2004-11-29
本來同Openrice D食友加埋自已d朋友行山完之後有直落飯局,但因時間尚早及大家都疲倦,唯有索性取消。食完甜源居後我同d朋友及牛油果去左隔離食pizza,因為時間好早5點幾冇咩人。先o黎兩客沙律Greek salad & Cesar Salad﹐個人較喜歡Greek salad清清地,冇Cesar咁’溜’。特式併盤有炸洋蔥圈,素菜卷,咖哩角及串燒雞柳,洋蔥圈炸得唔夠脆,似已炸起好耐;牛油果就讚咖哩角好食,我就鍾意素菜卷,好似將d素菜攪爛做,味道幾得意,雞柳就’鞋’左少少,我反而欣賞附併盤d sauce。Pizza叫了兩個中size,一個我次次都叫的New Orleans Pizza,因為我鍾意佢甜酸醬及酸忌廉,酸酸甜甜冇咁肥膩;而另一個係希臘薄餅,我只食了細細塊,所以食唔出有咩特別,不過學牛油果講都唔見有銀魚係裡面;而我同牛油果亦有同感,就係個餅底唔夠脆同唔夠薄。當然唔少得係個BBQ Ribs,燒得唔會乾淨淨,這個做法比灣仔個間好,我都食左兩件。最後係甜品,本來kc介紹個apple crumble,但我怕有好重cinnamon,所以要tiramisu同brownie,不過賣晒ti
最後係甜品,本來kc介紹個apple crumble,但我怕有好重cinnamon,所以要tiramisu同brownie,不過賣晒tiramisu。個brownie賣相唔得外,食落亦唔係好掂,唔熱唔夠濃朱古力味,外層唔脆內層亦唔鬆鬆軟,幸好配有兩舊雪榚,雖然係牛奶公司出品,味道都好過o個舊brownie 。