招聘中
$17,500-$25,000
$17,500-$27,000
$16,000-$21,000
月薪
更多筍工 (5)
餐廳: NOC Coffee Co.
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-05-23 251 瀏覽
📍 📍 NOC Coffee Co. (尖沙咀)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G35-37, G43-47A號舖咖啡店一邊靠落地玻璃,另一邊話有梳化座位同低枱,咖啡店正正就在馬路旁,室內以簡約為主調,門口有幾張枱凳,岩我鐘意戶外既人😀😀👉 Beef Cobb Bowl,💰138😋😋😋😋/5我最鍾意食啲原型食物,呢個bowl 全部都係😻😻Bowl入面有南瓜、無花果、牛柳粒、水煮蛋、牛油果、車厘茄、沙律菜,淨係睇D顏色已經好開胃😆😆大大碗,佢真係每樣材料都好新鮮,好好食,連個牛都好食😋😋👉 flat white 💰+25😋😋😋😋/5平日午餐佢無論大杯細杯嘅飲品都係加$25,抵!而且仲可以揀唔同既奶,咖啡拉花靚,而且咖啡味香濃好飲!回頭:yes,健康之選,而且我去個日無乜人可以任坐,但平時多人會限時90分鐘#kermit食在尖沙嘴#kermitweekdayslunch

📍 📍 NOC Coffee Co. (尖沙咀)

👉 Beef Cobb Bowl,
💰138
😋😋😋😋/5

👉 flat white
💰+25
😋😋😋😋/5

#kermit食在尖沙嘴
#kermitweekdayslunch
2022-05-09 321 瀏覽
本地咖啡品牌 NOC Coffee尖東店簡約設計,十分放鬆舒適,空間感大大提升。更設計彷機場貴賓候機室,返唔到鄉下 都可以感受一下旅行癮。大片落地透光玻璃,令自然暖光落在用餐區!好治癒😌NOC BENEDICT 賣相吸引!切開蛋汁就擠擁出嚟,牛油果同煙三魚份量都多,不過麵包就偏硬!CHICKEN SALAD BOWL 非常健康,用上不同的蔬菜,椰菜花,小蕃茄,南瓜,牛油果配上嫩滑雞肉!配上湯種麵包。Expresso tonic除左漸層做得好靚之外,比例上都掌握得好好!炎熱天氣下飲返一杯,整個人亦感覺輕爽哂。整體來講 水準都唔錯!感受到用料新鮮,只可惜麵包比較硬,如果有2-3款選擇會更好!座位都算舒適,但如果想坐貴賓候機室 真係要早D,或者睇彩數啦😂😂

NOC BENEDICT

CHICKEN SALAD BOWL

Expresso tonic

2022-05-09 228 瀏覽
Having no idea to go on holiday, I was attracted by the white decorations and 3 BIG letters, NOC.I like visiting cafe and so I planned to try this cafe though I needed to queue.The environment was relaxing especially there is single seat areas😉The mobile order system is user friendly 👍🏻👍🏻I ordered All Day Breakfast. The presentation was awesome. The avocado 🥑 was fresh.Only the potato and sausage were a bit salty. It’s only my taste as I like light taste dish more. By the way, I finished eating
Only the potato and sausage were a bit salty. It’s only my taste as I like light taste dish more. By the way, I finished eating everything 😬😬

All  Day  Breakfast
2022-05-09
20 分鐘 (堂食)
All  Day  Breakfast
2022-05-06 272 瀏覽
🇭🇰NOC Coffee Co.·呢間新開既時候長期都超多人 不過前排疫情既時候少啲人返工 所以我同同事就把握機會去左😎而且因為佢舖頭係係尖東海傍個邊 所以坐出面有啲風 坐得好舒服😌😌·chicken burger $98佢呢個burger超級大舊 而且成個combo出奇地好味 佢個雞扒超嫩 而且好juicy 一咬係真係會出肉汁🤤🤤配埋佢啲蘑菇同guacamole口感超好😎不過佢面頭個芝士醬我自己就覺得有啲啲太多 食到最後會有啲膩😂·#rbyeat#rbycafe#rby尖沙咀 #rby將軍澳 #rby天后 #rby銅鑼灣 #rby西環 #rby紅磡·📍尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G35-37, G43-47A號舖📍尖沙咀廣東道28號新太陽廣場DFS旗下香港T廣場高層地下02號舖📍將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下1A號舖📍天后水星街23號地舖📍銅鑼灣新寧道1號利園三期地下G23號舖📍西環西營盤德輔道西321號瑧璈地下4號舖📍紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G42號舖
🇭🇰NOC Coffee Co.
chicken burger $98

📍天后水星街23號地舖
📍銅鑼灣新寧道1號利園三期地下G23號舖
📍西環西營盤德輔道西321號瑧璈地下4號舖
📍紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G42號舖
5 分鐘 (堂食)
chicken  burger
尖沙咀尖東海旁個邊好多酒吧可以chill下,但附近就進駐咗一間人氣Cafe NOC Coffee Co.☕️ 超級多打卡位,仲有個模擬嘅機場貴賓室添!🛋💂🏻‍♀️《Parma Ham & Mozzarella Toast》$138打卡嚟講賣相係唔錯,配嘅沙律都OK🥗但個多士太硬,有啲難咬,同埋Parma Ham都比較難咬,芝士味亦都唔係好食到,不過整體調味係幾好食😋評分: 70/100💂🏻‍♀️《Iced Passion Fruit Tea》$45份量唔算大杯,如果平日嘅話可以計做一個Set,野飲只係$25,就幾抵飲。幾Fresh嘅一個飲品,味道偏淡,如果唔中意太甜又唔想飲咖啡可以試下~評分: 72.5/100總結:今次無試到佢嘅咖啡,聽講CBD咖啡都好出名,兵仔下次會再同娘娘嚟打卡同埋飲咖啡,再試埋佢嘅甜品!環境嚟講就真係一流,但今次試嘅野食都比較一般~飲咖啡應該會出色啲!🤩頒發軍階:少校🎖🎖🎖

評分: 70/100

評分: 72.5/100

總結:
頒發軍階:少校🎖🎖🎖
Parma   Ham  &  Mozzarella    Toast
2022-04-12
5 分鐘 (堂食)
2022-04-20 220 瀏覽
NOC -Not Only Coffee ———————————————————————係IG超人氣咖啡店 💟Maltose Chicken Bowl大大碗營養均衡嘅chicken bowl雞件 外皮焦脆一d 都唔影響雞肉嫩滑食落肉汁甜甜地似加左蜜糖so sweet沙律醋 酸酸甜甜唔係得陣死酸味配搭火箭菜一流*但係南瓜🎃就好似同牛油果🥑/百合茄🍅/沙律菜🥗唔係夾la~~分開食好味嘅但係一齊食就怪怪地la💟Kids set - Raspberry Yogurt Parfait with Organge Juice又係超級健康 早餐必選 yogurt加nuts再加新鮮水果 冇得輸 再配搭佢地嘅醬😀甜食嘅總結!如果有得焗返熱佢就好la💟Egg Tart -略失望 唔係熱辣辣嘅蛋撻凍左嘅撻底 唔夠酥脆有少少厚實值得讚👍🏻嘅係蛋漿味道香濃💟Cranberry & Almond Scone-小失望大舊外硬內乾😭又大大舊比較難啃 如果佢地有cream就好la💟Raspberry Danish-失望原本想像佢係 脆脆地但係點知係軟綿綿😭😭😭😭😭💟Matcha Latte -Hot/Skim/Less

NOC -Not Only Coffee

又大大舊比較難啃 如果佢地有cream就好la

💟Raspberry Danish-失望
原本想像佢係 脆脆地但係
點知係軟綿綿😭😭😭😭😭

💟Matcha Latte -Hot/Skim/Less Sweet
💟Latte -House Blend/ Large/ Oat/ Normal Shot

Latte係我鐘意嘅類型
濃厚嘅抹茶味少少甜 perfect💕🤪💕

2022-04-08 222 瀏覽
尖沙咀新開左NOC咖啡店即刻嚟試吓假日好多人我哋喺門口等咗一陣最愛食呢度嘅三文魚碳酸包一定要另外加牛油果🥑三文魚啖啖肉好juicy底下係牛油果醬朋友叫了Noc All day Breakfast個薯餅好好味😋
尖沙咀新開左NOC咖啡店

朋友叫了
Noc All day Breakfast
個薯餅好好味😋
  • NOC  Benedict
ɴᴏᴛ ᴏɴʟʏ ᴄᴏғғᴇᴇ ☕️ Can’t believe @noccoffeeco has opened 𝗮 𝘀𝗲𝗰𝗼𝗻𝗱 𝘀𝗽𝗮𝗰𝗲 𝗶𝗻 𝗧𝗦𝗧 by the harbourfront 🤩 I really like the curation of this new spot - 𝚖𝚒𝚗𝚒𝚖𝚊𝚕, 𝚜𝚒𝚖𝚙𝚕𝚎, 𝚜𝚙𝚊𝚌𝚒𝚘𝚞𝚜 & 𝚙𝚞𝚛𝚎 🤍My go-to is their pasta dish, the 𝕋𝕠𝕞𝕒𝕥𝕠 ℝ𝕒𝕘𝕠𝕦𝕥 ℙ𝕒𝕡𝕡𝕒𝕣𝕕𝕖𝕝𝕝𝕖 🍅 pasta is 𝘢𝘭 𝘥𝘦𝘯𝘵𝘦 & 𝘯𝘪𝘤𝘦𝘭𝘺 𝘤𝘰𝘢𝘵𝘦𝘥 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘵𝘩𝘦 𝘳𝘢𝘨𝘰𝘶𝘵 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦 🤤 as always, the ℕ𝕆ℂ 𝔹𝕖𝕟𝕖𝕕𝕚𝕔𝕥 is a 𝘯𝘰-𝘣𝘳𝘢𝘪𝘯𝘪𝘦𝘳 𝘣𝘳𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘤𝘭𝘢𝘴𝘴𝘪𝘤 ✨ 𝕋𝕚𝕡 ☞︎ if you can, snag a 𝙗𝙤𝙤𝙩𝙝 for an even comfier dining experience 🙌 𝚆𝚑𝚊𝚝 𝚆𝚎 𝙶𝚘𝚝• 𝗧𝗼𝗺𝗮𝘁𝗼 𝗥𝗮𝗴𝗼𝘂𝘁 𝗣𝗮𝗽𝗽𝗮𝗿𝗱𝗲𝗹𝗹𝗲 ($𝟭𝟯𝟴) ☜ 𝚖𝚢 𝚙𝚒𝚌𝚔 !!• 𝗡𝗢𝗖 𝗕𝗲𝗻
ɴᴏᴛ ᴏɴʟʏ ᴄᴏғғᴇᴇ ☕️

𝚆𝚑𝚊𝚝 𝚆𝚎 𝙶𝚘𝚝
Tomat  Ragout  Pappardelle

• 𝗡𝗢𝗖 𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁 ($𝟭𝟯𝟴)
NOC  Benedict

• 𝗠𝗼𝗰𝗵𝗮 ($𝟰𝟱)
Mocha

• 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 ($𝟱𝟬)

📍 𝐍𝐎𝐂 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐂𝐨. @noccoffeeco
ℂ𝕒𝕗𝕖𝕤 ☞︎ #thefchk_cafes
𝔻𝕚𝕤𝕥𝕣𝕚𝕔𝕥 ☞︎ #thefchk_tst
#noccoffeeco #noccuration
2022-03-16
Tomat  Ragout  Pappardelle
  • Tomato  Ragout  Pappardelle
🌱 城市中享受著自由的氣息在亂世中想享受一下自由的氣息,是奢侈的…在尖東的NOC餐廳巧用落地玻璃,引入自然光,同時設室內及室外餐桌。餐廳模仿候機室的佈置,寬敞白色的格局予人舒適的感覺,短期內未能旅行,但想感受一下旅程的寫意感,卻是可行的。🍝香煎帶子扁意粉 $148 (🌟推薦)這絕對是驚喜之作!意粉是手工製,無論外型或味道都有點像伊麵,富有蛋香味,掛汁力極高。帶子經煎封,保留了又鮮又香的帶子汁,配以香草、蒜片和椒絲烹調,份量十足,相當美味。🍳NOC 班尼迪蛋多士 $138這裡的班尼迪可自由選配煙三文魚或煙肉,醬汁亦有別於一般餐廳所選用的荷蘭醬。餐廳用上自家調配的牛油果醬,香脆的酸種麵包配以嫩菠菜,加上滿滿的牛油果醬和流心蛋,味道非常夾。☕️ Flat White (套餐加配價$25)主食可以$25加配餐飲,中杯或大杯的咖啡都同價,想消磨一個下午的話,可選大杯哦!☕️ Dirty (套餐加配價$25)🧀巴克斯芝士蛋糕 $42 (🌟推薦)超讚的是芝士蛋糕帶有蓬鬆的感覺,香軟中帶濃郁的芝士香味,吃下不會感到一絲的肥膩感。🧈吉士酥 $24像圓圓的小樹幹是吉士酥。酥內有吉士醬,味道微甜。可能不是剛出爐
🌱 城市中享受著自由的氣息

🍝香煎帶子扁意粉 $148 (🌟推薦)

🍳NOC 班尼迪蛋多士 $138

☕️ Flat White (套餐加配價$25)

☕️ Dirty (套餐加配價$25)

🧀巴克斯芝士蛋糕 $42 (🌟推薦)

🧈吉士酥 $24
像圓圓的小樹幹是吉士酥。酥內有吉士醬,味道微甜。可能不是剛出爐,酥皮已經有一點偏軟。

🔸小總結:
NOC環境舒適,餐廳設有梳發位,客人可利用QR code自助下單,店員會安排送餐。食物方面,擺盤及味道都不錯,吃飽後不妨到海傍散散步,過一個慢活的下午。

👅 味道:4.8/5
💰CP值:4.6/5
🕴🏻服務:4.9/5
🔰餐廳環境:4.9/5
👀回頭率:4.9/5
🍽 餐廳 :NOC Coffee Co.
🌐地址 : 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下

🐮 #cowing吃在尖沙咀

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #相機食先 #吃貨 #食好西 #尖沙咀美食 #NOC
2022-03-14
NOC一直是我非常欣赏的本地精品咖啡品牌,在YQ期间反而发力更猛,去年末和今年初各开一家新店,在香港已经有8家店了!(我步行范围内就有3家)·除了沿袭下NOC一贯的大落地窗和纯白极简风,尖东店在设计上融入了更加温馨的元素。有不少宽敞舒适的沙发座,据说是想模拟VIP候机室,让客人重温旅行的感觉,坐在窗边还能望到一角海景。·周末路过有时看到排队,但整体感觉会比已经刷爆社交媒体的黄埔店安静些,服务也是我去过的所有NOC中最好的。一大早就奔着Brunch来了,体验极佳!·【☕️Geisha手冲】,Weekday set点食物加25HKD就能换购任意饮品,不止是黑咖奶咖了,连限定批次的瑰夏都可以!这个价格喝到了limited瑰夏手冲,只能说太香了(内心狂喜)。·NOC的豆子本身实力很硬,只要技术不翻车就很好喝。触感柔顺、圆润,仿佛一缕蚕丝轻轻滑过舌尖,随即漾开轻柔、活泼的酸度和清浅、自然的花香,一下把瑰夏与其他豆子拉开差距了。·美中不足就是手冲与意式的杯子完全一样,如果配上分享杯的话,更能体现出不同温度区间下微妙的风味变化。·【🥗Buddha Bowl】,NOC的Brunch吃过数不清多少次了,但
【🥗Buddha Bowl】,NOC的Brunch吃过数不清多少次了,但可以一直喜欢。看到又出了好几款新品,这次先吃个草,之后还有机会all in.
这款素食沙律是你能想象出来的清爽,食材丰富量足并且新鲜高质,摆盘也很用心。水波蛋和酸种面包是能超过大多数咖啡馆的水准,滑软的无花果和牛油果简直舍不得吃完!南瓜丁偏硬,绵一点更好。
2021-12-15
早餐
2022-02-23 611 瀏覽
✨食物質素有好大進步空間✨.呢間coffee shop有唔少分店,間中經過尖東個間,今年年初三嘅時候就去咗食,值得大讚係即使初三冇另外收取額外嘅服務費(冇記錯原本好似有加一,有錯請更正🙈).可惜嘅係~食物質素不敢恭維…但呢間又不乏捧場客而開到好多間分店,會唔會係因為初三冇人返工,喺廚房嘅都喺part time黎呢(๐◊๐”)/.▫️Chicken burger $98(4/10)賣相好吸引!但食落真心伏🥲雞好淋又冇咩味,暫時係我食過最難食嘅雞堡.▫️Tomato Ragout Pappardelle $138(5/10)口味都係偏淡,唔知係咪因為初三去,當日嘅廚房可能係part time?.▫️Mocha $45 .店內環境好靚坐得亦幾舒服,位置亦幾方便~只係食物令人感到驚訝😰如果食過不妨話我知好唔好食 ❤︎ 真係想知係咪咁啱個日我唔好彩撞正廚師輸錢ˊᵕˋ.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚.🔸 @fibee3b
✨食物質素有好大進步空間✨
▫️Chicken burger $98(4/10)
Chicken  burger

Tomato Ragout Pappardelle

▫️Mocha $45

店內環境好靚坐得亦幾舒服,位置亦幾方便~
🔸 @fibee3b
2022-02-16 178 瀏覽
☕️若然平日喜愛到咖啡店消遣 相信對NOC這個品牌絕不陌生 尖東新店以灰白色為主調 門口落地大玻璃透入自然光 簡約舒適🌿.NOC 代表Not Only Coffee 不單單是咖啡 這裡亦有不少自家烘焙和輕食菜式 頗喜歡這道香煎帶子手工扁帶麵 看上去像伊麵 口感煙韌帶蛋香 掛汁能力不錯 加以蒜片及紅椒烹煮更加惹味 整體調味剛剛好😋.▪️Seared Scallop Tagliolini
▪️Seared Scallop Tagliolini
15 分鐘 (堂食)
午餐
2022-01-27 202 瀏覽
好多區都有開分店嘅Cafe~幾舒適同朋友weekend吹吓水chill嘅好地方Cappuccino幾香濃~不過同其他Cafe比冇咩特別Croissant都有好多選擇~有甜有咸視乎個人口味今次試吓Custard croissant cone先~唔知係咪放咗好耐~好乾冇乜custard一D都唔好食本來諗住叫Egg tart~賣相麻麻~見到中間D蛋凹晒落去~一係就焗之前倒得太少蛋液~又或者放得耐中間水份開始蒸發略乾服務好好員工好有禮貌~坐得好舒適~不過食物水平同間鋪格格不入

Cappuccino幾香濃~不過同其他Cafe比冇咩特別

Cappuccino
Croissant都有好多選擇~有甜有咸視乎個人口味
Custard croissant cone
Custard croissant cone

2021-12-22
2022-01-25 155 瀏覽
ℒ𝑒𝓉’𝓈 𝒸𝑜𝒻𝒻𝑒𝑒 𝓉𝒾𝓂𝑒.ℰ𝓃𝒿𝑜𝓎 𝓎𝑜𝓊𝓇 𝒸𝒽𝒾𝓁𝓁 𝓂𝑜𝓂𝑒𝓃𝓉.同事生日去慶祝,座位安排闊落食物選擇超多的😌整個店滿滿的咖啡豆氣味🌟純白裝修非常有品味到處也是打卡點- 𝘛𝘸𝘰-𝘸𝘢𝘺 𝘈𝘷𝘰𝘤𝘢𝘥𝘰 𝘛𝘰𝘢𝘴𝘵 (𝘴𝘭𝘪𝘤𝘦𝘥/ 𝘴𝘮𝘢𝘴𝘩𝘦𝘥) - 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘊𝘰𝘣𝘣 𝘉𝘰𝘸𝘭 - 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢- 𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘩𝘪𝘵𝘦 (𝘵𝘢𝘬𝘦-𝘢𝘸𝘢𝘺)價錢請參考餐牌
ℒ𝑒𝓉’𝓈 𝒸𝑜𝒻𝒻𝑒𝑒 𝓉𝒾𝓂𝑒.
ℰ𝓃𝒿𝑜𝓎 𝓎𝑜𝓊𝓇 𝒸𝒽𝒾𝓁𝓁 𝓂𝑜𝓂𝑒𝓃𝓉.

同事生日去慶祝,座位安排闊落
食物選擇超多的😌
整個店滿滿的咖啡豆氣味🌟
純白裝修非常有品味
到處也是打卡點

- 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘊𝘰𝘣𝘣 𝘉𝘰𝘸𝘭
- 𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢
- 𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘩𝘪𝘵𝘦 (𝘵𝘢𝘬𝘦-𝘢𝘸𝘢𝘺)

價錢請參考餐牌

2022-01-05
20 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2022-01-13 255 瀏覽
NOC終於開到黎尖沙咀啦!一黎到門口已經有條隊要排,係咁凍又落住雨既天氣排都真係唔講得笑,好彩等左一陣就入得。餐廳以白色做主題,設計行現代路線,簡潔明亮,非常適合影相!✨Flat white 啲豆算係nutty既,飲落唔係特別酸,咖啡味突出,口感順滑。✨Mocha朱古力味突出,但又唔會搶左咖啡既味,亦唔會太甜。✨Egg tart一見到就覺得勁吸引!蛋撻比一般既高身,所以裝既蛋都比較多。蛋醬軟滑香甜,相較之下,撻皮就失色左少少,唔夠鬆化,比想像中實淨。✨Grape danish啲提子食得出都幾新鮮幾甜,食落爽口之餘亦好甜,不過個danish 都係唔夠鬆化,同普通既麵包有啲似,而且又冇特別既牛油香,食完淨係覺得好乾。

餐廳以白色做主題,設計行現代路線,簡潔明亮,非常適合影相!

✨Flat white

✨Mocha
朱古力味突出,但又唔會搶左咖啡既味,亦唔會太甜。

✨Egg tart

✨Grape danish