2023-06-07
一有時間就鍾意入大坑,搵下好野食,又順便Chill下💗依次去咗No.2 Cafe&Restaurant 嘆個Lunch,簡約風裝潢以黑白色為主調,給人亮麗舒適感🫶🏻令人可以細味享受餐點。樓高2層,地下座位面向街景,感覺好Chill 。上層以白色家居Feel作佈置,最啱同Friend 傾下計🫶🏻餐廳主打輕食和西式料理,賣相靚,感覺廚師用咗好多心機去製作菜式。🔶NO2招牌魔鬼天使意粉 $2391客意粉共有2款口味,令我諗起中式鴛鴦炒飯😝呢個西式,而賣相夠晒靚💗一邊係意式紅酒番茄醬意粉配蟹肉,另一邊係芝士味香濃嘅蒜香芝士白汁墨汁意粉配香煎帶子,味道各有千秋。🔶NO2招牌炸雞寶 $89雞寶炸得好香脆,入面雞肉軟嫩,拌以微甜的玫瑰醬,十分味美。🔶玫瑰鮮奶咖啡$48奶泡打得細滑,咖啡香濃滲著淡淡奶香和玫瑰香,🔶藍蝶 $59依杯係蝶豆花柚子蜜,上層有紫藍蝶豆花而下層是淺黃柚子蜜,顏色配得好靚,入口清爽甜美,啱晒炎炎夏日。
🔶NO2招牌魔鬼天使意粉 $239
🔶NO2招牌炸雞寶 $89
雞寶炸得好香脆,入面雞肉軟嫩,拌以微甜的玫瑰醬,十分味美。
🔶玫瑰鮮奶咖啡$48
奶泡打得細滑,咖啡香濃滲著淡淡奶香和玫瑰香,
🔶藍蝶 $59