2019-04-13 448 瀏覽
話說我想食d熱辣辣既野、同埋肉😂😂😂😂 所以堅持揀左食Pepper lunch🙊 但估唔到真係等左好耐好耐,等左成個鐘先安排到入去😹 差不多9pm好肚餓了~~快快手叫野食!可能因為餓左好耐,所以我覺得真係好好食🤣 加左好多我中意既醬汁,撈飯一流👍🏼👍🏼 朋友的晚餐都不錯,share左d俾我食😛係等得耐d ge 下次我都會再黎😬
係等得耐d ge 下次我都會再黎😬

2019-03-23 366 瀏覽
這天又來到KF辦事 自然去了我其中一個喜歡的地方 ~pepper lunch環境~~pepper lunch位於KW的廣場 位置都頗多 但食飯時間跟假日想找位置都不容易 因為很多人吃完都不會走 在聊天 所以我都挑平常的日子來服務~~因為要先去買餐他就會給你一個圓形的牌子當你的餐好了你的牌子會亮燈告訴你去取餐由於我沒啥特別原因要找職員所以只有買餐時會接觸當時那個女服務生是很熱情很有禮貌的品牌~~我個人是很喜歡吃最愛就是黑椒牛肉飯我都選極量飯跟牛肉都多一點你的牛肉是生的所以一拿到餐就要立刻拌勻你的飯跟牛肉讓鐵板的熱力弄熟牛肉飯裏有牛油黑椒蔥花非常香溫馨提示~出去拿餐時在櫃檯有黑椒 跟2種醬汁 記得拿 倒在飯裏會很香

2019-02-06
2019-03-14 327 瀏覽
在新都會三聯書局買完書,食番個晚餐,時間早較少食客,試吓呢個芝士奄列牛肉飯,熱辣辣芝士煙靱帶焦香,牛肉不過不失,奄列有蛋香,整體配搭都幾特別,有D新鲜感,又唔會咁肥膩,加埋杯汽水就啱啱夠飽。
2019-01-28 565 瀏覽
第一次食葵芳分店,7點幾攞飛,排咗半小時先有位,想叫沙律同翠玉瓜都冇曬了點餐時收銀姐姐話大概等半個鐘,最後10分鐘就嚟咗,好快手本身想食蒜香牛肉飯,但係葵芳分店沒有,於是叫咗黑椒牛肉飯加左雙倍芝士$9男朋友同我食一樣不過份量轉珍寶但係肉眼睇落冇乜分別(忘記影低),以後要返普通算食咗咁多次來講,今次係最油膩嘅一次啲油多到浸住啲飯,本身以為係我落得太多醬汁,但食真啲真係油黎,好誇張下特登影埋男朋友食晒的碟做對比,有油都唔會用反晒光總括來講我會繼續食Pepper Lunch,不過唔係葵芳分店,又冇蒜香牛肉飯,又冇晒貨,又特別油,服務態度都麻麻,不過坐得幾舒服嘅,加返少少分,仲有啲醬汁唔洗自己搵個膠杯仔裝,係每張枱都有,環保好多

點餐時收銀姐姐話大概等半個鐘,最後10分鐘就嚟咗,好快手
本身想食蒜香牛肉飯,但係葵芳分店沒有,於是叫咗黑椒牛肉飯
加左雙倍芝士$9
男朋友同我食一樣不過份量轉珍寶
但係肉眼睇落冇乜分別(忘記影低),以後要返普通算

食咗咁多次來講,今次係最油膩嘅一次
特登影埋男朋友食晒的碟做對比,有油都唔會用反晒光
2019-01-28
30 分鐘 (堂食)
2019-01-22 433 瀏覽
最近去了葵芳的新都會廣場。人非常多, 每間餐廳也大排長龍, 最後我選擇了PEPPER LUNCH 這間鐵板燒的餐廳!最間餐廳跟其他分店有點不同!環境方面入口是密封的, 裝置了一個自動門。所以一進入餐廳便聞到餐廳內滿滿的食物香味令人流曬口水! 而每張桌都有一個RESERVE 的牌子最初以為全部桌都留了位? 原來不是!原來這個是桌的號數只要點餐時跟收銀員說你坐在哪一張, 他們便會遞上食物給你這裡值我一讚, 亦要批評一下, 因為客人很容易會誤會真是預留了位置。建議增加說明,以免誤會!食物方面食物都是即點即煮! 所以十分新鮮!香味十足!!而且感覺在封閉的環境下吃食物的香味真是繞樑三天!!我點了一個黑椒雞肉飯, 以往都點牛肉的,所以試試新意也不錯!! 不過還是最愛這裡的牛肉飯!!
最間餐廳跟其他分店有點不同!

環境方面
入口是密封的, 裝置了一個自動門。
所以一進入餐廳便聞到餐廳內滿滿的食物香味
令人流曬口水! 而每張桌都有一個RESERVE 的牌子
最初以為全部桌都留了位? 原來不是!
原來這個是桌的號數
只要點餐時跟收銀員說你坐在哪一張, 他們便會遞上食物給你
建議增加說明,以免誤會!

食物方面
食物都是即點即煮! 所以十分新鮮!
香味十足!!而且感覺在封閉的環境下吃
食物的香味真是繞樑三天!!
我點了一個黑椒雞肉飯, 以往都點牛肉的,所以試試新意
也不錯!! 不過還是最愛這裡的牛肉飯!!
2019-01-20
60 分鐘 (堂食)
2018-12-16 570 瀏覽
叫左個極量肉眼牛扒,聲稱有240g黎到簿到乜咁,仲有一半係肥膏...高度懷疑唔夠秤...收我$134蚊...朋友食果個連板都唔夠熱,仲要唔係人多...下次都係唔食佢...
叫左個極量肉眼牛扒,聲稱有240g
黎到簿到乜咁,仲有一半係肥膏...
高度懷疑唔夠秤...
極量肉眼扒

收我$134蚊...

朋友食果個連板都唔夠熱,仲要唔係人多...
下次都係唔食佢...
2018-12-16
午餐
2018-12-10 383 瀏覽
落單既服務生態度差好日唔食下pepper lunch今日見天氣轉涼 就來食下鐵板暖下個人入到舖頭 諗好野食出去落order 落單既服務生完全無笑容我都覺得正常但態度極差 好似我爭佢錢咁食物未上台就忍唔住要打呢段宣洩文
落單既服務生態度差
但態度極差 好似我爭佢錢咁

食物未上台就忍唔住要打呢段宣洩文
2018-12-10
2018-11-15 675 瀏覽
葵芳新都會有一間Pepper Lunch,之前經常夜晚經過嘅時候佢已經截咗單,今日難得喺九點半前嚟到一定要試吓佢先!呢間Pepper Lunch比平時喺food court嘅Pepper Lunch有較多食物嘅選擇,而且仲有雪糕添㗎!我哋叫咗兩個主食,一個係特選三拼配白飯,另一個係芝士奄列牛肉飯。每一份主食都可以另外加錢要飲品同埋小食,可以加$15就會有一杯飲品同埋一客小食,或者加$23就有一杯飲品同埋兩客小食!我哋一份主食加咗一杯飲品同埋一客小食,另外一份主食加咗一杯飲品同埋兩客小食!特選三拼係配鐵板嘅,有雞扒,牛肉,同埋漢堡扒,啱晒想試唔同口味嘅大家。芝士奄列牛肉飯嘅芝士真係可以做到拉絲嘅效果,而且味道都好香架!飲品方面我哋點左一杯芒果汁,同埋一杯可樂。我覺得芒果汁嘅味道唔會好假,都叫做係比較特別嘅飲品之一!除咗飲品之外,我哋仲可以叫三款小食,揀咗馬鈴薯蓉,同埋兩客雪糕,佢有好多唔同味道嘅雪糕,我哋揀咗日式焦糖同埋朱古力味,可惜本身雪糕冇咩味道,所以最尾冇食晒成杯就走左喇!順帶一提,每張枱都有一盆調味料,如果覺得味道唔夠嘅話,就可以加黑椒或者係蜜糖汁等等,諗得非常之周到呀!

特選三拼

拉芝
芒果汁
調味料
2018-11-10 440 瀏覽
Pepper Lunch响大食代就試得多,未試過獨立經營的專門店,今日趁囡囡三姐妹上完呢季畫劇就約埋一齊共晉午餐。睇見「NO BEEF NO LIFE」呢句Slogan,又點可以唔叫牛肉呢?我地叫左「極量肉眼牛扒」同埋「珍寶黑椒一口牛柳飯」。極量肉眼扒果然有份量,標榜有44g,當然有咁上下厚度。由塊鐵板辣熟,火候岩岩好,仲可以保持完美嘅肉汁。小兒同小女都很愛吃牛扒,呢塊肉眼就至岩佢地!食野除左講求味道仲好講氣氛,同埋三五知己一齊食野一定最開心最有氣氛,呢三姐妹感情深厚,分甘同味先至難能可貴!而較重口味的黑椒一口牛柳當然係為我而叫架啦,一口一啖牛柳粒唔洗再砌,岩曬我胃口,黑椒又夠惹味,真係食過返尋味呀!呢家Pepper Lunch專門店絕對係牛肉鐵板燒的好選擇!
2018-11-10
  • 極量肉眼牛扒
2018-11-03 339 瀏覽
真係未試過咁燥底,一定要寫文發洩下今日下午放假去新都會,咁岩經過Pepper Lunch諗返都起碼四五年冇食,就決定入去了。我一點半入到去,食客已經漸漸吃完走了。見到午市優惠的餐牌幾吸引就order左黑椒牛肉飯,喜歡芝士的我就加$5加芝士碎。點知等左四個幾五個字,連跟餐的綠茶都快飲完個飯都未到就問下工作人員啦,佢話因為好多單要八個字,唔係呀麻成間餐廳咁多咭位都要等咁耐😱😱😱其間坐我附近的食客都開始投訴等得耐等到兩點兩個字勁肚餓先有。之前食過好快就到,唔明點解搞咁耐,乜唔係放曬D野落個pan就可以嗎?好,講返個飯先,整體份量少囉,如果牛肉多番兩三塊就更好。黑椒就反而落多左D。總結: 食物質素比以前差,份量亦比以前少,加埋今日的用餐經驗,相信無下次其他分店我唔知,總之新都會呢間可免則免
真係未試過咁燥底,一定要寫文發洩下
其他分店我唔知,總之新都會呢間可免則免
2018-11-02
40 分鐘 (堂食)
2018-10-05 428 瀏覽
今日下周同女朋友新都城行街,行到8點幾,有啲餓,女朋友推介左呢間people lunch,於是過黎一試。 我叫左個咖喱芝士黑椒牛肉飯,一上台一陣牛肉味撲鼻而來,落埋啲配汁,牛同芝士汁緊緊地交融系一齊,食落一啲都吾乾,仲好惹味添!!😆整體黎講都算OK!!

2018-09-28 369 瀏覽
Pepper lunch可算是平民化的鐵板燒,我也對這間連鎖的店鋪十分有興趣,於是就拉埋朋友一齊去試一試。我點的是店鋪中最著名的黑椒牛肉鐵板燒,由於是即製的,所以我點了後,等了接近15分鐘,時間也多了一點點,但看得出熱氣騰騰的飯,感覺也值得了。食法是先把所有食物混在一起後,再一次過食,能令醬汁的味道及牛肉的香氣口感一起食在肚中,我個人認為醬汁的口道濃了一點,稍為掩蓋了牛肉的味道,牛肉食得出很明顯是火鍋用的肥牛,所以也不會太差,味道說是不錯的

2018-08-20 477 瀏覽
由晚上8:30等到9:30先有得食,熱辣辣但黑椒牛肉飯的牛肉十分韌,好多根好有趙口,肥牛仲好味d。套餐加$23有兩個小食加一杯飲品,食完鐵板飯時竟然漏給雪糕很差很差!!
由晚上8:30等到9:30先有得食
很差很差!!
2018-07-11 732 瀏覽
經過葵芳 去了新都會廣場好耐無食過Pepper Lunch葵芳分店座位較多不需要等好耐便有位今次點咖哩黑椒芝士牛肉飯加錢要埋飲品同雪糕陣陣香味撲出 刺激了味蕾在熱辣辣的鐵板上把芝士牛肉粟米及飯攪勻芝士起了拉絲 溶入在牛肉與粟米之中 正!可能我比較食開重口味今次黑椒及咖哩味唔夠但配上蒜蓉扒汁 味道濃郁程度大增鐵板的飯底有飯焦我把飯全都吃光 非常飽這個套餐不論份量和價錢也是合理
經過葵芳 去了新都會廣場

陣陣香味撲出 刺激了味蕾
在熱辣辣的鐵板上
把芝士牛肉粟米及飯攪勻
芝士起了拉絲
溶入在牛肉與粟米之中 正!

可能我比較食開重口味
今次黑椒及咖哩味唔夠
但配上蒜蓉扒汁
味道濃郁程度大增
鐵板的飯底有飯焦
我把飯全都吃光 非常飽

這個套餐不論份量和價錢也是合理
2018-05-07 955 瀏覽
每次黎到都要等好耐好耐好耐,因為食飯時間多人,難得同老公兩個食就排下,排左半個鐘就到,岀奇地快,我哋兩個都超愛加芝士,雖然好熱氣,但味道實在太香,一陣煎香了的味傳入我的鼻!加埋雪糕,無得頂!