2019-05-02 1505 瀏覽
The chicken Parmesan spaghetti used to be really good, chicken was moist. Recently, the chicken has been inedible. Completely hard and dried out. I couldn’t cut it with a knife. I wouldn’t serve it to my dogs. So either the chef doesn’t know what he’s doing or they are cost cutting and sourcing really bad quality ingredients, which calls all menu items into question. I tried calling the manager about this and never got a call back. The owners don’t care that they are serving such poor quality food.

外賣自取
2019-02-07 1520 瀏覽
行開旺角一直都想試下咁岩飲完酒見到中環都有喱間店就買黎試下都夜啦 見到店員做到都無咩笑容個人一向中意薄身的 個底脆脆的那種所以喱到既超合我意我買左件招牌 paisano’s pizza 上面有芝士 橄欖 辣肉腸 佢地pizza即叫即加熱 都要等一陣的今次我叫了外帶 等緊的時候見到都有啤酒飲 下次約埋朋友堂食邊飲酒邊食好了我行去地鐵站時一直食一直食真心!上面的料好好食 pizza夠熱芝士都溶身了飲完酒再食 覺得一塊已經夠飽見到仲有好多其他款 下次再戰其他先
行開旺角一直都想試下

pizza夠熱芝士都溶身了
飲完酒再食 覺得一塊已經夠飽

見到仲有好多其他款 下次再戰其他先
2019-02-06
3 分鐘 (堂食)
$45 (宵夜)
2018-10-20 1848 瀏覽
今天去了中環的大館參觀, 逛完就隨便在附近吃晚餐,經過這家pizza店,想都沒想就進去了。他們家的pizza很大塊,一個人吃一塊都撐死了😅所以和老公點了一份12"的,加兩杯啤酒而已。一進店已經看到很多不同的pizza,非常吸引,七點多坐位差不多都滿了,環境也不賴,牆壁上有很多漂亮的壁畫。點了一份《招牌薄餅》,餡料有意式肉腸, 辣肉腸, 蘑菇,黑橄欖和洋蔥。味道還不錯的,很快就吃完了,兩個人吃不是太飽,還可以吃糖水🤣

招牌薄餅,啤酒

2018-01-17 2300 瀏覽
I often go there when I'm just in a rush, want something really unhealthy but tasty and don't want to spend too much money.As a vegetarian you can even chose out of three types of pizza (4 cheese, vegetarian and margarita). I usually take the vegetarian one, there are lots of vegetables on it and it tastes really good.They warm it up and you get it after some minutes (depends on how crwoded the store is, normally between 2-8 min of waiting time). Little hint: Last time I order two slices to take

Little hint: Last time I order two slices to take away. They are quite big and I thought they would put it in a cartoon...but they put it into a paper bag after folding the two slices (!!! is has been something like a calzone then - really horrible!!). When I came home with this two paper bags which were only fatty then, I had a big mess with these whatever, they haven't been like slices anymore...
Order at least 3 slices or be aware that this will happen because they don't want to give you a cartoon. Not nice!
Vegetarian Pizza Slice
Vegetarian Pizza Slice
  • vegetarian pizza
2017-08-15 2127 瀏覽
This restaurant is not crowded during lunch time and no one will rush you leave. Perfect place to eat alone and relax. Pizza is good but I want pasta today so ordered chicken parmesan spaghetti. Pasta lunch set is $45 with soft drinks and a garlic bread. They baked the pasta after you ordered so it will take about 10 mins wait. Spaghetti is fine, tomato sauce is nice and the chicken is quite big. It worths the price.

2017-08-15
一開始認識paisano's係喺尖沙咀分店嘅時候,嗰陣仲係學生,覺得三十幾蚊大大塊pizza好抵,夠飽肚又好味。人越大見識越多,搵到錢可以食啲好食嘅野,就明白唔係好過pizzahut就叫好食😌Set lunch冇show menu出嚟,$35一件basic味嘅pizza加罐汽水,$45一個pasta加罐汽水,價錢夠哂大眾化。嗌左個cabonara長通粉,啱啱提過,價錢大眾化,要接受快餐店價錢就俾快餐店質素,呢度啲pasta個sauce都係罐頭味架乍,加左芝士焗一焗俾你算係咁啦。個包好似未熟咁好難食...味道講唔上好食姐,又唔係差到一去冇回頭,周圍冇位嘅話呢度多數都仲有,未嘗唔係一個選擇。講左咁耐都未講重點,點解話唔食呢度啲pizza呢,因為見過一次個staff拎住一把全黑嘅舊式棉一條條嗰啲地拖掃個大焗爐........嗰兩把地拖放喺個爐上面,唔信可以去望下。雖然地拖唔係拖地用,但目擊佢清潔嗰一刻真係呆左,以後唔敢再食🤐當然眼不見為乾淨,未見過可能我都會繼續好安心咁食🙈
個包好似未熟咁好難食...

2016-10-21 2280 瀏覽
今日去中環睇醫生睇完經過呢間大pizza 見到好似幾平咁就入去食啦叫咗四重芝士嘅Pizza我仲再加左好多芝士粉四種芝士有唔同嘅味道混合一齊都幾好食唔會好咸 但有少少油膩感 餅底比較濕潤食完好飽肚
今日去中環睇醫生

四種芝士有唔同嘅味道混合一齊都幾好食
唔會好咸 但有少少油膩感 餅底比較濕潤
食完好飽肚
2016-09-25 1520 瀏覽
與朋友經過附近,突然想食pizza,所以黎左呢間食。我地夜晚九點幾去到,間店無咩人,難得地靜。我叫左一個slice既pepperoni。佢即叫即焗番熱。一個slice其實都好大片,一個人都未必食得曬。上面有辣肉腸,但唔算辣。塊pizza好足料,見到上面都有好多芝士。塊皮薄薄地,都幾脆。我同朋友都食得好滿足。
與朋友經過附近,突然想食pizza,所以黎左呢間食。
我地夜晚九點幾去到,間店無咩人,難得地靜。
我叫左一個slice既pepperoni。佢即叫即焗番熱。
一個slice其實都好大片,一個人都未必食得曬。
2016-06-24 1903 瀏覽
今日,两個女仔為左慶功就走左去食pizza同啤酒,就走左去paisano's食:話哂個陣差唔多十點。見到有cheeseburger 同paisono就叫啦!另外仲叫左兩杯stella;由落單到叫我地拎嘢都係一個字時間,算係咁啦。Stella酒精味唔重,好適合女仔飲用:而且麥味唔太重,夏日炎炎,飲一杯當唐消暑。Paisono's Slice 有用巴馬腸、橄欖、辣肉腸:pizza都夠熱身,食落有巴馬的咸味,但唔太咸。辣肉腸唔太辣。Cheesebuger未食之前以為得芝士同蕃茄醬,食落去仲有一啲洋蔥。但兩個pizza相比,paisono比較好食啲。感覺上cheeseburger比較漏。

由落單到叫我地拎嘢都係一個字時間,算係咁啦。

Cheeseburger
Paisono
$110 (宵夜)
Paisono
2015-12-30 1826 瀏覽
其實係中瓖食野都偏貴但呢間ge lunch真係幾抵大部分都係50蚊到所以成日黎食 加上又好好食喎同埋佢入面都好大,坐得好舒服除左d店員成日大叫你個no.叫你攞野食有時會嚇親你之外,呢間都算係唔錯今次我就同大家分享吓千層面 同pizza咁我就叫左佢個招牌千層面佢個千層面其實就唔算好大個不過真係好飽 因為佢落得勁足料落左勁多芝士同番茄所以食落好惹味同香番茄個味一d都唔假,仲有番茄肉食佢仲會加個細包比你點d汁食真係一流如果lunch食加埋野飲都係50蚊到其實真係幾抵食咁我朋友就叫左個辣肉腸pizza真係好大塊 個陣仲笑佢叫一塊點會飽咁我都食左一淡完全無諗過pizza都可以咁好食好香 仲熱ge d番茄同芝士好match仲要辣肉腸好脆架!我覺得係好食過千層面ge 至少無咁流真係好驚喜我估我下次都會叫pizza啦哈哈
其實係中瓖食野都偏貴
但呢間ge lunch真係幾抵
大部分都係50蚊到

所以成日黎食 加上又好好食喎
同埋佢入面都好大,坐得好舒服
除左d店員成日大叫你個no.叫你攞野食有時會嚇親你之外,
呢間都算係唔錯

今次我就同大家分享吓千層面 同pizza
咁我就叫左佢個招牌千層面
招牌千層面
佢個千層面其實就唔算好大個
不過真係好飽 因為佢落得勁足料
落左勁多芝士同番茄
所以食落好惹味同香

番茄個味一d都唔假,仲有番茄肉食
佢仲會加個細包比你

辣肉腸pizza
咁我都食左一淡
完全無諗過pizza都可以咁好食

好香 仲熱ge d番茄同芝士好match
仲要辣肉腸好脆架!
我覺得係好食過千層面ge 至少無咁流

真係好驚喜
我估我下次都會叫pizza啦
哈哈
2015-11-19
招牌千層面
辣肉腸pizza
2015-11-03 1481 瀏覽
食物的味道好不好, 有時除了客觀的色香味之外, 在我們的記憶之中還參雜了很多別的因素。第一次吃的心情, 當時身邊的人, 那段時間發生的事... 通通都加入了食物之中, 不能磨滅。我對Paisano的薄餅, 一直都沒有好感。甚至當和老闆閒聊之時, 他說起Paisano的薄餅真的極好時, 我還忍不住露出個「你在開玩笑吧」的樣子, 糗得很。也真的怪不得我。吃了三四次的Paisano, 都是晚上九點多快關店的時間。下班了上德文堂, 對未來各種的茫然, 精神肉體俱疲, 那時的我狀態真的超不好。更何況那塊薄餅是放在廚櫃之中不知放了多久、和我一樣霉的東西, 買來吃, 也只是想口中有點東西可以咀嚼, 讓我感到自己仍然存活...當同事們快快樂樂地說, 嗨, 今天中午去吃Paisano 之時, 幾乎衝口而出說, 我不去, 你們去吧。也幸好我沒有說。世事, 很多時都沒有我們想像中壞。只要你肯好好再看一次。其實也不是有甚麼魔法。只是我們一行5人去吃, 點的薄餅自然不會是放在展櫃里的貨, 而是現叫現做的。14" 已經是最小的份量, 食量細的人, 四人分吃, 大概已經吃不下別的美食。薄餅的厚度沒有選擇, 出品大概

Paisano's 14''
薄餅的厚度沒有選擇, 出品大概是陪著港人長大的PIZZAHUT的厚批和薄批中間。有一點麵包的鬆軟口感, 綿綿的, 真的很好吃。明明以前吃的巨大版本, 都是又薄又硬的呀。舖在上頭的料也夠夕, 芝士的份量幾乎可以媲美外國的出品了, 自然是吃得滿足。

對Paisano的厭惡一下子打破了。「現做現吃」是好吃的硬道理。
Lasagna
Chicken Farfalle + Meatballs
Pasta 也意外的好吃。雖然顏色看上去差不多, 醬料的味道又是一樣的, 但chicken farfalle比lasagna 要好吃得多。可能是因為lasagna 比較濕一點, 肉類也多一些, 吃起來比較膩。蝴蝶粉卻是濃香不膩, 加入「安哥」之列。只是肉丸不加也罷, 乾乾的不甚好吃啦。
Caesar Salad
說甚麼要吃健康一點, 但吃美式快餐就不要把這思想掛咀邊。HK$55的沙律做得非常隨意, 不太值。

說出來也不信, 這一餐, 對Paisano的印象就一百八十度改變。所以真的沒有甚麼是永遠的。對於自己認為是對的事, 一定要堅持做下去。可能, 不知道甚麼時候, 那個一直反對你的人, 會發現你才是正確的呢?

2015-10-02
Paisano's 14''
2015-09-24 707 瀏覽
Paisano's中環荷李活道23號 (19/9/2015 晚)今晚我們兩個像變了大食積般,剛吃完個貴夾唔太飽的西式全餐後,不久便繼續食。身處中環,又是夜晚,真的很少平易兼有冷氣的食店!幸好,想到這間Paisano's 平民薄餅店,食Pizza一定食得飽,哈哈!灣仔分店我就經常光顧,但這間就第一次。這間較大,有較多的座位,而且對著大館(中環警察總館),感覺很特別,坐位都算舒服。我們叫了兩件,其一中件是素食薄餅 Vegetarian Slice $40 , 我覺得至好味,食材又多,包括番茄、黑橄欖、紫蘇葉等,味道剛好,不太鹹。(推介度:必食)這件招牌薄餅 Paisano's Slice $45,食材都很多,包括兩種沙樂美腸、磨菇、黑橄㰖、洋葱等,但會較卜鹹。(推介度:值得試)這間分店的兩款都保持到味道,但餅底較厚,凍了變硬很難吃,壓薄些會好味好多。這個灣仔店做得比較好。我們邊吃邊傾談,看見餐牌有意粉,便決定叫一個試試,哈哈!我們有食力嘛!點了這個海鮮意粉(番茄味)Seafood Di Mare (Red Sauce) $85這款意粉有兩種味選擇,茄汁 (Red Sauce) 和 白汁/
Paisano's
中環荷李活道23號 (19/9/2015 晚)

(推介度:必食)

這款意粉有兩種味選擇,茄汁 (Red Sauce) 和 白汁/ 忌廉汁 (White Sauce),
賣相不錯,送了個蒜蓉麵包仔,但味道就不像Pizza 好,而且不像用新鮮海鮮,像用了罐頭,味啖而乾,意粉亦煮過火,沒有口感,只有番茄醬還可以。總之整個意粉令人很失望,完全不值$85。
(推介度:不推介)
我們並沒有叫飲品,因為我們之前已飲了很多水,而且又不想喝汽水或啤酒等飲品,乾食乾吹,哈哈!

總結:這裹絕對是中環最好 hea 的地方之一,便宜、好味又好坐 (當然是薄餅 Pizza 啦),值得推介!
2015-09-19
  • Vegetarian Slice
2015-08-09 574 瀏覽
在中環上班 想吃一個飽肚又好味的lunch ,這裡是個不錯選擇! 跟平時一樣 幾張枱都坐滿了人,幸好我是take away.  我點了 $35/slice 夏威夷pizza,他會幫我放pizza入oven 焗幾分鐘,再給我。熱度還可以吧,剛剛好 不會太燙口,如果冬天來吃可以不夠熱。我拿回公司後再用微波爐叮了兩分鐘,cheese 都半溶了,十分吸引! 我就是喜歡這種半溶的芝士。餅底不算太厚,適中不算濟,我吃了幾乎一大塊 起衫還以為會吃不完。而芝士是多的,不過我嫌它不夠香,沒有陣陣的芝味,配料有火腿,波羅 清甜,小小茄醬,不過波羅略嫌少,整體我是喜歡的,會再吃。 評分:7/10 ps. 沒有叫其他食物 因為好像不太吸引,加上如果一個女仔吃one slice 已經夠飽了!下次再試其他味。

5 分鐘 (外賣自取)
  • hawaiian pizza
2015-01-06 779 瀏覽
一行三人經過荷里活道一間擠滿了人在買外賣的薄餅店、Paisano’s Pizzeria. 亦被香噴噴的薄餅味給引了。餐廳以美式自製巨型薄餅為主打、裝修非常簡潔。由最細的12寸到特大的24寸薄餅都有。而且價錢十分實惠。原先想各取所需、自己點自己,但同事提議點一份二人餐三個人食!二對一、我當然沒有異議。其實只是怕二人餐份都食唔唒!套餐已經包括有一個14寸自選兩款配料薄餅、沙律一份和兩份飲品。薄餅選了火腿及蕃茄作配料。凱撒沙律賣相麻麻地、汁醬太多所以有點醎。薄餅是即叫即做,入口熱騰騰,又脆又薄又香!蕃茄味有小小酸、但配合芝士及火腿食用、味道螎和。加上14寸的賣相、感覺上好抵食。最後3個人都未能Ko成個薄餅,結果都要打及包返公司做下午茶。唔怪知得等外賣好多人啦!

凱撒沙律賣相麻麻地、汁醬太多所以有點醎。
凱撒沙律
14寸薄餅

2014-12-20
14寸薄餅
  • pizza
2014-12-09 841 瀏覽
中環近蘇豪區一向美食雲集, 又平又正既選擇真係少之又少。難得呢間食PIZZA既真係好抵食呀!!!Pizza係主打既美食, 早係其他分店已經試過, 今次想試下意粉類。$40 一個自選意粉+ soft drink (coca cola, nestea 等等)Carbonara 長通粉, 旁邊既係一個小小的蒜蓉包睇圖同實物都一樣係好細份咁, 但芝士好濃郁, 加上蒜蓉包都充滿住芝士,實在係好飽肚, 岩晒鍾意食芝士既朋友呀加埋Neatea, 簡直一流呀順帶一提啦, PIZZA SET 35蚊, 連一支樽SOMERSET酒 WOW Pizza加埋酒, 正呀下次再黎要嗌PIZZA堂食先係counter買飛, 搵個位坐底之後就有職員大嗌Number, 到既時候只要揚手就可以喇。職員會送到你個位, 不過餐具要預先自己拎左先。
中環近蘇豪區一向美食雲集, 又平又正既選擇真係少之又少。
難得呢間食PIZZA既真係好抵食呀!!!

Carbonara 長通粉, 旁邊既係一個小小的蒜蓉包
實在係好飽肚, 岩晒鍾意食芝士既朋友呀

加埋Neatea, 簡直一流呀

Pizza加埋酒, 正呀

下次再黎要嗌PIZZA

職員會送到你個位, 不過餐具要預先自己拎左先。