2013-10-29 1515 瀏覽
今日一家人幫爸爸慶祝生日一早打電話訂左位,去到唔洗等位加上可能星期一無咩人去食去到睇MENU,食物價錢還可以我地叫左4個SET DINNER兩個肉眼扒餐,一個西冷扒餐,一個虎蝦加牛柳餐扒味道一般我同妹妹叫左兩杯COCKTAIL,因為佢買一送一一杯MOJITO同一杯SEX ON THE BEACH期望唔太高,因為間間溝既分量唔同但黎到杯野飲差太遠啦同出面,MOJITO無咩味SEX ON THE BEACH好似剩係飲vodka咁食完個晚餐就叫左兩個dessert,一早訂位個陣已經order左係dessert到食daddy happy birthday!比個surprise 爸爸!!!
今日一家人幫爸爸慶祝生日
一早打電話訂左位,去到唔洗等位
加上可能星期一無咩人去食
去到睇MENU,食物價錢還可以
我地叫左4個SET DINNER
兩個肉眼扒餐,一個西冷扒餐,一個虎蝦加牛柳餐
扒味道一般
我同妹妹叫左兩杯COCKTAIL,因為佢買一送一
一杯MOJITO同一杯SEX ON THE BEACH
期望唔太高,因為間間溝既分量唔同
但黎到杯野飲差太遠啦同出面,MOJITO無咩味
SEX ON THE BEACH好似剩係飲vodka咁
食完個晚餐就叫左兩個dessert,
比個surprise 爸爸!!!
心太軟
2013-10-28
慶祝紀念
生日
2013-09-28 2241 瀏覽
剛開業冇耐既西餐廳, 位於現崇山商場地下, 唔係行過都唔知開左間新野, 即管一試餐廳感覺頗開揚舒服, 午餐有十款左右的選擇, 有扒有意粉有沙律, 價錢大概由$60至$80我地叫左蒜片蜆肉意粉, 德國腸配薯仔沙律, 另加$8 有餐湯蒜片蜆肉意粉($68)賣相有點兒失色, 除左蒜片及蜆肉, 仲有大量既雞脾菇, 菇既味道同蒜片不太夾, 食落好像有點酸, 加上好像切得較大塊, 難以一啖入口, 不過, 抵讚的是意粉反而煮得軟硬適中, 下次可以再試其他意粉類的菜式至於德國腸配薯仔沙律(8$60), 比想像的有點失望, 首先, 賣相再一次失色, 所謂的德國腸係一條白豬肉腸, 配上大量兼較"希"既洋蔥汁, 雖然汁既味道不錯, 可惜主角既豬肉腸只係以水白烚, 兼烚有點過耐, 令條腸有點變形, 個人認為煎一煎, 條腸會好食好多, 薯仔沙律比例佔據碟的一半, 味道不錯, 不過若果可以轉配薯菜會更好以新餐廳來說, 服務尚算中上, 不過就黃大仙區, 價錢六七十蚊既午餐, 都唔算平, 我會希望食物方面可以做得較好

題外話/補充資料: 現在逢一至五, 有午餐5送1既優惠, 五人同行憑發票可獲免費午餐一客
2013-09-25