2019-06-11 1129 瀏覽
經過銅鑼灣街頭有人派優惠券,午餐第二客半價,見差唔多食飯時間餓餓地,不如試吓呢間outback,好多年冇食淨係記得有個黑糖麵包。果然一坐低第一時間就俾個黑糖麵包我哋,兩個人唔使2分鐘就食晒連相都唔記得影!因為真係又熱又唔甜又好食!叫咗兩個午餐,一個係意粉另一個係豬排骨。豬排骨: 真係幾好味喎估唔到,同ruby ______ 個間唔同,呢一間冇咁甜冇咁淋果汁又配得幾好食,配搭嘅薯條好好食好脆意粉:反而呢個意粉就麻麻哋啦,可能覺得佢太漏啊。同埋配菜好似唔夠多,所以最後都食唔晒個意粉埋單兩個午餐:減埋第二客半價都係$200多少少都算抵食嘅不過下次可以三個人食兩個餐都夠飽
連相都唔記得影!因為真係又熱又唔甜又好食!

叫咗兩個午餐,一個係意粉另一個係豬排骨。

果汁又配得幾好食,配搭嘅薯條好好食好脆

埋單兩個午餐:減埋第二客半價都係$200多少少
都算抵食嘅不過下次可以三個人食兩個餐都夠飽
豬肋骨
豬肋骨
2019-05-21 904 瀏覽
銅鑼灣有兩間outback Steakhouse ,但個人較喜歡位於銅鑼灣廣場這一間,因為裝修較開陽,不是黑沈沈的。今天我們一行四人食午餐,但我們只要了3個set lunch,所有套餐還包括了湯、沙律和飲品,因為知道每set的份量也不小,而我們四位也是女士,應該已經足夠。3份set lunch 當然唔少得燒肉醬味豬肋骨($118)其餘還點了燒雞肉芝士夾餅($108)和芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵($118)。豬肋骨保持一貫的水準,沒有令人失望,份量又夠大,雞肉芝士夾餅,各人都滿意,反之雜菜寬麵就較為普通,雞肉不夠滑,味道較淡。值得一提是那個黑糖包,口感煙煙韌韌,若非害怕吃不下主菜,真的想再「安哥」。

芝士白汁燒雞肉雜菜寬麵($118)。

• 黑糖包
  • 燒肉醬味豬肋骨
2019-04-25 826 瀏覽
芝士薯條,薯條唔夠脆卜卜。太多芝士醬,所以一拿起一條薯條,就成堆薯條拿起駛,差差差,希望作出改善。🦐沙律,不錯。蝦大大隻。醬汁酸酸甜甜,因為有西柚汁。芝士橄欖意粉清清淡淡
🦐沙律,不錯。蝦大大隻。醬汁酸酸甜甜,因為有西柚汁。
芝士橄欖意粉清清淡淡
2019-04-22 938 瀏覽
因為登記了Outback的電子會員(免費版),所以經常收到各分店的優惠資訊。今次知道銅鑼灣店消費滿$300便送豬肋骨,所以特意前來幫襯😁😁1.黑糖麵包:幫襯過Outback的人都知道,Outback的黑糖麵包是免費,仲可以添食多一次,而且味道並不是普通質素,係超好味,滿有黑糖味,但又唔會太甜,仲外脆內軟。2. 特製洋蔥花球:雖然明知好熱氣,但每次都好想再食,因為炸洋蔥配芝士醬真係好野味。不過,每次都食唔晒,食到一半就會覺得好漏😂😂3.美式慢燒安格斯肉眼扒(8oz)配焗薯utback的牛扒真係好有質素保正,縱使叫左7成熟都唔會燒到好老,仍然係鎖緊肉汁,肉質鮮嫰。本人覺得8oz都已經好大塊,叫8oz都好夠,因為仲要留肚食其他野4.燒肉醬味豬肋骨:食夠$300送的豬肋骨都甘大份真係大贈送!而且仲送薯條,真係超抵。不過,肉質有d乾,如果燒得無甘乾就完美啦。5.焗甜薯:第一次試食焗甜焗真係有驚喜,無諗過甘好食,焗薯的做法,但甜甜地,感覺幾新鮮,好有西式燴番薯的味道😂6.香草蕃茄海鮮長通粉:食到呢味菜的時候,已經開始飽😂只能講係不過不失。7.羅勒香草醬意粉:因為我地當中有素食者,所以打算叫這味菜俾

1.黑糖麵包:
黑糖麵包

2. 特製洋蔥花球:

不過,每次都食唔晒,食到一半就會覺得好漏😂😂
特製洋蔥花球

3.美式慢燒安格斯肉眼扒(8oz)配焗薯:
Outback的牛扒真係好有質素保正,縱使叫左7成熟都唔會燒到好老,仍然係鎖緊肉汁,肉質鮮嫰。

美式慢燒安格斯肉眼牛扒(8oz)

4.燒肉醬味豬肋骨:
食夠$300送的豬肋骨都甘大份
真係大贈送!而且仲送薯條,真係超抵。

不過,肉質有d乾,如果燒得無甘乾就完美啦。
燒肉醬味豬肋骨

5.焗甜薯:
焗甜薯

6.香草蕃茄海鮮長通粉:
食到呢味菜的時候,已經開始飽😂只能講係不過不失。
香草蕃茄海鮮長通粉

7.羅勒香草醬意粉:
因為我地當中有素食者,所以打算叫這味菜俾佢,不過睇漏左佢用蒜蓉煮的,所以朋友最終都食唔到,但味到係唔錯的,香草,蒜蓉同 橄欖油的味道配合得唔錯。
羅勒香草醬意粉

8. 鮮雜果美式芝士餅:
因為當中有朋友生日,係訂枱時講一聲,Outback便會為你準備一件生日蛋糕,免費的,不過唔可以要求款式。

但呢個都好好味
雖然係美式芝士餅,但一d都唔漏

鮮什果美式芝士餅

最後,如果想坐窗口位,記得訂枱嘅時候講定啦,因為窗口位對住樓下個電車路都唔錯㗎。
2019-03-30
生日
用餐優惠
優惠券
黑糖麵包
特製洋蔥花球
美式慢燒安格斯肉眼牛扒(8oz)
燒肉醬味豬肋骨
焗甜薯
香草蕃茄海鮮長通粉
羅勒香草醬意粉
鮮什果美式芝士餅
2019-03-20 619 瀏覽
飯後總是想飲番一杯。最近發現銅鑼灣廣場outback是一間值得推介的店。牛扒是出名的,炸洋蔥花也是巨有人氣。我喜歡這𥚃環境,美式風格,不食主食淨飲都是不錯的選擇。蜜桃蘋果酒沙冰成份是vodka, peach schnapps, sparkling wine, peach purée, apple cider 。橙黃色凙,配合燈光,好美。味道淸新,順喉。酒蒸成份不高,適合女士飲用。朋友的是一杯紅酒,色澤深紅透光,不嚡口帶有果味,以幾十元的價錢飲得過的。
牛扒是出名的,炸洋蔥花也是巨有人氣。
我喜歡這𥚃環境,美式風格,不食主食淨飲都是不錯的選擇。

蜜桃蘋果酒沙冰
橙黃色凙,配合燈光,好美。
味道淸新,順喉。酒蒸成份不高,適合女士飲用。

2019-03-04
$60 (宵夜)
2019-02-27 558 瀏覽
今年新年長輩們都唔喺香港,得我同老公兩個過新年,我哋決定簡單啲睇戲食飯就算啦😂買咗11點鐘等梗睇戲,見有啲時間周圍行吓睇吓食乜好,行行吓見到佢個招牌就諗起佢個黑糖包😋去到門口冇人排隊,見啲職員行嚟行去諗住等佢哋帶位啦,點知等左成幾分鐘都冇人理我地,之後發現門口有部機可能要拎飛先有人理我哋掛🙄一入去佢已經同我地講所有優惠今日都暫停,可能因為新年關係掛。叫完嘢食冇幾耐,已經有個包上咗台,好香呀😋😋😋佢哋個黑糖麥包果然出色,幾時食都唔會厭。跟餐附送嘅沙律都唔錯,都幾新鮮爽甜。燒羊扒,我個人就覺得唔算羶,而且嗅落都算香。咬落有肉汁,幾嫩唔乾👍🏻底下既飯都好好味👍🏻👍🏻但略嫌羊扒肥膏太多。始終都算係開年飯,好想飲酒🍷但係又驚飲多咗一陣睇戲會好眼瞓,所以叫兩杯飲吓先算啦頂級紐約牛扒(7成熟)哇,我等左佢好耐啦🍴牛味好香,一上枱已經流口水🤤外面乾身,入面仲帶少少粉,介乎5-7成左右,唔錯。附送嘅炸南瓜,估唔到佢都幾特別,甜甜地外硬內滑👍🏻坐坐下叫埋個寬麵,其實一坐低已經好想食,但又怕佢哋會一次過上晒所有野食,到時會唔知食邊樣先,又唔鐘意啲味道撈埋一齊,又唔鐘意喺枱上面放得耐會乾會硬。蝦係爽嘅,芝士白
黑糖麥包

沙律
跟餐附送嘅沙律都唔錯,都幾新鮮爽甜。
燒羊扒

頂級紐約牛扒

頂級紐約牛扒(7成熟)
楓蜜炸南瓜

附送嘅炸南瓜,估唔到佢都幾特別,甜甜地外硬內滑👍🏻
芝士白汁燒蝦寬麵

蝦係爽嘅,芝士白汁味唔會太膩,寬麵本身都軟硬適中👍🏻
整體都幾滿意,當然會再去啦☺️
2019-02-06
黑糖麥包
沙律
燒羊扒
頂級紐約牛扒
楓蜜炸南瓜
芝士白汁燒蝦寬麵
2019-02-23 539 瀏覽
客氣的朋友過了舊歷十五都要約我食飯派利是,並說想吃西餐,用OpenRice的搜索功能才醒起原來銅鑼灣廣場這裡有outback,午市以為不多人,沒有訂位,結果等了約十分鐘才有枱。原來午市有set lunch,難怪多人。除非點牛扒,set lunch 大致三種價錢,$98、$108、$118,我點了baby back pork ribs,燒汁好味,已是「骨肉分離」的狀態,肉嫩,薯條外脆内軟,也好味。朋友點了roast BBQ half chicken,不是細隻的春雞,所以份量都幾大。以set lunch 來説,約$100一位不算平,但以質量取勝。
原來午市有set lunch,難怪多人。

2019-02-20
2019-02-19 496 瀏覽
年三十下午好遲先出門口 本身想食pizza 但係又無lunch set 行左一輪 黎到outback 都3 點 好彩仲可以叫個set lunch 食 當日大家都早放工 所以outback 都要等位🤨一入座就上左黑糖包 暖暖地 好好食每個set lunch 都會有一碟salad同蘑菇湯蘑菇湯好濃嘅黑椒同蘑菇味 😚唔食蘑菇嘅我都覺得好飲🤪Chicken Quesadilla $108我不嬲都鍾意食quesadilla 而佢呢到嘅份量非常足料入面除咗有雞肉之外 仲有芝士辣椒等等嘅配料 😋佢上碟嘅時候見佢好似普通一塊薄餅咁 估唔到 入面咁足料🤩而薯條都係一如既往咁炸得好香脆🤩🤩Baby Back Pork Ribs $118呢個就朋友叫嘅 佢就好似幾滿意🤭但可能係年30 下午 員工只有幾個人 落單嘅時候已經叫左汽水 但係到食左一半都未黎吹左幾次都未有野飲 我地都處於好口乾嘅狀態 最後到差不多埋單汽水先黎...
當日大家都早放工 所以outback 都要等位🤨

除夕
黑糖包
Chicken Quesadilla
Baby Back Pork Ribs
好多好多年冇黎過Outback,完全唔知佢而家啲餐咁抵食,份量方面係冇得輸。先黎最正黑糖麵包,好快share完一舊,侍應瞬間遞上第二舊,服務抵讚,非常好👍🏻👍🏻👍🏻我叫左個牛柳配龍蝦尾,$300唔洗就有份main course,加兩個配菜,portion就夠哂大,啱啲好大食嘅人!先讚配菜嘅焗薯同甘藍沙律好食。焗薯焗得好香,味道香甜,亦好飽肚。沙律夠哂酸,適合我口味,但食塊扒食到一半先黎😂相反,主角牛柳就質素一般,肉質太鞋口,叫medium亦煮得過熟,肉味唔濃,有啲失望。好彩龍蝦尾出奇地新鮮🦐

• 黑糖包
  • 焗薯
2018-12-15 2977 瀏覽
2018年12月7日 (星期五)  6:00pm 17°C 店內裝潢富歐美風格,餐桌與餐桌之間的距離恰好,不會太擠迫,氣氛柔和,感覺舒適,侍應服務也無微不至。 環境光亮整潔,餐具乾淨。 人數:2 人 HK$553 不用等位 葡萄柚子大蝦薄脆 - 首先,要壓碎,再撈勻。咬下時,卜卜聲,香口無比,蝦味新鮮,柚子清香。在配合葡萄乾和蔬菜之後,一切感覺變得健康,而且賣相獨特,構思充滿創意!【推介之選】❤❤❤ 香煎蟹肉餅 - 軟熟惹味,蟹肉絲鮮嫩,肉質甜美。 美式慢燒8安士安格斯肉眼牛扒 - 家人要求牛扒 5 成熟,重 8 安士。牛扒大件又厚切,味道軟腍,肉質鮮甜,甚具咬口,完全不靱。【推介之選】❤❤❤ 特色雞味飯 - 飯質軟硬適中,混合雞汁,味道帶鹹,不錯! 黑糖麵包 - 軟軟綿綿,溫度微熱,黑糖健康,不算太甜。 周打蜆湯 - 濃滑美味,忌廉味重,蜆肉細嫩。 甘藍沙律 - 酸酸甜甜,蔬菜爽口,吃下時,叫人開胃。
葡萄柚子大蝦薄脆 + 美式慢燒8安士安格斯肉眼牛扒 + 特色雞味飯 + 香煎蟹肉餅 + 黑糖麵包 + 周打蜆湯 + 甘藍沙律

葡萄柚子大蝦薄脆

2018年12月7日 (星期五)  6:00pm 17°C

環境光亮整潔,餐具乾淨。

人數:2 人 HK$553

不用等位

香煎蟹肉餅

香煎蟹肉餅 - 軟熟惹味,蟹肉絲鮮嫩,肉質甜美。
美式慢燒8安士安格斯肉眼牛扒 + 特色雞味飯

特色雞味飯 - 飯質軟硬適中,混合雞汁,味道帶鹹,不錯!
黑糖麵包 + 周打蜆湯

黑糖麵包 - 軟軟綿綿,溫度微熱,黑糖健康,不算太甜。

周打蜆湯 - 濃滑美味,忌廉味重,蜆肉細嫩。
甘藍沙律

甘藍沙律 - 酸酸甜甜,蔬菜爽口,吃下時,叫人開胃。
2018-12-07
葡萄柚子大蝦薄脆
香煎蟹肉餅
美式慢燒8安士安格斯肉眼牛扒 + 特色雞味飯
黑糖麵包 + 周打蜆湯
甘藍沙律
2018-12-09 616 瀏覽
見人人都大讚黑糖麪包,適逢老公生日,就約埋佢契妹三人行開心share喇!契妹有滙豐信用卡,可以order特價套餐。正如其他人所說,已卜了位,入面明明唔滿,都等左差唔多十五分鐘先可以入座,難明!可能想像得太完美,覺得黑糖麵包一般啫,偏甜少少,都係新鮮出爐嘅sogo麵包店岩鹽包好食D!order左二人餐,追加一個小食拼盤⋯⋯餐湯非常鹹!⋯⋯caeser salad咪caeser salad囉⋯⋯牛扒要左七成熟,我同老公怕血,再係鐵板上面煎熟D,呢個唔錯!全熟都唔柴又𡁻得爛,唔點mustard都有肉味⋯⋯大蝦燒雞寬麵本來ok,不過芝士汁好重手好𤇍,唔熱就會覺得個汁好似鹹嘅漿糊,蝦好鹹⋯⋯小食拼盤反而有驚喜!雞槌、芝士薯條、ribbs都好食,大大碟先至160左右,全menu最抵食係佢!最唔0K反而係service,本來已經唔夠人(雖然唔滿座),由上至下個個都鍾意傾計,要伸手好耐先截到一個人幫你落單收碟加水埋單,試過幾次明明見到你都扮睇唔到⋯⋯埋單人均$260,個套餐已經折左,試一次就夠喇⋯⋯
埋單人均$260,個套餐已經折左,試一次就夠喇⋯⋯
2018-12-09
生日
用餐優惠
信用卡優惠
  • 小食拼盤
2018-12-02 593 瀏覽
同係銅鑼灣,呢間訂到位。訂左位八點,遲左五分鐘先到。因為推住BB 車響銅鑼灣真係好難行。老公訂左兩位,但我地有BB, 結果要麻煩侍應揾過張枱俾我地。今日叫左一塊大扒,signature 既。但原來我唔係咁識欣賞。我諗我鍾意普通既烤法多d。因為睇落去無咁生。本身塊扒都已經跟湯/沙律,仲有兩個side dish. 細食既話都夠。叫左呢個椰子berry smootie。 個人覺得太甜喇。跟餐可以加既蟹餅,只有一塊,$70幾有小小貴,但味道不錯。以帶BB 黎講呢度好好坐。好舒服。

叫左呢個椰子berry smootie。 個人覺得太甜喇。

跟餐可以加既蟹餅,只有一塊,$70幾有小小貴,但味道不錯。

以帶BB 黎講呢度好好坐。好舒服。
2018-11-25
2018-11-30 378 瀏覽
一黎當然係黑糖面包放題, 一如以往 烘熱左好好食。之後嗌左凍蝦杯。d蝦都幾大隻,d蝦肉又唔霉,都幾好食,份量都唔小。之後食左海鮮pasta 同埋ribs。兩樣都好食,拎上黎又熱,不過海鮮就一般咁啦。
2018-11-27 349 瀏覽
是晚來outback 純粹突然經過但又不是太肚餓,只是想食點小食聊聊天,路過見又不用等位加上好耐冇食,就食佢啦😋😋outback 一向水準穩定,黑糖包也是每次也吃不夠的。今日和細食的友人只是輕食,加上我一小時才食了炸雞餐,胃口再大也要收斂一下的🤣🤣,這次食物的體驗不錯😋免費的黑糖包,食是N次,依舊美味😋燒雞沙律,平時的我一定不會點,因為很怕乾爭的雞胸肉,但朋友話要食就試試啦,估不到出奇的好吃,雞胸肉燒得不嚡口,好吃👍🏻👍🏻😋芝士薯條,基本野,好難整得唔好味,吹水必備🤣😋happy hour 沒有洒精的飲品,鮮榨甘甸萍果汁,非常清甜解渴

😋免費的黑糖包,食是N次,依舊美味

😋芝士薯條,基本野,好難整得唔好味,吹水必備🤣

2018-11-25
  • 黑糖麵包
2018-11-04 481 瀏覽
都唔係第一次覺得outback 好服務 所以更加值得寫番個好評比佢先講野食 Baby ribs 好好食 好淋 平時喺第二到食都會要拎起成條咬 但outback既係淋到用叉都起倒成舊肉出黎但個炒飯真係好麻麻... 所以黎食佢地既黑糖包同肉會比較好我地喺佢地收碗碟既時候反映番個炒飯麻麻地 之後個職員就好好禮拜同笑容就話唔好意思會同厨房講聲之後有個好似係高級d既職員再黎問係咪野食唔okay 又見我地個飯食得唔多 幫我地cancel 左個飯既$其實我真係好appreciate outback 想比個pleasant 既experience比客人 睇得出佢地重視客人意見 順便講埋上一次喺尖沙咀outback既好經歷 話說我爸爸星期日唔想食咁heavy 所以我地4個人叫左3個set 間餐廳唔單止冇因爲我地叫少左野而x我地 而係見我地4個人就比多一份salad+湯我地真係好好服務
先講野食
但個炒飯真係好麻麻... 所以黎食佢地既黑糖包同肉會比較好