2021-03-24 72 瀏覽
有次聽朋友講飲堅果奶會健康過飲鮮牛奶🥛 潮流都興左好多人飲堅果奶代替鮮奶 超級市場都多左好多唔同口味既堅果奶可以買到 最常見係杏仁奶 而合桃奶同椰子奶都有好多唔同既牌子可以選擇 今日經過NUTTEA就決定要試下 佢地選擇好多 而皇牌仲要限定既係「伯爵朱古力堅果奶蓋」講到係限量版就更加想試 所以就order一杯試下😋另外店員仲會好細心會比埋個剷仔我先食奶蓋後飲茶 好好人呀!人生第一啖朱古力奶蓋🙈🙈實在太香濃勁滑仲好香堅果味 會忍唔住一啖又一啖咁食 再飲一啖伯爵茶非常香 諗到呢個配搭果個人真係好叻 唔怪之得佢地生意咁好 愈來愈多分店啦

2021-03-23 68 瀏覽
好多人都打卡呢間純素飲品店,但系因為地點唔近我,所以一直都無機會試。🤓🤓今次試咗呢個奶蓋綠茶(個名太長背唔到🤭🤭)綠茶底都幾清。奶蓋當然系呢間鋪嘅重點🤓🤓因為佢系用堅果製成,所以有Nuts嘅味道🤭🤭最dominate 嘅系榛子香。出乎意料,我以為純素個奶蓋會好稀,點知口感好豐盈好creamy🤭🤭而且份量多,非常滿足。上面仲有啲果仁碎,鍾意果仁嘅朋友,呢個真系值得比機會。店鋪裝修都幾靚,有張木枱打下卡。店舖奉行環保原則,飲管、餐具同袋都唔係膠。店員就算忙都好有禮貌,值得表揚。

2021-03-22 149 瀏覽
原本以為Nuttea係店鋪求其改嘅名😂但去到落單嘅時候,問一問,先知道原來係堅果奶嘅意思😂(長智識)咁就唔係動物性脂肪,心理上好似覺得健康啲咁😂(自欺)叫咗兩杯:1)伯爵朱古力堅果奶蓋茶整體來講,都係朱古力味比較突出,伯爵茶就有少少掩蓋左,但係都係有少少茶味嘅。甜到就OK正常,店員都會比幾好嘅建議嘅,通常香港人應該都係適合少甜😋2)繽紛火龍果堅果🌰奶蓋茶覺得最正嘅係可以加埋藜麥、燕麥,成杯嘢即刻有晒好感,同埋感覺纖維量高好多😂 平衡返奶蓋咁evil heavy geh野🧏🏻‍♂️ 九龍果肉就唔係好多,我諗大部份都打溶咗入哂水🤔 嗌左少甜,感覺就啱啱好,係香港人覺得適合嘅程度Overall, 感覺佢啲奶蓋真係好勁。飲到最尾,啲奶蓋都冇散開晒,同啲水形成油水混合物🤭 感覺好神奇

1)伯爵朱古力堅果奶蓋茶

藜麥和燕麥
繽紛火龍果堅果奶蓋茶
挺身而出的奶蓋
2021-03-16 77 瀏覽
因為疫情關係都好內無岀街食,完全無發現係九龍灣竟然開左間前排好hit既堅果奶飲品店!中意試新野既我,當然要約埋同事lunch既時間買杯試下。我揀左杯烏龍堅果奶蓋,同事就揀左杯粉紅苺好堅果奶。杯烏龍茶味香,飲到有茶既苦澀味。茶同奶蓋係分2層,可以先試一啖用幾款堅果打岀梨既堅果奶蓋。個奶蓋有小小咸味,飲落有d nuts碎,有d咬口。烏龍茶既苦澀可以中和左奶蓋既膩。飲完都幾飽肚,可以當代餐飲。粉紅色既飲品同粉紅色既杯真係好襯。呢杯紅莓堅果奶好夏天好清新,酸酸地既苺味又帶小小堅果味。由於將堅果同苺打埋一齊整,口感會杰身d。九龍灣分店仲有外賣服務,返office既你地可以叫叫梨飲la

2021-03-15 71 瀏覽
記得果日咁啱去到九龍灣附近做野,周圍都工業區口淡淡唔知點算好嘅時候,就俾我見到呢間野啦! Nuttea好耐之前飲過一次,上次係飲四季春,今次要試吓佢招牌嘅伯爵茶!裝修都好亮眼,係一欄嘅地舖入面令人眼前一亮😌餐牌選擇都好多!怕肥嘅我即刻簡咁微糖hah終於拎到手啦!大家睇到都知道個奶蓋份量真係好多啊😆足足佔咗成杯野飲嘅四分一😚佢仲附送埋鏟子教我點飲,好貼心。一飲落口即刻感受到濃濃嘅堅果🌰榛子醬嘅味道,有少少似金莎嘅味道🙈成件事好濃厚好邪惡~Feel到佢係充斥住個口腔,似食緊一個好正嘅甜品!至於伯爵茶底亦十分夠味,感受到茶嘅清香,當同奶蓋夾埋撈混果陣,就感受到口感嘅唔同帶來嘅撞擊😚成日都覺得Nuttea唔係賣手搖,而係一份甜品😆

裝修都好亮眼,係一欄嘅地舖入面令人眼前一亮😌

餐牌選擇都好多!怕肥嘅我即刻簡咁微糖hah

2021-03-11 116 瀏覽
Yeah 又係nuttea time~~ 今次係朋友提議飯後飲nuttea 佢唔講我都唔知原來除咗新蒲崗 九龍呢到都開多咗一間~ 以後行開呢頭又有得飲啦~~~~~~ 情有獨鍾呢間的堅果奶!! 今次叫新drink:牛油果堅果奶 ($46) 微糖 打開個蓋見到係真。足料 成杯滿架!!!! 牛油果係淡味 加落堅果奶到牛油果個味會出啲 比較杰 我想健康啲所以叫咗微糖 可以接受 但係唔太鍾意淡味嘅朋友仔可能叫返半糖或者全糖會好啲啦~  朋友個杯都好吸引~~~ 粉紅莓好(?)籽(?)堅果奶 係季節限定 呢排啲季節限定好似都幾正 另一個黑芝芝堅果奶都想試 😛 Recommendation rating (out of five):
Yeah 又係nuttea time~~

情有獨鍾呢間的堅果奶!!

今次叫新drink:牛油果堅果奶 ($46) 微糖

打開個蓋見到係真。足料 成杯滿架!!!!

牛油果係淡味 加落堅果奶到牛油果個味會出啲 比較杰

呢排啲季節限定好似都幾正 另一個黑芝芝堅果奶都想試 😛

2021-03-04 1997 瀏覽
OT唔想又飲咖啡知道公司附近開左間Nuttea所以二話不說同同事落去買返杯🥤飲完先繼續做🌟伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47)「限量」呢2個字真係好吸引😂所以叫左依個奶蓋好好彩6點幾仲有得叫💕佢嗰奶蓋真係好香好濃朱古力味🍫好似朱古力mousse咁🤤加埋嗰清新嘅伯爵茶底真係好夾唔怪得menu都俾3粒⭐️大力推薦嗰奶蓋真係值得一讚👍🏻夠晒綿滑細密 食落口唔會一陣風咁拎到返公司嗰奶蓋完全冇少到或者溶晒落杯茶度無論堂食定外賣都可以飲到perfect timing嘅奶蓋🌟黑芝芝堅果奶($46)飲落去同芝麻奶差唔多但除左有濃濃嘅芝麻味仲多左陣陣nuts味飲品好足料 入面有超多芝麻啖啖芝麻好有口感絕對唔係用化學添加整出黎真係好飲又健康✨唔好睇啲定價3,4字頭但因為杯飲品有平日連鎖coffee shop大杯份量仲未計連鎖店轉素奶要加錢NUTTEA嘅價錢其實真係幾抵飲✩而且要讚一讚店員好細心😘外賣杯除左有條紅色貼紙貼住杯口防止飲品倒瀉之外仲用膠紙痴實杯蓋防止鬆脫衝到返公司杯野都冇漏過一滴
OT唔想又飲咖啡
知道公司附近開左間Nuttea
所以二話不說同同事落去買返杯🥤飲完先繼續做
伯爵朱古力堅果奶蓋茶

🌟伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47)
「限量」呢2個字真係好吸引😂所以叫左依個奶蓋

夠晒綿滑細密 食落口唔會一陣風咁
拎到返公司嗰奶蓋完全冇少到或者溶晒落杯茶度
無論堂食定外賣都可以飲到perfect timing嘅奶蓋
黑芝芝堅果奶

🌟黑芝芝堅果奶($46)
飲落去同芝麻奶差唔多

衝到返公司杯野都冇漏過一滴
2021-03-02
黑芝芝堅果奶
2021-03-03 103 瀏覽
Nuttea係由台灣引入嘅純素緊果奶,由5種堅果:杏仁、腰果、核桃、榛果、果威夷果仁低溫萃取而成☺️ 健康又好飲😋選擇困難症又黎啦🙈🙈 因為真係有太多系,有堅果奶、堅果奶蓋、堅果奶茶,仲有平時飲到嘅水果茶、冷萃茶等等😆⚫️ 黑芝芝堅果奶 - 季節限定 ($40)吃貨係一定唔會放過啲季節限定😎黑芝麻又好似好特別咁😋一入口飲到好濃嘅芝麻味,再細味會感受到果仁香,一路飲會一路覺得自己食緊芝麻杏仁糊咁😆😆 不過係飲得又解渴嘅版本😋😋幾得意又健康🥰

⚫️ 黑芝芝堅果奶 - 季節限定 ($40)

2021-03-02 101 瀏覽
🌰NUTTEA🧋|除了黑糖,還有金莎|食lunch擺低筷子未夠飽,一於試下唔少朋友仔推介嘅NUTTEA!起身埋單前OPENRICE落單,行到過去就有得拎有得飲喇。台灣紅玉堅果奶蓋茶 (另加黑糖凍)⭐⭐⭐⭐⭐茉莉綠鑽堅果奶蓋茶茶 (另加黑糖凍)⭐⭐⭐⭐⭐初來報到一於揀佢嘅推介。紅玉茶味濃厚,綠鑽感覺清新。另加嘅黑糖凍為每一啖增加唔少口感。不過重頭戲當然係堅果奶蓋!芝士奶蓋可能大家都飲到悶喇。呢度嘅奶蓋用上由五種堅果冷壓萃取而成嘅堅果奶,交到客人手之前再加上少少堅果碎點綴。奶蓋一飲落去完全係滿滿嘅CREAMY感。味道唔會只有鹹味,反而係帶有堅果香。唔講唔知以為係飲緊金莎奶添!好飲無誤,翻單有理!
🌰NUTTEA🧋
|除了黑糖,還有金莎|

食lunch擺低筷子未夠飽,
一於試下唔少朋友仔推介嘅NUTTEA!
起身埋單前OPENRICE落單,
行到過去就有得拎有得飲喇。

台灣紅玉堅果奶蓋茶 (另加黑糖凍)
⭐⭐⭐⭐⭐
茉莉綠鑽堅果奶蓋茶茶 (另加黑糖凍)
⭐⭐⭐⭐⭐

初來報到一於揀佢嘅推介。
紅玉茶味濃厚,綠鑽感覺清新。
另加嘅黑糖凍為每一啖增加唔少口感。

不過重頭戲當然係堅果奶蓋!

芝士奶蓋可能大家都飲到悶喇。
呢度嘅奶蓋用上由五種堅果冷壓萃取而成嘅堅果奶,
交到客人手之前再加上少少堅果碎點綴。
奶蓋一飲落去完全係滿滿嘅CREAMY感。
味道唔會只有鹹味,反而係帶有堅果香。
唔講唔知以為係飲緊金莎奶添!

好飲無誤,翻單有理!
2021-03-01 92 瀏覽
話說同個仔去上堂,未夠鐘遊遊下,蕩失路又口渴.. 原本以為會渴死喺工廠區... 點知有驚喜發現芝士奶蓋飲得多,珍奶奶茶我都係常客堅果奶蓋,真係一次都未試過估唔到又有驚喜喎寶貝仔堅持要自己飲一杯,重口味人士見到幅相,滿滿朱古力,係都要飲咩「伯爵朱古力」,我就係走清新路線嘅「Pink pink gei 火龍果」,個色完全令我嘅忘懷咗嘅少女心又爆發出嚟個「伯爵朱古力」又無想像中咁甜咁漏,個茶味綜合返啲厚厚朱古力奶蓋,我覺得又ok喎重口味小孩就當然失望啦,以為係純朱古力咁我杯「姣篤篤迷人粉紅火龍果」,真係好清新感... 飲完杯「伯爵朱古力」再飲佢,即刻輸哂堅果奶蓋同平時啲芝士奶蓋最唔同係有好香嘅堅果味,但又唔知點解好似食芝士奶蓋一樣咁有陣芝士味(但明明應該無芝士),但兩樣奶蓋都係一樣咁肚

芝士奶蓋飲得多,珍奶奶茶我都係常客
堅果奶蓋,真係一次都未試過
估唔到又有驚喜喎

重口味小孩就當然失望啦,以為係純朱古力咁

2021-02-20
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
📍NUTTEA (九龍灣) Nuttea係台灣引入首間純素堅果奶茶品牌,而家九龍灣都開咗分店啦!🥰Nuttea茶結合左五種堅果,分別係腰果、核桃、杏仁、榛果同夏威夷果仁低溫萃取而成,佢地既飲品不含牛奶同奶精,💁‍♀️適合有乳糖不耐症人士飲用。𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:🤎 烏龍堅果奶蓋茶 ($35)堅果奶蓋非常高質🤤!奶蓋鹹中帶點微甜,🌰比一般奶蓋更香滑紮實,而烏龍茶茶底茶味香濃,飲落去感覺好清新✨,正好中和左奶蓋嘅油膩感!🤎 宇治堅果奶茶 ($37)堅果奶散發住濃濃既堅果香味,口感醇厚!🍵而宇治嘅味道唔會比堅果蓋過到,飲落去仲好夾添!𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1B1號舖Shop B1B1, G/F, Block B, Proficient Industrial Centre, 6 Wang Kwun Road, Kowloon Bay
📍NUTTEA (九龍灣)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
🤎 烏龍堅果奶蓋茶 ($35)

🤎 宇治堅果奶茶 ($37)
𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1B1號舖
2021-02-16 102 瀏覽
有堅持的堅果奶NUTTEA由腰果、核桃、榛果、杏仁以及夏威夷果製成🖐🏻無添加牛奶和奶精 加以不同的茶底及水果配搭出全素飲品比起芝士奶蓋更低卡 更濃厚 更香滑吃起來有種像繽紛樂榛子的味道😋🤎伯爵茶朱古力堅果奶蓋🍫伯爵茶底 茶香回甘 可以中和奶蓋的厚重再灑上朱古力粉配上堅果奶蓋 好似食緊金莎朱古力😆奶蓋和基茶的比例約為1:3有兩種飲法1️⃣用小鏟子舀口奶蓋再喝茶飲2️⃣45度角一次喝到雙享受 喝到一半時再攪拌均勻當厚奶茶享受✨要注意素奶蓋度高熱量🙈因為nuts都好多健康脂肪
有堅持的堅果奶
再灑上朱古力粉配上堅果奶蓋 好似食緊金莎朱古力😆
奶蓋和基茶的比例約為1:3
✨要注意素奶蓋度高熱量🙈因為nuts都好多健康脂肪
2021-02-06 102 瀏覽
一直以來,飲嘅奶蓋茶都係以牛奶為主,但係呢一間舖頭係主打堅果奶蓋茶,經過同事介紹之後,開頭都係抱住試吓嘅心態,因為始終都係覺得傳統嘅奶蓋茶,奶香味會濃郁啲。但係試完堅果奶打出嚟嘅奶蓋茶,發現牛奶奶蓋同埋堅果奶各有千秋。用堅果奶打出嚟嘅奶蓋,泡嘅密度會比較綿密啲,飲落去嘅時候好似係個口到滑入個喉嚨咁,而且充滿着濃郁嘅堅果味,再配合埋野莓清新嘅味道,令到杯茶唔會太過膩,加上用堅果奶嘅話,脂肪比例會比傳統嘅牛奶更加少,就算飲晒成杯,自己都唔會有好大嘅罪疚感。另外,佢嘅堅果奶入面仲要有唔同嘅堅果係入邊,相比傳統嘅奶蓋絕對唔會遜色。
  • 野莓堅果奶蓋茶
2021-02-03 950 瀏覽
🥜堅果奶茶店呢個主題好特別!用堅果奶配搭唔同茶製成健康營養飲品岩曬我呢種鍾意飲天然材料🌱又唔喜歡太甜嘅人。NUTTEA嘅堅果奶有5種:腰果、核桃、杏仁、棒果、夏威夷果仁,款款都好吸引,乳糖不耐症同素食者都有得飲!鋪面風格簡約,最吸睛嘅係各種堅果嘅透明存器。有長臺企位,上面寫住 ”堅持做對的事“。✅伯爵茶朱古力堅果奶蓋 Earl Grey Tea w/ Chocolate Nut Cream $47 :店長推薦!上面有超厚朱古力奶蓋😍面層仲有微苦朱古力粉🍫好香濃!底下係伯爵茶,我地叫左微甜。跟住佢教嘅飲法,用支剷食啖奶蓋,再45度角連奶蓋連茶飲,最後先撈均黎飲,有三種風味!兩杯之間比較我更喜歡朱古力奶蓋,果層苦苦地嘅朱古力粉加唔少分!✅粉紅莓好堅果奶蓋茶 Strawberry Fruit Tea w/ Strawberry Nut Cream $45:(季節限定) (Season Limited)水果味茶連奶蓋係經典配搭無得輸。面層仲有小小果仁碎,增添咬口感😆朋友更喜歡呢杯士多啤梨奶蓋,佢鍾意fruity d~ 所以話口味呢家野人人唔同🥸有超可愛的兔仔偶🐰提供食奶蓋用嘅剷形羹。假日休息,

鋪面風格簡約,最吸睛嘅係各種堅果嘅透明存器。

有長臺企位,上面寫住 ”堅持做對的事“。

朱古力伯爵茶奶蓋
粉紅莓奶蓋

(季節限定) (Season Limited)

有超可愛的兔仔偶🐰提供食奶蓋用嘅剷形羹。

假日休息,平日就開到7pm,要留意開放時間。

2021-02-02
朱古力伯爵茶奶蓋
粉紅莓奶蓋
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2021-02-02 87 瀏覽
之前開左新蒲崗的時候,已經很想去試了,不過位置有點偏僻所以沒去到。終於等到係公司附近開,和同事下午一起去買杯試試。店鋪也是位于工業區,整條街都有餐廳,食完lunch、teatime去買都方便,lunch時間都要排下隊架!我叫左一杯🌈🥛繽紛火龍果堅果奶蓋茶/無糖,奶蓋上面有少少火龍果肉粒,奶蓋口感好濃厚,仲濃過芝士奶蓋,而且堅果味好香❤️,就咁食個奶蓋好易膩同飽,飲一啖火龍果汁中和番奶蓋既膩,剛剛好。無糖的火龍果汁可飲得出水果本身的微微甜味和果香,旁邊位置有鏟子和紙飲管可自取。(欣賞佢提供紙飲管)👍🏻👍🏻💛同事叫左🥛🥑牛油果堅果奶/無糖,剛剛吃完lunch,這個飲品真的有點飽肚,同事話下次唔洗食lunch,就咁飲一杯Nuttea都夠飽。我試了一口,質感好濃稠,好似用左成個牛油果打出黎咁,堅果味無奶蓋咁出,淡一點,不過都真係可以當飯食,超飽🤣🤣