OrangeElephant係大角咀比較近奧海城既地方,我比較少去個邊,係朋友帶我黎食先發現大角咀有少美食🤤🤤之前食過燒豬頸肉同椰汁🥥雞湯一直念念不忘,今日番去再回味下晚飯時間,沿路行過黎都見到餐廳🍴唔算好多人,可能因為疫情影響,但去到橙象坐左九成滿!裝潢相比大多數泰國🇹🇭餐廳唔同,燈光明亮,坐位舒適餐廳間隔幾闊大明亮,坐位同坐位間有一定距離可以好舒服咁傾計,梳化幾軟熟仲有泰國風情既腰墊不過可能因為人客都幾多,服務員人數唔係好足夠同埋無咩笑容打開餐牌,選擇非常多小食有炸蝦🍤餅、串燒、燒豬頸肉等等泰式沙律、咖哩、飯同麵各式各樣都有好多唔同款式去揀,真係花多眼亂我地叫左$1優惠既黃咖哩雞、椰汁雞湯、椰青焗海鮮飯 同埋兩杯特飲黃咖哩雞整整一碗既咖哩雞份量都幾唔惹小一上枱啲好香既咖哩味已經撲鼻而來,入口非常香口咖哩味道好夠好香濃,加左椰漿比較mild咖哩同椰汁既平衡做得好好,撈飯或者點薄餅一流雞肉份量都係好多,肉質扎實好咬口,連雞皮食唔會油膩配菜仲有洋蔥🧅、蘿蔔同薯仔🥔個人鐘意佢既洋蔥煮得夠熟,淋得黎幾入味薯仔有預先略微煎過,食落香口啲同埋薯仔味好香唔食辣既我呢個黃咖哩都食到,對我黎講係微微辣

之前食過燒豬頸肉同椰汁🥥雞湯一直念念不忘,今日番去再回味下

裝潢相比大多數泰國🇹🇭餐廳唔同,燈光明亮,坐位舒適

不過可能因為人客都幾多,服務員人數唔係好足夠同埋無咩笑容

打開餐牌,選擇非常多
小食有炸蝦🍤餅、串燒、燒豬頸肉等等

黃咖哩雞

整整一碗既咖哩雞份量都幾唔惹小
一上枱啲好香既咖哩味已經撲鼻而來,入口非常香口
咖哩味道好夠好香濃,加左椰漿比較mild
咖哩同椰汁既平衡做得好好,撈飯或者點薄餅一流
雞肉份量都係好多,肉質扎實好咬口,連雞皮食唔會油膩
配菜仲有洋蔥🧅、蘿蔔同薯仔🥔
個人鐘意佢既洋蔥煮得夠熟,淋得黎幾入味
薯仔有預先略微煎過,食落香口啲同埋薯仔味好香
唔食辣既我呢個黃咖哩都食到,對我黎講係微微辣

椰汁雞湯

又係一整碗既份量😆
椰汁雞湯出面飲到既成日都好稀
呢到既椰汁雞湯係我每次到必叫既
椰奶味道好濃郁,入口係陣陣既椰香再伴隨淡淡雞既鮮味
湯入面有大量香料,南薑、月桂、羅勒等等令成個湯更香濃,飲落層次更突出
成個湯配合度好高,飲完成個味道係口中徘徊
而且個湯有非常多既配料

除左大量雞肉,仲有秀珍菇,蕃茄仔,洋蔥等等
雞肉唔會overcook,幾滑嫩,加埋啲菇同其他配料,其實飲完已經半飽

椰青焗海鮮飯

又係超超超大一個😂
椰青入面係塞滿飯仲成個飯堆到上黎
真係好抵食!!
首先香港比較少見到呢重椰青椰漿焗飯
上面既腰果同埋炒椰絲非常香口,同椰汁飯好夾
椰漿濃稠得宜,入口香濃,令每啖炒飯都有淡淡椰香
炒飯好足料,有魚、魷魚🦑、蝦🦐
全部都大大舊,而且爽口彈牙👍🏻
成個椰漿飯味道微甜,但咸甜既balance做得好好

番石榴沙冰

同樣都係比較少見既番石榴沙冰
完全不意外又係大大杯😂
飲落番石榴味好足,清清地一啲都唔heavy
飲完口腔有淡淡番石榴香
飲晒成杯都好舒服。尤其食完成餐偏濃味既野

椰汁珍多冰

鐘意佢飲落唔係椰汁加糖漿既死甜
佢係好Rich既椰奶,飲落有回香,甜之餘有微微椰奶既咸

總括而言,價錢適中,食物選擇多而且質素味道好
係好足料同埋有泰國風味既泰國菜,所以久唔久就會想番黎食🥰
2020-03-01 80 瀏覽
九龍城一向都好多泰國🇹🇭餐廳早排就同男神💜去左試橙象~聽講餐廳每日都有一蚊優惠係似一蚊價錢換購指定食品星期五既一蚊優惠菜式就係飛天通菜🌟飛天通菜將通菜同辣椒🌶️一齊炒食落有啲辣 不過可接受但個人認為整體偏鹹🌟咖喱海鮮脆包盅個包盅有啲似法式麵包烘得外脆內軟個包𥚃面仲放滿左海鮮有青口、魚柳、魷魚、蝦etc面頭再淋上大量既黃咖喱汁濃度適中 仲有少少辣🌶️tim真係食吾停口😋🌟泰式臘腸蝦醬蛋炒飯好夠獲氣加入香濃既蝦醬 食落特別惹味😋而且泰國🇹🇭既臘腸比香港既甜真係幾特別👍🏻🌟椰汁三色冰椰汁味香濃 飲落幾清甜而且仲加左好多吾同既配料好有口感~~呢個我幾鐘意👍🏻👍🏻🌟特選椰青本身以為椰青會好清甜點知飲落冇乜味 有啲失望橙象九龍城啟德道31-33號地舖
九龍城一向都好多泰國🇹🇭餐廳
早排就同男神💜去左試橙象~
聽講餐廳每日都有一蚊優惠

🌟咖喱海鮮脆包盅
個包盅有啲似法式麵包
烘得外脆內軟
個包𥚃面仲放滿左海鮮
有青口、魚柳、魷魚、蝦etc
面頭再淋上大量既黃咖喱汁

咖喱海鮮脆包盅
椰汁三色冰
  • 咖哩海鮮脆包盅
2020-02-18 63 瀏覽
香港貴為美食天堂,周圍都有各國嘅美食。邊個話食泰國嘢一定要去九龍城架,大角咀都有一間由泰國人主理嘅正宗泰國菜- - -橙象🤗粉絲海鮮沙律先講醬汁,酸酸辣辣嘅味道令到作為前菜嘅沙律更嘢未,食客更開胃。估唔到沙律入邊嘅海鮮都爽口彈牙,實在驚喜👍🏻黃咖喱雞喺大角咀呢個地區,仲可以喺晚餐嘅時間用一蚊嗌到一個餸,絕對係超值!黃咖喱雞加入小小嘅椰香,更加帶出咖喱香而不辣嘅味道👍🏻蛋包海鮮炒飯本身嗌707,結果落咗701。不過錯有錯着,呢個蛋包海鮮炒飯上面有一層薄薄嘅煎蛋包住啲炒飯,唔單止有美感,食嘅時候撈埋一齊蛋香同炒飯味絕對係絕配!特選椰青呢個椰青一定要大讚,味道唔單止清甜,啲肉仲嫩到用飲筒已經可以刮出嚟😋今次食唔到椰香焗海鮮飯唔緊要,下次一定要再嚟啊😍
熱薑茶+椰青

特選椰青

今次食唔到椰香焗海鮮飯唔緊要,下次一定要再嚟啊😍
2020-02-06
熱薑茶+椰青
2020-02-18 45 瀏覽
除左日本嘢 其次最愛就係泰菜🇹🇭呢間泰國餐廳每日都會有1蚊菜式我去當日係星期四 係1蚊 黃咖哩雞~🐓雞肉份量適中 個咖哩汁好正 係帶點甜的 拌飯一流炭燒牛肋骨 燒得恰到好處肉質ᴊᴜɪᴄʏ 仲有得點埋秘制泰式辣汁🌶痴住骨位就最好食最香‼️❤️.肉碎生菜包係我每次食泰國嘢都要點的爽口生菜包住微辣既肉碎 大滿足如果肉碎太多用黎撈飯都好正 不能錯過.菠蘿🍍海鮮飯好多料 有魷魚 蝦 臘腸 腰果提子乾 粟米🌽 菠蘿 腰果等等食左原味先 之後我分別都加咖喱同肉碎ᴍɪx埋食 3種食法都好味👍🏻.如果唔想飲太甜既嘢可以一試呢度既龍眼冰 較為清新而且好多龍眼肉😋大滿足。
除左日本嘢 其次最愛就係泰菜🇹🇭
菠蘿🍍海鮮飯好多料 有魷魚 蝦 臘腸 腰果
提子乾 粟米🌽 菠蘿 腰果等等
如果唔想飲太甜既嘢
可以一試呢度既龍眼冰 較為清新
而且好多龍眼肉😋大滿足。
2020-02-12
2020-02-15 39 瀏覽
探完朋友,就順便係佢附近晚飯。行過見到哩間餐廳,裝修幾小清新,乾淨企理,就入去試下。整體來講,餐廳係唔錯既泰菜餐廳,食物出品質素都唔錯,都幾香口好味。加上環境舒服好坐,店員都親切有禮,係幾好既$1 泰式炸蝦餅!超驚喜!竟然有哩個優惠!而且味道好唔錯,表皮都炸得鬆脆,蘸上甜酸醬,真係好夾。抵又正!泰式猪頸肉豬頸肉都燒得乾身香口,肉質幾鬆同嫩,蘸醬食都係有加分,唔點都幾香口。泰式臘腸蝦醬蛋炒飯炒飯都唔錯,唔會太油,啱啱好。蝦醬好惹味,成個飯最後食曬 XD泰式椰子冰 & 泰式咖啡朋友覺得椰子冰椰香好重,當中有椰果同啫喱我揀泰式咖啡,覺得咖啡味係比較濃香D,燶燶咁,好香環境都幾好坐,又唔使逼
$1 泰式炸蝦餅!
泰式猪頸肉
泰式椰子冰 & 泰式咖啡
朋友覺得椰子冰椰香好重,當中有椰果同啫喱
我揀泰式咖啡,覺得咖啡味係比較濃香D,燶燶咁,好香
環境都幾好坐,又唔使逼
2020-02-03
  • 泰式炸蝦餅,
  • 泰式猪頸肉
  • 泰式臘腸蝦醬蛋炒飯
2020-02-13 33 瀏覽
今晚我同朋友行奥海城,晚飯專程嚟附近嘅橙象食泰國菜,因為之前嚟食過覺得唔錯,今次係要 encore !餐廳每晚都有一款食物係$1 優惠價,今日星期四係黃咖哩雞,只售$1 , 我哋梗係唔會錯過啦;另外再要了原個菠蘿海鮮焗飯同豬肉碎生菜包。$1 黃咖哩雞真係好抵,黃咖哩汁餸飯一流;原個菠蘿海鮮焗飯材料豐富,我最鍾意係飯面舖咗好多腰果同埋飯裏面嘅大大隻蝦仁,份量十足;豬肉碎生菜包係我哋每次食泰國菜必食嘅,微辣嘅肉碎配生菜爽脆又開胃。飲品係椰汁珍多冰同龍眼冰,珍多冰係我例牌要飲嘅,甜甜嘅椰香配質感爽滑嘅綠色珍多粉條,一路飲一路食好正。食物保持一貫水準,以後會繼續 encore !

食物保持一貫水準,以後會繼續 encore !
2020-02-10 650 瀏覽
餐廳裝修明亮,桌與桌之間 間隔寬敞,sofa位置舒適,仲有充滿泰國風情既大象🐘圖案咕臣💕,個個職員都識講泰文的😳。呢間餐廳最抵既地方係 星期一至日都各有一款指定 $1既菜式!!無錯!係💲1️⃣ only!!🤩🤩🤩🦐星期一 💲1 泰式炸蝦餅 (3件)(原價💲73)炸蝦餅開邊上,方便夾又方便食👍🏼,新鮮即叫即炸,炸粉剛剛好,外皮炸至金黃色,熱辣辣的,非常香脆可口🤩,蝦膠份量十足,咬落好彈牙,口感豐富😍。.🍗泰式鹵水豬脾焗粉絲煲💲106鹵水粉絲煮至入味變成啡色😋,鋪滿係鹵水豬脾上面🍗,鹵水豬脾既油脂和豬髀肉分佈得好好,肉質煮得好軟腍,用嘅調味料包括:八角、九層塔、洋蔥、蒜頭、大蔥,所以整個粉絲煲都非常惹味😋。.🍛咖哩海鮮脆包盅💲148用黃色既咖喱去煮,唔知係咪因爲千叮萬囑叫唔好咁辣既關係😂❌🌶️,所以好似放左好多椰漿係面頭🤩,有咖喱既香辣味,又有椰漿淡淡既甜味,Perfect❣️ 脆包外脆內軟,內裡滿載著 青口、蝦、魷魚、魚柳,點埋咖喱汁食 食到停唔到口🤤。.🥥特選椰青💲42好大個椰青🤩,椰青水滿滿的,冰凍又清甜😋,椰青肉都好易刮出黎食😋👍🏼。.☕泰式奶茶💲26甜甜既練奶 加 濃濃既茶香,極像泰國地

🦐星期一 💲1 泰式炸蝦餅 (3件)(原價💲73)
星期一炸蝦餅

🍗泰式鹵水豬脾焗粉絲煲💲106

🍛咖哩海鮮脆包盅💲148
🥥特選椰青💲42
☕泰式奶茶💲26
甜甜既練奶 加 濃濃既茶香,極像泰國地道飲既Thai tea😋,不過對香港人黎講就可能甜左少少😝。

📌 唔好蝕呀,記住要揀岩日子去食$1菜式🤑😆
📌 外賣盒加 $2

#明爐烏頭 #黃香茅炸豬扒 #鳳爪沙律 #飛天通菜 #炸蝦餅 #黃咖哩雞 #椰青焗海鮮飯 #柚子蝦沙律
2020-02-10
星期一炸蝦餅
  • 咖喱海鮮脆包盅
  • 椰青
2020-01-27 50 瀏覽
又食泰國菜喇,聽聞呢間橙象係高級泰國餐廳,泰國人廚師用地道煮法去烹調正宗泰國菜,菜式新穎而且比較少見,而家餐廳仲做緊限定優惠,每晚都可以用$1叫一個菜式。一蚊菜式明爐烏頭: 非常好食,泰式湯底酸酸甜甜又有配菜, 可以撈飯食添呀。泰式小食拼盤: 同伴表示非常喜歡, 最鍾意係食蝦餅同埋春捲。炭燒牛肋骨: 驚喜嘅菜式, 同韓式嘅汁燒牛肋骨有得揮, 醃得好入味,燒到肉質剛剛好,幾juicy。🥥椰青:必點🏅,大大個椰青,好清甜, 椰青肉又香又滑👍。~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:9/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$200⏪回頭率:80%~~~~~📍Orange Elephant Thai Restaurant大角咀博文街42號~~~~~

🥥椰青:必點🏅,大大個椰青,好清甜, 椰青肉又香又滑👍。

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
~~~~~
大角咀博文街42號
~~~~~
2020-01-24 31 瀏覽
今日行街行大角咀 , 平時唔係成日食泰國菜,之前有friend 講起呢度又抵食,又多選擇!咁咪順便同媽媽試吓。一入去,見到枱枱都叫一蚊一個餸,今日一蚊一個餸喺 明爐烏頭。真係幾抵食,枱格都叫。個人覺得可以再酸D,魚有少少老,可能係我地食得太慢。鹵水豬髀焗粉絲煲 粉絲真係點煮都咁好味 ,我幾鍾意佢嘅滷汁 ,夠香,令粉絲夠入味 !!豬髀都好入味 ,但有少少乾! 蒜蓉炒椰菜苗(勁推)好香味道岩岩好。菜唔會老,我同媽媽爭住食 ,唔夠食,絕對可以再encore !!

鹵水豬髀焗粉絲煲

蒜蓉炒椰菜苗(勁推)

2020-01-22 39 瀏覽
一向都有聽朋友介紹orange elephant好食🥰🥰今日同朋友去完奧海城gathering😜😜😜😜一於去試下 果然無令我地失望😋😋😋價錢 味道 同份量都相對合理👍🏼👍🏼👍🏼叫左菠蘿海鮮炒飯😇😇😇原個菠蘿上 好多海鮮料飛天通菜 ☺️☺️☺️☺️好夠味 而且只係一蚊份量係平時正價size 好抵食仲叫左個原個椰青 飲完椰青水 食埋果肉 perfect☺️☺️☺️⬇️每日一蚊優惠⬇️相當抵食大角咀分店星期一$1炸蝦餅星期二$1鳳爪沙律星期三$1明爐烏頭星期四$1黃咖喱雞星期五$1飛天通菜星期六$1細支裝啤酒星期日$1香茅炸豬扒
一向都有聽朋友介紹orange elephant好食🥰🥰

星期六$1細支裝啤酒
星期日$1香茅炸豬扒
  • 飛天通菜
2020-01-20 77 瀏覽
這間餐廳一直都想黎試,因為聽朋友講這裡每天都有不同的$1菜式,而今天晚上便跟友人來到這裡吃泰菜。剛剛在泰國回來只是數天,已經掛住泰國菜的味道!餐廳都幾光猛,座位都幾算多!看看餐牌點了幾款小菜!泰式滷水豬脾,豬脾炆得好冧好入味,豬皮有點粘的感覺,好有骨膠原感!而豬脾下面有芥蘭,芥蘭點了豬脾的醬汁更美味!蛋網海鮮金邊粉,蛋汁整了個網型,令外形美觀,金邊粉酸酸甜甜,拌有芽菜、蔥等夠香的蔬菜,海鮮方面有蝦肉、魷魚、魚肉等海鮮,口感豐富!泰式明爐烏頭魚,今天的$1菜式就是這尾烏頭魚,魚肉嫩滑,但不算很大條,湯底是酸湯,內裡有椰菜、肉碎、菇等,味道開胃!龍眼冰、椰青,龍眼冰味道不算太甜,幾清潤!而椰青夠凍而且椰青水好清甜,夠解渴!
餐廳都幾光猛,座位都幾算多!
看看餐牌點了幾款小菜!
泰式滷水豬脾
蛋網海鮮金邊粉
泰式明爐烏頭魚
2020-01-15
2020-01-18 29 瀏覽
喺奧運站行完街,經過呢間泰國野就俾佢出門口嘅一蚊嘢食吸引啦!上邊餐牌每一日都會有一款一蚊嘢食,只要喺餐廳食野(指定菜式除外)就可以加一蚊食到,真係超抵呀!!仲有其他多款菜式可供選擇:是日星期一,指定嘅一蚊菜式就係我最愛嘅炸蝦餅,原本以為會減少原有份量,因為始終一蚊真係蝕賣。點知竟然係冇減過量,足足有成6粒,仲好大粒!炸蝦餅爽口陣牙,配埋泰式辣醬,呢一蚊抵到爛呀!泰式海南雞:食泰國嘢冇點少得海南雞呢,呢度嘅海南雞望落去個樣冇乜特別,但係咬落去真係好滑同埋雞味超濃,同一般出邊食淡而無味嘅海南雞餐好遠,仲有兩款啲道地嘅醬料配埋添!你睇吓啲肉好厚身㗎,同埋全部去晒骨,啖啖肉正到痺!朋友見到海南雞就即刻嗌咗個油飯配埋一齊食,我試咗一啖,又真係好唔錯喎,佢香茅嘅味道冇咁濃,表面亦都唔係鋪晒油嗰種,係乾身嘅,幾好味!咖喱海鮮脆包盅:即係農夫包,入邊裝住滿瀉嘅黃咖喱,香甜得黎唔會太辣,點埋啲包一齊食好夾。馬拉盞炒通菜:食得泰國野呢個一定要食啦,炒得非常有火候,好味。椰青:不得不說椰青呢樣嘢真係好睇彩數,因為好多時飲都冇味,但今次飲嘅嘢青係超甜,佢啲肉仲要超嫩,飲完水之後,輕輕刮就刮到啲肉出嚟食晒,超正
仲有其他多款菜式可供選擇:

椰青:不得不說椰青呢樣嘢真係好睇彩數,因為好多時飲都冇味,但今次飲嘅嘢青係超甜,佢啲肉仲要超嫩,飲完水之後,輕輕刮就刮到啲肉出嚟食晒,超正!

總體來講,呢間餐廳性價比高,一蚊菜式唔食真係走寶,同埋入邊啲侍應全部都係泰國人,我諗係正宗泰國人開嘅餐廳黎,所以全部嘢食都好高質,可以encore!
2020-01-13
  • 泰式海南雞
  • 馬拉盞炒通菜
  • 椰青
  • 炸蝦餅
2020-01-15 31 瀏覽
無錯$1 一絛泰式明爐烏頭魚,每日嘅$1 菜都唔同,眼見每枱都會叫$1 推介,超多人,訂位好啲。泰式明爐烏頭魚 $1-條魚正常份量,魚肉好滑,好新鮮,抵!咖哩海鮮脆包盅$118有2大隻青口,兩大隻蝦,同埋好多魷魚,石斑魚,個汁惹味,個包超脆,成個食哂。軟殼蟹柚子沙律$108蟹雖然唔係好大,但係好好味,柚子都夠多,juicy 又新鮮焗大蝦粉絲煲$108呢個最好味,有兩隻大蝦,伺粉絲好入味very good,又唔太辣。-其實呢間餐廳個裝修唔似一般嘅泰式餐廳,佢哋係好modern ,casual, 同埋都幾抵食。
泰式明爐烏頭魚 $1
-條魚正常份量,魚肉好滑,好新鮮,抵!

咖哩海鮮脆包盅$118

軟殼蟹柚子沙律$108
蟹雖然唔係好大,但係好好味,柚子都夠多,juicy 又新鮮

焗大蝦粉絲煲$108

• 飛天通菜
  • 泰式明爐烏頭魚
  • 焗大蝦粉絲煲
2020-01-14 36 瀏覽
今晚收工又黎到大角咀搵野食見到呢間泰國餐廳開揚既環境 餐廳仲有每日優惠既菜式Tim 龍眼汁兩杯🍹食泰國菜🇹🇭 都習慣同男友一人一杯龍眼汁一上檯 就忍唔住先飲一大啖冬陰公湯🥣(小)偏向港式口味 唔算特別酸同特別辣好足料 有好多菇🍄同爽口大蝦加$1換星期一菜式- 泰式炸蝦餅🍤(3件)炸到勁香脆 🦐蝦肉厚身又勁彈牙泰式滷水豬脾🐖焗粉絲煲🍲豬脾肉鹵至好入味 味道較濃味咖哩海鮮脆包盅🥘🥪細細個麵包盅裡面係 滿滿既咖喱汁同海鮮
今晚收工又黎到大角咀搵野食
見到呢間泰國餐廳開揚既環境
餐廳仲有每日優惠既菜式Tim

龍眼汁兩杯🍹
食泰國菜🇹🇭 都習慣同男友一人一杯龍眼汁
一上檯 就忍唔住先飲一大啖

冬陰公湯🥣(小)
偏向港式口味 唔算特別酸同特別辣
好足料 有好多菇🍄同爽口大蝦

加$1換星期一菜式- 泰式炸蝦餅🍤(3件)
炸到勁香脆 🦐蝦肉厚身又勁彈牙

泰式滷水豬脾🐖焗粉絲煲🍲
豬脾肉鹵至好入味 味道較濃味

咖哩海鮮脆包盅🥘🥪
細細個麵包盅裡面係 滿滿既咖喱汁同海鮮
2020-01-14 40 瀏覽
去骨鳳爪酸酸辣辣的,可以增加食慾,作為前菜或小食就最好不過。蒜香軟殼蟹被份量頗多的蒜蓉乾蓋著,氣味很香,很香口的一道菜。這種蟹吃時不用拆殼,很是方便。製作時雖經歷高溫,肉質一點也不會乾身,好正!香葉鹽燒烏頭魚原條燒製,原汁原味。拆開表層的魚皮,便見到白雪雪的魚肉,不單是嫩嫩的,還散發著陣陣香矛香氣。泰式臘腸蛋炒飯加入了蝦醬一齊炒的關係,所以很惹味。臘腸有少少甜味,跟傳統的味道不同。椰青及三色冰較特別的是三色冰,因為其他地方飲這特飲,軟少會加入海底棷。椰汁味濃郁但不會太甜,而且很清涼。
去骨鳳爪
酸酸辣辣的,可以增加食慾,作為前菜或小食就最好不過。

蒜香軟殼蟹

香葉鹽燒烏頭魚