2018-01-09 560 瀏覽
突然好想食outback個黑糖包, 於是同朋友購物完就去等位.黑糖麥包: 每次食都覺得好回味, 個包質感好鬆軟, 暖暖的 炸蘑菇:蘑菇幾新鮮, 有好重既菇味, 第一次食, 幾有驚喜. 芝士薯條: 薯條炸得好脆, 大大條好爽, 但芝士味唔夠濃, 失望 西柚甜蝦沙律:廚師將塊脆片整成個碗咁裝住啲沙律,賣相唔錯,不過得幾隻好細既蝦,有啲失望,但佢個汁配埋啲菜同脆片食又真係唔錯,感覺幾清新開胃!主菜叫左個肉眼扒,咬落去肉質鮮嫩,幾juicy,唔錯唔錯!

黑糖麥包: 每次食都覺得好回味, 個包質感好鬆軟, 暖暖的

主菜叫左個肉眼扒,咬落去肉質鮮嫩,幾juicy,唔錯唔錯!
睇落小小點知好飽既大餐🤤🤤🤤成日聽d朋友講去outback食扒終於有機會試到😖😖😖 又真係幾正喎! 嗌咗五成熟但因爲個盤好熱所以上到枱嗰陣唔會好血淋淋啱啱好 而且仲保留住d肉汁好好味🤤🤤🤤跟住d配菜都好好食 芝士煙肉薯條同埋個芝士蝦麵都勁好味值得一試!但啲飲品就麻麻地d味道好化學有d怪☹️但所有野食overall質素都好好會再食👍🏻👍🏻😌
睇落小小點知好飽既大餐🤤🤤🤤
但所有野食overall質素都好好會再食👍🏻👍🏻😌
2018-01-06 240 瀏覽
We ordered food at 7.45pm and the starter arrived 10mn later. Then, he waited at least 40mn before receiving the main dish (a burger and a filet mignon) that were cold! So, we have had to wait 25mn again.....what a shame.Conclusion : the food is fine but the service is a real disasters
2018-01-03 253 瀏覽
與朋友聚會 永遠離不開outback 今次也不例外 朋友8點多到步 等了大概10分鐘就可以入座 這個晚上十分繁忙 但一點也沒有被待慢 看得到服務員跟客人不成比例 滿座的情況下 也只有兩三位服務員 但他們也能照顧到每一位客人奇怪的是今天晚上竟然一次過奉上兩條黑糖麵包😮 難道他們看得出我們餓壞了?點了一個炸蘑菇 質素不如上次 這次炸得比較差 上台的時候已經是淋的😔 我還跟朋友推介這個很好食朋友想食意粉 所以就點了這白汁燒蝦拼雞肉意粉 當中有朋友對蝦敏感 服務員就把蝦另上☺️這次的意粉偏乾 要食到底才有汁點扒類有兩款配菜可選擇 甜薯是必點之一 也有水準肉眼扒拼豬肋骨 肉眼剛好煎夠7成 👍🏻雖然是7成但肉質也不會因此而變老變「鞋」豬肋骨也不錯 本身的燒汁十分惹味 而且肉同骨好易分離 不會食得狼狽

點扒類有兩款配菜可選擇 甜薯是必點之一 也有水準

2018-01-02
10 分鐘 (堂食)
2017-12-27 282 瀏覽
嗰日見到高登巴打吹奏outback個包 話前菜個免費包超級好食😂平安夜果日就去試試佢🎄一早book定位個包果然好食 口感扎實得黎完全唔乾 甜甜地但完全啱啱好我比較鍾意落好多好多cream 正😂炸蘑菇都幾特別出面冇個扒等左好耐先有 juice我覺得比中環嘅好食個甜品我都超級推介
平安夜果日就去試試佢🎄一早book定位
正😂
炸蘑菇都幾特別出面冇
個扒等左好耐先有 juice我覺得比中環嘅好食
甜品我都超級推介
同三五知已飯局,朋友推介黎呢間食。地方好大,但最好都預約左先。黑糖軟包,食得出係新鮮焗制。超鬆軟,甜度適中,揸埋跟包上既香軟牛油, 好食到停晤到。最緊要係免費呀。香煎蟹肉餅沙律。份量都算多,沙律菜都有三四種,仲有瓜同番茄,。沙律菜新鮮得黎又爽脆,做開胃菜一流。但個蟹肉餅肉質較鬆散,切開時會散,而且食唔到蟹味。最期待既美食,超邪惡既芝士煙肉薯條。薯條粗身又脆,每條都塗滿厚厚既芝士醬,黏住粒粒脆煙肉,一口咬落去,三種味道融為一體,香脆可口,芝士控必食。羅勒香草醬意粉,熱辣辣,醬汁好creamy濃郁,加入松子,另到每一口都好有口感。烤雞肉芝士夾餅,外皮不夠脆,但勝在餡料多,滿滿既芝士外露晒出黎。伴菜粗薯條,一樣係香脆可口,食到好鬼滿足呀。埋單5個人,每位100都唔使,超值。不過最衰限時1.5鐘,唔坐得耐,搞到要轉場。
同三五知已飯局,朋友推介黎呢間食。

地方好大,但最好都預約左先。

2017-10-21
  • 芝士煙肉薯條
2017-10-19 3117 瀏覽
突然牛扒癮起, 所以就提議去最保險又CP值較高既OUTBACK! 之前聽朋友講, OUTBACK MENU 終於有新野, 所以今次都想試下新野再食下牛扒。最後, 我地又揀左1. 肉眼 同西冷扒, 都係7成, 配菜就揀, 薯條 X 2, 焗薯 同焗蕃薯...係.....的確好餓 ^^, 但呢3樣真係必食, 薯條次次都係即炸, 黎到係會辣咀, 焗蕃薯係有焦糖, 而焗薯就有CREAM, 少少煙肉......每個扒都跟沙律/湯2. 新出既牛油果蟹肉他他配墨西哥片, $100都唔洗, 但又蟹肉又牛油果, 份量一D都唔少3.  炸蘑菇, 外脆內軟, 蘑菇唔會乾爭爭4. BROWNIE + CREAM + 雪糕, 佢個原名太勁, 我都唔係好記得, 但佢係呢3樣野配搭組成。講真, 而家出去食個甜品, $40-50真係好普通, 呢到$65, 大大碟, 我地4個人SHARE真係岩岩好 (其實3個會好D) 同場加映: 黎得OUTBACK, 唔會唔提佢舊暖笠笠黑糖包既, 每次都會大大PAT 牛油搽落去, 襯佢溶溶地放落口, 真係不得了....4個人食左咁多野, 飽到撐, 每人$200都唔洗
西冷
最後, 我地又揀左

3.  炸蘑菇, 外脆內軟, 蘑菇唔會乾爭爭

4個人食左咁多野, 飽到撐, 每人$200都唔洗

肉眼扒
炸蘑菇
Brownie & Cream & Ice-cream
牛油果蟹肉他他配墨西哥片
題外話/補充資料: 走既時候, 我地等緊LIFT途中, 佢地有個STAFF行出黎特登比左張COUPON我地, 係食LUNCH 買一送一, 雖然我地用唔著, 但見佢衝出黎驚我地拎唔到O個下, 都覺得佢係好有HEART
2017-10-07
西冷
肉眼扒
炸蘑菇
Brownie & Cream & Ice-cream
牛油果蟹肉他他配墨西哥片
  • 牛柳
2017-10-15 522 瀏覽
不得不承認原來我真係好大食黑洞stomach 當你好肚餓既時候但你既朋友仲開緊OT 唔走得住心情就好似熱鍋上既螞蟻好想好想好想快d 有飯食街邊見到咩都心癢難耐好想擺入口-終於終於2030 朋友黎到尖沙咀謝天謝地血糖未至於低到暈低突然好想食芝士薯條一於去outback la 冇異議-黑糖麵包🍞好鬼正 有口感,熱辣辣又有黑糖香搽少少cream , 加幾分罪惡就更好味-芝士薯條🍟正呀喂依間既芝士薯條🍟冇得輸囉炸得香脆既薯條,又唔會有油膩感配埋濃郁既芝士肉碎食到停唔到口-仲叫左肉眼扒 配甜薯🙈好juicy , 又唔「un」-香煎蟹肉餅沙律依個我覺得一般蟹肉餅唔係太香口-仲有個磨菇湯呢🙆🏻咁大食🤦🏻‍♀️食飽訓醒要好好努力工作賺錢了
不得不承認

冇異議
黑糖麵包🍞好鬼正
有口感,熱辣辣
又有黑糖香
搽少少cream , 加幾分罪惡就更好味
芝士薯條🍟
正呀喂
依間既芝士薯條🍟冇得輸囉
炸得香脆既薯條,又唔會有油膩感
配埋濃郁既芝士肉碎
食到停唔到口

仲叫左肉眼扒 配甜薯🙈
好juicy , 又唔「un」
香煎蟹肉餅沙律
依個我覺得一般
蟹肉餅唔係太香口
仲有個磨菇湯呢🙆🏻

咁大食🤦🏻‍♀️
食飽訓醒要好好努力工作賺錢了
2017-10-03 339 瀏覽
芒果燒雞沙律來到outback,其實最想吃它的洋蔥花,可是友人說兩個人吃實在是太膩,故只好換一個較清新的沙律。這個沙律的菜只是普通的生菜,但幸好算新鮮爽脆,而且水份隔得夠乾淨。dressing的芒果汁十分清新,感覺冇添加。可惜的是燒雞外皮有點乾柴,而且調味過重有一點咸。原本以為清新的沙律,其實吃完也有飽足感了。大蝦忌廉寬條麵意粉用上了寬條麵,但煮得過久質感軟諗,幸好忌廉汁掛麵而且十分濃郁,配上巴馬臣芝士,加添其咸香,我喜歡加一點黑椒,更加可以突出忌廉汁的奶香,更加出色。藍芝士漢堡一上桌感覺份量有點少,兩個人可以輕鬆消滅。漢堡排尚算大塊,有厚度,可惜煎得太乾了,毫無肉汁,而且牛味不足,令人有點失望。幸好藍芝士汁好濃郁,但卻沒有了藍芝士那種臭臭的味道,只保留其香味,令本來不吃藍芝士的我也咬了好幾好。配菜的薯條則不過不失,薯味香濃,但略嫌不夠脆口。
芒果燒雞沙律

大蝦忌廉寬條麵

藍芝士漢堡
2017-08-03
15 分鐘 (堂食)
2017-09-27 350 瀏覽
早已預約訂位,一行三人到尖沙咀b2出口3/f的outback。我遲到,友人已預先點好食物。甫進店,只覺情調以昏黑昏黃為主,店內人流也不算多,可能是因為星期二平日關係。朋人點了:1)一份蟹餅2)一客意粉3)一個跟餐牛扒(送麵包、沙律)4)3杯飲料盛惠每人$182.6,總數$547.8來談食物,首先送上:· 麵包鬆軟,一切就散(都有可能係我切得衰)· 甜味較淡,沒有預想的黑糖極甜之感· 牛油也是淡淡的,輕薄點綴· 整體味道淡而輕量,不過不失再來跟餐的沙律:· 普通的生菜加沙律醬· 薄片芝士味道帶鹹,但不會太多太鹹· 中規中矩朋友叫的蟹餅,我OpenRice咗勁耐都搵唔到呢張相類似既踪跡:· 先入為主,我不太喜歡,但朋友覺得可以· 左邊的墨西哥脆片,濃濃栗米味· 右手蟹餅有牛油果作底,味道頗清新,但蟹肉無鮮味,吃出雪藏的感覺· 口感淡漠,蟹肉無鮮味,不能與牛油果相輔相成· 層次分離,脆片(薯片)與蟹餅不合,又脆又鹹又淡,一同吃進口中,沒有融合的感覺,還是鮮明的吃得出三款食物在口中明顯的分離· 朋友說okay,那麼止口痕,還是可以接受的菜色接下來的pasta,對我的口味:· creamy,巴馬

朋人點了:
1)一份蟹餅
2)一客意粉
3)一個跟餐牛扒(送麵包、沙律)
4)3杯飲料
盛惠每人$182.6,總數$547.8

來談食物,首先送上:
黑糖麵包

· 麵包鬆軟,一切就散(都有可能係我切得衰)
· 甜味較淡,沒有預想的黑糖極甜之感
· 牛油也是淡淡的,輕薄點綴
· 整體味道淡而輕量,不過不失

再來跟餐的沙律:
凱薩沙律

· 普通的生菜加沙律醬
· 薄片芝士味道帶鹹,但不會太多太鹹
· 中規中矩

牛油果蟹餅

· 先入為主,我不太喜歡,但朋友覺得可以
· 左邊的墨西哥脆片,濃濃栗米味
· 口感淡漠,蟹肉無鮮味,不能與牛油果相輔相成
· 朋友說okay,那麼止口痕,還是可以接受的菜色

接下來的pasta,對我的口味:
雞肉拼燒蝦寬條麵

· creamy,巴馬臣芝士醬,入口豐富,鹹味得宜
· 雞肉連皮,厚度適中
· 蝦肉爽口彈牙
· 附送的脆多士鋪上一層牛油,外脆內軟,鬆化可口

這份牛扒,用作打卡拍照抓好角度還是可以接受的:
美國西冷牛扒 (9oz)

· 作為窮大學生,點餐當然會留心價格,這份牛扒是最便宜的
· 點了七成熟,用刀也感覺難切
· 吃下口,太粗糙太老,要嘴嚼良久
· 黑椒醬可以,醬底還有粒粒磨菇
· 薯條普通
· 特色雞味飯就可以一談,青椒紅椒味最突出,飯香口,但唔講唔會知係雞味飯lol

最後說說飲料:
芒果士多啤梨沙冰

· 我一向不喜歡喝酒精類飲品,apple cider 就是我的接受範圍
· 這杯飲料感覺似fruit punch 加少許酒精
· 沙冰感也重,未溶化時是可見碎冰的
· 士多啤梨有三小片可吃,微酸
· 飲品喝不出芒果味,就是酸甜酸甜
· 酒精濃度淡,可以接受

總言之,可能食得平,所以牛扒真係小伏,呢間店似要好似出名食牛扒,嗚,可以真係一食就要食貴扒先有可能會係好東西,唯有期待一下,有機會食又貴又好食的東西時,再同大家分享!

2017-09-26
$182.6 (晚餐)
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
黑糖麵包
雞肉拼燒蝦寬條麵
芒果士多啤梨沙冰
2017-09-19 403 瀏覽
週末和前同事得閒飲茶,她有孕在身是大曬的,點名要食OUTBACK,我一而再再而三地問:香港那麼多好扒房,點解仍要揀OUTBACK? OK照樣去吧~相隔2年,原來OUTBACK已經轉了新餐牌,很多菜色已轉,但放心SIGNATURE既炸洋蔥和黑糖包是依然存在的(我份人好念舊,不能接受太大轉變)。很多人總會覺得沒有牛扒是不成西餐的,無論是西冷或是TBONE,牛扒好像是西餐的代表元素。朋友隨意點了個西冷9OZ($198),依舊免費($0)可加2款SIDE DISH+湯,豐富得令人嘩然。多款配菜自選,朋友選最強澱粉:薯條+焗薯。薯條份量頗多,重點夠脆,合格。原個焗薯一如既往的份量大,根本是附送了一個SUPER SANDWICHES焗薯餐,相當飽肚。(如你朋友無孕,建議配菜選甘藍沙律,夠FRESH)黑糖包+粟米湯黑糖包依舊好好味,加上奶油,天作之合(如果你大食,可以多拿一個)燒雞肉甘藍沙律($138)大讚,菜葉直情可以以「厚肉」來形容!調味好特別,加入了南瓜粒和青蘋果片,都係果句,酸酸甜甜好似初戀,要你自己食過先知FRESH,正。雨衣甘藍口感十足,厚肉爽口,爽中帶實,稍以鹹香的芝士點綴一下,咀嚼得

西冷9OZ
焗薯
多款配菜自選,朋友選最強澱粉:薯條+焗薯。
薯條份量頗多,重點夠脆,合格。
(如你朋友無孕,建議配菜選甘藍沙律,夠FRESH)
粟米湯
黑糖包

黑糖包+粟米湯

燒雞肉甘藍沙律
燒雞肉甘藍沙律($138)
大讚,菜葉直情可以以「厚肉」來形容!
雨衣甘藍口感十足,厚肉爽口,爽中帶實,稍以鹹香的芝士點綴一下,咀嚼得相當痛快。

燒雞肉芝士夾餅

尚有能力吃得下的話,可以叫埋此燒雞肉芝士夾餅($118)
餡料夠豐富,芝士雞肉多得溢出
隱約有烘烤的香氣
餅皮有韌勁,吃下不會乾巴巴,唔錯
欣賞旁邊的炒車厘茄,加添小清新!
或許OUTBACK真的已OUT了,已經追唔上其他西餐廳扒房既質素,但其實久不久,食返個元祖牛扒都唔錯,質量中上,價錢適中,CP值算高。最後吃上了兩個多小時,談笑風生,吃得開懷,這就是同事的最高境界—變為朋友。
題外話/補充資料: 題外話:是我幻覺定點?怎麼一直覺得OUTBACK新MENU好似$平左?依家尖沙咀分店晚市仲要有全單8折呀!
2017-09-15
15 分鐘 (堂食)
西冷9OZ
黑糖包
燒雞肉甘藍沙律
2017-09-15 380 瀏覽
同友人去開尖沙咀買嘢,順道來此店食個午飯 ,見啲午餐好抵食,有湯、沙律、主菜,仲包埋嘢飲添,都係幾十蚊到百零蚊。 我哋十二點零鐘到,客人唔多,揀咗近窗口卡位坐, 坐得舒服觀景又開揚,我哋叫咗燒加拿大黑毛豬扒飯和香煎蟹肉餅沙律套餐。是日餐 湯喺粟米忌廉湯,粟米味濃郁沙律新鮮,麵包皮脆夠熱。黑毛豬扒嫩滑有肉汁 ,蟹餅沙律蟹味鮮甜,唯一較差係牛油果唔夠熟硬咗啲, 餐飲點咗咖啡,啲奶係預熱咗的,好有心思,整體食物質素良好 ,會再來幫襯。
沙律新鮮,麵包皮脆夠熱

香煎蟹肉餅沙律

燒加拿大黑毛豬扒

2017-09-14
2017-09-14 231 瀏覽
outback對我嚟講都係貴嘢, 今次十幾人食有人請, 先第一次食佢~食物質素係有保證, 所以都唔花筆墨講~~~仲有點雞蛋裏挑骨頭XD sorry餐前包任添, 微暖, 軟熟, 食落有提子香成餐最愛竟然係佢醬料怪怪地, 鹹加微甜配酸嘅醬會適合好多蝦好重胡椒味, 份量多雞塊可以放靚少少...但芝士濃陏~但餐廳嘈過M記, 連對面位講嘢都唔太聽到...所以大班fd都係唔太適合枱凳唔逼, 都幾好坐嘅~而且都唔限時, 4個人聚餐就最啱。因為嘢食都大份。

餐前包任添, 微暖, 軟熟, 食落有提子香
成餐最愛竟然係佢

醬料怪怪地, 鹹加微甜
配酸嘅醬會適合好多

蝦好重胡椒味, 份量多

雞塊可以放靚少少...
但芝士濃陏~

但餐廳嘈過M記, 連對面位講嘢都唔太聽到...
所以大班fd都係唔太適合

2017-09-11
慶祝紀念
紀念日
2017-09-11 172 瀏覽
一大班朋友想食野傾下偈唔一定去樓上cafe! 呢日一行十幾人上咗尖沙咀啲間精緻西餐廳, 環境優雅, 空間算幾闊落, 有情調的燈光及室內佈置令人好relax, 可以慢慢歎美食,一路盡情傾計, 呢日由七點食到十點幾, 快樂的時光過得真快~食物飲品高質選擇多不在話下, 之前有唔少食評都講過, 喺度特別想讚下服務。 香港唔少餐廳都另加一服務費, 但大多數情況下顧客都係被迫俾, 因為根本冇咩服務質素可言😂 但啲度上菜速度真係好有效率, 即使唔叫餐飲,侍應都一路好頻密咁幫你refill清水, 如果你叫咗凍檸茶的話佢仲會突意幫你refill紅茶,而唔係清水。總括嚟講,如果喺附近約開朋友,不妨上嚟呢間西餐廳試下美食, 真心好過去樓上cafe!

2017-09-11
2017-09-08 212 瀏覽
朋友公司舉辦了一個慈善義賣塲,覺得很有意義,所以,今天趁食晏時候,和同事過來支持下!但是,去支持之前,都要填飽肚子,於是,在義賣塲地附近選了這個餐廳。內裏環境寧靜舒服,令人忘記自己身在人多擠逼的尖沙咀!其實,之前都來過這間餐廳的其他分店,餐前麵包仍保持一貫水準,夠熱夠軟。是日餐湯粟米湯,淸甜好味!燒蝦新鮮彈牙,但燒得有點乾,炒飯夠乾身唔油膩。此午餐包括沙律及薯條,沙律酸酸甜甜,夠醒胃又可消化薯條的油膩感。薯條粗幼適中,外脆內軟。三文治麵包夠熱夠鬆軟。牛肉有肉汁,肉質鮮嫩,調味適中。其實,此餐廳的午市套餐夠大份,細食的女士可以兩個人食一個餐,不過,不知道這間餐廳有沒有最低消費。

內裏環境寧靜舒服,令人忘記自己身在人多擠逼的尖沙咀!

是日餐湯粟米湯,淸甜好味!

香辣燒飯

燒蝦新鮮彈牙,但燒得有點乾,炒飯夠乾身唔油膩。

意大利香草牛肉三文治

2017-09-06