Park café

2022-09-28 930 瀏覽
食自助餐一向是香港人最喜愛的活動節日晚上食自助餐真的要找嘉盛比高花錢得來又有質素之前打過去多間酒店,,查詢這間的優惠真不錯,原價星期五至日$578,小童$398,該月份生日的免費,還送一個大大的可供給人食的蛋糕,而且同行者85 折,長者65 折,小童半價今晚的自助餐以海鮮為主題,其中蟹蕾是重點菜式,有麵包蟹、蟹腳、炒蟹和其他用蟹做的菜式,又有蜆肉青口等等,種類非常多,令人目不暇給,而且供應十分充足,完全不需要搶食,以這個價錢來說真是對得住有餘其他菜式也很美味,煙三文魚好味不鹹,魚生亦很新鮮,而且有即煎羊架、牛柳粒、牛扒、扁皮鴨等等,甜品種類亦不少試了多款甜品都不會過甜,真是啱晒我!

2022-09-27 850 瀏覽
尖沙咀百樂酒店Park café全新推出,「蟹之美饌」海鮮自助晚餐,呈獻一系列惹味蟹饌及日韓主題美食任食!,三小時食盡哂長腳蟹、麵包蟹、星洲咖喱蟹、黑胡椒炒麵包蟹及蟹粥等真係蟹全部都係蟹!除左蟹控大愛嘅各款主題款式之外,還有限定每人一份嘅特別呈獻,甲羅燒配鍋巴、火焰雪山! 十分有驚喜👏冷盤有基本的火腿芝士及沙律等,日式有五款刺生及各類壽司,五款新鮮集合海鮮拼盤、片皮鴨、燉湯、羊架、西冷及羊扒等,另外還有以下各款推介款式必要一上:炸軟殼蟹和風沙律、芝士汁蟹肉焗生蠔,蟹肉帶子炒飯、巴馬臣芝士伴帶子蟹肉松露意大利米形粉花膠黨參蟲草花杞子燉烏雞湯、桃膠燉蛋白、最正就係有數十款瑞士MÖVENPICK雪糕任你揀😍👍而家還有無限供應果汁及啤酒🥳小編兩人勁享受食足三個小時,最岩傾計慶祝生日嘅一家大細同埋長輩慶祝👏詳情時間價錢及優惠要留意以下官方資訊啊👇即日至11月30日晚上6時30分至晚上9時30分星期一至四: 每位HK$548 (成人) | 每位HK$388 (小童)星期五至日、公眾假期及前夕: 每位HK$578 (成人) | 每位HK$398 (小童)🎉🎉生日優惠:凡4位或以上惠顧,1位當月的生日

尖沙咀百樂酒店Park café全新推出,
「蟹之美饌」海鮮自助晚餐,
呈獻一系列惹味蟹饌及日韓主題美食任食!,
真係蟹全部都係蟹!

除左蟹控大愛嘅各款主題款式之外,
還有限定每人一份嘅特別呈獻,
甲羅燒配鍋巴、火焰雪山! 十分有驚喜👏

冷盤有基本的火腿芝士及沙律等,
日式有五款刺生及各類壽司

五款新鮮集合海鮮拼盤、片皮鴨、燉湯、羊架、西冷及羊扒等,

另外還有以下各款推介款式必要一上:
炸軟殼蟹和風沙律、芝士汁蟹肉焗生蠔,
蟹肉帶子炒飯、巴馬臣芝士伴帶子蟹肉松露意大利米形粉

花膠黨參蟲草花杞子燉烏雞湯、桃膠燉蛋白、
最正就係有數十款瑞士MÖVENPICK雪糕任你揀😍👍
而家還有無限供應果汁及啤酒🥳

小編兩人勁享受食足三個小時,
最岩傾計慶祝生日嘅一家大細同埋長輩慶祝👏

生日優惠:凡4位或以上惠顧,
1位當月的生日之星可免費享用1次,
並獲贈指定蛋糕乙個(須於最少1天前預訂),
同行賓客可享85折優惠
長者小童優惠:65歲或以上長者可享65折優惠及12歲以下小童可享半價優惠

👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 9️⃣
✨環境: 9️⃣ 💆‍♂️服務: 9️⃣
💡性價: 9️⃣ 🐽飽肚: 🔟
💫回頭: 8️⃣ 👍推薦: 9️⃣
2022-09-15 881 瀏覽
蟹之美饌 CARBulous今次訂咗百樂酒店Staycation,套票再加多$520就可以2人享用當晚自助晚餐,計落平均每人只需$260就可以於假期晚餐時段食buffet十分抵自助晚餐只有一個時段,時間由6:30至9:30足足3小時我晚了15分鐘到已大部分坐滿了。今次自助晚餐主題為蟹🦀當然首輪就主攻海鮮冷盤。Refill速度很快,基本剩下幾件就會有職員refill。長腳蟹蟹腳十分新鮮,蟹肉一絲一絲帶有微微的海水味。麵包蟹有一個手掌大小,蟹膏十分鮮甜,蟹肉飽滿啖啖肉十分滿足。另外鮮蝦🦐蜆及青口都很新鮮,肉質緊實。每枱更有限定甲羅燒,憑換領卡可每人換拎一個,蟹膏香氣十足,蟹籽於口中爆開令鮮味更提升另外刺身方面亦十分新鮮,encore了幾輪三文魚刺身。熟食方面有蟹肉帶子炒飯、避風塘麵包蟹、蒜蓉焗蠔、燒雞等,另外更有每人限取的烤乳豬,皮薄香脆,一口一件吃不停因限量供應,下一輪再去已換為片皮鴨同樣出色。最驚喜還是花膠黨參燉烏雞湯,沒有味精之餘還用料十足,幾乎每枱都必食餐廳不時會推出限量供應食品,中途見到出現長龍在排火焰雪山冰涼嘅雲呢拿雪糕外層包裹住薄薄一層蛋糕,最外層忌廉淋上高濃度酒精,待火焰燒
蟹之美饌 CARBulous

自助晚餐只有一個時段,時間由6:30至9:30足足3小時

餐廳不時會推出限量供應食品,中途見到出現長龍在排火焰雪山冰涼嘅雲呢拿雪糕外層包裹住薄薄一層蛋糕,最外層忌廉淋上高濃度酒精,待火焰燒完後為忌廉塗上一層金黃色。

甜品方面中規中矩,選擇期間發現竟然有榴槤慕絲就梗係要夾番一件。不過冷盤方面芝士選擇不多,香氣欠缺。鐵板燒一口牛柳粒偏騷,牛味不太出。不過整體性價比高,值得一試。

相信大家對百樂酒店都非常熟悉👍🏻👍🏻👍🏻之前暑假嘅時候同屋企人一齊去食自助午餐!酒店位置相當便利,喺尖東站出嚟好快就可以到✅自助午餐冷盤選擇有凍蝦,硯,青口。刺身方面有三文魚,𩶘魚,希靈魚同蟹柳。亦有提供溫泉蛋可以配冷麵一起進食👍🏻沙律方面款式都齊全,火腿同芝士選擇多,另外仲有提供Parma Ham配哈蜜瓜❤️熱食方面酒店最近做緊藥膳系列,所以有一系列同藥膳有關嘅菜式。例如藥膳五味柱候烤鴨,藥膳醉蝦,竹籠荷葉杞子黨參蒸魚柳,藥膳紅酒燴牛肋條,椒鹽香酥鮮淮山,藥膳豬腳薑。當中個人比較喜歡牛肋條👍🏻甜品主要係切餅系列,有即場整嘅鯛魚燒同迷你葡撻。當中榴槤慕絲蛋糕相對出色,入口香滑。另外仲設有朱古力噴泉,滿足到小朋友🤣🤣🤣酒店不定期會有優惠,平日係$278/位。除咗生日優惠同長者優惠之外,仲提供社交平台最低八折優惠👍🏻扣晒折頭後真係好抵食,分分鐘平過出去出邊食一個set lunch😱

2022-09-07 659 瀏覽
生日快樂🎂身體健康okay 開開心心食個下午茶自助餐,重點係看中了 主題:cheese 🧀 ,當然,仍然有其它美食一行二人,來到park cafe, 安排了窗口座位,可以看到街景😊刺身: 三文魚、𩶘魚、蟹柳,薑.. 好好味冷盤: 🦐、青口、蜆芝士年糕(有咬口)、燒排骨(嫩肉 鬆軟)雞批? 甜甜哈密瓜、芝士西蘭花🥦中式點心: 鮮蝦燒賣中式湯水: 章魚 蓮藕 豬骨 … nice粉麵檔: 爽脆生菜、🦐、角形魚蛋迷你三文治:碎蛋、吞拿魚沙律:什果、紅菜頭 … 夠健康噢!有點失望,芝士蛋糕,好似冇乜芝士味喎😂Dreyers 雪糕: made with Manila 😊 Super mango 🥭 cappuccino ☕️

生日快樂🎂身體健康okay

刺身: 三文魚、𩶘魚、蟹柳,薑.. 好好味

冷盤: 🦐、青口、蜆

芝士年糕(有咬口)、燒排骨(嫩肉 鬆軟)
雞批? 甜甜哈密瓜、芝士西蘭花🥦

中式點心: 鮮蝦燒賣

中式湯水: 章魚 蓮藕 豬骨 … nice

粉麵檔: 爽脆生菜、🦐、角形魚蛋

迷你三文治:碎蛋、吞拿魚
沙律:什果、紅菜頭 … 夠健康

噢!有點失望,芝士蛋糕,好似冇乜芝士味喎😂

cappuccino ☕️

2022-09-03
下午茶
慶祝紀念
生日
2022-09-05 738 瀏覽
好耐冇食酒店自助餐,近排好多酒店做優惠,見百樂酒店做緊蟹嘅主題,鍾意食蟹嘅朋友肯定唔會錯過。當晚早咗到,不過職員都早咗俾大家入去,環境比想像中舒服好多,聽講有裝修過嘅,好新淨,坐得好舒服,最好嘅係我覺得凍職員話可以較細啲個冷氣,仲攞咗披肩俾我,非常窩心。凍海鮮部分有麵包蟹、蟹腳、蝦、青口同蜆。勁多膏嘅麵包蟹同啖啖肉嘅蟹腳最受歡迎,不過餐廳refill嘢嘅速度真係好快,唔驚冇得食。刺身都有幾款,師傅即叫即切。熱盤今期主打蟹,所以我哋試咗咖哩蟹、星洲胡椒炒蟹、蟹肉配西瓜(好得意嘅配搭)、蟹肉意粉、甲羅燒(甲羅燒係限量嘅,要用張咭仔換,記得去攞嚟食)。另外個人認為必試嘅係芝士火鍋⭐️可以自己配唔同嘅食物,加入濃厚嘅芝士,放題好似得呢度有得食。另外有兩款燒生蠔都要試。而肉類則有師傅當場係度用鐵板燒嘅方法煎,每次一整好就好香,有牛肉、羊架、腸同雞翼,味道都好唔錯。另外必試嘅係片皮鴨,食咗兩塊都唔覺得滯,去到食晒,嗰個位就會轉乳豬。甜品方面,要介紹好吸精嘅火焰雪山,大概8點左右見啲人開始排隊,就知有特別野,在場嘅小朋友個個都勁開心🥳仲有朱古力噴泉同班戟機,另外仲有即場整出嚟嘅窩夫同蛋撻,都係小朋友至

甜品方面,要介紹好吸精嘅火焰雪山,大概8點左右見啲人開始排隊,就知有特別野,在場嘅小朋友個個都勁開心🥳仲有朱古力噴泉同班戟機,另外仲有即場整出嚟嘅窩夫同蛋撻,都係小朋友至愛。而我嘅至愛係,movenpick雪糕呀😍佢有好多口味,有幾款我都未試過,梗係要試啦,除咗好出名嘅雲呢拿同朱古力之外,推介意大利奶凍同埋咖啡味,仲有 crème brûlée 口感都似。食完雪糕已經食唔落其他甜品啦,不過好滿足,可以試咁多款口味☺️

2022-09-02 763 瀏覽
見有生日優惠先里食晚餐,點知去到麵包蟹剩係出過一輪,一開波就比人搶哂,剩係攞到一個,味道麻麻地。燒牛肉無味又硬,羊扒水準就正常,其他熟食唔值得提,因為唔好食,款式仲小過其他酒店嘅自助午餐,正常晚餐應該多啲架。總括而言,剩係得羊扒ok,仲有moverpick雪糕,我食左十球,因為真係無野好食,未試過食自助餐食咁鬼多雪糕。無下次⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

2022-09-01 755 瀏覽
今次酒店中午自助餐以「藥膳」主題唔覺得乜嘢特別,食物質素真係麻麻。我們去到坐低,發現枱面有幾隻細微似蟻細微物體在爬行,雖然換咗第二張枱給我們,但係我哋食buffet 中段時依然見到有這細蟻,感覺衛生麻麻地,影響食慾,已向餐廳反映,希望作出改善。食物方面其中藥膳牛筋腩,我們幾個人都發現牛腩肉質酸酸地,唔知是烹調問題或是食物變質?雖然即時有投訴給女主管知,可是到我哋埋單離開沒有回覆反映我們的投訴,這點最令我生氣。整體今次除了牛腩,其他食物味道一般般,沒有什麼驚喜,窩夫魚仔豆沙餅味道都OK,蛋撻仔最好味。其餘蛋糕甜品味道就麻麻哋。值得讚是飲品充足及服務員勤力收碟。

2022-08-29
早幾日見到百樂酒店果lunch buffet 超級抵,咁抵梗係call班屋企人出黎chill下啦!(睇到最底有優惠‼️) - 冷盤 -⦁海鮮(青口、蜆、蝦等)⦁沙律bar⦁巴拿馬風乾火腿配哈密瓜、多款芝士⦁日式冷麵、溫泉蛋⦁刺身(三文魚、帝皇蟹柳、希靈魚、䲞魚等) 首先一定要講大家最關注既冷盤!雖然好多人去海鮮區度揀野食,不過酒店補貨補得好快,keep住新鮮。沙律bar有超多配料可以選擇,仲有4款醬俾大家自由搭配。另外仲有多款芝士、哈蜜瓜用黎配parma ham。鍾意日式既仲有冷麵同溫泉蛋添!😋又點少得刺身呢,主要以三文魚、帝皇蟹柳、希靈魚、䲞魚為主。冷盤都講左咁多,熟食既款式仲多!🙈 - 熟食 -⦁即煮湯麵(瀨粉/油麵/河粉)⦁即煎五花腩肉、德國腸、雞翼⦁印度咖喱配薄餅/飯⦁卡邦尼煙肉炒年糕⦁蒸魚⦁湯款(濃蘑菇忌廉湯、羅漢果湯) 熟食太多款式揀,多到講唔晒,等我大概講下值得食既幾款啦!湯麵除左可以自選麵底,仲有得揀湯底(大地魚湯/麻辣鴨血/藥膳雞湯),✨個人力推藥膳雞湯好濃郁又健康。講真即煎五花肉超肥美,勁邪惡😈!仲有印度咖喱可以揀雞肉或雜菜,不過我都系鍾意配薄餅先有印度風味!而卡邦

- 冷盤 -
⦁海鮮(青口、蜆、蝦等)
⦁沙律bar
⦁巴拿馬風乾火腿配哈密瓜、多款芝士
⦁日式冷麵、溫泉蛋
刺身(三文魚、帝皇蟹柳、希靈魚、䲞魚等)

- 熟食 -
⦁即煮湯麵(瀨粉/油麵/河粉)
⦁即煎五花腩肉、德國腸、雞翼
⦁印度咖喱配薄餅/飯
⦁卡邦尼煙肉炒年糕
⦁蒸魚
⦁湯款(濃蘑菇忌廉湯、羅漢果湯)

熟食太多款式揀,多到講唔晒,等我大概講下值得食既幾款啦!湯麵除左可以自選麵底,仲有得揀湯底(大地魚湯/麻辣鴨血/藥膳雞湯),✨個人力推藥膳雞湯好濃郁又健康。講真即煎五花肉超肥美,勁邪惡😈!仲有印度咖喱可以揀雞肉或雜菜,不過我都系鍾意配薄餅先有印度風味!而卡邦尼炒年糕勁creamy!蒸魚都幾多人夾,睇落都幾新鮮嫩滑,可惜我唔太喜歡食魚,如果大佬係度一定會好鍾意!😍

- 甜品 -
⦁朱古力噴泉
⦁窩夫、鯛魚燒、迷你葡撻
⦁芝士芒果蛋糕
⦁榴槤慕絲蛋糕
⦁朱古力布朗尼
⦁朱古力黑森林蛋糕
⦁藍莓芝士蛋糕

朱古力噴泉好多小朋友同女神們去拎,有各式各樣水果,棉花糖,手指餅等。仲有waffle🧇、鯛魚燒、葡撻等小食。另外,蛋糕勁多款式,連榴槤慕絲蛋糕都有😅,我最鍾意都藍莓cheese cake😋

- 無限供應的飲品 -
咖啡奶茶、檸茶檸水、各式茶包、果汁、鮮奶

- 藥膳系列 -
⦁藥膳紅酒燴牛肋條
⦁椒鹽香酥鮮淮山
⦁藥膳豬腳薑
⦁花旗參蜜啫喱

養生系列都有勁多選擇,我見幾多長者同後生的朋友仔都有揀黎食,睇黎疫情令到大家更加注重身體!學酒店話齋「調養身心、寓醫於食」!

✨價格:

冷盤
刺身
沙律、熟食
甜品
諾諾同老公都好鍾意食自助餐,今次我就訂咗係尖東嘅 #百樂酒店 Park cafe 食#自助午餐 同屋企人一齊食😋大人細路都食得好開心~今期主題係尚 「膳」 食養自助午餐,所以有一系列特色藥膳美食,例如:藥膳醉蝦、竹籠荷葉杞子黨參蒸魚柳、椒鹽香酥鮮淮山等等…主題🔸首先我食咗個 #慢煮三文魚牛蒡沙律 開開胃,鮮中有甘好有特色啊👍🏻見到 #即燒串燒 同雞翼燒得好靚又拎咗幾串食!今日有即切燒羊肉,正!重有 #藥膳豬腳薑 🤤豬腳好腍好入味,酸甜程度啱啱好,我Encore咗幾碗👏🏻凍食🔸食咗d熟食之後又食返d冷盤, #冷盤 有凍蝦、紐西蘭青口同白蜆,味道都好鮮甜👍🏻質素幾好,蝦肉實淨~ 另外亦有 #刺身 同壽司🍣冷麵等等,選擇都好多!熱食🔸熱食除咗頭先講嗰啲其實仲有好多嘢揀,有燒賣同 #魚翅餃 ,想飽肚d可以用黨參杞子紅棗雞湯做湯底淥個粉嚟食😋夠晒正氣!甜品🔸對諾諾嚟講最驚喜一定係 #朱古力噴泉 ,可以用餅乾或者棉花糖點朱古力漿,仲有曲奇餅、冬甩、Pancake、即制窩夫、多款蛋糕甜點,最正係有Dreyer’s雪糕、海鹽雪糕同牛奶公司雪糕任食🍦估唔到仲有番薯糖水飲喎!餐飲🔸除咗奶茶咖啡檸茶之外,有

主題🔸

凍食🔸
食咗d熟食之後又食返d冷盤, #冷盤 有凍蝦、紐西蘭青口同白蜆,味道都好鮮甜👍🏻質素幾好,蝦肉實淨~ 另外亦有 #刺身壽司🍣冷麵等等,選擇都好多!

熱食🔸

甜品🔸

餐飲🔸
除咗奶茶咖啡檸茶之外,有果汁先生橙汁同蘋果汁🧃仲有洛神花無糖茶👍🏻

咁多嘢食兩個鐘真係食唔晒😆下次一於再嚟過😋

@parkhotel

#自助餐 #酒店自助餐 #自助餐食評 #hkfoodie #foodiehk #Buffethk #hkig #hkfamily #hkholiday #聚餐 #諾諾陽陽
  • 雪糕
  • 豬腳薑
百樂酒店海鮮大餐「食+住」 優惠計劃🌸鮮無花果鵝肝醬多⼠⭐️⭐️⭐️☆☆多士冇烘,只係普通面包,鵝肝醬味道正常。🌸阿根廷紅蝦柚⼦沙律配紅酒醋汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️紅蝦新鮮鮮甜夠大隻👍有好多柚⼦,十分鐘香甜,沙律菜新鮮,再配上紅酒醋汁,唔算太有酒味,不過食落好開胃好正!🌸海鮮拼盤 (蟹腳,海蝦,⽩蜆,紐西蘭⻘⼝和⿈⾦螺)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️全部海鮮都十分新鮮不會腥,蟹腳夠多肉,好香鹹鮮味,蜆、⻘⼝、螺都洗得乾淨冇沙!🌸四重芝⼠焗⽣蠔 (2隻)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️芝士完全佈滿係生蠔上,食落十分邪惡,生蠔十分新鮮!🌸酥⽪海鮮⿓蝦濃湯⭐️⭐️⭐️⭐️☆🌸味噌紅椒三⽂⿂⾹辣蒜⽚扁意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 大大塊三文魚,煮得十分香嫩,微微既辣十分惹味!🌸⾹煎⾹草⽺架配露絲瑪莉汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️羊架係黎自澳洲南澳阿德萊德的,羊味濃郁,而且不會羶,十分juicy👍 🌸咖啡或茶⭐️⭐️⭐️☆☆叫左2杯檸檬茶,茶味十分出!🌸意⼤利芝⼠蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️☆濃郁咖啡酒香,苦甜苦甜,入口即溶,十分滿足!🌸⽇本蘋果慕絲蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️☆淡淡既蘋果🍎,微弱既芝士慕絲味,食完好飽飽!======詳情======「食+住」 優惠計劃詳情大家可以去百樂酒店官網留意,因為每期做既優惠計劃都不同架!
百樂酒店海鮮大餐「食+住」 優惠計劃

🌸鮮無花果鵝肝醬多⼠⭐️⭐️⭐️☆☆
多士冇烘,只係普通面包,鵝肝醬味道正常。

🌸阿根廷紅蝦柚⼦沙律配紅酒醋汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鮮無花果鵝肝醬多⼠

海鮮拼盤 (蟹腳,海蝦,⽩蜆,紐西蘭⻘⼝和⿈⾦螺)
海鮮拼盤 (蟹腳,海蝦,⽩蜆,紐西蘭⻘⼝和⿈⾦螺)

🌸四重芝⼠焗⽣蠔 (2隻)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
芝士完全佈滿係生蠔上,食落十分邪惡,生蠔十分新鮮!

🌸酥⽪海鮮⿓蝦濃湯⭐️⭐️⭐️⭐️☆
酥⽪海鮮⿓蝦濃湯
餐包

🌸味噌紅椒三⽂⿂⾹辣蒜⽚扁意粉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
大大塊三文魚,煮得十分香嫩,
微微既辣十分惹味!
味噌紅椒三⽂⿂⾹辣蒜⽚扁意粉

🌸⾹煎⾹草⽺架配露絲瑪莉汁⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⾹煎⾹草⽺架配露絲瑪莉汁

🌸咖啡或茶⭐️⭐️⭐️☆☆
叫左2杯檸檬茶,茶味十分出!
餐飲

🌸意⼤利芝⼠蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️☆
濃郁咖啡酒香,苦甜苦甜,入口即溶,十分滿足!

🌸⽇本蘋果慕絲蛋糕⭐️⭐️⭐️⭐️☆
淡淡既蘋果🍎,微弱既芝士慕絲味,食完好飽飽!
左:意⼤利芝⼠蛋糕  右:⽇本蘋果慕絲蛋糕

======詳情======
「食+住」 優惠計劃
================
#yummy #香港美食指南 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkeat #吃貨 #吃貨日常 #RnT吃貨 #相機食先 #美食 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #RnT尖沙咀 #海鮮 #蟹腳 #青口 #羊架 #意⼤利芝⼠蛋糕 #鵝肝醬多⼠ #酥⽪海鮮⿓蝦濃湯 #⽩蜆 #⿈⾦螺 #海蝦 #⽣蠔 #芝士 #蘋果慕絲蛋糕 #海鮮拼盤 #百樂酒店
  • 阿根廷紅蝦柚⼦沙律配紅酒醋汁
  • 味噌紅椒三⽂⿂⾹辣蒜⽚扁意粉
  • ⾹煎⾹草⽺架配露絲瑪莉汁
1K
The bee theme of the afternoon tea set was quite cute and I came here to try it and was pleasantly surprised.Usually special drinks require an additional price but this one has no additional charge. I chose the avocado kiwi smoothie and the drink was rich yet still refreshing.The afternoon tea set and it was designed as a cute bee hive with many bee/honey themed food.The savories of this afternoon tea set were quite impressive. The soft shell crab and avocado with its spicy sauce on top definite

The savories of this afternoon tea set were quite impressive. The soft shell crab and avocado with its spicy sauce on top definitely was my favorite.
Deep fried camembert cheese was also great even on its own with or without the honey sauce.

Despite the cute honey mousse, the lemon honey cheese tart definitely was the best dessert.

When you order this tea set, you can add $38 for a molten cake or parfait and given the hot summer, we ordered the parfait. I love their service that they served this dessert after we finished our afternoon tea set so we could enjoy it leisurely.
There was plenty of fruits inside and it was really large. I think if you order this at a usual dessert shop, the price would be much more than $38.
The yogurt was also a great choice for summer desserts and despite I was a bit full from the afternoon tea set, we were able to finish it with ease.
Looking forward to their next theme afternoon tea.
2022-08-27
2022-08-27 379 瀏覽
21號食左芝士主題下午茶自助餐,乜都有食少少,有食蝦同其他刺身,野食都唔係話特別好食,重點係食完嗰晚淨係食左便利店包裝食品,第二朝肚屙後尾仲發埋燒,屙到今日27號仲有少少唔舒服,翻工都影響埋,前幾日打左翻去酒店講都係話個別事件不會有任何安排,仲話如果對佢哋日仲有信心嘅話我返去食個經理俾個折我喎。咁大個人都未食錯野食到唔舒服得咁嚴重,到今日病情仲係唔舒服聽日考慮睇醫生報翻衞生處,四星級酒店就係咁嘅質素?兩個人食兩個都中,唔相信只有咁樣個別事件
今日打直行入黎 然後橫行霸道地行出去!!😦下?🦀🦀🦀因為我去左百樂酒店食蟹宴buffet呀haha🤣🤣🤣其實對於我地呢類鍾意食野既人黎講🤭放題、自助餐真係堅開心今晚絕對係久違了既dinner buffet!!地方唔算好大 但拎野食既area幾闊落整齊乾淨 refill得夠快 keep到溫度職員多好殷勤 收碟收得快因為做緊「蟹之美饌」既promo 所以周圍都係蟹跡🦀😂😂蟹既足跡⚑ 熱食方面無限encore芝士汁蟹肉焗生蠔、金蒜焗蠔、星洲咖喱蟹個汁好得、紅酒低溫煮牛肉好入味好稔、黑胡椒麵包蟹、藥膳豬腳薑、片皮鴨、乳豬、麻辣蒜香啤酒小龍蝦、甲羅燒+鍋巴,甲羅燒一定要配搭脆卜卜鍋巴食,否則略嫌鹹左少少。印象熟既蔬菜得一兩款,建議多幾款熱食蔬菜就更好🫣⚑ 冷盤方面🤩五款冷盤海鮮,鮮味十足應有盡有。麵包蟹好硬,我用盡狗牛二虎之力都搞唔掂,算啦我都係交比男士們(圖)、長腳蟹腳、食左無數既青口、白蜆、海蝦。黑醋蟹肉西瓜配搭特別,另有幾款刺身壽司、沙律生果等種類繁多。⚑ 甜品方面比我想像中多款式,細細件又可以試多幾舊😋即場表演火焰雪山、食左兩件肉鬆芋泥古早味、炸香蕉口感煙韌幾得意、珍珠奶茶撻好特別、脆皮
今日打直行入黎
然後橫行霸道地行出去!!
😦下?

🦀

🦀

🦀因為我去左百樂酒店食蟹宴buffet呀haha🤣🤣🤣

其實對於我地呢類鍾意食野既人黎講
🤭放題自助餐真係堅開心
今晚絕對係久違了既dinner buffet!!
地方唔算好大 但拎野食既area幾闊落
整齊乾淨 refill得夠快 keep到溫度
職員多好殷勤 收碟收得快
因為做緊「蟹之美饌」既promo
所以周圍都係蟹跡🦀😂😂蟹既足跡

⚑ 熱食方面

⚑ 冷盤方面
🤩五款冷盤海鮮,鮮味十足應有盡有。

甜品方面
比我想像中多款式,細細件又可以試多幾舊😋
即場表演火焰雪山、食左兩件肉鬆芋泥古早味、炸香蕉口感煙韌幾得意、珍珠奶茶撻好特別、脆皮朱古力冬甩、蜂蜜柚子蛋糕超柚子、熱辣辣嘅桃膠燉蛋白、比較實淨既合桃brownie、Tiramisu幾好食、其次係榴槤慕絲蛋糕、泡芙曲奇等。仲有差唔多10款既movenpick 雪糕,我地所有味試晒haha🫣

2022-08-10 911 瀏覽
屋企人生日, 所以想搵間餐廳食好啲啲, 咁啱百樂酒店做緊 "抹茶下午茶自助餐" 啱哂係抹茶控既屋企人!🤭Buffet 3點開始, 2:45pm 已經門口排晒人龍, 不過好快就入到座!以下午茶嚟講, 呢個絕對係好夠食, 有刺食, 凍海鮮 (青口, 蝦), 各式熟食, 甜品, 自助飲品.. 雖然主題係抹茶, 但其實只有抹茶類甜品最多!😅 每款甜品都好出色, 唔太甜, 有抹茶既甜品都好濃茶味, 好食!地址 : Park café尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓評分 : 8.5/10

地址 : Park café
尖沙咀漆咸道南61-65號香港百樂酒店4樓