🤭今次去左黃埔既木系咖啡店☕️環境很大枱與枱不會太逼,岩曬同閏密傾心事😆1️⃣避風塘香辣軟殼蟹意粉(辛)香港風味~避風塘就係惹味啊😋配上香炸軟殼蟹倍感滋味🥰2️⃣煙三文魚薄餅因為係薄批所以加分👍🏻新鮮即焗🧀芝士仲係拉絲,好味😋3️⃣紐奧良炸雞翼配明太子蛋黃醬新鮮即炸,口感似M記脆香雞翼,但個炸粉冇咁厚,再配上個醬幾好味😋4️⃣士多啤梨拿破崙抹茶芭菲🌟限量供應🌟有一個mini拿破崙擺起頂到😆酥脆的餅皮+吉士醬,好#igable📸仲有兩球雲呢拿雪糕,加上有煙韌的小丸子(類似芋圓口感)及有抹茶蕨餅,口感好豐富,而且唔太甜,我喜歡💕

1️⃣避風塘香辣軟殼蟹意粉(辛)
香港風味~避風塘就係惹味啊😋配上香炸軟殼蟹倍感滋味🥰

2️⃣煙三文魚薄餅
因為係薄批所以加分👍🏻新鮮即焗🧀芝士仲係拉絲,好味😋

3️⃣紐奧良炸雞翼配明太子蛋黃醬

4️⃣士多啤梨拿破崙抹茶芭菲🌟限量供應🌟
2023-09-18 31 瀏覽
這間黃埔新開的cafe係香港比較少見嘅pet-friendly餐廳,一行入去就feel到令人感到好舒適好愜意。餐廳空間非常寬敞,以木為主嘅裝修風格營造森林小屋嘅氣氛,令人感到好溫馨,同時加入鏡子增添時尚感。雖然係平日,餐廳幾乎滿座,有一兩款少食已售完,睇嚟非常受歡迎呢!❤️首先,我地點左香辣避風塘軟殼蟹意粉,落左特別調製嘅避風塘香料後非常惹味,軟殻蟹脆卜卜嘅口感好吸引,意粉彈牙。🦀🍝朋友點了慢煮厚切唐揚豬腩,慢煮令肉味更加突出,口感更柔軟,菠蘿蓉醬好開胃,去除咗油膩感,非常出色!🐷🍍最後,我們地點左呢度嘅招牌菜-拿破崙抹茶士多啤梨芭菲,層次感相當豐富,最頂有拿破崙、士多啤梨和雲呢拿口味雪糕,中間係奶油、脆米和抹茶蒟蒻,最底有士多啤梨片、麻糬和抹茶醬,我最鍾意拿破崙,好酥脆。🍨😋

2023-09-12 108 瀏覽
😍 超大型pet-friendly cafe 🐱🐶 西日fusion生酮餐味道出色👍🏻 不過服務麻麻 🥹🐭 米奇老豬Vol. 391 🐷[Niksen Koffie]老豬年頭見到嘅甜品好吸引所以就同左幾個朋友去食店內環境超❣️級❣️大❣️戶外座位仲係寵物友善添 🐶🐱當時幾位店員都好似唔太上心拎餐具、加水要叫幾次先有 🫠不過老豬去食果陣已經係5月嘅事而家連menu都有改動唔知service會唔會都有改善呢?😂.🐖🐖《香草番茄醬煮藍青口》🐖🐖🛑7.9/10🛑 💰$108💰藍青口都幾大隻番茄汁好似飲果d湯羹咁濃稠好啱用烘到脆脆地嘅包來食!.🐖🐖《嫩雞肉牛油果雞蛋藜麥花椰菜飯》🐖🐖🛑8/10🛑 💰$98💰⚠️ 現已暫停供應 ⚠️雞柳真係好嫩口 不過牛油果好似生、硬左d 🥑督爆個水波蛋後用藜麥撈熱辣辣嘅花椰菜飯 🥦係健康之選!.🐖🐖《香煎帶子明太子忌廉意粉》🐖🐖🛑8.1/10🛑 💰$148💰帶子肉質彈牙 紫菜下仲有好多三文魚籽明太子醬汁好濃 😍意粉唔會過稔~.🐖🐖《日式和風章魚燒薄餅》🐖🐖 🛑8.1/10🛑 💰$98💰章魚燒醬多 不過較少章魚肉餅底好薄脆 小驚喜🤩.🐖🐖《士多啤梨拿破崙抹茶芭菲》🐖🐖 🛑8

🐭 米奇老豬Vol. 391 🐷
[Niksen Koffie]
老豬年頭見到嘅甜品好吸引
所以就同左幾個朋友去食
店內環境超❣️級❣️大❣️
戶外座位仲係寵物友善添 🐶🐱
當時幾位店員都好似唔太上心
拎餐具、加水要叫幾次先有 🫠
不過老豬去食果陣已經係5月嘅事
而家連menu都有改動
唔知service會唔會都有改善呢?😂
🐖🐖《香草番茄醬煮藍青口》🐖🐖
🛑7.9/10🛑 💰$108💰
藍青口都幾大隻
番茄汁好似飲果d湯羹咁濃稠
好啱用烘到脆脆地嘅包來食!
🐖🐖《嫩雞肉牛油果雞蛋藜麥花椰菜飯》🐖🐖
🛑8/10🛑 💰$98💰
⚠️ 現已暫停供應 ⚠️
雞柳真係好嫩口
不過牛油果好似生、硬左d 🥑
督爆個水波蛋後
🐖🐖《士多啤梨拿破崙抹茶芭菲》🐖🐖
🛑8.1/10🛑 💰$34💰
拿破崙酥皮幾鬆脆 有焦糖香
玄米茶脆米嘅茶味濃 👍🏻
抹茶蒟蒻微苦澀 配埋雪糕食啱啱好!
❣️🐭總評分🐷❣️
味道:8/10
服務:7.5/10
環境:8/10
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:🧐 (都可以試下新menu嘅)

📍Nikzen Koffie📍
紅磡黃埔天地享膳坊(第4期)地下G8E號舖
1K
Niksen是荷蘭人引以為傲的一種生活哲學,代表著一種無所事事的生活態度,這晚就來到位於紅磡黃埔天地的Niksen Koffie享受為自己放空留白的時刻。Cafe佔地超過6000呎,面積廣闊寬敞,空間感十足,分為室內和半室外場地,亦是Pet-Friendly餐廳,可帶同毛孩於戶外座位用餐。內裡以珊瑚粉色和大地色為主調,加上綠色植物和鏡子裝飾,佈置充滿藝術感。簡約文青風設計呈現素雅恬靜風格,氣氛悠閒輕鬆不侷促。沒有一個特定的行為能夠代表Niksen本身,只要發自內心地什麼事都不想不做時,純粹地享受當下的狀態,便是在Niksen了。星期三晚7:30pm至9:30pm有live music,滿足味蕾之餘,同時欣賞現場演唱。晚市餐牌選擇不算多,提供輕食、薄餅、意粉、主食和甜品等。三文魚排牛油果雞蛋花椰飯 (生酮) $108生酮飲食法特點是將碳水化合物攝取量降至極低水平,配上高脂和適當蛋白質促進脂肪代謝率。三文魚魚鮮十足而又沒有腥味,綴以半個翠綠軟滑的牛油果,水波蛋煮得外熟內生,吹彈可破,仍是處於流質狀態,刺破後滑嫩的熔岩蛋漿亦會漸漸流出。高纖低熱量的花椰飯可以補足一般吃不足的蔬菜量,外型及口感
簡約文青風設計呈現素雅恬靜風格,氣氛悠閒輕鬆不侷促。
晚市餐牌選擇不算多,提供輕食、薄餅、意粉、主食和甜品等。
三文魚排牛油果雞蛋花椰飯 (生酮) $108

三文魚排牛油果雞蛋花椰飯
三文魚排牛油果雞蛋花椰飯 (生酮)
高纖低熱量的花椰飯可以補足一般吃不足的蔬菜量,外型及口感類似米飯,是替代碳水化合物的健康選擇。
花椰飯
日式和風章魚燒薄餅 $98

Pizza舖滿章魚粒、木魚碎和紫菜,完美還原章魚燒的材料。
日式和風章魚燒薄餅
輕薄的木魚碎搖曳飄舞,味甘鮮香,西日fusion卻完全不帶半點違和感。
日式和風章魚燒披薩
餅底就有如餅乾般又薄又脆,散發惹味焦香,不會吃得飽飽滯滯。
章魚燒pizza
主打甜品拿破崙芭菲有兩種味道,分別是士多啤梨和香印提子,每日限量新鮮即制,售完即止。
士多啤梨拿破崙抹茶芭菲 $98

招牌芭菲甜品賣相精緻誘人,一杯集齊拿破崙、士多啤梨、抹茶啫喱、蕨餅、脆米粒、雲呢拿雪糕等,多重層次用料足。
士多啤梨拿破崙抹茶芭菲
拿破崙酥皮入口香脆,滲出輕盈的牛油香,以軟滑的吉士醬和酸甜的士多啤梨層層相間,口感極其豐富。
芭菲
來到cafe又怎能缺少打卡拉花飲品?!咖啡師以高超拉花技術為每一杯熱飲注入靈魂,單看已教人心花怒放,實在讓人不忍心把它喝光。
焙茶latte
熱久正小山園抹茶鮮奶 $48.00

卡通拉花圖案可愛趣緻,入口綿柔,茶香濃郁而清幽,散發抹茶的微瀝回甘。
抹茶鮮奶
熱京都香月園焙茶鮮奶 $48.00

焙茶茶香比奶味更重,呷出焙茶的含蓄焙煎焦香,正中我這些愛茶之人的口味。
焙茶鮮奶
2023-09-06
日式和風章魚燒薄餅
抹茶鮮奶
焙茶鮮奶
2023-09-11 49 瀏覽
其實我都留意左呢一間餐廳好耐,佢入邊嘅空間好大,而且見佢近期好似換咗Menu咁,所以就入咗去食晚飯以cafe來講,佢餐牌嘅食物選擇已經算係唔錯。我今次叫咗佢特別啲嘅花椰菜飯(唔係好多餐廳有得食 自己又懶得煮🙈)朋友揀咗個龍蝦意大利飯餐廳乾淨簡潔。如果個杯可以大個d 就好 哈哈。不過可能Cafe都預大家叫嘢飲我的係嫩雞牛油果。牛油果熟度岩岩好,打卡靚但食落又唔會硬雞果然唔柴,蛋夠曬流心好正。成個份量唔少但我真係三兩下就食曬朋友話個意大利飯熟晒啲龍蝦味,好入味,好食。而且上面仲撒咗少少芝士粉,佢覺得個配搭好有趣。我哋另外仲叫咗個士多啤梨芭菲杯底嗰度除咗啲穀物脆脆之外,仲有一啲類似蕨餅同埋一啲煙煙韌韌嘅日式食物。整體幾好食
自己又懶得煮🙈)朋友揀咗個龍蝦意大利飯

我的係嫩雞牛油果。牛油果熟度岩岩好,打卡靚但食落又唔會硬
雞果然唔柴,蛋夠曬流心
好正。成個份量唔少但我真係三兩下就食曬
我哋另外仲叫咗個士多啤梨芭菲