2018-06-20 323 瀏覽
男朋友話未食過 outback 咁就一定要帶佢嚟試下啦 haha好鍾意食 outback 既本身就 成日幫襯一嚟同朋友聚會實唔死啦 二嚟可以 book 位位置都方便 通常唔係食呢間就係旺角東個間既自己最鍾意食 outback 既野就係個黑糖麵包 (可refill)、肉眼排、拼盤 (圖一) 同埋 long island先講黑糖麵包我覺得餐前麵包嚟講,最緊要係熱啦同埋入面要夠軟熟,咁佢兩樣都做到既。而且佢唔係普通餐包,係黑糖味。陣味真係好好好香,擺埋舊牛油落去係真係冇得輸。有 friend 係真係因為個麵包再去 outback 食野 通常都會 refill,但今次得兩個人就算啦~其次就係肉眼排,舊扒肉質唔錯,唔係話食落口特別 surprised但我係覺得性價比唔錯,同埋份量都足,加上佢可以配菜(通常我都嗌薯條同雞飯)咁我就覺得幾抵幾好食咁。拼盤就係今次新試既!好好食啊真係,個雞搥同豬骨真係好好食。薯條係有芝士 on top,點埋個醬真係好好好好好好食。呢個真心要試,肉食獸既話。outback 既 cocktail 好飲就不嬲,今次同男朋友就冇飲(因為男朋友唔飲酒)但都想介紹,我最鍾意飲就
好鍾意食 outback 既本身就 成日幫襯
一嚟同朋友聚會實唔死啦 二嚟可以 book 位
位置都方便 通常唔係食呢間就係旺角東個間既

自己最鍾意食 outback 既野就係

先講黑糖麵包
我覺得餐前麵包嚟講,最緊要係熱啦
同埋入面要夠軟熟,咁佢兩樣都做到既。
而且佢唔係普通餐包,係黑糖味。
陣味真係好好好香,擺埋舊牛油落去係真係冇得輸。

通常都會 refill,但今次得兩個人就算啦~

咁我就覺得幾抵幾好食咁。

拼盤就係今次新試既!
好好食啊真係,個雞搥同豬骨真係好好食。
薯條係有芝士 on top,
點埋個醬真係好好好好好好食。
呢個真心要試,肉食獸既話。

outback 既 cocktail 好飲就不嬲,
今次同男朋友就冇飲(因為男朋友唔飲酒)
但都想介紹,我最鍾意飲就 long island 既,
酒精味唔重,但酒精含量都高既,咁自己睇住酒量嗌啦,
但飲得既話,呢款真係好好飲,可試。

然後今次嗌既就呢個 peach cider
其實就間間都有咖啦,但推介係 outback 飲
係因為係到嗌左咁多重口味既野,係要飲下呢啲嚟 balance 返。

總體唻講,推介!野食好食,價錢可以,多人食就更抵。
但最好預先訂位,walk in 既話都真係等好耐。
PEACH CIDER
5 分鐘 (堂食)
PEACH CIDER
2018-06-12 350 瀏覽
淨係記得左邊係青瓜薄荷沙冰,其實青瓜同薄荷都唔係好夾,個味道怪怪地炸洋葱花點埋個醬好好食,唔知咩品種嘅洋蔥可以有咁大個,而且幾甜呢個雞嘅粉都正正常常,冇乜特別呢個芒果雞肉沙律係雞肉鞋左啲但係整體撈埋嗮一齊食都幾好味,尤其係個汁,稍嫌佢啲芝士唔係好夠,如果可以多番啲仲好塊扒都係比較鞋身同埋乾身左d,反而係個飯撈埋嗰啲一條條炸過嘅嘢幾好食,個汁個味就正常不過稀左d配菜,焗薯比較硬身少少,都係Ruby Tuesday好食啲

呢個雞嘅粉都正正常常,冇乜特別

配菜,焗薯比較硬身少少,都係Ruby Tuesday好食啲
2018-05-15
2018-06-03 303 瀏覽
約咗舊老友食飯就揀間西餐食飯,貪佢唔算太嘈又可以坐耐D。今次叫得多嘢食咗少少肉,先嚟個黑糖麵包,依個麵包每次嚟都一定要食,黑糖包配一個奶油夾埋一齊食超級香滑,我一個人都食灑一份麵包,之後就order一個 Caesar salad,salad菜都夠脆身,面嘅芝士片再配埋個汁都幾好, 一個燒排骨份量都唔細,肉質夠淋面個BBQ醬汁就濃咗少少,個配菜酸酸地都幾開胃;嚟到outback又點會唔叫牛扒,個扒味道唔錯肉汁同埋肉香都夠。
約咗舊老友食飯就揀間西餐食飯,貪佢唔算太嘈又可以坐耐D。
2018-06-02 296 瀏覽
未寫食評前前多謝她,當日滿哂坐,插針都插吾落,要讚下當日安排座位給我嗰位女性服務員,忙到亂哂都有好笑容,值到學習,祝她工作愉快,步步高陞就是為了這個包而來一般例湯意粉不錯主菜牛扒

就是為了這個包而來

一般例湯

意粉不錯

主菜牛扒

2018-02-22
10 分鐘 (堂食)
2018-05-29 244 瀏覽
以扒房黎講,Outback 價錢算抵食,碟碟都夠大份,但又唔會好貴。肉眼扒叫左medium,但都熟左少少,但牛味都有既。反而覺得伴碟既薯條同甜薯好好食,粗薯條好脆,甜薯伴牛油食好smooth 。白汁大蝦寬條麵系成日都會叫,大蝦好爽口,白汁加芝士片好濃味,好食。但最好食既系佢送既黑糖包,熱辣辣又有少少甜味,搽埋佢既牛油,簡直一流,成日都為左黑糖包黎。
2018-05-24 220 瀏覽
So satisfying...I love the blue cheese burger here! The sauce used is a bit sweet though but the meat is juicy (I ordered medium)!The food is hotly served! For the steak, I ordered medium rare! A great night spent in outback!

2018-05-12 378 瀏覽
好多友人四圍搵抵吃午餐身為友儕中識吃之類:今天帶她們去威首先是送上的鮮製面包這一陣子午餐三送一同師奶格價手食都可放心必有的熱湯今天的甘筍濃湯也有什菜沙拉我最喜歡麥子長包一定熱的時候吃88$蕃茄肉醬義大利麵 上刨大量芝士片香煎盲鰽魚大件修長 下面炒飯檸檬半只是人人都接受到的煎魚138$ 黑毛豬燒烤 乾脆 質素好我較少吃豬仍用心嚐鮮因為燒出精采一行五人叫三個午餐夠食因為最大食積的在下肯啃面包如果不如此,就勉勉強強現在好玩所有餐飲平分杯咖啡也可以較不足是燒春雞雪雞肉當然這樣- 幸好有位靚女中情雞胸肉不然我不依了!
好多友人
現金券
  • 黑毛豬燒
  • 煎盲鰽
2018-05-08 319 瀏覽
話說今日公司搞lunch gathering    揀左outback平時食dinner就多  lunch去食就真係第一次好彩都無令我失望每份set lunch 包左餐湯,主菜同埋飲品最好既係連最愛既黑糖包都可以refill!!!!!  今日試左個烤加拿大黑毛豬扒配炒飯個賣相都唔錯  好厚身以為會好硬  點知又唔係喎仲好有油香  個炒飯好juicy  D同事個個都讚個炒飯正  重點係 D員工好nice好有禮貌呢樣真係要讚下既原來lunch都唔算貴 平均都係$150左右一個人環境又寬敞  唔會坐到好迫下次一定會再黎食過!
平時食dinner就多  lunch去食就真係第一次
好彩都無令我失望

每份set lunch 包左餐湯,主菜同埋飲品

最好既係連最愛既黑糖包都可以refill!!!!!

今日試左個烤加拿大黑毛豬扒配炒飯

重點係 D員工好nice好有禮貌
呢樣真係要讚下既

原來lunch都唔算貴 平均都係$150左右一個人
環境又寬敞  唔會坐到好迫
下次一定會再黎食過!
2018-05-08
  • 烤加拿大黑毛豬扒
2018-05-06 377 瀏覽
每次食outback 絕對係為個黑糖包而來,而且係free架,仲可以refill 添,真心正!熱啦啦又鬆軟,濃濃既黑糖味,再配埋個牛油,真係無得輸!!燒烤醬豬肋骨都係必點,好鬼入味又夠腍!牛扒就唔算太出色,不過不失咁,但都大件抵食既!要讚既反而係配菜薯條,每次食都係炸到外脆內軟,就算繁忙時段去,都唔會話攤到凍哂軟哂先上台!啲台都算大張,就算叫多d 野食都唔使驚迫!岩哂一班朋友約埋去食好西😋提一提,lunch time 去食抵好多,仲包埋野飲添!
燒烤醬豬肋骨都係必點,好鬼入味又夠腍!
提一提,lunch time 去食抵好多,仲包埋野飲添!
特制洋蔥花
2018-05-04
特制洋蔥花
2018-04-27 287 瀏覽
食過十次八次,對我黎講outback一直印象唔錯,服務好,直到黎到金馬倫道既outback真係整為失望,點左二人餐,枱唔乾淨,無水飲,無碟,漏黑糖包,問左是日甜品係石板街,但黎到變左Terimisu,可能食二人餐有優惠,所以就無服務,咁小費都唔會有,如果我係慶祝節日,真係喊出黎,第一次寫食評,信不信由你咁大間食店,無諗過會遇到呢種事,但而尖沙咀中心既服務係非常好,我都後悔貪近近地去錯金馬倫道,以後行多兩步喇
2018-04-26
1 分鐘 (堂食)
用餐優惠
信用卡優惠
2018-04-22 278 瀏覽
一向慣左星期五出街食lunch,諗住第二日吾洗番工,可以輕鬆鬆鬆鄧梓🐝,番左新工都吾例外。呢日有成打12個同事一齊lunch,當然要搵d人多又吾洗等位既餐廳,有人提議outback,貪佢一定有位,又有印仔cup,有優惠。黑糖包無限添加,軟棉棉,又吾太乾,茶少少牛油好似係咩牛肉飯配串燒賣相幾有心思,但味道一般,而且吾夠熱,無煙出。辣海鮮燒飯少辣,海鮮尚算新鮮,味道吾錯,但油左少少,而且吾夠熱。上面橙色一條條既絲應該係炸蘿蔔絲,幾有心思,吾錯。呢度有得cup印仔,好似幾個印仔就可以free一個lunch,所以記住臨走時要比張卡比門口侍應cup。

黑糖包無限添加,軟棉棉,又吾太乾,茶少少牛油

好似係咩牛肉飯配串燒
賣相幾有心思,但味道一般,而且吾夠熱,無煙出。

辣海鮮燒飯
少辣,海鮮尚算新鮮,味道吾錯,但油左少少,而且吾夠熱。

上面橙色一條條既絲應該係炸蘿蔔絲,幾有心思,吾錯。

午餐
2018-04-02 415 瀏覽
帶住小朋友出街食飯,最頭痛係要搵坐得舒服既地方!朋友提意去食outback。第一次帶小朋友食,因為之前訂左枱,所以一入去已經安排好bb櫈同畫簿😃咁樣小朋友有野做,就唔會阻住大人傾計😆😆可能係閒日去食關係,8點幾去食唔係好多人,可以慢慢坐,枱與枱之間距離唔係太近,所以唔會聽到隔離枱講野,坐得舒服,有小朋友帶埋一齊食係不錯選擇😬😬4個大人2個小朋友,叫左好多野食,都係千二蚊左右,每人除返3百幾!環境同食物都好好食飽仲有侍應問d野食啱唔啱,服務態度一流😆😆
帶住小朋友出街食飯,最頭痛係要搵坐得舒服既地方
食飽仲有侍應問d野食啱唔啱,服務態度一流😆😆
招牌菜豬肋骨
芝士薯條
蟹餅
  • 鬆軟豬肋骨
2018-03-18 350 瀏覽
收工後想好好食一餐,而家出親街食飯食得唔差每人閒閒地都每人二百。對自己好d,決定去食outback.去到要拎飛,等左約20分鐘有位。黎到outback一落單黎就會好快放上呢個黑糖包,好好食,好多時自己一個都食到大半個。微微嘅黑糖味唔會太甜,只帶黑糖香。另外個牛油都好香,似植物牛油但比平時的香好多,好夾個包。同朋友二人叫左個prime steak set.有餐湯先送上,小小一碗,原來係西蘭花忌廉湯,呢個湯滿分,佢除左都好多西蘭花粒,仲有少少薯仔粒,而且好濃厚嘅蒜香味,湯頭煲得帶杰身,薯仔溶晒落個湯到。好開胃,兩人分一小碗,的確唔夠喉。除左steak set,仲叫左grill chicken salad.雞烤完仲keep到肉汁,唔會乾晒柴,但當然用的是雞胸,口感略為鞋身,但整體味道口感不錯。菜夠新鮮,可以一陣中和番食扒唔怕濟。牛扒係鐵板上,我地叫左5成熟黎到即刻切個扒,中間果d部分keep到5成,但頭尾各1/3係因鐵板熟左,下次一定要再叫生d!!講真個扒算過得去,唔算太過出色,不過不失。配菜粗身蘆筍有驚喜,粗身但完全冇渣,好嫩好好味,仲有牛油香。橙色紅蘿蔔絲係脆卜卜,又幾好味鮮甜個set仲

去到要拎飛,等左約20分鐘有位。

黑糖包

同朋友二人叫左個prime steak set.

餐湯_西蘭花湯

烤雞凱薩沙律

牛扒係鐵板上,我地叫左5成熟
講真個扒算過得去,唔算太過出色,不過不失。

配菜粗身蘆筍有驚喜,粗身但完全冇渣,好嫩
好好味,仲有牛油香。

橙色紅蘿蔔絲係脆卜卜,又幾好味
鮮甜

Prime  steak

個set仲有side dish,揀左焗薯片

上面係芝士,煙肉,仲有青蔥(覺得青蔥好唔夾呢個西餐
)覺得普通,有點似自己home made味道,不及佢普通餐嘅配菜薯蓉薯仔

最尾叫多個甜品,選擇唔多,想食朱古力只有呢個,好甜

2018-03-02
20 分鐘 (堂食)
餐湯_西蘭花湯
烤雞凱薩沙律
Prime  steak
2018-02-27 319 瀏覽
2月14情人節 又撞正新年食團年飯既日子 到處都係情侶同一家大細等位食飯 🍽我地成班收工9點多去到 人潮漸散 唔洗等好耐位 在場都有幾對情侶食緊情人節套餐 我地就各自叫set dinner 揀左個牛扒set 佢個套餐包埋薯條同湯 所以份量係夠食餐前個黑糖麵包真係好好味 暖暖地 勁鬆軟 加埋d cream 忍唔住食多塊 💕個包食完仲可以refill 🥖鍾意食薯條又好芝士既對於依個芝士薯條係毫無抵抗力🍟但d醬少左d 🧀牛扒整得剛剛好 食落肉質鮮嫩 好juicy 配埋個汁👍🏻

揀左個牛扒set 佢個套餐包埋薯條同湯 所以份量係夠食

牛扒整得剛剛好
食落肉質鮮嫩 好juicy 配埋個汁👍🏻

對於我嚟講,餐廳可以分為不同用途:有d只適合上班日子lunch(對自己好少少,所以weekend 絕不會去的那種),有d只適合同客食飯(正正經經嘅地方),有d只能浪漫的兩口子去(慶祝週年紀念之類),有d老少咸宜,完全適宜一家大細有老有嫩(可以book 房那種),有d啱一大班朋友gathering - 如「Outback Steakhouse 」😆無論餐廳環境氣氛 - 正!食物大大份可以一班人一齊開心share - 超正!👍🏽待應忙到爆到對著食客充滿笑容 - 讚!仲有佢呢度超好味嘅welcome bread - 黑糖麵包 - 可以不斷refill - 超~讚!♥️

無論餐廳環境氣氛 - 正!
食物大大份可以一班人一齊開心share - 超正!👍🏽
待應忙到爆到對著食客充滿笑容 - 讚!
  • 黑糖麵包