今日又約左大西北朋友過黎overlap coffee食早餐,我係第二次食,其實細心睇呢間店,都花左好多心思落去,無論裝修到食材,以至食用餐具,都可以睇得出有水準有誠意。朋友叫左Full Breakfast $138(煙三文魚,蘋果豬肉腸,明治牛乳炒蛋,焦糖香蕉,芝麻豆腐,牛角包窩夫,沙律,熱情果,串茄)佢就係為左牛角包窩夫而點呢個餐,窩夫都幾香脆(我都係覺得偏硬左少少,如果可以加楓糖漿會更好食),我朋友都話焦糖香蕉真係幾特別,豆腐味濃,串茄有煎熟左好鮮甜。黑松露帶子忌廉雜菌闊蛋麵$108筆者係意粉控!成日去食唔同意粉,呢間帶子好大粒!應該係日本帶子!唔係低質帶子,肉質爽甜,唔韌,小店黎講幾有誠意,煎到金黃色,黑松露醬夾有雜菌,醬汁份量剛好,伴上闊蛋麵很是不錯!☕️ Cappuccino $48份量不少,奶泡細緻,柔軟均勻的覆蓋在咖啡表面,加上拉花,平衡咖啡的苦澀味道。☕️ Latte$48大杯量,筆者更愛奶味較多的latte, 味道濃郁順滑,咖啡口感柔和。筆者最近飲多左幾間coffee shop, 覺得overlap coffee 比起圍方果間野田仲好飲。門口有卡式帶同overlap co

Full  day  breakfast

黑松露帶子忌廉雜菌闊蛋麵$108

☕️ Cappuccino $48

Cappuccino

☕️ Latte$48

筆者最近飲多左幾間coffee shop, 覺得overlap coffee 比起圍方果間野田仲好飲。門口有卡式帶同overlap coffee紀念品買。

Full  day  breakfast
Cappuccino
  • Full Breakfast
2023-10-18 14 瀏覽
見到呢間用了水泥灰主題 🤗又有少少露營feel既cafe已經覺得好chill佢d餐點同飲品都相當吸引今日見少人d就入左去食了-🔸All Day Breakfast $138重量級All Day Breakfast 真係最吸引~煙三文魚蘋果肉桂醬豬肉腸明治牛乳炒蛋焦糖香蕉芝麻豆腐 ~ 竟然係日式款 好特別蜜糖牛角包窩夫 ~ 超脆沙律蜜糖熱情果茄串 ~ 加粗鹽煎下就已經好正-🔸白蛋牛油果醬貝果(素) $88唔好以為素就會好dry 佢個牛油果醬好好味份量仲好多 貝果係煎到好脆身仲有沙律同個擺盤都好靚~-🔸Cappuccino $48🔸Mocha $52有得揀nutty定fruity 同埋要咩奶超細心 同埋勁大杯 好飲~Mocha仲有好可愛既🐻拉花-📍Overlap Coffee📌元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖
見到呢間用了水泥灰主題 🤗
又有少少露營feel既cafe已經覺得好chill
佢d餐點同飲品都相當吸引
今日見少人d就入左去食了
🔸All Day Breakfast $138
重量級All Day Breakfast 真係最吸引~
煙三文魚
茄串 ~ 加粗鹽煎下就已經好正
🔸白蛋牛油果醬貝果(素) $88
唔好以為素就會好dry 佢個牛油果醬好好味
份量仲好多 貝果係煎到好脆身
仲有沙律同個擺盤都好靚~
🔸Cappuccino $48
🔸Mocha $52
有得揀nutty定fruity 同埋要咩奶
超細心 同埋勁大杯 好飲~
Mocha仲有好可愛既🐻拉花
📍Overlap Coffee
📌元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖
2023-10-17 17 瀏覽
💖元朗早排開左間好靚嘅cafe,就係大馬路天橋下面,今日終於去打卡,估唔到平日都full house好多人😲。近排天氣好舒服所以坐outdoor seat,望住樹木🌲好chill。1⃣️Full breakfast🍳 $138💖有croffle🥐、明治牛乳炒蛋、蘋果豬肉腸🍎、焦糖香蕉🍌、芝麻豆腐、煙三文魚、熱情果、沙律菜🥗同車厘茄🍅。croffle口感酥脆、較牛角包紮實,帶牛油🧈香。最鐘意佢嘅明治牛乳炒蛋,好滑嫩香口。搭配均勻健康。2⃣️明太子忌廉海膽蟹肉意粉🍝 $166🔸迷你鮮果乳酪🍓 +$38💖可以自選麵條,要左帶蛋香、更易掛汁嘅闊蛋麵,配上鹹香奶香嘅明太子忌廉醬好香口。仲有好多蟹肉、蟹籽同海膽,好鮮🤤。加配左個鮮果乳酪,granola配上藍莓🫐、士多啤梨、提子乾🍇等,乳酪帶酸味,食落健康。3⃣️Lumos🌼 $68💖佢地會按季節推出新款specialty coffee,Lumos呢款採用埃塞俄比亞經紅蜜處理嘅Guji Hambela Wate,搭配白桃烏龍茶湯🍑、橘子🍊同桂花花釀。入口先係香濃嘅奶蓋,再係夾雜一絲桃香嘅烏龍茶味同清甜嘅桂花香,最後係帶堅果同花香嘅咖啡味。味道層次豐富,入口輕薄

1⃣️Full breakfast🍳 $138

2⃣️明太子忌廉海膽蟹肉意粉🍝 $166
🔸迷你鮮果乳酪🍓 +$38

3⃣️Lumos🌼 $68
💖佢地會按季節推出新款specialty coffee,Lumos呢款採用埃塞俄比亞經紅蜜處理嘅Guji Hambela Wate,搭配白桃烏龍茶湯🍑、橘子🍊同桂花花釀。入口先係香濃嘅奶蓋,再係夾雜一絲桃香嘅烏龍茶味同清甜嘅桂花香,最後係帶堅果同花香嘅咖啡味。味道層次豐富,入口輕薄。

4⃣️Half moon🥥 $72
💖採用Burundi嘅Kayanza Gakenke,加入調配椰子🥥、伯爵茶☕️同佛手柑。灑左椰蓉嘅奶蓋做頂,另配灑上紫菜嘅朱古力威化餅,甜鹹混合。佛手柑味較突出,咖啡帶水果嘅酸甜味,入口清新,好適合而家嘅天氣!

💖簡約風好適合打卡,出面嘅兩顆樹中間仲有休閒椅位置,採用QR code📱落單方便快捷。而且咖啡高質有創意,推薦大家黎元朗唔好錯過!
2023-10-12 77 瀏覽
又一舒服休閑咖啡店推介,平日下就未夠5點未有人,過多陣就full house,好彩去到就影咗相先人氣爆登!環境 Full Breakfast $138Full Breakfast有煙三文魚、蘋果豬肉腸、明治牛乳炒蛋、焦糖香蕉、芝麻豆腐、牛角包窩夫、沙律、熱情果及串茄。我哋加錢upgrade 咗做黑松露炒蛋,份量真係好多,2個女仔share啱哂,食材新鮮,牛角包窩夫做到脆口而不油溢,配上炒蛋、三文魚一流。 明太子蟹肉蟹籽炒蛋貝果 $108 咸食明太子蟹肉蟹籽炒蛋貝果有驚喜,將蛋漿撈埋蟹肉,扎實得來口質鬆軟,加埋明太子蟹籽增加口感,至於bagel亦唔係原味,加入黑芝麻,非常煙韌,整體完全唔會單調乏味。 Lumos $68佢嘅special coffee 係必推!每款都有特別味道,我揀咗Lumos,係紅蜜處理嘅埃塞俄比亞古吉罕貝拉豆,tasting note有白桃烏龍茶湯、橘子、桂花花釀,果然入口好清新,好香白桃烏龍茶味,好易入口嘅咖啡❤︎︎ UJI Matcha Latte $52 至於UJI Matcha Latte有好靚嘅松鼠拉花,友人勁鍾意!

人氣爆登!

UJI Matcha Latte $52

UJI Matcha Latte

明太子蟹肉蟹籽炒蛋貝果
UJI Matcha Latte
✨舒適簡約 元朗Pet friendly打卡cafe✨.假日跟朋友在12點半去到位於元朗的Overlap coffee吃午餐,當時就只剩下一枱空桌,因此很幸運地不用排隊(經觀察之後都要稍候1-2張枱)✨餐廳環境舒適簡約,除了室內座位外更有門口的户外位置,而且無論室內外都可以跟寵物一起用餐🤍至於害怕小動物的朋友也可以放心,店員會先詢問你介不介意旁邊有小動物才會安排座位的🥰.▫️明太子忌廉海膽蟹肉意粉 $128(7.5/10)意粉可選擇闊蛋麵或闊管麵,我們選擇了前者,意粉煙韌有咬口;忌廉汁配上海膽跟蟹肉是個不敗配搭,尤其趁熱吃時很美味呢❤️.▫️明太子蟹肉蟹籽炒蛋貝果 $108(7.5/10)很驚喜✨ 由於不少cafe的貝果都像麵包鬆軟,但這間真是貝果而非麵包!貝果紮實不易斷口,微韌有嚼勁;蟹肉蟹籽炒蛋味道也不錯,蟹肉是真蟹肉,鮮甜且份量不少,價錢看似進取但個人覺得合理的😋.▫️自家製蘋果醬肉桂卷 加購$42 (6.5/10)酥皮底的肉桂卷很酥脆,肉桂味溫和偏淡絕對人人都不抗拒(畢竟太濃烈的肉桂非人人都愛),再配上他們自家製酸甜的蘋果醬,平衝了膩感.▫️ 迷你新鮮生果乳酪碗 加購$28 (7/10)
✨舒適簡約 元朗Pet friendly打卡cafe✨
▫️明太子忌廉海膽蟹肉意粉 $128(7.5/10)

意粉可選擇闊蛋麵或闊管麵,我們選擇了前者,意粉煙韌有咬口;
忌廉汁配上海膽跟蟹肉是個不敗配搭,尤其趁熱吃時很美味呢❤️
▫️明太子蟹肉蟹籽炒蛋貝果 $108(7.5/10)

▫️自家製蘋果醬肉桂卷 加購$42 (6.5/10)

▫️ 迷你新鮮生果乳酪碗 加購$28 (7/10)

最初在猶豫叫乳酪還是貝果,但店家真的好貼心,竟然可以讓客人隨餐加購一個小的乳酪杯🥹
解決了我的選擇困難症,而且味道也不錯,令我很滿足呢!
▫️巴斯克芝士蛋糕 加購$48 (6/10)

單點要$58,隨餐加購比較划算,蛋糕體口感偏紮紮實,吃到表面的焦香及微酸甜度適中的奶香
▫️Bale $62(8.5/10)
[埃塞俄比亞 - 古吉罕貝拉、原生種- 紅蜜處理、番石榴果茸、曼寧玫瑰蜜桃果、洛神葵]

充滿果香的一杯,我原本對有味飲品沒有特別的喜愛也很喜歡這一杯,很推薦大家試試看🫶🏻
▫️Lumos $68 (7/10)
[埃塞俄比亞- 古吉罕貝拉、原生種- 紅蜜處理、白桃烏龍茶湯、橘子、桂花花釀]

朋友覺得這杯有一點點偏酸,適合夏天喝呢!

2023-10-10 26 瀏覽
難得今日送完堆仔返學不用買餸所以約了卡佬一齊食翻個醒神早餐經過看到有新開的CAFE落地玻璃門面看到木系文青裝修鍾意打卡的我不加思索便推門內進店內擺滿了印有Cafe Logo各式各樣的擺設明亮而簡約的感覺給卡卡一種獨特又舒適的好感~我倆揀選了店員所介紹的HOT items❤️牛角包窩夫餐(3選2)➡️明太子蟹肉蟹籽炒蛋牛角包窩夫鹹香帶微辣的明太子與少少鹹的蟹籽及鮮味十足蟹肉與滑滑炒蛋加熱哄哄外脆內軟的牛角包窩夫這個冰火配搭實在令我一試難忘~好好味呀!!!➡️墨西哥莎莎醬煙三文魚牛角包窩夫➡️以健康的牛油果及蕃茄所做的莎莎醬與濃濃燻香又新鮮的煙三文魚放在香脆內軟的牛角包窩夫上~➡️口感煙韌而又帶點鹹味的煙三文魚與清新不過莎莎醬真是絕配呀!!➡️食完兩個牛角包窩夫已經好飽又滿足~❤️All Day Breakfast➡️這個All day也實在太豐富了~種類也超多~當中包括煙三文魚、蘋果豬肉腿、明治牛乳炒蛋、 焦糖香蕉、芝麻豆腐、 沙律、熱情果、串茄、牛角包窩夫➡️因為我叫了牛角包窩夫餐,所以加錢轉了貝果➡️每款食材都好新鮮而健康➡️尤其要再讚一下這個用明治牛乳所炒的滑蛋,真的很香滑➡️另外就是那焦糖香蕉,脆糖面的
難得今日送完堆仔返學不用買餸
所以約了卡佬一齊食翻個醒神早餐
經過看到有新開的CAFE
落地玻璃門面看到木系文青裝修
鍾意打卡的我不加思索便推門內進

店內擺滿了印有Cafe Logo各式各樣的擺設
明亮而簡約的感覺給卡卡一種獨特又舒適的好感~

我倆揀選了店員所介紹的HOT items

❤️牛角包窩夫餐(3選2)
➡️明太子蟹肉蟹籽炒蛋牛角包窩夫
鹹香帶微辣的明太子與少少鹹的蟹籽及鮮味十足蟹肉
與滑滑炒蛋加熱哄哄外脆內軟的牛角包窩夫
這個冰火配搭實在令我一試難忘~
好好味呀!!!

➡️墨西哥莎莎醬煙三文魚牛角包窩夫
➡️以健康的牛油果及蕃茄所做的莎莎醬
與濃濃燻香又新鮮的煙三文魚
放在香脆內軟的牛角包窩夫上~
➡️食完兩個牛角包窩夫已經好飽又滿足~

❤️All Day Breakfast
➡️這個All day也實在太豐富了~種類也超多~
➡️因為我叫了牛角包窩夫餐,所以加錢轉了貝果
➡️每款食材都好新鮮而健康
➡️尤其要再讚一下這個用明治牛乳所炒的滑蛋,真的很香滑
➡️另外就是那焦糖香蕉,脆糖面的焦糖配上甜美香蕉,好好味~

❤️熱朱古力
想到連熱朱古力都會拉花!實在太驚喜~

❤️凍Mocha
這杯凍Mocha的朱古力與咖啡沖調出來的比例剛好,下次要試下熱一Mocha~

臨走時見到這店有做咖啡外賣
又多個外賣咖啡的好地點❤️

2023-10-06 17 瀏覽
元朗的这家咖啡店不是很大,但装修风格是年轻人比较喜欢的那種简洁时尚feel ,逛累了,很自然就想进来歇歇脚喝杯咖啡放松放松一下。最让人驚喜的是店里提供的堂食,每一款都是精品哦,//明太子海膽意粉、非常好味,有創意,//Light Breakfast和饮品 ,蔬菜+水果+饼干 等拼搭起来,实在是太好看了。焦糖香蕉香香甜甜,再来一口大咖菇,配上牛乳炒蛋,简直是好吃的尖叫,酸莓乳酪+華夫餅也是绝佳的搭配,可以说,这份配餐是健康营养又美味,我给98分。看出来店家真的是很用心的哦!饮品也是很有特色哦,埃塞俄比亚-古吉旱贝拉、番石榴果茸、洛神葵、曼宁玫瑰蜜桃果,酸甜中带着果香,挺特别的味道,好喝。漂亮轻食的MM们,相信这家coffee 店一定有你的最爱。
//明太子海膽意粉、非常好味,有創意,
放假入咗大西北搵間Cafe Chill 左一個下晝❤️位於元朗嘅Overlap Coffee裝修係簡約風格成間舖頭嘅顏色色調都令人非常舒服😌Full Breakfast🥗黎到Cafe梗係要食All Day Breakfast😉貪佢乜嘢都有,一定夠晒飽😆呢個Breakfast有鹹香厚肉嘅煙三文魚🐟鹹鹹甜甜惹味嘅蘋果豬肉腸🐷用咗明治牛乳炒嘅炒滑蛋🍳有薄薄一層焦糖嘅香蕉🍌濃厚又滑溜嘅芝麻豆腐💖烘到脆卜卜嘅牛角包窩夫仲有非常新鮮嘅沙律、酸甜適中嘅熱情果、好Juicy嘅串茄🫶明太子忌廉海膽蟹肉闊條麵每一條嘅闊條麵都掛滿晒譚譚粉紅色嘅明太子忌廉醬汁😍口感爽口彈牙,仲有明太子微微辣嘅味道!海膽夠晒鮮甜,仲有大量蟹肉同蟹籽😚好似食緊海鮮大餐咁!Lumos呢杯除咗係一杯咖啡之外,味道仲有好多層次!飲到柑橘香、仲有少少桂花嘅香氣!吞咗落口之後飲到白桃烏龍嘅茶香😜Espresso Tonic湯力水加Espresso,解渴兼解膩😇Overlap Coffee (元朗)元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖
放假入咗大西北搵間Cafe Chill 左一個下晝❤️
位於元朗嘅Overlap Coffee裝修係簡約風格

成間舖頭嘅顏色色調都令人非常舒服😌

Full Breakfast🥗

黎到Cafe梗係要食All Day Breakfast😉
貪佢乜嘢都有,一定夠晒飽😆
呢個Breakfast有鹹香厚肉嘅煙三文魚🐟
鹹鹹甜甜惹味嘅蘋果豬肉腸🐷
用咗明治牛乳炒嘅炒滑蛋🍳
有薄薄一層焦糖嘅香蕉🍌
濃厚又滑溜嘅芝麻豆腐💖
烘到脆卜卜嘅牛角包窩夫
仲有非常新鮮嘅沙律、酸甜適中嘅熱情果、好Juicy嘅串茄🫶

明太子忌廉海膽蟹肉闊條麵

每一條嘅闊條麵都掛滿晒譚譚粉紅色嘅明太子忌廉醬汁😍
口感爽口彈牙,仲有明太子微微辣嘅味道!

海膽夠晒鮮甜,仲有大量蟹肉同蟹籽😚好似食緊海鮮大餐咁!

Lumos

呢杯除咗係一杯咖啡之外,味道仲有好多層次!
飲到柑橘香、仲有少少桂花嘅香氣!
吞咗落口之後飲到白桃烏龍嘅茶香😜

Espresso Tonic

湯力水加Espresso,解渴兼解膩😇

Overlap Coffee (元朗)
元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖
  • Full Breakfast
  • 明太子忌廉海膽蟹肉闊條麵
  • Lumos
  • Espresso Tonic
2023-10-06 15 瀏覽
這家由年輕人主理的日系咖啡廳環境充滿著輕鬆的氛圍。服務友善,給人一種舒適和輕鬆的感覺。Full Breakfast:Full Breakfast非常豐盛。煙三文魚色澤鮮艷,擺盤精美,給人一種和諧的感覺。蘋果豬肉腸帶有微甜的蘋果風味,與豬肉的鮮嫩口感搭配在一起。明治牛乳炒蛋呈現出柔軟的質地和奶香味,豐富了口感。焦糖香蕉帶有香甜的焦糖風味,與軟綿的香蕉相得益彰。芝麻豆腐帶有濃郁的芝麻風味,口感滑嫩。牛角包窩夫有着酥脆外皮,內部鬆軟。沙拉提供了清爽的口感和多樣的蔬菜。熱情果和串茄為整體提供了些許的酸甜口感,增添了層次感。Dirty Meii Mitk:這道Dirty Meii Mitk以明治牛乳為主要成分,是一杯濃郁的咖啡飲品。有著濃厚的牛奶香氣和柔滑的口感。Overlap Breakfast Set:這份Overlap Breakfast Set包含了多種美味的食物和飲品如小鳥胃版的Full Breakfast。煙三文魚呈現出鮮亮的顏色和鮮美的口感。明治牛乳炒蛋同樣帶有豐富的奶香味,口感柔軟。牛角包🥐窩夫帶有酥脆的外皮和鬆軟的內部。熱情果沙律帶來清爽的口感和熱情果的酸甜風味。抹茶鮮奶擁有濃

Full Breakfast:

Dirty Meii Mitk:

Overlap Breakfast Set:
抹茶鮮奶擁有濃郁的抹茶香氣和滑順的牛奶口感。

整體而言,這份早餐套餐結合了多種不同口味和口感的食物,讓人可以在早晨享受到豐富多樣的味道而且飽足感十足。
2023-10-05 11 瀏覽
冇諗過看似平凡@overlapcoffee 食物、飲品都出奇地好味🤩。環境更加係煥然一新又乾淨,值得再去🤗🥞Full breakfast($138): 真。牛乳炒蛋好香牛奶味,蘋果🍎醬配豬肉腸清新之餘,腸肉有肉粒。脆焦糖香蕉🍌➕牛角waffle夠香脆,好味呀!仲有熱情果同好甜既蕃茄,偶爾中和油膩感。🍴明太子忌廉海膽蟹肉意粉($128):闊意粉係必食,因為好彈,有啲似刀削麵好好咬,而且醬汁掛麵力強,所以好夠味!🍴Half moon($72):帶東南亞風味既mocktail,以伯爵茶做底,加入椰子🥥、佛手柑等調味,好清新好特別。👍🏻🍴Grapefruit ice tea($42):微甜清新,食飽後飲好舒服。味道:🔅🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅

環境更加係煥然一新又乾淨,值得再去🤗

味道:🔅🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
🎶 𝕆𝕍𝔼ℝ𝕃𝔸ℙ ℂ𝕆𝔽𝔽𝔼𝔼 - 𝕐𝕌𝔼ℕ 𝕃𝕆ℕ𝔾👑 咖啡與音樂的簡約風ᴄᴀғᴇ〰️好耐都未試過同ғʀɪᴇɴᴅ 一齊咁ᴄʜɪʟʟ的享受陽光的下午☀️一齊在ᴏᴠᴇʀʟᴀᴘ ᴄᴏғғᴇᴇ聽著音樂、嘆著咖啡、傾著心事😌〰️ ᴏᴠᴇʀʟᴀᴘ ᴄᴏғғᴇᴇ 位於元朗,是一件極簡清爽的文青咖啡店。店內以灰、白色為主,給人一種乾淨利落的感覺。飲食以輕食、咖啡為主☕️🍽 🔹 合桃青醬水波蛋雜菌闊蛋麵 青醬嘅味道非常突出,搭配軟硬適中的闊蛋麵竟然毫不違和,摯愛水波蛋冇得彈,最有創意嘅係加入了核桃碎,令到口感更加豐富。還有這是一道素食者都可以品嚐的美食。🔹 ғᴜʟʟ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛғᴜʟʟ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ由黑松露瀑布炒蛋、蘋果豬肉腸、窩夫、三文魚、焦糖香蕉、熱情果、串茄等組成。特別是黑松露瀑布炒蛋火候掌握非常好,非常嫩滑,蘋果豬肉腸都不會好油膩,搭配沙律剛剛好👍➰🔹 ᴍᴏᴄʜᴀ我已被呢個拉花吸引了🤩不算好甜,咖啡味都比較濃,淡淡的奶味和朱古力味🔹 ʜᴀʟғ ᴍᴏᴏɴ這是一杯從名字、造型、搭配都非常Special的special coffee,整體屬於清爽類型,又帶有一點點椰子的香甜,新鮮的口感➰🔍
🎶 𝕆𝕍𝔼ℝ𝕃𝔸ℙ ℂ𝕆𝔽𝔽𝔼𝔼 - 𝕐𝕌𝔼ℕ 𝕃𝕆ℕ𝔾

🔹 ʜᴀʟғ ᴍᴏᴏɴ

🔍 題外話
寵物友好店🐶可以和毛孩子一齊享受生活🥰

❐❑❒❏❐❑❒❏❐❑❒❏❑❒❏❐❑❒❐❑❒❏❐❑❒❏❐❑

📌 ᴏᴠᴇʀʟᴀᴘ ᴄᴏғғᴇᴇ (元朗)
📍 元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖

❐❑❒❏❐❑❒❏❐❑❒❏❑❒❏❐❑❒❐❑❒❏❐❑❒❏❐❑
2023-10-03 62 瀏覽
白色簡約風cafe,有室內室外座位,pet friendly,當日都有好多人帶住毛孩坐室外位置。室內就比較逼,枱與枱之間都好近。而且座位唔算多,假日3pm去等左20分鐘先有位。Latte $48Full Breakfast $148煙三文魚,蘋果豬肉腸,明治牛乳炒蛋,焦糖香蕉,芝麻豆腐,牛角包窩夫,沙律,熱情果,串茄牛角包窩夫好鬆脆!推薦!整體特別,都幾好食!明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵 $138明太子,海膽,蟹肉,蟹籽,忌廉,洋蔥,闊蛋麵海膽較少,明太子醬汁非常濃郁,口感creamy!

Latte $48

Full Breakfast $148

牛角包窩夫好鬆脆!推薦!整體特別,都幾好食!
明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵

明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵 $138
明太子,海膽,蟹肉,蟹籽,忌廉,洋蔥,闊蛋麵

海膽較少,明太子醬汁非常濃郁,口感creamy!

2023-09-28 25 瀏覽
食完飯經過呢一間,位置近行人天橋,水泥風裝修,見到有唔少人帶埋狗狗,就order咗一杯咖啡外賣試吓。見到佢有唔少精品,咖啡豆賣。$52 mocha價錢比較進取,如果坐低飲嘅話,差唔多要$60一杯。飲落去味道冇乜特別,有少量朱古力味,咖啡味唔出。如果係呢一區嚟講,有唔少性價比高啲嘅餐廳可以選擇。

$52 mocha

如果係呢一區嚟講,有唔少性價比高啲嘅餐廳可以選擇。
2023-09-25 19 瀏覽
Overlap係新開業冇耐嘅coffee shop位於元朗,地理位置都好方便裝修以白色原木色為主~偏日系風本身打算入來飲杯啡但係見到隔離檯all day breakfast好吸引就嗌咗啲野食😝😝😝😝😝😝😝Light Breakfast $158擺盤好精緻食物好豐富有鮮莓乳酪~芝麻豆腐~熱情果~焦糖香蕉~大啡菇~串茄~沙律~牛角包窩夫同明治牛乳炒蛋就加咗$30 upgrade黑松露瀑布炒蛋同貝果伯爵茶奶凍卷蛋糕 $68Latte $48Lumos $68杯嘢賣相好精緻味道都好清新值得一提嘅係店員服務態度好好~笑容好親切👍🏻
Overlap係新開業冇耐嘅coffee shop
位於元朗,地理位置都好方便
裝修以白色原木色為主~偏日系風

Latte $48
Lumos $68
杯嘢賣相好精緻
味道都好清新
值得一提嘅係店員服務態度好好~
笑容好親切👍🏻
2023-09-25 24 瀏覽
Cafe裝修係灰白色既水泥風 非常簡約~ 門面既大玻璃窗 自然採光好靚👍🏻.門口旁室外座位係pet friendly🫶🏻 店外仲有兩張露營枱同櫈 都幾chill🍃.今日下午4點左右黎到 無需等位🙌🏻 只叫左咖啡同卷蛋 可惜食物質素普通.|伯爵茶麻糬卷蛋糕 $68伯爵茶茶味唔算出 比卷蛋忌廉既甜味蓋過🥲 最可惜係麻糬係硬身 實淨 無左平時麻糬煙韌同軟糯既口味...|Americano $40咖啡就正常發揮🙌🏻
|伯爵茶麻糬卷蛋糕 $68
|Americano $40