2020-01-19 713 瀏覽
假日仍需到金鐘番學,而同學們不是有事做、就是去旅行和生病,但我會連他們的份一齊努力,寫notes,雖然是有點兒寂寞,但鬼叫係好朋友呢🥺中午在海富中心附近,因為不太想食快餐,所以最後去了一間連鎖店食意粉😂這間連鎖餐廳售賣不同款式的沙律、三文治、牛角包和意粉。由於前一晚腸胃炎😭所以點了一個熱食意粉餐和蘑菇湯。1. 海鮮扁意粉配龍蝦汁連蘑菇湯 $79海鮮有2隻蝦、3隻青口和幾隻細蜆,算是比較豐富,而蜆肉沒有沙係值得讚👍🏻 扁意粉沒有煮得太軟,有點彈牙,和很鮮味的龍蝦汁一齊食,確實不錯,有點喜出望外🥰雖然蘑菇湯很足料,但味道偏鹹,需要改進😢

1. 海鮮扁意粉配龍蝦汁連蘑菇湯 $79
海鮮扁意粉配龍蝦汁連蘑菇湯
海鮮扁意粉配龍蝦汁連蘑菇湯
2020-01-10 447 瀏覽
買B1早餐,餐內炒蛋附送頭髮,希望員工們能留意食物衛生,相信正常人不會想吃頭髮炒蛋。番茄湯貝殼粉的分量太少,貝殼粉只有5粒,如果要加$14購買,一點都不抵食。另外,自助點餐機的信用咭讀咭器經常失靈,無法順利以信用咭付款,不必要地浪費了點餐時間。
2020-01-10
2019-06-03 1232 瀏覽
難得早返工,但金鐘長期都好多人,見呢間super sandwich 無乜人就入去食。比完錢叫完就等佢送黎,黎到見到個賣相好一般,唔太大份,杯咖啡都係好一般,未必會再試。
2019-05-06 873 瀏覽
$49 大元既焗薯, 有一層薄薄既cheese 同煙肉,細到離奇。 味道, 真係冇野可以講。 多年冇食, 估唔到差成咁!!!出呢咁既野, 對唔對得住自己!?真係好好好失望, 自己整好過!
真係好好好失望, 自己整好過!
焗薯
2019-04-18
2019-04-11 699 瀏覽
個包又硬又乾,入面d饀又少,本來想order三文魚,吞拿魚同碎蛋果個三文治又冇,焗住叫左呢隻咸牛肉芝士三文治,入面只食到少少牛肉,除此之外冇咩饀係入面,價錢上都唔平,仲要81蚊套餐價,唯一係個湯還可以,都算creamy同有幾香蘑菇味,以後都唔再幫襯,正一又貴又唔好食。

外賣自取
又是lunch來這里食,因為今日要去海富中銀入票,順道過來。上次食公治,今日試肉醬意大利麵,係我一向對任何餐廳最冇要求嘅選擇,很少會難食。如果難食,幾可肯定是衞生問題。肉醬意大利麵肉醬: 稍少一點,也不夠調,蕃茄醬也調教得不好,冇茄蓉。👎麵: OK。正常。👌蝦:品三隻確實太少,四隻看上去比較美觀。口感在我沒有期望下,竟然爽口,處理雪蝦不錯。👍擺盤: 可加香草作裝飾,但沒有。👎咖啡: 一如已往,飛機餐口味。👌後記: 坐喺度飲咖啡時,waiter突然伸手過來收嘢,事前完全,不像大家樂,說聲,幫你收嘢。👎

肉醬意大利麵
肉醬: 稍少一點,也不夠調,蕃茄醬也調教得不好,冇茄蓉。👎
麵: OK。正常。👌
擺盤: 可加香草作裝飾,但沒有。👎
肉醬意大利麵

咖啡: 一如已往,飛機餐口味。👌

咖啡
2018-12-24
1 分鐘 (堂食)
2018-11-29 450 瀏覽
去supersandwish食嘢已經係幾年前嘅時,如果唔係週圍排哂長龍,今日都唔會嚟。一望之下,見有公治亦係小弟最愛之物,當然要叫嚟食,放且價錢亦係最excellent之選。之前見其他食評話supersandwish唔掂,都打定底。心念是但啦,食飽就算。叫咗唔記得係Oliver Club定嘜嘜Club Sandwish. 咬落先知有料到,有少少𤎖底,因為外賣已經冧冧哋,即場食,可能更好。料多,肉菜比例適中。完全unexpected,食完放工都未肚餓,味道ok,唔會太多蛋黃醬,好似食過麥記魚飽,得啲醬汁味。如果只食三文治,Supersandwish仍然喺名單有一席位。如果呢間同Shake Shack唔知有冇寫錯名,我揀Super,最少健康啲。

club sandwish
clubsandwish
2018-11-29
10 分鐘 (堂食)
clubsandwish
  • Clubsandwish
2018-11-04 749 瀏覽
I used to enjoy lunch in this brand since I was small. However, i was quite disappointed yesterday. The taste of food was not bad at all, but it used to be better. The salad was fresh , but no sauce!!! ( May be due to the lunch hour and they get were busy ???????) The outlook of the salmon panini was not good and the taste was just fair. The quality should be better if it was charged this price...
2018-10-14 668 瀏覽
星期五都十點半,見到所有餐廳都排長龍,行到呢間睇睇,比較隱蔽,少人等位啲!仲要剛剛有二人枱有兩人起身走。所以好彩唔駛等位就坐低左,不過係近牆。所以係有啲迫,但好處係靜啲。在收銀購買食物後,有送餐服務,感覺幾好。早餐有幾款選擇,看今次試了B1呢個餐都幾豐富,炒蛋不是太滑,。但亦不致鞋,不過不失。我好鍾意食鮮番茄,選用的番茄甜甘。很好,食完感覺好健康。薯餅炸得剛好,脆脆可口!紐倫保腸外皮吃起來脆脆的!豬肉口感相當彈牙,咬下去肉汁四溢!且散發出陣陣香料味!但佢個麥包唔夠鬆應該放咗一段時間塗果占都可以。蕃茄螺絲粉,係忌廉湯螺絲粉有蕃茄味咁解。杯裝份量,杰杰的,味道同一般忌廉湯無異,可以的。我諗最滿意就係熱咖啡。好大杯好香喔!呢度早餐咁貴我有時都係因為坐得耐同埋杯咖啡先來光顧
星期五都十點半,見到所有餐廳都排長龍,
行到呢間睇睇,比較隱蔽,少人等位啲!
仲要剛剛有二人枱有兩人起身走。
所以好彩唔駛等位就坐低左,不過係近牆。
所以係有啲迫,但好處係靜啲。
在收銀購買食物後,有送餐服務,感覺幾好。
早餐有幾款選擇,看今次試了B1

呢個餐都幾豐富,炒蛋不是太滑,。
但亦不致鞋,不過不失。
我好鍾意食鮮番茄,選用的番茄甜甘。
很好,食完感覺好健康。
薯餅炸得剛好,脆脆可口!
紐倫保腸外皮吃起來脆脆的!
豬肉口感相當彈牙,咬下去肉汁四溢!
且散發出陣陣香料味!
但佢個麥包唔夠鬆應該放咗一段時間
塗果占都可以。
蕃茄螺絲粉,係忌廉湯螺絲粉有蕃茄味咁解。

杯裝份量,杰杰的,味道同一般忌廉湯無異,可以的。
我諗最滿意就係熱咖啡。
好大杯好香喔!
呢度早餐咁貴
我有時都係因為坐得耐同埋杯咖啡先來光顧
2018-10-02 496 瀏覽
今日放假去完沙灘經過金鐘去左食 半自助形式要自己去cashier order同拎 其實以前一直都有食開 一直都幾鐘意佢地既焗薯 價錢唔算貴 味道都唔錯 但今次再去可以話係大失所望 水準冇以前咁好我地一共叫左兩樣野 忌廉汁三文魚蜆肉拼肉醬扁意粉同新出推介既費城牛肉焗薯配芝士醬粉份量唔算大 適合女仔份量 味道算係可以 個人鐘意肉醬多過忌廉汁三文魚 但啲意粉好林 冇乜口感 呢點可以注意下另一樣費城牛肉焗薯真係好令人失望 本身見新出同推介想試下 但牛肉冇咩特別 同芝士醬唔係幾夾 亦都冇左以前芝士會做到拉絲既效果 薯仔本身亦都偏乾 一舊舊咁 中間有啲焦左晒洋蔥 唔知係唔係用黎配牛肉既 因爲以前係冇既 味道有啲奇怪總括黎講 今次水準麻麻 但都會再去 點啲common啲既焗薯應該會好啲

2018-09-12 477 瀏覽
海富中心呢個位一到lunch time呢d時間食乜都好多人,今次終於試到呢間super sandwiches啦,好耐之前係新世紀(姐係而家既moko)食過,依稀記得幾好食既。咁見唔洗排咁耐就入去試下!挪威煙三文魚蜆肉刁草忌廉汁拼肉醬扁意粉 (套餐$66) 湯係可以唔嗌 齋一碟意粉 $54 其實還可以啦 一碟意粉 兩個味道 講講個三文魚蜆肉個邊先,材料都足既 正正常常啦;肉醬無乜特別 就係食開既個味扁意粉唔係就咁白烚,淋身 叫有d誠意啦總結,唔加個湯係絕對食得過既 咁好似Dry左少少 但係性價比會高過套餐

挪威煙三文魚蜆肉刁草忌廉汁拼肉醬扁意粉 (套餐$66)

扁意粉唔係就咁白烚,淋身 叫有d誠意啦

2018-06-05
15 分鐘 (堂食)
2018-06-18 669 瀏覽
一個禮拜返幾日學,仲要唔係全職學生係放工夜晚去返學,其實真係好攰!難得今日早放工,梗係去嘆個豐富下午茶先去慢慢返學!金鐘真係冇咩下午茶餐係適合學生嘅,最適合嘅應該就係Super 三文治,今次叫咗個下午三重奏又有熱香餅又有蛋沙律三文治又有雞翼仲可以叫杯黑咖啡!今次真係好飽好滿足可以乖乖地去返學聽書啦!😍😍😍😍😍😍
下午三重奏
2018-06-12
下午三重奏
2018-05-09 559 瀏覽
2018/04/23 Beauty千里迢迢來到金鐘和阿肥吃了一個還蠻健康的午餐這間店有大概不到二十個的座位 不過那天去也不算很滿座 位子等一下就有了 大多都是叫外賣帶走這裡有wrap也有三文治 不過wrap都是提前包好 點餐了之後再加熱的 所以有小失望 但是覺得味道很ok 所以後來也算有小驚喜 三文治的味道 份量 食材新鮮 還有相貌都中規中矩 這樣的半份三文治加少許沙律菜 阿肥表示吃完一會兒就餓了😂有野飲or湯 還有方便我覺得是我下次會再去的原因
2018/04/23 Beauty
2018-04-23
J8:  chicken  Caesar  wrap
J2:  norwegian  salmon
2017-11-18 1310 瀏覽
因為每天返工途經金鐘地鐡站,所以差不多每天都在這裏吃早餐。我喜歡在Oliver Super Sandwich 的原因是這裡的早餐比起大家樂更抵更好吃。B2早餐,有焗薯角,腸仔,炒蛋及2塊熱香餅。整份早餐37元,特價減4元,即33元,老實說平常要在大家樂吃早餐吃得飽,就必須加通粉,一加通粉就要40蚊,超貴。這裡咖啡香濃而且用鮮奶沖調。B5早餐也是我經常選擇的,雖然沒有B2這么飽肚,但它的牛角包也不錯,如果不太餓的說,這個餐是不錯的選擇。
這裡咖啡香濃而且用鮮奶沖調。
2017-10-07 974 瀏覽
今日行經金鐘,想吃個快飯,金鐘又無乜選擇。見到super sandwich 晚市的餐好抵食喎好似,就一試。金鐘區,才$58。竟然有酥皮湯飲!現在都無乜地方有酥皮湯飲了!煙三文魚蛋沙律焗薯,薯仔焗得夠淋,三文魚的醬汁就有點蓋過了三文魚的味道,蛋沙律不過不失。酥皮粟米濃湯,酥皮焗得夠脆,驚喜的是渴不是很忌廉,咁就無咁濟。粟米濃湯有好多粟米,更有口感。沙律不過不失,麵包淋了,應該也是預先pack定的。飲品都好大杯。以晚餐來說算抵食。另外的不好是用膠兜,不環保。

另外的不好是用膠兜,不環保。