餐廳: NOC Coffee Co.
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-10-23 362 瀏覽
📍NOC Coffee Co.地址: 紅磡黃埔天地百合苑商場距離地鐵站約10分鐘路程,週末較多人排隊,建議預留半小時輸候時間。食咗一款咸同幾樣甜品👇🏼〰️🌟NOC Benedict $128評分: 4/5酸種飽體夠煙靭,配菜有成三舊煙三文魚。🥰流心蛋岩哂打卡,又夠細食嘅女仔一齊share〰️🌚Ham & Cheese Croffle $28評分: 2/5近排大熱牛角麵窩夫,但呢個就有啲失望啦。味道可以但店員冇幫手加熱,令成個窩夫凍哂唔酥脆🥲〰️Basque Cheesecake $38 (3/5)Custard Croissant Cone $24 (3.5/5)Matcha Basque Cheesecake $48 (3/5)〰️總括黎講鹹食相對出色,份量都慷慨。甜品正常發揮,Basque cheesecake較細件又冇軟心,小失望

📍NOC Coffee Co.

地址: 紅磡黃埔天地百合苑商場

🌟NOC Benedict $128
評分: 4/5

🌚Ham & Cheese Croffle $28
評分: 2/5

〰️
Basque Cheesecake $38 (3/5)

• NOC  Benedict
2022-10-21 313 瀏覽
星期六2:00去到紅磡noc想睇吓使唔使等位前面只係需要等四張枱就到(10分鐘到)如果天氣唔熱,出邊都有四個位其實可以outdoor望景都唔錯因為嗰個位置就係俾人排隊如果有人排緊感覺唔係咁良好嗌咗烤牛肉沙律🥗個盤望落去真係好豐富底有啲沙律菜,有調味面係無花果(清甜解膩)南瓜粒(甜,份量多)烤牛肉粒(唔算好韌,食多幾舊開始口攰)牛油果(唔會過熟)溫泉蛋(整開有蛋汁)整體來講,係好食但下次會揀雞因為牛肉凍咗之後會難咬咗,同埋好睇唔同分店整都會有出入冇叫咖啡因為覺得$200食一餐太奢侈
星期六2:00去到紅磡noc想睇吓使唔使等位
前面只係需要等四張枱就到(10分鐘到)

如果天氣唔熱,出邊都有四個位
其實可以outdoor望景都唔錯
因為嗰個位置就係俾人排隊
如果有人排緊感覺唔係咁良好

嗌咗烤牛肉沙律🥗
個盤望落去真係好豐富
底有啲沙律菜,有調味
面係無花果(清甜解膩)
南瓜粒(甜,份量多)
烤牛肉粒(唔算好韌,食多幾舊開始口攰)
牛油果(唔會過熟)
溫泉蛋(整開有蛋汁)

整體來講,係好食但下次會揀雞

因為牛肉凍咗之後會難咬咗,
同埋好睇唔同分店整都會有出入

冇叫咖啡因為覺得$200食一餐太奢侈

Beef  cobbed  bowl
Beef  cobbed  bowl
2022-10-11 353 瀏覽
全港最大間嘅noc分店✨陽光打落全白同玻璃外牆 每次經過都會有令人想行入去嘅衝動🤣 只不過佢真係幾受歡迎 平時lunch hour預咗要等位 但如果時間鬆動係值得等嘅~ 適合同同事放lunch或者嚟食個brunch傾吓計🤍做嘢嘅話暫時得幾個位有插頭 同埋要留意有入座時間限制😢 但濟講嘢食係100分!!!🥩🥑🥣 Beef Cobb Bowl一吉啲蛋汁就流落啲牛肉度🥺 健康多種類嘅食物又大份飽肚嘅選擇 沙律菜個汁加咗蜜糖甜甜哋 會想encore!!!

🥩🥑🥣 Beef Cobb Bowl
2022-10-04 3826 瀏覽
位置超好,紅碪碼頭海濱位置,環境好舒服休閒,而且好難得係香港有土地問題嘅地方,仲可以搵到一間環境咁大,座位寬敞舒服嘅咖啡店,灰白色工業風,清新舒服之餘裡面空間感十足,真係可以令你感覺忙裡偷閒。而且咖啡及食物都好味道,我絕對會返兜光顧。 香煎牛肉沙律碗$148唔好以為百幾蚊一個沙律好貴,其實佢真係十分大碗,而且材料好充足豐富,裡邊有香煎牛肉,水煮蛋,牛油果,南瓜,無花果,車厘茄及沙律菜,配上自家製蜂蜜香草醬,酸酸甜甜,好味又開胃而且好飽肚。仲有酸種麵包伴碟俾你,一啖沙律牛肉,一啖香煎美味,牛肉多汁且口感不會過老,南瓜切粒可口绵滑,而且哩個配搭飽肚得黎好有營養,十分健康。 香煎帶子手工扁意粉$148絕對喺惹味,扁粉煮得好爽口,少少辣味而且香濃䓤蒜味,會令你一啖又一啖停唔到口,幾粒帶子飽滿圓滑,放入口表面焦脆,內裡軟滑好好味。 Flat white 及cappucinno咖啡牛奶比例恰到好處,幾好飲,而且仲有大細杯俾你揀,加五蚊就可以要杯大杯。

香煎牛肉沙律碗

香煎牛肉沙律碗$148

香煎帶子手工扁意粉

香煎帶子手工扁意粉$148

Flat white 及cappucinno

2022-10-02
20 分鐘 (堂食)
香煎牛肉沙律碗
香煎帶子手工扁意粉
  • Beef  Cobb  Bowl
✨ Beef Cobb Bowl ✨$138碗入面除左有沙律菜同牛柳粒 仲有蛋 、牛油果、南瓜等材料組成牛柳粒煮得啱啱好👍🏻 雖然食材都好健康 但醬汁調味提升沙律既味道 絕對唔會差大大碗勁多料 好飽肚 食完亦唔會有罪惡感✨ Smocked Salmon Toast✨$52多士除左煙三文魚仲有牛油果醬🥑、菠菜、洋蔥、酸種麵包組成 煙三文魚分量足夠 牛油果醬加上菠菜同煙三文魚可以講係不敗既配搭 十分滿足🥰 由於麵包係較硬身 同朋友切開分享比較困難✨ Egg Tart✨$18蛋撻係杯型 奶香夠蛋味都算濃但味道不值$18依個價錢✨ Cranberry and Almond Scone✨$24鬆餅唔乾 奶味好重 不過不失◦✣◦✣◦✣◦✣◦✣◦✣◦✣◦💰人均消費 $50-130🍴抵食指數 6/10😻回頭率 5/10🤰飽肚指數 8/10🧹整潔度 5/5◦✣◦✣◦✣◦✣◦✣◦✣◦✣◦⁎✼⁎✼⁎✼⁎✼⁎✼⁎✼⁎✼⁎💁🏻‍♀️服務 手機QR code落單 ⁎✼⁎✼⁎✼⁎✼⁎✼⁎✼⁎✼⁎海旁純白cafe☕️ 環境舒適 適合打卡📸食物健康之餘好食😋 但有時間限制 所以唔可以同朋友坐低飲杯咖啡 慢慢傾計⤌
✨ Beef Cobb Bowl ✨$138

⤌ NOC Coffee Co. ⤍
📍 紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下G42號舖
☎️ 2122 9751
Beef Cobb Bowl
chicken quesadilla with mini yoghurt parfait 🍨原本諗住搵個寧靜嘅環境補習,上網見到呢間cafe有wifi就決定試一試😋quesadilla 味道唔算出眾,啲雞肉都算嫩🐓🐓不過唔係好食到啲芝士味反而mini yoghurt parfait令我喜出望外,藍莓同香蕉都好甜好好食😛啲乳酪唔算甜,但未到greek yoghurt咁算 同啲oats都幾夾原本以為咁少會唔夠食不過食埋個麥皮都好飽😌Dinner嘅time limit係1.5鍾但去到8:00到就已經冇乜人,所以店員都冇趕我走👀

2022-08-14 1179 瀏覽
Back again for brunch!.🥑Smoke salmon toast HKD 138 💭A brunch classic, along with guacamole, dill, pickled red onion and baby spinach! .🍝Tomato & sausage pappardelle HKD 138💭A great alternative for those that prefer proper main causes instead of brunch food. They nailed that creamy tomato sauce and the pappardelle was a perfect al dente texture!
Back again for brunch!
🥑Smoke salmon toast HKD 138

• Smoked  Salmon  Toast
  • Smoked salmon toast
2022-08-13 819 瀏覽
NOC EMPIRE CENTRE STORE- 尖沙咀今日去到尖東一間cafe,裝修主要以白色為主調,簡約風格的coffee shop。環境清新寬敞闊落。坐低後店員會給一個QR code自行落單,非常方便。煙三文魚多士 配黑醋沙律 $138煙三文魚多士 內有煙三文魚、牛油果醬嫩菠菜、醃紅洋蔥、酸種麵包及刁草,三塊滿滿的煙三文魚,非常飽滿新鮮,配上牛油果醬及新鮮嘅嫩菠菜味道非常清新,麵包屬於硬身的麵包但係配合埋其他配料一齊進食效果非常飽滿很滿足。黑醋沙律,味道正常一般但新鮮。Flat white (+25$) Large size另外加$25叫了一杯大的Flat white,大大杯的咖啡來說,非常抵飲。咖啡味道,不是非常濃郁,奶味都不是很重一般般。雖然在備注寫了後上,但係用餐中途已經送上咖啡,令咖啡有點失色,可惜。
NOC EMPIRE CENTRE STORE- 尖沙咀

煙三文魚多士 配黑醋沙律 $138

煙三文魚多士 內有煙三文魚、牛油果醬

Flat white (+25$) Large size

2022-08-11
  • Smoked salmon toast
二訪ℕ𝕆ℂ 禁不住對它的喜愛🤍最好吃沙律🥗☺️今次食早餐都係去黃埔分店 食完順便睇戲🎬12ᴘᴍ排咗15ᴍɪɴs入座 已經諗好要食沙律+乳酪😆見到ᴍᴇɴᴜ好似又有新嘢而家仲可以ǫʀ ᴄᴏᴅᴇ點餐📲 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐐𝐮𝐞𝐬𝐚𝐝𝐢𝐥𝐥𝐚 $𝟗𝟖:墨西哥雞肉餡餅🥙仲有一碗好豐富嘅乳酪 唔ᴇxᴘᴇᴄᴛ成個sᴇᴛ咁 本身諗住要另外叫多個乳酪 包埋好開心😝餡餅好好食 微溫 入面好ᴊᴜɪᴄʏ 比起平時食乾淨淨嘅好味多了✿ 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐨𝐛𝐛 𝐁𝐨𝐰𝐥 $𝟏𝟑𝟖:原來上次都係食牛肉ʙᴏᴡʟ 今次ᴇɴᴄᴏʀᴇ一樣咁好食 ✿ 𝐃𝐢𝐫𝐭𝐲 $𝟒𝟎 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 見佢櫃枱仲有甜品😍友人推薦佢個蛋撻!留返下次😋食物ᴋᴇᴇᴘ到高質 無加一做埋會員可以無限ʀᴇʟᴏᴏᴘ的ᴄᴀғᴇ 食物款式多咗都兼顧到水準 難得🈵㊗️遲吓元朗都開ʟᴀ 太好了 可以成日食!😻 Follow my instagram 📍tr.eatday
二訪ℕ𝕆ℂ 禁不住對它的喜愛🤍

到水準 難得🈵㊗️遲吓元朗
都開ʟᴀ 太好了 可以成日食!😻

𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐐𝐮𝐞𝐬𝐚𝐝𝐢𝐥𝐥𝐚
2022-07-10
15 分鐘 (堂食)
$120 (早餐)
𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐐𝐮𝐞𝐬𝐚𝐝𝐢𝐥𝐥𝐚
  • Beef  Cobb  Bowl
  • 墨西哥雞肉餡餅
假期與家人帶小狗🐶來到黃埔吃午餐,家人推介這間空間感十足的日式餐廳,全白的裝潢清潔衛生,有舒適的感覺。我們坐下來,餐廳是以手機來點單,點了班尼迪蛋多士、無花果蕃茄帕馬火腿多士、抹茶拿鐵 。食物賣相滿意,蛋和煙三文魚透出的光澤誘人,打卡打了十分鐘😹,無花果味道清新,配上火腿口感甜美順口,推介~
經常到呢間舖頭,但係第一次食佢嘅<素all day breakfast>🧆🥙有驚喜💜😍🍄啡菇好juicy,加咗蒜蓉更加正🍧最鍾意佢個乳酪,乾果同乳酪之間有一層蜜糖架🍯!令d乾果無咁dry😋like👍🏻🍳水波🥚剛剛好,蛋汁撈南瓜🎃牛油果🥑🤩🧀芝士薯餅,唔係硬掘掘乾爭爭的的😋味道又正,咸道適中!!!不過第二次食無左個薯餅呀!!!!有圖有真相!!!典解嘅………🤔🤔🤔🤔🤔🤔💵:$173

🍄啡菇好juicy,加咗蒜蓉更加正
🍳水波🥚剛剛好,蛋汁撈南瓜🎃牛油果🥑🤩
🧀芝士薯餅,唔係硬掘掘乾爭爭的的😋味道又正,咸道適中!!!

🤔🤔🤔🤔🤔🤔
💵:$173
2022-07-19 463 瀏覽
無須多介紹的NOC😌第一次試呢個Parma Ham酸種包,Parma ham我唔識同無乜研究,但佢一定唔會硬哂咁,肥瘦位都好平均,又唔會淨係死咸!!!而配料無花果,蕃茄,所有配搭絕不馬虎,新鮮又好味,你永遠唔會喺度食到唔新鮮的食物,even配料都係😊難怪我咁喜歡呢度💜寧靜寬敞的環境也是非常吸引我的地方😉雖然唔係個個waiter都咁nice,不過整體都算係ok架喇,我通常諗唔到食乜就會去呢度!💵:$173
無須多介紹的NOC😌

💵:$173

2022-07-19 546 瀏覽
今次二訪NOC 星期日下午茶時段竟然冇乜人?!🙀 舖內開揚以白色做主調🐑 我今次勁好彩坐到石屎牆打卡位🌴 鍾意呼吸新鮮空氣更加可以坐出面曬太陽~🏖🥢egg tart🍳($18)豪華嘅葡撻 就算唔太熱都超好食❤️‍🔥(為咗等埋杯熱朱一齊影相 攤咗超過10分鐘🤣) 個filling超級濃香嘅蛋味 酥皮亦都勁鬆脆好得我心🫶🏻 (走之前我買多咗個當第日早餐添!!🤤滿足嚕~)🥢single origin hot chocolate☕️ ($60)呢杯熱朱其實真係貴 懷疑落單嗰陣俾人扑暈左🤥 (荷包在大聲哭泣中💸) 不過質素真係同普通熱朱爭好遠🙈 可可豆嘅微苦好出眾 似平時食80%濃度嘅朱古力🍫 完全唔係死甜🥰 feel到加咗頗多奶令成杯好creamy☁️ 我會話佢嘅質素對得住價錢✌🏻

🥢egg tart🍳($18)

egg tart🍳
single origin hot chocolate☕️
2022-07-17
egg tart🍳
single origin hot chocolate☕️
  • Egg  tart
住咗喺黃埔咁耐 都未食過呢間開正喺我屋企樓下嘅café🤭 閒日下午茶時段去食 一樣係咁多人!! 舖內開揚以白色做主調🐑 而且每張枱嘅空間超大~ 鍾意呼吸新鮮空氣更加可以坐出面曬太陽🌞smoked salmon toast🥪 ($138)見到咁多煙三文魚 心情即時變靚💓 每件多士都有三大塊煙三文魚 食得超級滿足呀!! sourdough硬度啱啱好 唔使太用力都咬得開🙌🏻 guacamole略嫌有啲酸🥑 可以落少啲洋蔥 因為toast本身有幾片洋䓤絲已經有酸味😼 不過整體嚟講 滿分10分我都會俾8分✨ 多士另外配埋quinoa salad就冇乜特別 可能因為我本身對quinoa冇太大興趣🤣 沙律菜冇苦味易入口~drink: dirty☕️ (+$25)杯啡送到上枱已經冇咗兩層🥺 espresso同奶底撈埋一齊 飲唔到個層次👉🏻👈🏻 只係知道奶味較重

smoked salmon toast🥪 ($138)

drink: dirty☕️ (+$25)
smoked  salmon  toast🥪
quinoa  sald
dirty☕️
  • Smoked  Salmon  Toast
2022-06-21 784 瀏覽
☕️ 人氣純白風咖啡店,Cafe以純白、水泥灰和木色風格,門口落地大玻璃1️⃣🍫Ice Mocha (推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️️)咖啡豆係House blend,揀左少甜,朱古力味好濃,亦唔會太甜2️⃣🥛Flat White (推介指數: ⭐️⭐️⭐️)咖啡味唔會太濃,牛奶比例岩岩好,整體不過不失3️⃣🍰Matcha Basque Cheesecake (推介指數: ⭐️)抹茶味好濃,食落唔會甜,蛋糕唔凍食落口感有少少散🌟咖啡不過不失,甜品有待改善,有戶外位,可以帶寵物

Ice Mocha

2️⃣🥛Flat White (推介指數: ⭐️⭐️⭐️)
咖啡味唔會太濃,牛奶比例岩岩好,整體不過不失

Flat White

抹茶味好濃,食落唔會甜,蛋糕唔凍食落口感有少少散

Matcha Basque Cheesecake

🌟咖啡不過不失,甜品有待改善,有戶外位,可以帶寵物
2022-04-18
10 分鐘 (堂食)
Ice Mocha
  • Matcha