2023-06-30 693 瀏覽
每次散水餅都訂呢間因為我自己想食次次都訂多D,有剩自己食又靚又好食,影相打卡超靚個個見到都嘩嘩聲走都留下好印象,個個都會記得食過你既散水餅最最最正係個朱古力牛角包,一定係全香港最好食!
每次散水餅都訂呢間
因為我自己想食
次次都訂多D,有剩自己食

又靚又好食,影相打卡超靚
個個見到都嘩嘩聲
走都留下好印象,個個都會記得食過你既散水餅

最最最正係個朱古力牛角包,一定係全香港最好食!
外賣送餐
  • 朱古力牛角包,閃電泡芙
2023-06-07 655 瀏覽
現今請同事食散水餅真係五花八門花多眼亂唔同社交平台有不同種類各有特色,當我在社交平台尋尋覓覓嘅時候就比我見到Ohlalagout 呢間甜品店有散水餅套餐就被其中一款香滑法式葡撻相片吸引到就聯絡店家訂購。店家收到我查詢好快回覆和接納我要求並且順利成功訂購。到咗散水日送貨準時,收到後打開-望真係物超所值,每個同事都讚不絕口話好好食酥脆可口甜度適中非常有特色與別不同。值得推介!👍🏻👍🏻👍🏻
2023-06-07
下午茶
2023-01-03 765 瀏覽
有同事升職,買左呢間閃電泡芙請我地食。我地試左榛子朱古力味同紅桑子味,賣相非常靚😍令人一見傾心。可惜,個味道同個賣相有太大落差,泡芙皮係冧嘅,當然因為唔係即食,呢個都仲可以理解,但係食落完全冇牛油香。榛子朱古力味:餡唔夠滑,榛子味好淡紅桑子味:上面嘅紅桑子都幾新鮮,味道酸酸甜品甜,配埋白古力就中和番啲酸味。粉紅色嘅紅桑子cream 都係好睇唔好食。上網睇番先知要四十幾蚊一件,講真味道就唔太值呢個價,係食個樣😅
榛子朱古力味:餡唔夠滑,榛子味好淡
2022-09-01 791 瀏覽
高質散水餅......移民潮一浪接一浪,同事、朋友、同學隨着歲月的洗禮,慢慢地一個個地退去。今次有幸食到高質散水餅,Tart 有幾款口味,蘋果玉桂Tart 賣相cute cute,但味道很一般,蘋果和玉桂味欠突出,蘋果裏的mousse 欠缺幼滑和果香,有代改善。雖說Tart類欠佳,但閃電泡芙充滿驚喜!特別是Tiramisu 口味,咖啡味香濃,泡芙皮厚薄適中,內裏滿載美味的cream,層次感豐富!紅莓味的閃電泡芙也同樣出色,因本人喜歡吃酸味重的生果,這款十分醒胃,並不油膩。
高質散水餅......

雖說Tart類欠佳,但閃電泡芙充滿驚喜!
2022-08-25
  • 閃電泡芙
2022-05-30 1702 瀏覽
輪到我買散水餅喇🥲之前食過人哋既水果撻、牛角酥、芝士撻、cupcake,今次就揀左唔同味道既葡撻,等大家都試吓新嘢啦🤣❤️Ohlala葡撻
🧡大蒜葡撻
💛草莓葡撻
💚藍莓葡撻
💙忌廉芝士葡撻 💜肉桂蘋果葡撻 🤎朱古力榛子葡撻 ➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟🔖 #吃是真愛_網店

❤️Ohlala葡撻
🧡大蒜葡撻