2023-07-13 11 瀏覽
Paintable cafe 位於上環文青小區,店內裝修簡潔溫馨,周圍有色彩繽紛卡通壁畫,給人感覺舒適寫意。帶子黑松露磨菇意粉大大粒帶子煎得兩面金黃,意粉份量頗多,掛滿黑松露醬同忌廉汁,亦有磨菇增添口感。慢煮雞胸肉醬牛角包窩夫配沙律牛角包口感嘅窩夫,層次好豐富,酥酥脆脆,上面鋪滿肉醬,慢煮雞胸太薄有少少鞋,配上新鮮沙律菜。Matcha Latte (iced )抹茶味夠濃,唔太多奶味,少甜好飲。Guatemala Antigua Bella Carmona Washed Peaberry咖啡聞到有甜味,飲落就偏重堅果苦味,唔係我喜歡嘅味道。木糠布甸牛角包窩夫配雪榚酥脆牛角包窩夫,木糠布甸好軟滑,唔會太甜配埋雪糕同忌廉一齊食,好滿足呀!

帶子黑松露磨菇意粉

慢煮雞胸肉醬牛角包窩夫配沙律

Matcha Latte (iced )
抹茶味夠濃,唔太多奶味,少甜好飲。

咖啡聞到有甜味,飲落就偏重堅果苦味,唔係我喜歡嘅味道。

木糠布甸牛角包窩夫配雪榚

2023-07-09
5 分鐘 (堂食)
  • 帶子黑松露蘑菇意粉
  • 慢煮雞胸肉肉醬牛角包窩夫配沙律菜
2023-07-12 17 瀏覽
* All Day Breakfast適合早上或全天享用。這道菜通常包括牛油磨菇、黑松露滑蛋、芝士香腸和煙肉,最特別是配上牛角包,超級鬆脆!!營養豐富的早午餐選擇。* Elderflower and GrapefruitSoda是一款清爽的飲品,它結合了金銀花和葡萄柚的味道。這種飲品有一種花香和柑橘的風味,非常適合在炎熱的夏天享用。它不僅解渴,還有助於提神。* 花生醬煉奶牛角包高夫配雪糕將花生醬、煉奶、牛角包和雪糕結合在一起。花生醬和煉奶提供了濃郁的口感,醬料沒有在省!牛角包則帶來了超鬆脆的質地。再加上雪糕的冰涼口感,這道甜點絕對會讓你垂涎三尺。我超級喜歡!
* All Day Breakfast

* Elderflower and Grapefruit
Soda

* 花生醬煉奶牛角包高夫配雪糕

2023-07-11 14 瀏覽
今次比我發堀到一間位於差館上街嘅一間小店 店內裝修風格好小清新但有幾片牆身都邀請咗 @toballkidrawing 畫上色彩繽紛嘅壁畫╰(*´︶`*)╯♡ 設有indoor同outdoor位置 outdoor位置一整片牆身都係手繪壁畫 好有特色呢!唔知係咪冇食早餐嘅關係 我地今次2個人叫咗好多野食 我覺得最有特色係佢哋嘅Yogurt bowl, Rainbowl🌈係淺藍色嘅yogurt配上唔同水果 仲有啲椰絲同穀物 色彩繽紛而且有刻意擺好盤 好igable(〃ω〃) 而最驚喜係慢煮雞胸肉肉醬窩夫牛角包 佢係咁多款牛角包之中唯一一款鹹點 雞胸肉聽落好健康(๑˃̵ᴗ˂̵) 雞胸肉好嫩 估唔到搭肉醬又幾夾 窩夫牛角包仲係即整 食個陣仲好crispymain courses我最鍾意就係蒜香蝦鯷魚扁意粉 蒜味好香濃並且帶有少少辣 令到成個意粉好惹味♪(๑ᴖ◡ᴖ๑)♪ 🦦Rainbowl🦦Bolognese and chicken breast croffle with salad🦦Linguine with garlic shrimps and anchovies🦦Spaghetti with b

🦦Rainbowl
🦦Spaghetti with black truffle paste and scallops

📍 Paintable Cafe
上環差館上街16號地舖
2023-07-11 11 瀏覽
接寶寶放學,去學校附近嘅特色cafe 食lunch,餐廳裝潢採用簡約風格,周圍佈置好多綠色植物,環境舒適。芝士肉醬意粉溶化嘅芝士份量超多,啖啖都拉絲,充滿香氣,小朋友勁愛!All Day Breakfast材料有烤腸、炒菇、黑松露炒蛋、烤蕃茄、沙律菜和牛角包,尤其烤蕃茄令人驚艷,店家加咗少少糖去烤,平衡咗蕃茄本身嘅酸味,入口甘甜又juicy!甜點:棉花糖牛角包窩夫配雪糕小朋友見到已經心花怒放,牛角包窩夫做得鬆軟香脆,配搭融融地嘅雪糕,更是絕配。

芝士肉醬意粉
溶化嘅芝士份量超多,啖啖都拉絲,充滿香氣,小朋友勁愛!

All Day Breakfast

甜點:棉花糖牛角包窩夫配雪糕
𓉻 𓉻上週六來一個久違的太平山街cafe hopping。本想試試一些新店子,但是路過Paintable Cafe,被那道蒜香意粉味吸引住,於是走進去吃了一個悠閒的brunch。𓆪 蒜香蝦鯷魚扁意粉 $128就是被這裏的蒜香意粉味吸引進來,當然要點一客蒜香蝦鯷魚扁意粉。果然色香味俱全。意粉彈牙惹味,配上大隻鮮蝦,香口鮮味。𓆪 All Day Breakfast $138ADB 也是誠意之作。搶不是普通的早餐腸,而是芝士腸。Croissant 大大一個,而不是外面常見的迷你版。嫩滑炒蛋、香草蘑菇、黑醋沙律無一或缺,讚。𓆪 Mocha $40這裏的咖啡師手勢不錯,朋友那杯Mocha拉花過了5分鐘還是完美如初,厲害!𓆪 菊花茶 $48強烈推介大家點一壺花茶。非常大壺,兩人喝都不成問題。而且花的數量令人看不見壺底,真材實料。除菊花茶外,還有茉莉花和玫瑰花茶,和朋友邊喝邊聊才是 Brunch 的意義。這裡的意粉的確很出色。因為小店是open kitchen的關係,整間店舖都充滿着爆炒的濃郁香氣。跟外面吃輕食的咖啡店不一樣,這裏的烟火氣和食物香味更吸引人。𓉻 𓉻

𓉻 𓉻

上週六來一個久違的太平山街cafe hopping。

𓆪 蒜香蝦鯷魚扁意粉 $128

𓉻 𓉻
All  day  breakfast
Mocha
2023-07-01
15 分鐘 (堂食)
午餐
菊花茶
All  day  breakfast
Mocha
  • 全日早餐
2023-07-10 6 瀏覽
外牆以白色建築為主似西式英倫風🥣配特色油畫牆身優美環境舒適整潔,一入去濃濃咖啡味撲上鼻,Cafe 岩哂知己坐低飲番杯 #coffee ❥明太子櫻花蝦意粉: 濃濃明太子醬,加上少少辣感,櫻花蝦質感甲得很入味,意粉軟硬適中❥黑松露帶子蘑菇意粉: 帶子爽口松露入味,加上香滑口感伴隨意粉,味道剛剛好❥(必叫抵食甜品)🍨木槺布甸牛角包窩夫雪糕一咬牛角包超脆陣陣木槺味同脆碎出來,賣相相當吸引,小朋友興奮食哂❥(熱情果梳打/ 薰衣草梳打)野飲大大杯有果肉 / 紫紅混色少女心打卡飲料—------------------------------⭐️五星為滿分環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️總括: 甜品不貴好味賣相出色

外牆以白色建築為主似西式英倫風🥣配特色油畫牆身

❥(必叫抵食甜品)🍨
木槺布甸牛角包窩夫雪糕

❥(熱情果梳打/ 薰衣草梳打)
野飲大大杯有果肉 / 紫紅混色少女心打卡飲料

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
總括: 甜品不貴好味賣相出色
  • 明太子櫻花蝦意粉
  • 木糠布甸牛角包窩夫配雪糕
🍽Paintable Cafe📍上環差館上街16號地舖✨放假約閨蜜去Café 嘆一嘆。小編都好中意去上環尋小店,緊係帶閨蜜去bookmark咗嘅靚靚Café✨純白門面,內櫳又截然不同。壁畫色彩繽紛非常之Eye catching,餐廳好光猛🍝帶子黑松露蘑菇意粉 $138又係黑松露,小編只要menu有黑松露都基本上會Order🤭帶子新鮮彈牙,黑松露嘅香味好濃郁,同埋加上啲蘑菇更加豐富啲層次感。佢嘅意粉煮得啱啱好,唔會太腍又唔會太硬。真係一道開胃又豐富嘅意粉。🍰木糠布甸牛角包窩夫配雪糕 $78呢個甜品真係一定要試下,聽落好似好特別嘅組合,但係實際上呢款甜品真係好美味。啲牛角包窩夫好鬆軟同香脆,加上啲木糠布甸嘅滑順,同埋雪糕嘅清爽,真係一款冷熱交錯嘅甜品。🍰彩虹乳酪 $98真係好靚啊!佢由yogurt、奇異果、蜜柑、香蕉、藍莓、石榴同埋脆脆排列的井井有條,好似一道彩虹咁繽紛。味道方面,乳酪好開胃,好啱普通餐後甜點食。🍸Rose and Lychee Soda $58清新、消暑之選!啲荔枝味同埋玫瑰香味好搭,同時又唔會太甜。☕️Hazelnut latte (Iced) $50奶類飲品提供全脂奶跟
🍽Paintable Cafe
📍上環差館上街16號地舖

🍝帶子黑松露蘑菇意粉 $138

🍰木糠布甸牛角包窩夫配雪糕 $78

🍰彩虹乳酪 $98

🍸Rose and Lychee Soda $58
清新、消暑之選!啲荔枝味同埋玫瑰香味好搭,同時又唔會太甜。

☕️Hazelnut latte (Iced) $50
奶類飲品提供全脂奶跟燕麥奶選擇,閨蜜揀燕麥奶,好健康。而味道方面,好香濃,榛子同咖啡味道好協調,加埋冰凍嘅口感,真係好消暑。

———————————————
評分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
再訪:⭐️⭐️⭐️⭐️

#chillyummi_上環 #foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegram #foodielife #igfoodie #hkfoodies
下午茶
2023-07-08 44 瀏覽
上環有間藝術cafe位於差館上街,環境簡約清新,有自然日光照射好靚啊☀️去到最後嘅area又系另一種藝術風格,有吸睛壁畫,啲圖案頗玩味又有童心呢😆✿ 帶子黑松露蘑菇意粉 $138帶子大大粒夠彈牙,煎得香口👍🏼黑松露沾滿每條意粉,味道好濃郁🖤蘑菇薄片而且亦充滿黑松露味呢🍄成個意粉整得頗𝒸𝓇𝑒𝒶𝓂𝓎,難怪系餐廳招牌菜之一。✿ 𝒞𝒶𝓇𝒶𝓂𝑒𝓁 ℒ𝒶𝓉𝓉𝑒 $40焦糖好難得地我覺得吾會太甜,陣陣焦糖香加𝓁𝒶𝓉𝓉𝑒好𝓂𝒶𝓉𝒸𝒽🤎✿ ℋ𝑜𝒿𝒾𝒸𝒽𝒶 ℒ𝒶𝓉𝓉𝑒 $45一般飲野吾會叫凍飲,因為覺得冰溶咗會沖淡原有味道,而且打卡感覺上熱飲靚啲🤭朋友話真系好熱忍吾住叫凍飲🥵🥶焙茶甘香又冇話啲冰溶咗味道會淡好多👍🏼✿ 彩虹乳酪 $98乳酪有紅石榴❤️蜜柑🍊香蕉🍌奇異果🥝藍莓🫐另外有餅乾碎作點綴,𝒴𝑜𝑔𝓊𝓇𝓉系淺藍色有如海洋🌊色彩繽紛又美味健康。✿ 木糠布甸牛角包窩夫配雪糕 $78𝒞𝓇𝑜𝒻𝒻𝓁𝑒脆卜卜,上面系滿滿忌廉系木糠布甸,香甜可口,同𝒸𝓇𝑜𝒻𝒻𝓁𝑒互相輝映。

✿ 帶子黑松露蘑菇意粉 $138

帶子黑松露蘑菇意粉
Caramel Latte
Hojicha Latte
木糠布甸牛角包窩夫配雪糕
經過上環見到好多好吸引嘅coffee shop,今次就俾呢間——🌟Paintable Cafe🌟充滿藝術好Colourful嘅畫牆吸引咗😍有室外同室內揀,餐廳假日黎都好full下,好彩都打到卡影到相🥰餐廳採光度高,有種藝術感重嘅文青cafe店感覺🎨._.🥗|溫泉蛋三文魚無花果沙律|🥗呢道沙律好豐富,夾雜住三文魚仲有無花果,又有溫泉蛋,多重味道同口感,份量都算多,無花果好香甜,一楷楷砌好方便食👍🏻·🌈|彩虹乳酪|🌈呢個必點黎打卡影相,因為個賣相真係好色彩繽紛好靚✨好多唔同種類嘅水果🍓🫐,再配埋藍色嘅乳酪💙靚到唔捨得食,除咗賣相,味道都一樣咁讚,乳酪亦唔會太酸👍🏻·🦐|蒜香蝦鯷魚扁意粉(微辣)|🦐呢個係乾身嘅炒扁意粉,好香濃惹味,唔會好油膩感,少少辣,蝦隻彈牙仲要有蒜香炒,扁意粉如果再腍身啲會更完美·🧇|木糠布甸牛角包窩夫配雪糕|🧇最後點咗個窩夫,即叫即整,熱辣辣好香濃,配埋旁邊酸酸甜甜嘅砌粒水果,同埋香甜嘅oreo曲奇雪糕,味道好夾._.
._.
🥗|溫泉蛋三文魚無花果沙律|🥗
🌈|彩虹乳酪|🌈
🦐|蒜香蝦鯷魚扁意粉(微辣)|🦐
🧇|木糠布甸牛角包窩夫配雪糕|🧇
._.
下午茶
2023-07-07 14 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨上環cafe - 必食scone 💓-Paintable Cafe🇭🇰 上環差館上街16號地舖 🇭🇰-🎨cafe外形似一間白色小屋, 牆身顏色柔和有少少壁畫, 窗邊有天然光透入環境好舒適🎨全店滿座都唔影響去chill下既心情, QR code落單後耐心等待食物出餐, 所有客人都享受緊假期既美好時光, 好似忘記左聽日就要返工🤣-🥯英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬 $58💯有原味, 宇治抹茶配朱古力粒同川寧伯爵茶味, 勁可惜果陣冇晒伯爵茶🥺 好彩另外兩隻味已經好夠驚喜😍💯質地鬆化新鮮焗起熱辣辣; 抹茶超級香濃好甘香, 朱古力粒帶返少少甜味; 令我知道唔一定要配clotted cream同jam; 個homemade sauce有nuts同牛油味好夾-🥐慢煮雞胸肉醬牛角包窩夫配沙律 $88✨croffle同雞胸之間加左肉醬增加左個包既味道層次同口感✨慢煮雞胸超滑, 有芝士碎鋪面好香; 沙律菜落左醋汁酸酸地令croffle食落冇咁油-🌈彩虹乳酪 $98💯乳酪味道天然; 彩色水果呼應返店名paintable; 有石榴, 柑, 香蕉, 奇異果, 藍莓, 仲有D cereal碎; 賣相同味道都好
👧🏻😋👅🍽✨

🥐
慢煮雞胸肉醬牛角包窩夫配沙律 $88

🌈
彩虹乳酪 $98
💯乳酪味道天然; 彩色水果呼應返店名paintable; 有石榴, 柑, 香蕉, 奇異果, 藍莓, 仲有D cereal碎; 賣相同味道都好抵讚

☕️
Hojicha Latte (Hot) $40
✨焙茶勁甘香, 入口順滑奶味重, $40抵到爛
Hojicha Latte

🍹
Elderflower and Grapefruit Soda $58
💯西柚同接骨木花都係酸酸甜甜, 兩種味道都突出但超夾; 梳打入面仲有兩大塊新鮮西柚, 好岩夏天飲

Hojicha Latte
當日落住雨遊走上環諗住揾一間cafe避吓雨,經過差館上街見到呢間「Paintable Cafe」就入咗去喇😆 好彩有位坐啫,坐低無耐已經好快坐滿人🤣呢間cafe門面係純白色,店內以粉紫色牆身營造明亮平靜空間😌 走到戶外位置會見到超可愛嘅卡通壁畫,由本地插畫家toballkidrawing 創作,色彩鮮艷,好啱打卡📸 戶外位置係有瓦遮頭,唔怕落雨會淋濕👍🏻♥ 彩虹乳酪 $98好有藝術感嘅靚yogurt bowl 🥣 湖水藍色嘅乳酪配上蜜柑、香蕉、奇異果、藍莓、石榴新鮮水果,色彩繽紛見到都心情愉悅☺️ 加埋消化餅碎、燕麥、提子乾、椰絲,層次豐富,yogurt味道酸中帶甜,幾開胃,健康又靚又好味😋♥ 蒜香蝦鯷魚扁意粉 $128油漬鯷魚+蒜香蝦嘅配搭鮮味double up! 聞落去好香蒜味🤤 面頭三隻蝦都煎香咗,肉質彈牙🦐 意粉煙韌偏乾身,唔係行多醬汁路線~ 鹹香得嚟又辣辣哋,辣度算低,食開少辣嘅人可以試吓!♥ 香蕉榛子醬牛角包窩夫配雪糕 $78食完意粉見到外面仲落緊雨,叫多個甜品hea吓時間😚 Croffle外微脆內煙韌,個底有榛子醬,雪糕係cookies & cream,好邪惡😜 加埋焦糖香
♥ 彩虹乳酪 $98
♥ 蒜香蝦鯷魚扁意粉 $128
♥ 香蕉榛子醬牛角包窩夫配雪糕 $78
食完意粉見到外面仲落緊雨,叫多個甜品hea吓時間😚 Croffle外微脆內煙韌,個底有榛子醬,雪糕係cookies & cream,好邪惡😜 加埋焦糖香蕉,食到停唔到口,滿意🍌
♥ Latte $40 & Espresso Tonic $48
☞ Latte
靚靚海馬拉花❣️ latte偏nutty,唔會太甘苦,奶啡比例唔錯,奶滑香濃☕️
☞ Espresso Tonic
夏天飲返杯清爽冰凍嘅Espresso Tonic就啱哂☀️ 咖啡柔和嘅甘苦中帶果香,好refreshing😉

💬總結
彩虹乳酪同壁畫都啱打卡📸 拉花有心機!呢度仲收免加一👍🏻
位於上環的Paintable Cafe,其熱門菜式🌈彩虹乳酪實在太吸引我👀,今早終於相約朋友來到食早餐🍽️🍴餐廳布置溫馨可愛,有不是卡通壁畫。❤️🌈 彩虹乳酪$98色彩繽紛好似一幅畫,令人好開心😍,而且非常健康,有乳酪同雜果🥝🍌🍴 All Day Breakfast $138近期食過最好食,少油少鹽,適合我口味。 黑松露滑蛋好好食令人難忘 仲有新鮮沙律菜,炒菇,番茄,牛角包同煙肉腸仔。🌹 英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬 $58可以選2款口味,選了原味及川寧伯爵茶😍鬆餅非常高質, 質素媲美高級酒店。口感鬆脆,充滿麵粉香味,☕伯爵茶味非常清香,餐廳的🌹玫瑰蜂蜜堅果醬好有誠意。👍☕Guatemala Antigua Bella Carmona Washed Peaberry$68呢款手沖咖啡有烤杏仁及紅糖香味,質感圓潤、酸甜感平衡。☕ 英式早餐茶 $38一大壺放在蠟燭上保暖,可以慢慢歎❤️

餐廳布置溫馨可愛,有不是卡通壁畫。❤️

🌈 彩虹乳酪$98

🍴 All Day Breakfast $138

🌹 英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬 $58

可以選2款口味,選了原味及川寧伯爵茶😍

鬆餅非常高質, 質素媲美高級酒店。

呢款手沖咖啡有烤杏仁及紅糖香味,質感圓潤、酸甜感平衡。

☕ 英式早餐茶 $38

一大壺放在蠟燭上保暖,可以慢慢歎❤️

2023-06-29
  • 英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬
  • 全日早餐
#chuchu食在上環 📍 Paintable Cafe好耐冇去過cafe,放假終於約咗👧🏻去chill下!#chuchucafé 係斜坡上面,以白色作主色,採光好好,有大玻璃等陽光照到入去,入嚟有幅牆有色彩繽紛嘅壁畫!服務都好好,會睇到你食到差唔多先上甜品😚💡 喺上環站一直向上行,行10分鐘左右就見到,附近都有好多野食!—————————————————————❣️ 彩虹乳酪 $88超級igable,乳酪特別調製成淺藍色,左啲似海浪,再加好多種色彩繽紛嘅水果,奇異果、藍莓、香蕉、石榴、蜜柑…..跟顏色排得好靚,好似彩虹咁!仲加左燕麥,蜜糖星星,增加口感!食完都覺得自己健康左😙.❣️帶子黑松露蘑菇意粉 $138Classic黑松露忌廉蘑菇醬,意粉上面有3大粒煎香咗嘅帶子,意粉嘅份量夠!個汁creamy得嚟唔會太膩!好香!.❣️ 木糠布甸牛角包窩夫配雪糕 $78係croffle啊!即係牛角包口感嘅窩夫!食落層次好豐富,酥酥脆脆、有好香嘅牛油味!木糠布甸味好特別,窩夫上擠曬啲忌廉,唔會太甜!再加埋cookies&cream嘅雪糕!.❣️Hojicha Latte (Iced) $45焙茶拿鐵飲得到
#chuchu食在上環
📍 Paintable Cafe

服務都好好,會睇到你食到差唔多先上甜品😚

❣️ 彩虹乳酪 $88

❣️帶子黑松露蘑菇意粉 $138

❣️ 木糠布甸牛角包窩夫配雪糕 $78

❣️Hojicha Latte (Iced) $45
焙茶拿鐵飲得到好濃茶味,同鮮奶味好match

❣️Espresso Tonic(Iced) $48
漸變嘅效果好靚,咖啡豆好香,係跟季節嘅!係偏酸嘅味道,好開胃,幾唔錯😋

不專業評分
👅好味指數: 8.5/10
💰性價比: 8/10
👍🏻推薦: 8.5/10
—————————————————————
🏡地址: Paintable Cafe (上環)
上環差館上街16號地舖
🕑營業時間:10:30- 18:30 (星期一休息)
—————————————————————
#chuchu飲品 #chuchu食西餐 #chuchu食甜品
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店 #eatwithfoodiez
2023-06-29
  • 帶子黑松露蘑菇意粉
  • 木糠布甸牛角包窩夫配雪糕
依間cafe坐落於充滿文藝氣息嘅上環,裝修以白色同粉色為主,簡約同有少少韓系,另外亦有可愛壁畫做主題嘅露天座位,不過大熱天時我毫不猶豫坐室內🤣星期六下午去滿座,餐廳不設用餐時間同唔會催人走,所以都要排隊。食物擺盤精緻但質素variation都幾大😅勝在環境舒服、打卡able同可以慢活一下,去之前記得睇下以下食評避開中伏items💀🌈🏝️ 彩虹乳酪 $𝟡𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)目測好多女仔都有order,個yogurt好似海灘咁好靚好ig able☺️粉藍色嘅greek yoghurt顏色好少女,木糠好似沙灘嘅沙咁,配上新鮮水果包括紅石榴、蜜柑 、香蕉、奇異果、藍莓,再加脆脆,令人食慾大增,健康清新得來有飽肚感👍🏻🦐🍝 蒜香蝦鯷魚扁意粉 $𝟙𝟚𝟠 (𝟠/𝟙𝟘)炒意粉偏乾身,食第一啖時乾到咳左幾下😐雖然鯷魚味道唔太突出,但整體來講微辣嘅調味好好食,蒜香大蝦亦彈牙脆口,另外要挑剔嘅係份量可以大少少🤏🏻🍟 薯條配黑松露醬 $𝟝𝟠 (𝟜/𝟙𝟘)大為失望,薯條硬同乾到用叉出盡力拮都拮唔入🍴應該係翻熱急凍薯條而唔係新鮮製作嘅薯條,黑松露醬亦黑松露味欠奉,絕對唔建議叫依款!🍮🧇 木糠布甸牛角包窩夫 $𝟞𝟠 (

🌈🏝️ 彩虹乳酪 $𝟡𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
彩虹乳酪
🦐🍝 蒜香蝦鯷魚扁意粉 $𝟙𝟚𝟠 (𝟠/𝟙𝟘)
蒜香蝦鯷魚扁意粉
🍟 薯條配黑松露醬 $𝟝𝟠 (𝟜/𝟙𝟘)
薯條配黑松露醬
🍮🧇 木糠布甸牛角包窩夫 $𝟞𝟠 (𝟟/𝟙𝟘)
餐牌上有多款窩夫而且味道都幾特別,木糠布甸放左係窩夫上面,味道唔算好突出,窩夫texture比較一般,做唔到外脆內軟😮‍💨整體都算賣相精緻,cafe來講依個價錢我勉強可以接受,甜品的話會建議大家試下蛋糕🍰
木糠布甸牛角包窩夫
🧊☕️ ɪᴄᴇᴅ ᴍᴏᴄʜᴀ $𝟜𝟝 (𝟠/𝟙𝟘)
好大杯,抵飲!
ɪᴄᴇᴅ ᴍᴏᴄʜᴀ
2023-06-24
5 分鐘 (堂食)
ɪᴄᴇᴅ ᴍᴏᴄʜᴀ
2023-07-04 5 瀏覽
今日放假比自己一個me time揀左Paintable Cafe鐘意呢度木系裝橫 裝飾擺設極具心思比人簡潔舒服的感覺Bolognese and chicken breast coffee with salad慢煮雞胸肉肉醬牛角包窩夫配沙律菜 $88今次牛角包試鹹味食法 熱烘烘上枱 充滿牛油香 又夠鬆脆 配上嫩滑雞胸肉 同肉醬 有新意 好味道Scones with Rosa and nut butter英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬 $58可選兩款口味-原味Original-川寧伯爵茶 Twinings Earl Grey鬆餅口感鬆脆 特別是伯爵茶味非常清香 仲有自家玫瑰瑰蜜果醬 好有新鮮感 Cappuccino(Oat milk)hot $45拉花好精美 咖啡夠香滑 好啱我口味整體來說,環境舒服,職員有禮,食物水準高,值得推介
今日放假比自己一個me time

-原味Original
-川寧伯爵茶 Twinings Earl Grey

Cappuccino(Oat milk)hot $45
拉花好精美 咖啡夠香滑 好啱我口味

整體來說,環境舒服,職員有禮,食物水準高,值得推介

2023-06-28