2021-12-12 669 瀏覽
店裡只有一個服務生,點餐加做飲料都是同一個,點餐時口氣就很不好,一臉不耐煩的樣子,問問題回答超級敷衍。我們點的是野莓火龍果烏龍茶,無糖,剛好下一位客人也是點一樣的果汁,但是正常甜度,結果看到他跟下一個客人一起做,明明看到按了3次糖,跟他說他加了糖,怎麼都不承認,喝起來超甜,也沒什麼水果味,水加好多,態度又差,不聽我說話直接說下一個。。。飲料味道一般般,服務態度差勁,附近同性質的飲料店這麼多,建議大家下次別來這間店
2021-08-02 510 瀏覽
一杯有齊哈密瓜、蘋果、蜜桃、火龍果、草莓同藍莓味道都唔錯 唔會好甜入面都有齊咁多種水果 全部切到細細粒飲完之後 可以食埋啲生果粒 都幾甜見佢整嘅時候 真係加咗好多芒果感覺都幾足料不過飲嘅時候 都幾酸 冇乜甜味可能啲芒果唔啱季節同埋綠茶味都唔明顯
一杯有齊哈密瓜、蘋果、蜜桃、火龍果、草莓同藍莓
味道都唔錯 唔會好甜

可能啲芒果唔啱季節
同埋綠茶味都唔明顯
2021-07-31
2021-05-23 861 瀏覽
其實我本來不是首選光顧「One Plus One」這間位於「尖沙咀」商場「K11 Musea」 地庫的手調水果茶飲品店,可惜在其他店遇上不接受現金,只接受非實體貨幣交易的情況,引致購買不到飲品。我在「K11 Musea」地庫飲品店購買手調飲品,因為不想動用「八達通」購買飲品,因為我的「殘疾八達通」只會用來乘搭交通工具,所以沒有使用「八達通」,引致交易失敗告吹,我被迫轉往光顧其他「K11 Musea」的手調飲品店。結果我放棄光顧那間非實際貨幣飲品店之後,在「K11 Musea」地庫二樓同一層的位置,發現到有名稱叫做「One Plus One」這一間手調飲品店。本來「One Plus One」的手調飲品裡面,也有使用甜味的「水蜜桃」作為食材,可惜「One Plus One」價目表的飲品裡面偏偏沒有使用「紅茶」作為茶底。相反地其他飲品茶底包括「綠茶」,跟屬於「青茶」的「烏龍茶」,在「One Plus One」飲品價目表裡面卻比比皆是,我在猶豫「綠茶」跟「烏龍茶」,究竟哪個味道會比較濃厚。結果我選擇享用一款名稱叫做「Seattle Sunset」,售價港幣四十八元一杯的「哈密瓜蜜桃綠茶」飲品。

「哈密瓜蜜桃綠茶」的味道雖然算是很甜,但是「哈密瓜蜜桃綠茶」的實際甜味主要還是比較多來自於「哈密瓜」,相反我不是太能夠從「哈密瓜蜜桃綠茶」飲品裡面感覺到「水蜜桃」的甜味。

而且「哈密瓜蜜桃綠茶」始終不是以「紅茶」作為茶底,而改用「綠茶」作為飲品的茶底基礎,「綠茶」的茶味濃度始終難跟「紅茶」相提並論,「綠茶」令「蜜桃」實際甜味感覺變得不太容易透過試飲而感覺到。

雖然「One Plus One」製造出來的冰凍「哈密瓜蜜桃綠茶」飲品表面泛起了一層,估計由「One Plus One」廚房攪拌飲品材料過程而產生的泡沫。

估計這些泡沫,正正就是證明了「One Plus One」廚房店員,利用「哈密瓜」、「蜜瓜」、「綠茶」跟糖漿,透過攪拌器混合製作而成出來飲品實際效果。

哈密瓜蜜桃綠茶

我這次光顧「One Plus One」之後,發現自己始終還是比較喜歡擁有甜味感覺的「水蜜桃紅茶」飲品多一點,「水蜜桃綠茶」即使加入糖漿後味道比較甜,但是味道始終不像紅茶那麼濃厚,下次很難再光顧沒有「水蜜桃紅茶」的「One Plus One」了。
2021-04-27
6 分鐘 (堂食)
  • 哈密瓜蜜桃綠茶
2021-05-16 494 瀏覽
收銀 嗰個態度勁差, 問多兩句都唔想答你, 好似佢好忙係顧客嘅錯咁樣, 跟住嗰幾杯 所謂signature嘅 水果茶又淡茂茂, 唔好話飲唔出有啲咩水果味, 連甜味都冇, 似乎買幾樽礦泉水飲冇咁激氣, 啲紙杯又差 坐多一陣就喺度漏水 , 真係好驚訝 咁靚咁高級嘅 k11裏面 有啲咁嘅貨色嘅舖頭
2021-05-16
15 分鐘 (堂食)
2021-01-26 680 瀏覽
行行吓街想飲杯野叫了兩杯飲品解渴解渴 分別係香芒綠茶同荔枝青檸梳打總額:$88香芒綠茶 同圖片有一點點色差 味道比較欠芒果味味道比較清 感覺綠茶味重一點評分:💛💛(5個💛最高分)荔枝青檸梳打我個人推薦大家叫這杯 好好飲兩種味道互相配合 評分:💛💛💛💛(5個💛最高分)大家經過k11都可以來飲一杯👍🏻或者食嘢嘅時候來杯試試看🥤
行行吓街想飲杯野
叫了兩杯飲品解渴解渴
分別係香芒綠茶同荔枝青檸梳打
總額:$88

同圖片有一點點色差 味道比較欠芒果味
味道比較清 感覺綠茶味重一點
評分:💛💛
(5個💛最高分)

荔枝青檸梳打
我個人推薦大家叫這杯 好好飲
兩種味道互相配合
評分:💛💛💛💛
(5個💛最高分)

大家經過k11都可以來飲一杯👍🏻
或者食嘢嘅時候來杯試試看🥤
2021-01-03 422 瀏覽
評分7.5/10有驚喜叫左杯哈蜜瓜蜜桃綠茶 (少甜)係等待既過程望到店員落左好多生果 唔會好似出面咁落少少生果另加糖醬茶味突出 而且同生果混合埋一齊好夾如果大家喜歡品茶 可以叫少甜品嘗茶味喔~
評分7.5/10
有驚喜

叫左杯哈蜜瓜蜜桃綠茶 (少甜)
茶味突出 而且同生果混合埋一齊好夾

如果大家喜歡品茶 可以叫少甜品嘗茶味喔~

哈密瓜密桃綠茶
哈密瓜密桃綠茶
2020-09-06 756 瀏覽
第一次去K11 musea 行下睇下食下野,當然都買杯果汁,起初望落,以為係買啤酒,再望到menu,原來係有咖啡果汁。青蘋果奇異果綠茶 $45青蘋果味好重,飲落去就啖啖奇異果蓉,青蘋果味道完全cover綠茶,唔算太甜,一般青蘋果汁。

青蘋果奇異果綠茶 $45
青蘋果奇異果綠茶
2020-09-04
3 分鐘 (堂食)
2020-01-12 1387 瀏覽
尖沙咀新商場K11 Musea 裝修靚,吸引到我成日黎試下唔同餐廳。今日我地來happy hour!One plus one 位於food court層,係一間開放式酒吧。環境幾好,裝修都幾吸引。佢地做緊happy hour係7折!7折呀!不少人經過,都會靠近看看,見到咁優惠都會坐底飲返杯。呢支西班牙的啤酒入口順,易入口👍🏻你仲可以係其他餐廳買食物係度享用。

呢支西班牙的啤酒入口順,易入口👍🏻

你仲可以係其他餐廳買食物係度享用。
2019-12-31 744 瀏覽
在大型的商場逛了很久,商場內裏雖然冷氣充足,但步行多了還需要補充一番。我們在food court內找了一家飲品店, 既有咖啡,又有果汁供應,價錢還算公道合理。我們點了柚子綠茶, 外型方面,與一般台式飲品的包裝沒有大分別,但它是健康更多。柚子綠茶方面, 沒有甜到的選擇是固定的全因為店家為了追求最美味的設定, 一向對甜食沒有太大喜好的我, 也覺得這個酸酸甜甜可以接受,還帶有點點有柚皮的苦澀味, 這個點點的苦澀味更令我喜愛。

2019-12-27 437 瀏覽
飲品挻多選擇 有水果茶/咖啡/酒類飲品/果汁等等我們看了一陣子就決定買水果茶吧 又可以消滯一下·哈蜜瓜蜜桃火龍果草莓藍莓 HKD$55 ·野莓火龍果烏龍茶 HKD$48 ·哈蜜瓜蜜桃綠茶 HKD$48 飲品是用新鮮水果製作而成 每杯飲品都用不同水果其中一杯很多水果耶~ 可以邊飲邊食感覺不錯🤤另外兩杯加了茶底在裡面 令到飲品味道更加豐富呢點了微糖飲品 除了可以飲到茶的原味道 也可健康一點這家飲品店食素質不錯 價錢中等但可以再去

飲品挻多選擇 有水果茶/咖啡/酒類飲品/果汁等等

另外兩杯加了茶底在裡面 令到飲品味道更加豐富呢
點了微糖飲品 除了可以飲到茶的原味道 也可健康一點
這家飲品店食素質不錯 價錢中等但可以再去
2019-12-12
10 分鐘 (堂食)
2019-12-25 373 瀏覽
尖沙咀新開左個K11 Musea,去打卡順便睇下有咩食,佢既food garden 好靚 好多餐廳揀,行到好口渴,點可以無野飲?!見到One plus one係中間,好似間open bar咁,裝修好靚,有酒、有果茶,仲有熱飲,一於飲佢!老公揀左香芒綠茶,佢話好清新,又唔會酸朋友揀左富士蘋果鳳梨烏龍茶,佢話好飲,果味夾茶香,朋友都好滿意我同另一朋友就揀左熱朱古力,我好鍾意因為不會太甜,最怕過甜的飲品,朋友都話值得一試。
老公揀左香芒綠茶,佢話好清新,又唔會酸
2019-12-25 245 瀏覽
上星期同我朋友去尖沙咀新商場行街,行到下午時間有啲肚餓,於是去樓下food Court睇吓有咩食,由於唔係太想食正餐嘅關係見到呢間又有嘢飲又有小食嘅鋪頭所以就試下叫咗呢杯鮮橙水蜜桃鳳梨烏龍茶,鮮果嘅味道非常濃烈,絕對飲得出係有新鮮水果嘅成份,而且佢嘅茶底都有淡淡的茶香,非常唔錯另外叫咗台式鹽酥雞,大概等左10分鐘左右,入口熱辣辣,絕對係即叫即做,外皮非常酥脆,入邊嘅雞肉亦都好多汁芝士肉醬薯仔,冇諗過份量會係咁大,結果我同朋友兩個人都食唔晒,而且芝士味同肉醬味都好濃郁,非常值得推介呢個小食!

2019-12-24 77 瀏覽
台式飲品店越開越多,但係要搵一間用新鮮生果做嘅茶飲店,其實唔多,一來可能成本高,二來處理步驟較為繁複今日嚟到K11 Musea,喺food Court 裏面嘅呢間飲品店,就有呢一種新鮮生果茶飲,廚子之外,仲有唔同嘅果汁,酒類飲品, Cocktail甚至乎清酒今晚食飽飯,就決定健康啲飲呢一種水果茶,以新鮮嘅特色生果造成,價錢可以算係非常合理01 The Playground $55用五種生果造成,最突出嘅係有蜜桃火龍果,即係紅色嗰種火龍果,因此味道特別清甜。另外再配以大量士多啤梨,升華咗呢杯水果茶嘅香氣。顏色鮮艷,大人細路都應該鍾意❤️食完開蓋,仲可以當生果拼盤食,抵06 Taipei Fresh $45/Seattle Sunset $48左邊個杯味道帶一點酸酸甜甜,糅合左菠蘿同埋香橙嘅味覺感受,再以水蜜桃嘅清甜帶出另一個層次嘅口感而右邊那一杯,用上哈密瓜同蜜桃,鮮甜嘅感覺較為豐富呢間飲品店,可以比大家輕輕鬆鬆飲下酒happy hour ,又可以有唔同嘅特色飲品,雙重享受應有盡有

01 The Playground $55

食完開蓋,仲可以當生果拼盤食,抵

而右邊那一杯,用上哈密瓜同蜜桃,鮮甜嘅感覺較為豐富

應有盡有
2019-12-14 65 瀏覽
K11 Musea有間既牛角包出名好食,今日特登去買黎食,點知多人到要大排長龍俾錢唔鐘意排隊既我就交俾朋友去排,我就四圍睇下野牛角包配水果茶都好唔錯喎香芒綠茶朋友係芒果🥭腔,佢當然就揀左呢杯好香芒果味,但又唔會太甜,相信係綠茶調和左個甜味,所以都好岩我口味不過呢杯係朋友點的野莓火龍果烏龍茶原本想飲水蜜桃🍑,但見match香橙&鳳梨,感覺不是很吸引,所以最終都揀左野莓火龍果隻色好靚火龍果&野莓本身唔會好甜,所以再加埋烏龍茶,味道就清清地,好解渴我好鍾意呢間既水果茶清新既口味唔會好似其他茶飲店咁,叫左少甜都仲係好甜!仲有新鮮果汁🍹
唔鐘意排隊既我就交俾朋友去排,我就四圍睇下野

牛角包配水果茶都好唔錯喎

香芒綠茶
朋友係芒果🥭腔,佢當然就揀左呢杯
不過呢杯係朋友點的

野莓火龍果烏龍茶
隻色好靚

我好鍾意呢間既水果茶清新既口味
唔會好似其他茶飲店咁,叫左少甜都仲係好甜!
仲有新鮮果汁🍹
2019-12-13
下午茶
  • 野莓火龍果烏龍茶
2019-11-28 250 瀏覽
男朋友帶了我來到這裡,雖然這商場來了好幾次,Food Court還是第一次來,這家是在底層的正中間位置,其他座位都放了牌子寫了這家Happy hour的時間是平日5-8點所有酒類飲品(除了清酒/Cocktail)都有7折優惠。點了一杯港式生啤White Lager,男友點了Naked Apple Cider, 我那杯泡泡比例很好,味道偏淡容易入口,cider卻是偏酸,高椅的數量也足夠,也另外有高枱站著喝的,酒過三巡就可以到四周的餐廳吃晚餐了