2018-02-01
🍴Passion 自呢間鋪頭喺囍帖街,仲喺街頭未搬入去已經開始幫襯,到而家佢慢慢越開越多分店,好難得係一間連鎖鋪頭可以堅持到好嘅食物質素。同朋友約喺尖沙咀食早餐,原本諗住去K11間鋪頭但係又執咗,依家做飲食真係稍為唔夠好都會比淘汰,於是我介紹翻我朋友去passion。早餐10:30 menu全日一樣(以我所知)鋪頭多數係附近嘅外地遊客,counter 只得一個外國人負責落order,速度係比較慢,但係嚟到外國餐廳又會有耐性等,如果係茶餐廳應該已經不爽😜嚟到呢度推介必食菠菜蛋餅,其實即係西式咸蛋撻,佢焗完後餅皮鬆,蛋味濃,我食咗幾次所以可能有少少厭,我朋友就食到津津有味。無mint tea所以我叫左breakfast tea,佢會比包茶包沖。朋友叫左薑餅朱古力,我無試過,但賣相不俗。我次次黎到都會叫佢既沙拉,唔同西餐一味凱撒沙律,而係有好多款俾你夾埋一齊,叫咗三隻款藜麥,紅菜頭,小米,因為平時自己比較少煮尼d食材,三隻都唔同醬汁各有特色。推介! 次次嚟到呢度每一樣都好靚好難揀,最後我決定一個芝士蛋捲餅,餅低跪,芝士香,呢味菜將我哋早餐推向另一個高峰,我同朋友都覺得尼味菜最好食價錢係中等價
價錢係中等價,但質素高,間唔屎食下感受下美好的一天。
不過扣分係唔夠員工出黎收拾執枱,我要執走上一手垃圾。