2019-03-13 215 瀏覽
難得放假當然要約好姐妹去玩今日就過左來西環影相兼嘆美食😋😋我地叫左個瀑布芝士三文治🥪一上菜就驚嘆不已🤤紅菜頭製作的粉紅色賣相好吸引,芝士配上香草醬味道濃郁,啱晒中意食芝士的朋友。再配返杯milkshake簡直無敵。
難得放假當然要約好姐妹去玩
今日就過左來西環影相兼嘆美食😋😋
我地叫左個瀑布芝士三文治🥪
一上菜就驚嘆不已🤤
再配返杯milkshake簡直無敵。
2019-03-06 314 瀏覽
Crazy!Cheers!Cheese黐線芝士黐住芝士治用紅色多士夾住瀑布咁多既芝士😍單睇外表都💯外脆內軟咁每咬一口d芝士都會流出嚟咁試完呢個再試芝士薯條即刻遜色左囉然唔係差但有對比🤣食埋甜品配番杯咖啡就一流👍🏻Berricious pancakes 佢個cream都係野莓味架酸酸甜甜咁食曬都唔會覺得溜
Crazy!Cheers!Cheese
佢個cream都係野莓味架
酸酸甜甜咁
食曬都唔會覺得溜
2019-03-05 269 瀏覽
..話說,前後去過兩次nomilkshakenolife都係太多人,極速放棄。.今日抱著一定要等到佢既精神,等左成個鐘,終於有堂食位置,到底佢有無令我失望呢?.我地係衝住佢個「黐線芝士黐住芝士治」而黎的 (HKD 78)拉絲芝士啊⋯⋯幾肥呢一刻咩都唔記得了。除左適合比各位打卡用,味道都絕對唔錯,佢入面除左芝士(我相信多過一款)仲load左啲咩料入去?有無朋友可以幫手解答下?@@怕你唔夠芝士,個面仲有啲芝士碎同羅勒葉嫁🤤🤤🤤Milkshake 方面叫左杯coffee oreo, 好香咖啡味仲食到加左啲磨碎咖啡豆🤤🤤,甜度我覺得偏甜(不過飲奶昔你預左甜嫁啦)質地唔知點解覺得有少少似沙冰,幾得意。.另外仲食左個「沒奶沒命經典美式班戟」完結呢餐邪惡既LUNCH。.總結:係好食既!亦都十分適合大家打下卡。不過鋪面偏細,星期六日就肯定要等位嫁啦。記得去隊頭寫低名記低自己排幾號先再排隊🤗🤗**果日排左超過一個鐘🤨.
拉絲芝士啊⋯⋯
幾肥呢一刻咩都唔記得了。
除左適合比各位打卡用,味道都絕對唔錯,
佢入面除左芝士(我相信多過一款)仲load左啲咩料入去?
有無朋友可以幫手解答下?@@
怕你唔夠芝士,個面仲有啲芝士碎同羅勒葉嫁🤤🤤🤤

Milkshake 方面叫左杯coffee oreo,
質地唔知點解覺得有少少似沙冰,幾得意。

另外仲食左個「沒奶沒命經典美式班戟」
完結呢餐邪惡既LUNCH。

總結:係好食既!
亦都十分適合大家打下卡。
不過鋪面偏細,
星期六日就肯定要等位嫁啦。
記得去隊頭寫低名記低自己排幾號先再排隊🤗🤗
**果日排左超過一個鐘🤨
60 分鐘 (堂食)
2019-02-26 257 瀏覽
一出香港大學站,不用5分鐘步行路程便會找到呢間,由外到內再去返外,都咁鬼馬趣緻,吸引年輕人眼球的美式小食店。店舖空間小小,不過也可以容納約20人。內外裝修怖置都很美式風格,又潮又玩味濃。餐牌設計亦很有心思。打卡一流。“No Milkshake No Life” 所以我們做運動前,決定享受一下生活。兩人各點了 “Peanut Butter and Choco”, 和 “Almond Caramel Baileys” .1. Peanut Butter and Choco第一口,已經充滿濃郁的花生醬味,配合朱古力和奶,簡直係人間美味。 口感很實在,還有飽腹感。喝了絕不後悔,即時忘了脂肪是什麼2. Almond Caramel Baileys愛喝百利甜酒的你們不要錯過啊!調製味道各方面都十分剛好,不會很死甜又香又甜又好喝

打卡一流。

“No Milkshake No Life”
所以我們做運動前,決定享受一下生活。

1. Peanut Butter and Choco
第一口,已經充滿濃郁的花生醬味
2. Almond Caramel Baileys
又香又甜又好喝
2019-02-26 216 瀏覽
某日閒日一行四人決定去食No Milkshake No Life,舖位比較細,下午去到full左所以等左陣位,小店隔離有個類似吸煙位嘅outdoor,放置左植物同枱凳,不過唔見有人喺外面食野,打卡都不錯。舖入面嘅裝修風格獨特,好有型格外國風,用左唔少物品去配襯,睇得出落左心思。小店主要係食西式嘅三文治/漢堡等食物,首先叫左款想食好耐嘅黐線芝士黐芝士治($78),溶左嘅拉絲芝士勁吸引,麵包加入紅菜頭製成,烘左但麵包依然夠軟身,整體邪惡得嚟又天然,中和一下心理😋Fish & Chips ($78)雖則熱氣,但比想像中好食,d粉唔會成大舊好厚,而且炸得岩岩好,d魚都唔會好粉,魚嘅感覺真材實料,同埋薯條都好食,最後成碟食哂。仲叫左個堅抽真 - 煙肉烤芝士 ($68),其實同上面個芝士三文治有啲似,但味道無咁好食,去到依個位已經食得太多熱氣野同有d太乾,唔建議再叫依款,而且份量細啲。另外叫左杯Almond Caramal Baileys Milkshake ($68/16oz) 同 Coffee Oreo Milkshake ($44/12oz),依兩杯飲品真係好飽好膩,尤其是Almond Ca

Fish  and  chips

依兩杯飲品真係好飽好膩,尤其是Almond Caramal Baileys Milkshake ,但口感兩杯都超好,一杯係Oreo碎,另一杯係杏仁碎,杏仁碎再加Baileys嘅 Milkshake真係超級邪惡,建議大家叫細杯,大杯真係太飽,最後大家都飲唔哂。🤦🏻‍♀️
Banana  chocolate  pancake

最後我地仲叫左個香蕉焦糖朱古力班戟($78),大大份好足料,🍌焦糖、香蕉同朱古力醬舖滿成隻碟,但個人認為班戟較厚身,尚算鬆軟,不過不失。

最後,食物比較膩大家注意食量黎嗌食物,同埋謹記收拾返啲食剩既食物同餐具🍴😆
Fish  and  chips
2019-02-22 174 瀏覽
揸車路經西灣,之前略有所聞No milkshake No life 呢間小店,撞啱路過見到,即管入去試試見真章。以milkshake為題的店,milkshake略嫌甜了一點,但toast做得非常出色。尤其這款麻辣雞toast,黑色麵包,少少麻,非常惹味。 仲有太陽蛋薯條亦係必食item。唯一壞處鋪面較小,人多時可能要等位,不過門外亦有立食區。同事人手較少,等食物時間會長少少但都可以接受。總括而言,好味而價錢合理。食完後記得要自己清理垃圾!

總括而言,好味而價錢合理。食完後記得要自己清理垃圾!
2019-02-18 189 瀏覽
相信大家都對呢件澎湃嘅grill cheese唔陌生,裡面有好幾種芝士,魅力沒法擋呀衰鬼🤤 但係要食到呢件邪惡至極嘅芝士三文治就要早啲去,因為去到四、五點就賣哂(佢閂六點,好幾次去到都食唔到😟)奶昔方面都有好多唔同嘅選擇,仲有一個有酒嘅milkshake menu,上次就試左個rum raisins(不過唔記得影相😂😂)rum酒味好濃郁,又甜,算易入口,酒量勁廢嘅我飲左半杯已經面都紅哂😂 另外佢啲lemonade都唔錯,食完件咁heavy嘅三文治再飲奶昔真係好肥仔😅

2019-02-15 168 瀏覽
今次真係勁邪惡芝士拉絲喇😂😂今日試左呢間no milkshake no life試左黐線芝士黐住芝士治🧀,真係好多芝士呀🤤🤤粉紅色包包超吸睛🥰食落成口芝士好滿足呀😌另外試左黐線芝士黐住麻辣雞治🐔,呢款冇咁多芝士,不過麻辣雞幾好食😋,好難比較邊款好食d, why not both?🤭飲品方面叫左peanut butter choco🥜🍫🥤,真係邪惡到呢🙈🙈,不過好好味,好滿足呀😌😌
今次真係勁邪惡芝士拉絲喇😂😂
今日試左呢間no milkshake no life
2019-02-14
2019-02-09 308 瀏覽
今次係我第一次黎到香港大學站🙈為嘅就係一試尼個經常有長龍嘅NO MILKSHAKE NO LIFE!大概只有同女仔friend 先可以一齊係街等一個鐘🙈個名都叫得NO MILKSHAKE NO LIFE ,咁就梗係一人一杯milkshake 啦!我自己就叫左個Baileys Coffee,個人覺得甜左少少,但baileys 味都岩岩好,仲有啲杏仁片係入面,增加口感。而朋友仔岩岩做完gym 黎,所以就叫左個peanut butter + choco,話要補充番啲protein 咁話😂 講番味道,花生醬🥜味道好濃,又唔會太甜,所以佢好快就飲晒🙈。MILKSHAKE 之外,尼度嘅芝士類食物都岀晒名🧀當中近乎每枱都會叫嘅就係CRAZY!CHEERS! CHEESE! 🧀🧀紅色嘅多士係用左紅菜頭嘅天然色素,淨係食麵包嘅邊邊位都可以食到紅菜頭個種甜味😍 當然尼個多士嘅主角係瀉到岀黎嘅芝士🧀啦!職員送過黎嘅時候都提左我地要曾熱食,始於芝士一凍左,就會變到無咁流心,味道係差咁啲。芝士味好香濃,絕對岩晒芝士愛好姐杯茶!不過食完半份都有8成飽🐖可能真係男士們先可以自己食晒成份💪🏻而我仲叫左一個相信係比較冷

Baileys  Coffee  Milkshake

Peanut  Butter  +  Choco

Crazy!  Cheers!  Cheese!

Avocado  and  Crabmeat  Croissant

而我仲叫左一個相信係比較冷門嘅包🙈 就係牛油果蟹肉牛角包啦🥑🦀🥐

完全係🤩喜!岀!望!外!🤩
本身牛角包🥐已經烘到好鬆軟,同埋好有牛油嘅香味!而入面嘅餡料俾得好足,加左少少紅椒粉令到味道更加濃厚😍
由第一啖到最後一啖都有晒🥑🦀,牛油果熟得岩岩好,唔會太硬,亦唔會熟到個口感爛晒咁!加埋面頭少少芝士碎,成個🥐更加香,完全可以下次encore!

總括而言,如果我係夏天去應該會更加鐘意個MILKSHAKE,今次主要更為喜歡入面嘅食物,下次會想去繼續食入面其他餡料嘅牛角包🥐

Peanut  Butter  +  Choco
Crazy!  Cheers!  Cheese!
2019-01-26 255 瀏覽
呢間網紅店應該好多人識,見ig甘多人食,就嚟試下叫咗痴線芝士黐住芝士治,同痴線芝士黐住麻辣雞治先講芝士治,無花無假,真係勁多芝士,連多士邊都充滿芝士!拉絲呢d實唔少得,無令人失望不過你話芝士味就真係唔會太多另一個麻辣雞治,食開10小辣嘅我,就覺得好足料,好辣話明no Milk shake no life,當然唔少得距嘅milk shake啦,我哋叫咗一杯雜莓一杯花生醬朱古力,d味好出。真係一分錢一分貨。重點係可以解滯。
呢間網紅店應該好多人識,
見ig甘多人食,就嚟試下
叫咗痴線芝士黐住芝士治,同痴線芝士黐住麻辣雞治
先講芝士治,無花無假,真係勁多芝士,連多士邊都充滿芝士!
拉絲呢d實唔少得,無令人失望
不過你話芝士味就真係唔會太多

另一個麻辣雞治,食開10小辣嘅我,就覺得好足料,好辣

2019-01-21 301 瀏覽
係ig見到好多人打卡,今次約左朋友一齊去試試。去到原來鋪頭唔大,位置亦都唔多,好好彩去到唔洗等位,坐底無耐已經見到出面有啲人排緊隊了。1️⃣痴線芝士痴住麻辣雞治個造型一流,好岩打卡影相個包好香,好大陣麻辣味好似麻辣火鍋咁👅食落都唔錯,芝士夾住啲微辣既雞肉~2️⃣和牛芝士漢堡包配薯條呢個就覺得一般般,面包好重牛油味,但入面既漢堡既牛肉味唔係好重,感覺比較普通🤔3️⃣mixes berries milkshake無叫到皇牌既,呢個莓味就正常,但都幾好味。個環境係幾有feel,但略嫌細左少少,野食好岩影相,味道正正常常,都有少少overpriced。
係ig見到好多人打卡,今次約左朋友一齊去試試。
1️⃣痴線芝士痴住麻辣雞治
個造型一流,好岩打卡影相
個包好香,好大陣麻辣味好似麻辣火鍋咁👅
食落都唔錯,芝士夾住啲微辣既雞肉~

2️⃣和牛芝士漢堡包配薯條

3️⃣mixes berries milkshake
無叫到皇牌既,呢個莓味就正常,但都幾好味。

2019-01-21 288 瀏覽
同行一位朋友,點咗三款食物/飲品~⋯黐線芝士黐住芝士治 $78推薦分數:◆◆◆◆◆雖然麵包係用紅菜頭做 但食落無咩特別味道 不過打卡一流😆 個樣好夢幻好靚❤️ 麵包內層塗上香草 令只有芝士餡嘅三文治唔寡 亦令成個包帶點咸香 增添色彩🌈 呢款三文治只有芝士餡 但一啲都唔hea 應該係水牛芝士同車打芝士🤔 一嚟有濃厚芝士味兩嚟可以做到拉絲效果!不過食落有啲膩 所以建議兩個人share一份就剛好了✨ 注意返等待時間有啲耐 小妹等咗差唔多25分鐘 所以要耐心啲同埋唔適合趕時間嚟😆⋯鮮雜莓MILKSHAKE(12oz) $46推薦分數:◆◆◆◇◇雜莓味都幾重 好新鮮 不過略帶酸味🥤 都幾唔錯 唯一有啲挑剔係無得選擇甜度 唔知係無落糖漿定怕影響質素 但小妹覺得甜咗啲啲🤭⋯香蕉朱古力MILKSHAKE(12oz) $44推薦分數:◆◆◆◆◆反而🍌🍫更值得推薦(不過好邪惡 千萬唔想諗起熱量😆)朱古力味唔係死甜 係略帶丁點可可嘅苦澀味 濃郁而無咁膩~ 蕉味都好出 同朱古力可以話平起平坐 唔會喧賓奪主🥤✨
同行一位朋友,點咗三款食物/飲品~

黐線芝士黐住芝士治 $78
推薦分數:◆◆◆◆◆

鮮雜莓MILKSHAKE(12oz) $46
推薦分數:◆◆◆◇◇

香蕉朱古力MILKSHAKE(12oz) $44
推薦分數:◆◆◆◆◆
25 分鐘 (堂食)
2019-01-20 207 瀏覽
熱愛🐷士既我,一見到朋友係面書曬呢間超級芝士三文治既時間,二話不說馬上親身體驗下有幾好味先🤤星期六下午有十多人在門外排隊,店面唔算大,大約十多個坐位,我地排左大約半個鐘。排隊等候時,有不少外買奶昔,睇到都流口水🤤我地叫左招牌”黐線芝士黐住芝士治🧀🧀🧀”、豬扒漢堡🍟🍔同coffee Oreo milkshakes🍨🍼呢個三文治真係不得🐷了,但層超級芝士好有口感,連塊厚多士都好有嚼勁,超級棒Coffee Oreo milkshakes好香咖啡味,不過有甜左少少,但都值得一試👍🏻最後個豬扒漢堡個汁幾特別,豬肉好腍,但汁太多令到個漢堡包身腍左,但整體味道不錯芝士控既你千祈唔好錯過👍🏻👍🏻👍🏻

芝士控既你千祈唔好錯過👍🏻👍🏻👍🏻

2019-01-15 404 瀏覽
係附近返工,日日都經過No Milkshake No Life,每次都覺得好邪惡所以冇入去食。有一日lunch同d同事決定去挑戰試一試佢,食左「黐線芝士黐住麻辣雞冶」同「西冷牛扒炸薯條」佢啲三文治啲芝士完全係處於半溶嘅狀態,好流心。而和牛薯條都不負所望,好好食,店主完全冇吝嗇啲芝士,每食一條都好有罪惡感。而黎到No Milkshake No Life當然要試吓佢嘅Milkshake 喇,試左好邪惡既banana chocolate milkshake,叫左細杯驚好漏,結果後悔了,好好飲,鍾意香蕉嘅朋友一定要嗌。
黐線芝士黐住麻辣雞治
美國西冷牛扒炸薯條
2018-12-13
黐線芝士黐住麻辣雞治
美國西冷牛扒炸薯條
  • 和牛芝士漢堡包配薯條
早前聖誕節市集錯過了, 這天終於可以一嚐這邪惡三明治!!! 我倆點了皇者焦糖花生醬真脆煙肉奶昔, 香辣水牛城脆雞漢堡包配薯條(轉芝士薯條)和黐線芝士黐住芝士治. 以為兩個人分着吃可以嚐多點...怎料芝士治吃了半份我就已經開始放慢腳步了😂奶昔是很香的花生醬味,邊喝邊嘴嚼口裡的煙肉碎,聽起來很怪但其實好喝😋芝士薯條的芝士沒有芝士治的效果, 芝士變硬跟薯條分開了,下一次去直接吃薯條就可以了😜那個..由於芝士治太犯規,為免對雞漢堡不公平, 所以雞漢堡就不評論了😂
早前聖誕節市集錯過了, 這天終於可以一嚐這邪惡三明治!!!
香辣水牛城脆雞漢堡包配(芝士)薯條
皇者焦糖花生醬真脆煙肉