2019-12-24 77 瀏覽
台式飲品店越開越多,但係要搵一間用新鮮生果做嘅茶飲店,其實唔多,一來可能成本高,二來處理步驟較為繁複今日嚟到K11 Musea,喺food Court 裏面嘅呢間飲品店,就有呢一種新鮮生果茶飲,廚子之外,仲有唔同嘅果汁,酒類飲品, Cocktail甚至乎清酒今晚食飽飯,就決定健康啲飲呢一種水果茶,以新鮮嘅特色生果造成,價錢可以算係非常合理01 The Playground $55用五種生果造成,最突出嘅係有蜜桃火龍果,即係紅色嗰種火龍果,因此味道特別清甜。另外再配以大量士多啤梨,升華咗呢杯水果茶嘅香氣。顏色鮮艷,大人細路都應該鍾意❤️食完開蓋,仲可以當生果拼盤食,抵06 Taipei Fresh $45/Seattle Sunset $48左邊個杯味道帶一點酸酸甜甜,糅合左菠蘿同埋香橙嘅味覺感受,再以水蜜桃嘅清甜帶出另一個層次嘅口感而右邊那一杯,用上哈密瓜同蜜桃,鮮甜嘅感覺較為豐富呢間飲品店,可以比大家輕輕鬆鬆飲下酒happy hour ,又可以有唔同嘅特色飲品,雙重享受應有盡有

01 The Playground $55

食完開蓋,仲可以當生果拼盤食,抵

而右邊那一杯,用上哈密瓜同蜜桃,鮮甜嘅感覺較為豐富

應有盡有